- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Atomgeszi #29406 üzenetére
A kecskék már öneálltó módon tolják a kullancsűzést.
(yt)
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Atomgeszi #28716 üzenetére
Dagi Cicámnak én törtem el kisebb korban. Ment ki az ablakon, akkor még nem volt macskaajtó az ablakon (igen, képzavar, tudom, de mostmár van 😸), majd a párkányon leült, én meg csuktam az ablakot, hirtelen, erősen. Nem vette jó néven, a doki sem, de összeforrt neki és azóta is így használja. Igazán csak esztétikai probléma, de nem nagyon látszik.
Dömper Cicám meg véresre vakarta, de doki nem talált semmit sem, hiába próbáltunk mindent, a végén már egész nap kergette, nyávogott és harapdalta, már csontig. Így a doki úgy döntött, hogy csonkolja. Kis farok maradt Neki csak, de utána ugyanúgy egyensúlyozott a tetőn, bárhol, mint előtte.
Dagi Cicám:Dömper Cicám:
-
Astroboy
őstag
válasz
Atomgeszi #28272 üzenetére
Mert ez az ország előre megy nem hátra, jól mutatják a gazdaság mutatók, és persze a bivalyerős forintunk is.
Szerk: amiből tudsz abból tárazz be, mert ez csak rosszabb lesz az ősszel. 500 feletti eurónál pedig remélem még annak a sok fogyatékosnak is eltűnik a mosoly az arcáról, aki szerint minden rendben van...
-
válasz
Atomgeszi #27968 üzenetére
Nekem ilyenem van. Kiskora óta rajta van a nyakán, azért mikor kisebb volt még a macsek, ez is nagy volt rá, a kutyára való nem tudom mekkora. Most már nem okoz neki gondot, mert 1 évesen akkora (vagy nagyobb), mint egy átlagos házimacska. Alapvetően nem nehéz, nem húzta le a nyakát, de kiskorába láttam hogy zavarja azért.
Nekem ugye benti a macska, csak néha megy ki, amikor kint van, akkor szoktam "élőben követni" merre megy, ez mondjuk heti 1-2 óra csak. Így nekem kibír 1-másfél hetet. Tölteni mondjuk gyorsan lehet, fél óra alatt feltölt. Hamar kiold, vagyis inkább új mondom, hogy amikor baj van. Ezen is van fémcsat hogy lehessen pórázként használni, na az felejtős, mert ahhoz hamar kiold. El viszont még sosem hagyta, kutya se rágta le róla -
Astroboy
őstag
válasz
Atomgeszi #27596 üzenetére
Fittness krémest eszek és kevesebb sört iszok.
Szerk: Viccet félretéve sztem ez elég összetett kérdés. Attól függ, hogy milyen fokú, milyen az orvosi szakvélemény. Ja, és még így is állat-függő, míg az egyiknél elegendő a kajára figyelni, addig lehet másiknál csak gyógyszer játszik...
-
válasz
Atomgeszi #27465 üzenetére
Köszi mindenkinek
A Purina One került végül a kosárba, vélemények alapján ez tűnt a legjobbnak. Majd, ahogy válogattam össze a többi dolgot, ráleltem a Bozitára, ami mégjobbnak tűnt, szóval végül a Bozitát rendeltem megLesz belőle 2 féle itthon, alutasakosból 1-2 havit szoktam csak rendelni, kipróbáljuk....
A Gourmet Gold-ot végül elvetettem, mert azt olvastam róla, hogy tele van ízfokozókkal, csak azért, hogy a válogatósabb macskák is megegyék. Na, az enyém nem válogatós, és nem hiányzik, hogy egy ízbombára szokjon rá, aztán meg ne egyen meg semmi mástSzerencsére nem válogatós, mindent is megeszik, ami elékerül.
wwenigma: A Canin 10kg-os zacsijával nincs tapasztalatom, eddig 2x 400g-os zacsi volt itthon, az nem visszazárható. A legutóbbi a próbacsomaggal jött, de annak is még a fele megvan, azt ilyen időkre tartogatom, mint a mostani, amikor valami "baja van", vagy épp elfogyott minden más itthon. A Josera 10kg-osa visszazárható, tavaly decemberben rendeltem, eddig még semmi baja. A 10kg-os zacsinak a fele minimum elfogyott már, kb. 4-5kg maradt benne. Napi 3x szórt neki az adagoló, durván 70g/nap az adagja. Kivéve ha nem vagyunk otthon (vagyis nincs este alutasakos), akkor olyan 100-120g/nap. Számításaim alapján olyan 6-7 hónapra lenne elég.
