Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghgabor
aktív tag
-
baloghgabor
aktív tag
Olvasgatom itt, hogy többeknél felmehet a macska az ágyra?!
El nem tudom képzelni, milyen is lehet az vajon?!!! 😸
-
baloghgabor
aktív tag
Szia, pl. Cestal Cat, tabletta, állítólag finom (macskáim mondták), meg is eszik és hatásos. 😸
-
baloghgabor
aktív tag
Lehet olcsóbban is etetni, pl. csirkemell szélével. Mielőtt hülyének néz megint valaki, szögedi csirke névre hallgat, Szeged mellett, szwntmihalyon vannak, kb. 50 éve (akkor még Tsz volt, persze), náluk lehet 400 Ft/kg áron kapni. Sokszor teljesen ép mell részek is vannak, azt én szoktam magamnak, a többi a Cicáké. Van még más, nagyon olcsó dolog is náluk.
Megtaltam az árlistát közben, elérhetőseg is ott van, csak előre kell rendelni!
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Bogyi007
üzenetére
Mondjuk máshol is meg lehet venni személyesen is. Persze lehet, hogy ott ha egyet veszel, meg akkor is többre jön ki, mint ezen az áron szállítással. Ha valaki élelmiszert rendel, gondolom ő sem kettő kiflit szokott csak. Mondjuk én könnyen vagyok, 11 macskára a fél fizetésem elmegy. Csak ne lenne egyre hitványabb ez a cég, pláne az egyetlen futár, ami náluk elérhető.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Látod, még át is akarlak verni! 😸
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Sokszor elfogy hamar az ilyen bugos cucc. Én néha nézem, keresővel Ft/kg árakat, és gyorsan kell rendelni, amíg éppen van készleten.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Van az jobb áron is néha. 🤭🐱
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
A szájába, kaja közben. Ezt könnyebben viseli, mint a többi gyógyikát. Most az összes fog huzasa után (két alkalommal történt) nagyon erős antibiotikumot is kap, ami borzmadan keserű, nyálzik is tőle nagyon. De muszáj, mert maradnia kell még egy ideig velem. 😺
A félősebb, ijedős Cicáknak jó lehet a Feliway is (van, akire nem hat egyáltalán). [link] -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szia, sima szalma, az nem büdösödik be könnyen, ha esetleg vizesen megy be, és könnyen, olcsón cserélhető is, melegen is tartja odabent. 😺🐈
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Andris...
üzenetére
A közelben volt, de nem mertem elmenni. Anno is majdnem katonai ügyészség lett abból, hogy csak beültettem volna a forró kocsiba a gazdáját, a kutyája helyére, aki csak egy kis időre hagyta ott, majdnem meghalni szerencsétlent. Az utolsó pillanatban érkeztünk oda, én jobb híján marokfegyverrel akartam betörni a hátsó ablakot, amikor megjelent a 'tulajdonos', aki kinyitotta a kocsit, majd kivettük a félig ájult kutyát. Majd szépen kértem (!) , hogy ugyan üljön már be a kocsiba egy kis időre a kutya helyére!!! Föl akart jelenteni, ordított, majdnem előállítás lett belőle. Azután jobbnak láttuk, elengedni, mivel a kutya is jobban lett. De sajnos nem lett ügy belőle akkor.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Andris...
üzenetére
Nézd meg a legutóbbi, nagy vihart kavart esetet, amikor a 'gazda' a kocsi után kötötte szerencsétlen kutyát és 90km/h sebességgel vonszolta. Csoda, hogy túlélte, de főként annak köszönhetően, hogy valaki megállította, majd akkor a csomagtartóba dobta. Mire a rendőrök kiértek, a kutya borzalmasan rossz állapotban volt, de nem tett vele semmi, tőle emberileg is elvárhatót! Állatvédők vitték orvoshoz. (Sajnos nem a gazdát). Bíró szerint a pénzbüntetés elégségesen szigorú ítélet (?)!!!! Kedves ügyészség csak felfüggesztett szabadságvesztésért fellebbezett. Ilyen után nekem továbbra sincsenek kétségeim sajnos a betarthatónak sem tűnik jogszabályok alkalmazásával szemben!