Más:
Mint kiderült, a kisasszony ráunt a JoseráraA 9 hónapja alatt nagyjából 10-12kg fogyott el belőle, úgy fest, a 10kg-os csomagból az utolsó kilók megmaradnak. Megeszi, vagyis eszik belőle, most sokkal többet kap mint 70g/nap, mert ugye nem kap alutasakost. Most nem is mérem neki mennyit kap, csak telerakom a tálját. Eszik belőle, de nem eszi meg mind. A hasmenés/hányást viszont nem ez okozza, szerencsére.
Annyira nem örülök neki, igyekszem még elszórni a maradék kilókat, valami mással összekeverveViszont már leadtam tegnap a zooplus-os rendelést, nyilván nem raktam bele szárazat, mert még van otthon...Úgyhogy rápróbálunk a Concept for Life-ra, abból még a Maine Coon megfizethető.
-
Astroboy
őstag
válasz
Atomgeszi #27465 üzenetére
Piroska 11 éve alatt végigpróbáltunk mindent, de végül mi is ennél a típusnál ragadtunk le.
Ár/érték arányban megfelelő, hústartalma okés, bódottá.Ja, a pástétomosokat rühelli, csak a szószos kell neki.
Szerencsére abból is van 8 féle ha jól számoltam, azokat váltogatjuk így nem unja meg egyhamar.Ti honnan veszitek és mennyiért?
Csak mert ahogy észrevettem hatalmas a szórás, néha-néha akciózzák a közértekben a 4 db-os dobozt, de általában inkább nem.
Fressnapfban legtöbbször drágább mint neten rendelve.Pár éve felfedeztem az egyik budapesti piacon egy állateledelest, ők most 349.-ért adják darabját, ami a környéken viszonlag olcsónak mondható.
Egyesével rakja ki a polcra, oszt' mindenki válogathat. -
válasz
Atomgeszi #24718 üzenetére
Először, csak kis menyiséget vegyél, mert nem biztos, hogy megeszi a macsek.
A miénket tavaly szeptemberben műtötték( 7 éves ivartalanított nőstény), több követ vettek ki belőle. Utána a doki javasolta ezt a port a kövesedés ellen, amit humángyógyszertárban állítanak össze.
Reménytelen ügy lett, lehetetlen beadni a macskának, akármibe kevertük, azonnal kiszúrta, és nem ette meg. Próbáltuk vízben feloldva, ilyen gyógyszeradagoló fecskendővel, közvetlenül a szájába, az se ment.
Ezután szintén orvosi javaslatra mi is a gyógytáppal próbálkoztunk. Két-három hétig még csak-csak eszegette ezt, de utána nem volt hajlandó egyetlen szemet se enni belőle. Mivel pont akciós volt abban az időben ez a táp, mindjárt rendeltünk három zacskóval, azóta is itt van két felbontatlan belőle. -
Talala
senior tag
válasz
Atomgeszi #24716 üzenetére
Igen, ez valoban igy van a leírásban. Ám gyakorlatban ezek a tápok inkább a kettő közötti állapotot igyekeznek előidézni. A túl savas, illetve túl lúgos vizelet sem jo. Más más gondot okoznak. Én is kérdeztem ezt dokitól.
Elvileg mind a 2 táp struvit es oxolát kövekre egyaránt jó. Az én cicámnak oxolát köve volt. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Atomgeszi #24713 üzenetére
Amúgy ez vicces:
A Hill's Prescription Diet c/d Urinary Stress + Metabolic jellemzői nagy vonalakban: Diétás teljes értékű eledel macskáknak a struvitkövek feloldásáért, a struvitkövek újbóli kialakulásának csökkentéséért, az oxalátkő-képződés csökkentéséért, valamint a túlzott testtömeg csökkentéséért felnőtt macskák számára
Vizeletlúgosító: támogatja a húgykövek számára kedvezőtlen környezetet
A Royal Canin Veterinary Feline Urinary S/O Moderate Calorie száraztáp húgysavasító és -hígító tulajdonságokkal rendelkezik.Most akkor lúgosítani kell vagy savasítani?
-
Talala
senior tag
válasz
Atomgeszi #24709 üzenetére
Royal kúrát, urinary care-t nem próbáltuk, csak az s/o. Bocsi, nem voltam egyértelmű. Azóta is ezeket eszi kizárólag, de rákérdezek újra, hogy nem lenne elég kúra szerűen. Fő tápnak igen csak húzós az ára.
Jelenleg Hills-t eszik, talán jobban mint a Royal-t, de szerencsém van, szárazból nem válogatós. A hillstől nem pisil annyit, a Royal s/o az pisilteti, így jobban átmossa. -
Ciccuka
veterán
válasz
Atomgeszi #22754 üzenetére
Sok helyen a macskanáthát se tudják kezelni itt az országban.
Mivel egyszerűen nincs szakmai hozzáértésük.A legtöbb helyen csak találomra nyomnak (vitaminnak mondott) mindenfélét a gyanútlan gazdi cicájába/kutyájába
Felénk 3 állatklinika van és mindegyik leszerepelt. 5-ből 1-es.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Atomgeszi #22717 üzenetére
A picinek a szeme nem igen akar rendbe jönni.
Amióta nálunk van, 3 hete teszek a szemére az orvos által ajánlott szemcseppet. Ő 2x1 cseppet írt, 10 napig... de mivel 10 nap után sem javult, azóta is kenem neki, de csak a könnyes szemét(előtte mindkét szemét kentem 14 napig).. A használati útmutatója viszont napi 4 kenést ír 5 napig, azt is kipróbáltam, most már nem kentem, de másnap megint elkezdett könnyezni a szeme.
[Amicol oogzalf/eye ointment] írt felchlooramfenicol 20mg, vitamin A 15.000 IE van benne.
Most nem tudom, hogy mivel próbálkozzak még vele. Kenegessem el az egész tubust , lesz ami lesz?
-
Astroboy
őstag
válasz
Atomgeszi #22719 üzenetére
Jól beszél radi8tor, ha valamit ezt nem szabad elsietni.
Egyszerre etesd őket, közben mehet a simogatás jól csinálod. De amint végeztek tereld el a kicsi figyelmét játssz vele vagy mittomén', addig a nagy tud mosakodni, és ha nem inzultálják tuti ott is marad veletek. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Atomgeszi #22717 üzenetére
Nem kell sürgetni az összeszoktatást.
Teljesen más vérmérséklet a két cica.
Cirmos ráadásul érzi rajta az orvosi szagokat is (kenőcs, miegymás), majd ha ezek csökkennek akkor meg fog békélni vele.
Azzal, ha te emberi tempót diktálva próbálod összeszoktatni őket pont az ellenkezőjét érheted el: annyira megutálja hogy még támadni is fog rá.
A fújással és a kaja védelemmel csak a területét akarja jelezni az új jövevénynek, ebben semmi kivetnivaló nincs. Elvégre ő volt itt előbb és a kicsi egy betolakodó az ő szemszögéből (és még ráadásul neveletlen is).Amúgy meg rengeteg irodalom van ebben a témában, olvastál már ilyeneket? [link]
Jackson Galaxy blogját is ajánlom, elég profi a témában: [link] (5 részes angol ismertető)
Első szabály pont az etetésről szól. Már itt el lehet rontani a dolgot ha nem figyeltek oda! -
válasz
Atomgeszi #18833 üzenetére
Mi is mindig rászólunk ha észre vesszük, akkor szép komótosan kimászik.
Az egyik kedvenc elfoglaltsága a mosogatóban, a mosdókagylóban történő fekvés és ezen tisztítást, tisztálkodást segítő berendezések hosszú órákon át történő tanulmányozása a konyhapult, fürdőszobaszekrény azon nem túl távoli pontjairól, ahonnét az előbb említett beépített eszközök használata esetén az esetlegesen előforduló vízpermet, vízcseppek még őt nagy biztonsággal elkerülik. -
bul07
nagyúr
válasz
Atomgeszi #18605 üzenetére
Nagyon puha anyagból van, én vettem régen de nem raktam fel neki
Ragasztó nélkül is megáll rajta pár percig biztos és meg lehet nézni hogy mi szól hozzá
Ugye a ragasztás se gond, mert ahogy nő a körme és felső réteg leválik így magától leesikNálunk nincs olyan bútor amiért kár lenne, amiért meg igen arra ment egy pléd vagy törülköző
-
Astroboy
őstag
válasz
Atomgeszi #18596 üzenetére
Van ennek a siccnek kaparófája / macskavára vagy valami?
radi8tor: "Karom neki olyan mint neked az ujjaid. Nem tudsz megszabadulni tőle teljesen."