-
-
baloghgabor
aktív tag
Sajnos nem egyértelmű, ezt én is hallottam. Szerencsére én még nem találkoztam vele. De a FIV, FELV is hasonlóan gyógyítható, vagy nem. Fene tudja. Nálam is lehetne sok százezres kezelésbe fogni. Igaz ez az egyetlen saját Cicám, aki még itt született anno, a többiek "bevándorlók', de tízen vannak és rájuk is gondolnom kell, mert anyagilag így is megterhelő ( ~ 100ezer havonta a kaja, élősködők irtása, a saját immunerősítő és gyógyikák). De ha egyedül lenne, lehet megpróbálnék még többet. De tanácsot adni meg nem szeretek ilyen helyzetben, csupán annyit, hogy próbáld meg minél több helyről, és ha lehet biztos infót begyűjteni. De azt tudom, hogy az immunerősítés nagyon sokat tud segíteni!
-
baloghgabor
aktív tag
Nagyon nehéz diagnosztizálni, de lehet tünetmentessé tenni, ha meggyógyítani nem is. Ha lehet azonnal kezdj el immunerősítést (Vetri dmg, vagy dmguard, CBD olaj macskának, vitaminok). Nekem FIV, FELV + a tíz éves Cicám, még rosszabb. Sok állatorvos azonnal altatást javasol ebben az estben. Ő egy éve külön helyiségben van, kap rengeteg mindent a fentieken kívül. Igaz látszik rajta és néha nem jól van, de még él, eszik, dorombol. Szóval, ne add fel! FIP-es, releváns csoportokban is sok jó információt kaphatsz. Kitartást! 😽
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én is akkor tudtam meg, amikor mentem érte, hogy egy kis kis qrva. De Dagi Cicám, akit az erdőben találtunk, ha jól látom három színű, igaz nem a klasszikus szín összeállításban, de doki is csak nézett, amikor vittük ivartalanítani, hogy Ő meg fiú?! 😸
-
baloghgabor
aktív tag
Valahol érthetetlen a doki hozzáállása, mert nagyon sok helyen már így végzik a műtétet. A Cicáknak is sokkal komfortosabb, nagyon hamar, és szinte nyom nélkül gyógyul. Garfield Molly hercegnőm is így készült, a műtét utáni órában még kába volt, de másnap már rohangált, és se ruha, se tölcsér, csak a kosztól kellett óvni, pár napig bent volt:
(pont öt éve, 2020 március)
-
baloghgabor
aktív tag
Sajnos én is jártam így. Igaz tudtuk is, hogy ki az elkövető, csak hát ahhoz magas polcon ül, hogy bármi bántódása legyen neki. Az a szerencséje, hogy több Cicám is van, így nem gyújtottam rá a putriját. Inkább lett macska biztos kerítés, horror pénzen, hogy biztonságban legyenek. De soha nem fogom elfelejteni a féregnek!
-
baloghgabor
aktív tag
Ugyanaz van minden DMg-ben, csak vagy más a vívőanyaga, vagy plusz van benne valami, mint amit te is kaptál. Ezek sokat segítenek. Mondjuk én napi 2X adom a 0.5 ml-t, túladagolni nem lehet.
Plusz Dömper kap még lepketapló gomba kivonatot, ez inkább a rákos sejteket pusztítja, főként FELV+ Cicáknak van, de létezik FORL -osoknak is gyógygomba, de azt sok Cica nem fogadja el, az íze miatt.