Nemnem. Ugyanúgy vannak ujjaik mint nekünk, a talpukon és az ujjaikon járnak, utóbbikból nőnek ki a karmaik pont mint a mi körmünk. Az emberé is folyamatosan nő mint a macskáké, de míg a miénk tőből "fakad" és CSAK a végét vágjuk, az övék mivel "3D-ben nő" így időszakonként ledobja a külső héját.
Mi nem is tudjuk visszahúzni, de ők igen.
A gond azzal van, ha nem tudják koptatni a hegyét, és behúzott alapállapotban is kilóg. Ilyenkor akad be mindenhova ezzel akár bajba is sodorva a gazdáját, nagykörmű macsek ha beakad valahova és nincs aki kiakassza a körmét bepánikolva még az ujjukat is ki tudják törni / fizamítani.
Lakásmacska-gond ez, kintiek fatörzsön naponta többször élezik így no problem, a bentieknek ha biztosítva van a jó kaparófa és naponta rájár akkor SOHA nem kell vágni... -
arcsin
senior tag
válasz
Atomgeszi #18596 üzenetére
Állatdoki/kozmetikus levágja neki a lehető legkisebbre.
De mindenképpen kiélesítik a kaparófán. lábtörlőn ( van egy neki saját játszani ) 2-3 hónap múlva.
Az én macskám csinált egy karompirszinget nekem 1x a számba, azóta dokihoz viszem, a doki is fél már tőle, így elbódítják és akkor megoldják a dolgot félévre -évre. Természetesen cica válogatja, de ha már nagyon hosszú és éles neki, akkor nekem is fájdalmat okoz már, bármennyire is csak bújni akar vagy dorombolni és dagasztani.Esetleg egy ilyet feldobhatsz a szék lábára
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
Atomgeszi #18472 üzenetére
"Enyém kiskorában csak a fejem mellett volt hajlandó aludni a párnán."
"Mai napig van, hogy fel kell emelnem és mint valami kisgyerek ráhajtja a fejét a vállamra és dorombol, el se akar engedni."
😍
Vizuális vagyok. Látom magam előtt az egész kis történetet, amit leírtál.
Köszönöm.Hát kíváncsi leszek a miénk majd melyik életmódot választja. 1 percet sem lenne egyedül. Én éjjeli bagoly típus vagyok és amikor fekszem le, a többi családtag korán kelő "pacsirták" kezdenek felkelni.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Atomgeszi #18457 üzenetére
Köszönöm neked is, hogy írtál.
"Nem igazán randalírozott éjszaka 4 éves kora óta."
Értsem úgy, hogy alvás közben simán felébreszt majd minket, amikor kedve tartja napszaktól függetlenül?
Úgy terveztük jó időben kint lesz az alom (a szagok miatt).
A két cicus, akik járnak hozzánk annyira türelmesen, csendesen tudnak várni. Sosem erőszakosak. Szinte szó szerint értik, amiket mondunk nekik. Az egyik kicsit beszédesebb, de csak, amikor ételt lát, akkor folyamatosan mondja a magáét. Nem durván, csak kedvesen. Nagyon édes. Sokszor látom rajta szíve szerint felugrana a konyhapultra. Látja ott vannak az ételek és a hűtőt is nézi. Szólunk neki, hogy nem szabad és szótlanul visszaül az ajtóhoz. Ablakpárkányra szoktak felugrani, de az nem zavar. Jó nézni, ahogy figyel. A másik pár napja beakart menni kint az egyik helységbe, sokszor nyitva vannak ott az ajtók. Apu egyszer odaszólt neki, hogy nem szabad és már ment is el onnan. Annyira értelmes kis lények. Nehéz elhinni, amikor rosszalkodó cicákat látok, hogy az általános lenne. Szétkapart bútorok, leszakadt függönyök...
A szőrrel kapcsolatban viszont semmi tapasztalatom. Eléggé allergiás vagyok ilyenre. Úgy tudom az is fajta, vagy egyénfüggő. A kinézett cica anyukája állítólag szinte egyáltalán nem hullat, pedig most van a vedlés ideje. Napi egyszer fésülik meg.
A tiéd milyen fajta? -
samujózsi
senior tag
válasz
Atomgeszi #17831 üzenetére
A szarügy az egészben, hogy a kutyánk meg úgy tűnik, a macskákkal jobban kijön, mint a többi kutyákkal. Nem kergeti őket prédaként, viszont ha a macs vevő rá, próbál játszani, kergetőzni velük.