A benti státusz sok Cicának egy igazi túlélési opció, ott valószínűbb, hogy igazi időskort élhetnek meg. A legtöbb betegséget odakint szedik össze, másik Cicáktól sajnos. Plusz rengeteg veszély van kint. -
baloghgabor
aktív tag
Nem tőlem kérdezted, bocsi, de sajnos hasonló, de mégrosszabb helyzetben van ez egyik Cicám, Dömper, aki habár nem FORL-os, de FIV és FELV pozitív is. Immunrendszer épül le, a szájfekély pedig úgy lenne megállítható, ha kihúznák az összes fogat, de esélyes, hogy ilyen állapotban vagy nem éli túl, vagy nem sokáig él utána. De kapja folyamatosan az immunerősítőket, régebben is kaptak a többiek is, most Ő már folyamatosan a DMGUARDot (érdemes a T2 változatot venni, annak nincsen olyan rossz íze, és a nagyobb 120 ml kiszerelés olcsóbbra jön ki). Valamint jó lehet az immunburge is, valamint valaki szerint a vetri DMg a jobb (ugyanaz, mint a DMGUARD, csak más a vívőanyaga és drágább). Ezenkívül én most elkezdtem CBD olajat használni, amiben eddig nem hittem, de elsősorban fájdalomcsillapító, és talán tényleg hatásos, mert jobban eszik és kedve is jobb. Majdnem egy éve derült ki, ami után kihúzták kettő fogat, hogy nem az volt a baj, hanem a vírusok támadtak meg és sajnos menthetetlen. 1-2 év szokott lenni a túlélés Náluk, ha minden jól megy (nem a FORL esetén, az jól kezelhető és karbantartható!). Szóval ajándék nekünk minden nap, amíg jól van. 😽
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Igen, ez valahol teljesen hihetetlen, amikor minden vackot kitalálnak már a Cicáknak, a technika is fejlődött már akkorát, hogy akár chip méretű is lehetne, amit vezeték nélküli töltéssel meg lehetne oldani, amikor alszik a macska, de nem, csak egyre vackabbak vannak. Annó, pár éve, még én is használtam, a Vodafone kínálatában volt, Blaupunkt (persze már ez a cég is valami indiai lett azóta), ami viszonylag használható volt egy napig. Mondjuk néha infarktus közeli állapotba kerültem, mert a macska hirtelen 3km távolságra került (gondoltam sólyom kapta fel, vadász lőtte le és viszi magával 😸 ), majd jel nem volt, vagy lemerült, mert sűrűn (5 percenként?!) néztem meg. Egy valós idejű, napokig bíró akksival rendelkező, könnyű GPS nem lehet akkora műszaki szenzáció már szerintem sem.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
ggg666
üzenetére
Nagyon sajnálom! 😿 Borzalmasan nehéz ilyenkor, tudom, nemrégen hagyott itt az egyik befogadott Cicám, csak két évet volt nálam, idős korában került ide, mégis nagyon megviselt.
Ő pedig nagyon gyönyörű Cica volt, hasonlít a Dagi Cicámra nagyon, Aki hasonló korú lehet (csak saccolt kor, erdőben lett összeszedve 10 éve). Nem, az idő nem gyógyítja be, csak halványítja. Másik Cica sem pótolja, csak árnyalja majd a fájdalmat. Kitartást hozzá! 😽 -
baloghgabor
aktív tag
Szia, tenni sokat nem tudsz. Legföljebb megsimogatni, ha a kutyád hagyja. 😸
Igen, jogszabály szerint köteles lenne minden háziállat szökésmentes helyen tartózkodni. Persze hazánkban ezt igazán senki sem ellenőrzi. A gazdák meg legföljebb siratják, ha nem jön haza többet, vagy otthon nézik végig a szenvedésüket szerencsétlen esetben. Jómagam végigéltem ezt pár éve. De nem írom le mégegyszer, akit érdekel, az internet nem felejt, előzményekben itt van. Azt sem írom le, mennyibe került közel 6ezer m2-t bekeríteni, mert hülyének néznek különben is. Én nyugodt vagyok, a Cicáim meg biztonságban. 🐱 -
baloghgabor
aktív tag
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Dagi Cicámnak én törtem el kisebb korban. Ment ki az ablakon, akkor még nem volt macskaajtó az ablakon (igen, képzavar, tudom, de mostmár van 😸), majd a párkányon leült, én meg csuktam az ablakot, hirtelen, erősen. Nem vette jó néven, a doki sem, de összeforrt neki és azóta is így használja. Igazán csak esztétikai probléma, de nem nagyon látszik.
Dömper Cicám meg véresre vakarta, de doki nem talált semmit sem, hiába próbáltunk mindent, a végén már egész nap kergette, nyávogott és harapdalta, már csontig. Így a doki úgy döntött, hogy csonkolja. Kis farok maradt Neki csak, de utána ugyanúgy egyensúlyozott a tetőn, bárhol, mint előtte.
Dagi Cicám:
Dömper Cicám:
-
baloghgabor
aktív tag
Szerintem ne gyújtds fel a szegény macskát. Bármilyen kicsi is az infralámpa, esélyes, hogy véletlenül is tüzet okoz. Van ágyba tehető, kis melegítő párna, többszörös szigeteléssel, vagy csőre tekerhető, belső termosztátos madzag, ami elég plusz meleget ad, ha nem lenne elég a kis kuckó melege a Cicának. 🐱 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
😺😽
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
A májat védi a máriatövis, embereknek is nagyon hasznos, Zacher doktor szerint is.
A cicák ilyet kapnak, általában hetente, a kajába keverve. Nagyon sokáig elég, kevés kell belőle. 🐱 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Nyilván minden kémiai szer rombol, csak ki tudja mennyire? Nyilván egyén (vagyis macska) függő ez is. Nehéz lenne hiteles kutatás erre, azt hiszem. Egyrészt az egyes, különböző szereket gyártók miatt is, másrészt sokféle más is szerepet játszik ebben. De az viszont biztos, hogy ami kutyára jó, az nem mindig (SŐT) lesz probléma mentes a macskára , akár halálos is lehet. A permetrin tartalmú szer gyorsan végződhet tragédiával a macska részéről. Erre nagyon oda kell figyelni!
Én különben rendszeresen adom nekik a máriatövis tartalmú étrend kiegészítőt is (nem naponta, de amikor csöppeket kapnak, akkor biztosan). -
baloghgabor
aktív tag
Sajnos egy idő után rezisztensek lesznek a élősködők bármire IS. Nagy részüket kinyírja bármelyik szer, majd marad pár, ami szaporodik, és sz@rik a világra. Ezek után az a szer nem sokat ér már többé. Jöhet egy újabb, erősebb, jobb, persze drágább. Sokszor pedig ugye ezek a véráramba kerülve fejtik ki a hatásukat, amikor szívják a vérét a jószágnak, ugye, és ezzel egy idejűleg nem biztos, hogy hasznos a másnak, vesének, egyebeknek sem.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
arcsin
üzenetére
Nálam az egyik befogadottnak csak 'tücsök tápot' lehet adni (én csak így hívom, concept for life, rovar fehérje táp, ebben semmi más nincsen). Különben olyan allergiás reakció indul el nála, hogy véresre kaparja a nyakát, a szeme körül. Anno utcáról fogadták be, csak másképp alakult az élet, így nálam kötött ki. Nyilván régen is voltak ilyen dolgok, csak meg se érték a felnőtt kort szerencsetlenek, mert vagy nem is tudták mi bajuk van, vagy az utcán hamar elpusztultak.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Elvileg ösztönösen tudja a macska, hogy el kell ásni a végterméket, hiszen ők nemcsak ragadozók, de prédák is egyben, és nem jó ha szagos nyomot hagynak maguk után. Ha van alomtálca, bele kell tenni a Cicát és sokszor tudja is, hogy az jó erre a célra mert abba lehet gödröt ásni és eltakarni, amit kell. Anya macska nyalogatja, gazdi meg simogatja, akkor ez kiváltja nála, ha nagyobb lesz, hogy saját magát takarítja majd később, ha kicsit nagyobb, mert tiszta állat és ha nem beteg, akkor sokszor mosakszik egy Cica.