Múltkor találkoztunk egy pórázon sétáló cicával, meglátta, boldogan odarohant, és a szokásos "gyere játszani" pózban ("két mellső előre kinyújtva, fej rajtuk, feneke meg az égben") próbálta hívogatni. A macsek meg... hát szerintem ha ismernék egymást, még benne is lett volna a játékban. Egyáltalán nem tűnt sem dühösnek, sem ijedtnek.
Alapjáraton én is kutyás vagyok, de azért az a majd húsz év, amíg velünk volt a macs... nagyon megszoktam, hogy van egy simogatható, hízelgős, doromboló bútordarab is
-
Astroboy
őstag
válasz
Atomgeszi #17815 üzenetére
10 kilós perzsa kandúr - 3. emelet(~10 méter) = 6-0
Egyszer épp a füvet nyírtam mikor megérkezett mellém a komplett(!) ruhaszárítóval, ami persze ripityára tört. Emlékszem ahogy Őfelsége kijött a vizes ruhák alól, megrázta magát és elvonult azzal a "na ez is megvan" nézéssel, miközben én lábon kihordtam egy szívrohamot. -
atosan
veterán
-
bul07
nagyúr
válasz
Atomgeszi #17499 üzenetére
Majd számolj be vagy csinálj videót mikkor megmutatod neki, a macska teabeszédéből sok mindent le lehet szűrni
Amúgy ha legközelebb mentek bevásárolni Tesco, Auchan, szokott lenni ilyen tálcás macskafű pár száz forintért, pár nap alatt kinő, érdemes beszerezni
Akár elég csak egyszerre a felét megvizezni, maradékot zacsiba és amikkor elfogy elhervad kimúlik akkor csak kukába kiborítani majd ugyan abba a műanyag tálkába bele a maradék és megint van
Ilyenre gondolok -
bul07
nagyúr
válasz
Atomgeszi #17493 üzenetére
Simán lehet hogy éjszakai ürült a gyomra és ezért jobban irritálta valami
És pár nap elteltével elmoccant, távozott (széklettel, vagy hányással)
Menj ki szedjél neki egy kis gazt(ezt az érdes levelűt), ha nagyon letámadja akkor zöld hiánya van, persze zöld evése 99%-ban hányás követi
Ilyenre gondolok kimentem gyorsba és kerestem [kép] , [kép], a hegyét mi midig lecsíptük, és nagyon érdes egyik oldalán egyik irányba -
-igu-
veterán
válasz
Atomgeszi #17484 üzenetére
Nálunk is ijedős az egyik macska. Minden apróságtól összerezzen. Egyszer lezúgott a 4. emeleti erkélyről, akkor majdnem pórul járt, azóta félős. Előtte simán elvolt a felújítás alatt lévő lakásban, pedig az elektromos vezetékek falba vésése nem csendes mulatság.
A reflux meg puruttya egy betegség, de minimális odafigyelés mellett nincs vele gond (jómagam kb. 12 éve élek együtt vele, de 7-8 éve tünetmentesen. Addig volt sűrű az életem, amíg ki nem derült, mi a bajom).
-
-igu-
veterán
válasz
Atomgeszi #17472 üzenetére
Próbáld meg az etetőtálat magasabbra rakni, hogy ne kelljen hozzá lehajolnia.
Reflux tud ilyen tüneteket produkálni, és mivel reggeli után szokott hányni a jószág, én nem zárnám ki a refluxot.Szerk: újra elolvastam, amiket írtál, és szinte biztosra veszem a refluxot.
-
Louro
őstag
válasz
Atomgeszi #17474 üzenetére
6 év még annyira nem vészes, de simán lehet, hogy most jobban vedlik. Ahogy tisztálkodnak, egy-két szőrszál lehet gyomorban marad és "csiklandozza" belül.
vzarmo ötlete is jó lehet. Lehet túl mohó és azért dobja ki a taccsot.Nekünk volt, hogy már szinte pirosat hányt, de arról a cicafű tehetett. Rákattantak és túltolták. Ahogy elvettük előlük, már nem volt hányósverseny. A víz jó dolog, mert elég sok beltartalom kijön a hányáskor
De, ha folytatja, akkor célszerű dokival is megnézetni, mert lehet nem tud kijönni a gyomrából.
-
törölt tag
válasz
Atomgeszi #17474 üzenetére
Hogy szoktad etetni?
Apumék cicaja is hányós típus. Nála az a módszer vált be, hogy egy nap sokszor kap, de kis adagokat.