Csoda jó helye lesz ott Neki azt hiszem. 😽 -
baloghgabor
aktív tag
Mondom, nem volt idegrendszerem tovább nézni a videót. Lehet ott elmondja a hölgy, hogy mosnak is fogat a macskáknak, meg tornáztatják a száját is, meg kapnak probiotikumokat is talán?!
Én csak sajnálom, aki bedől a néha felbukkanó okosságoknak és tönkreteszi szerencsétlen jószágokat. Eléggé rossz már az is, ha olcsóbb vackokkal etetik sokan, ami után valószínűbb, hogy beteg is lesz a macska. 😿 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Köszi, így megtaláltam. Egy hölgyemény egy órán keresztül próbálná egy videóban osztani az okosságot, az első öt percben eljutottunk oda, hogy nem ő dorombol, hanem a macskája, és a rengeteg tudást, amivel rendelkezik, azt évek óta gyűjti, és mindenkinek elérhető, de ezek főként angol nyelven vannak, mivel amerikai állatorvosok publikálták. Próbáltam volna kihámozni, hogy mégis hol és honnan, de valahogy nincsen ehhez türelmem végighallgatni a sok, döbbenetes, új felfedezést, amit majd hamarosan mostmár, mindjárt el is mesél nekünk.
Egyik hozzászólás viszont pont az volt, amit idéztél is: "a legvacakabb nedves táp is jobb, mint bármelyik száraz", ezt a posztoló is olvasta valahol, valamikor . . . Persze, ha bármelyik állatorvost megkérdeznéd, ettől dobna egy hátast.
Nálam továbbra is kapnak reggel rendes konzervet, ami 60-80% hústartalmú, meg kevés szárazat, és délután nagyobb adag száraz tápot, ami 30-70% hústartalmú és mindkettő tartalmazza azokat pluszban, ami kell a macskáknak. Nem cukrot és ízfokozókat, foszfort és egyebeket, amivel tönkretehetjük szegény macskákat az olcsóbb nedvessel, vagy akár szárazzal. 🐱 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
'A kért oldal (szerencsére
) nem található.' Elképzelhető, hogy valamelyik cég reklám oldala, vagy más fosbukos (sic)! okosság esetleg.
Nyilván van ócska nedves és száraz táp is. Főként az agyon reklámozott, qrva drága, közben semmi normálisat nem tartalmazó esetében is, amit a fél ország ismer, közben meg ha tudná, mit tartalmaz, nem adná még a kóbor macskáknak sem. Nedveset azért jobb, ha eszik a macska, mert keveset szoktak inni, abban pedig a nedvesség okán jut vízhez. De normális összetételű száraz táp után is iszik rendesen. 😼 -
-
baloghgabor
aktív tag
Talán megbocsátható, ha egy áruházat reklámozok éppen, mindjárt itt az állatok világnapja, és minden évben, október 4-én 20% kedvezmény van a Fressnapf-ban olyankor a kedvenceinknek. Érdemes bevásárolni ilyenkor.
[FRESSNAPF állatok világnapja]
😼 -
baloghgabor
aktív tag
Nagyon sajnálom Őket. 😿 De látom az élet megy tovább, és egy gyönyörűség foglalja el a szívetekben a helyét hamarosan. 😽 Ő piros cirmos és lány?!
Nagyon ritka közöttük a nőstény, talán jó, ha 5%, majdnem mindenki fiú. Mint a teknőctarka és három színűek között majdnem mindenki lány. (Mondjuk nekem is van egy piros cirmos hercegnőm, meg egy háromszínű fiú is. Így hozta az élet.) Biztosan Őt is nagyon fogjátok szeretni, és csodás helye lesz nálatok! 🐱 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Szevam
üzenetére
Hát, ipari mennyiségben hasonló az eljárás a csontinak, csak olcsóbb hússal.
Be is lehet áztatni a szárazat, de sokáig az se maradjon kint, az is veszélyes lehet a melegben. De reméljük nem tart már sokáig ez a késői kánikula? (ha nem eszik meg a Cicák, másnapra akkor is beköphetik a legyek, csak