Reggel konzerv vagy vmi nedves és utána egész nap pici adag szárazak. Amikor éppen olyanja van és enne, kap. Persze hazulról elmenetel esetén picit többet adnak neki. Ezzel viszont elég jól kordában lehet tartani a hányást. Nála legalábbis. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Atomgeszi #17472 üzenetére
Nálunk is dettó. Régen nem volt ilyen gondja, most meg van hogy egy héten 3x is visszaöklendezi a tápot. (naponta szerencsére 1x)
Szerintem a korral jár. Lehet a fogai miatt nem rágja annyira meg és ez irritálja a gyomrát vagy nem tudom. Mert a vissza öklendezett táp darabok elég nagyok, sok nincs is megrágva. -
szőröscica
addikt
-
Zé777
tag
válasz
Atomgeszi #16099 üzenetére
Nem hullik vészesen. Hetente 2szer (van, hogy csak egyszer) a teraszon átfésüljük, ott kijön aminek ki kell jönnie. Amíg váltogattuk a kaját jobban hullott, de mióta beállt az Orijenre, azóta a hullás is szépen megállt. Szóval teljesen kezelhető ez a szőrmennyiség is.
-
sugarforce
addikt
válasz
Atomgeszi #15853 üzenetére
Nalunk is nagy volt a siras rivas hogy miaz hogy nem johet be, nem igazan ertette, de igazabol bejott erezte hogy nem epp macska kaja szag van, igy ki is ment..
Haloszobaba szerintem nem sotet. Persze nappaliba vagy mas helyisegben szerintem sotet lenne, a feher butorokkal jo kontrasztot ad, kulon tetszik hogy sotet es nyugalmat araszt magabol, legalabb is jol erezzuk magunkat benne.
Na a karavsonyfa.. Igen, bar nalunk ezzel nem volt gond, mikor feldiszitjuk, korbeszagolja, megnezegeti, aztan beken hagyja. -
Astroboy
őstag
válasz
Atomgeszi #14449 üzenetére
Szia!
Szerintem ha éjszakára nem tudjátok megoldani, hogy a sicc mászkálása miatt az ajtó résnyire nyitva maradjon, akkor szimplán csukjátok be. Vagy kint vagy bent majd a macsek maga eldönti.
Hidd el egyszer kell nélkületek éjszakáznia kint és másnap már bent lesz.
Nem hülyék ezek a bajszos terroristák, csak profin alakítanak .Az ilyen kis ajtókkal - bár nekem sima csapóajtóm volt mindenféle retina-szkenner meg chipolvasó nélkül - nekem két problémám van:
- mivel idegen az új ajtó, át kell párszor hajítani kifelé és befelé is a nyervogót mire megszokja és magától használni meri.
Nálunk ez a "pár" menet napi 10/20 ki be hajigálást jelentett pár napon át, mire őfelsége megszokta. Utána már az ajtón túli hívásra magától robbant át.- Bár nekem a hátsó udvari bejáratnál volt felszerelve, eléggé idegesítő volt a hangja amikor ki/be járt rajta a macska. Pláne mikor megszokta, és sportot űzött abból, hogy minél nagyobb sebességgel robbanjon keresztül az ajtón. Plusz a legkisebb huzat is vagdossa a zár nélküli olcsó ajtókat, úgyhogy erre a hanghatásra is gondolj, amikor a hálószobádba raksz ilyeneket..
Remélem segítettem a döntésben!
Ikszdé
-
kribe
őstag
válasz
Atomgeszi #13062 üzenetére
Pehely (a képen látható leány) és Kakaó a kandúr egészen más személyiség, pedig mindkettő sziámi. Pehelyt nem véletlenül hívjuk hercegnőnek, régebben nagyon ritka volt hogy engedte magát kényeztetni, ivartalanítás óta viszont bújósabb lett, időnként kimondottan ribanckodik, persze csak amikor ő akarja. Valamivel beszédesebb is lett. Továbbra sem mondanám hogy ölmacska azért. Kakaó kiskorától fogva rengeteget beszél, igazi sziámi, mindig van valami mondanivalója azon a jellegzetes nyekergő-gyereksíró-morgós tipikus sziámi-hangon. Bújósabb is mint a lány, persze nála is igaz hogy akkor bújik amikor ő akar, csak ez jóval gyakrabban fordul elő nála mint a másik sziáminál. Mindkettőjükre igaz viszont hogy egy humanoidot választanak sajátjuknak, és vele barátságosabbak mint másokkal. Nálunk mindkét sziámi engem választott ki magának (és én meg őket választottam, miattam kerültek a házhoz).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged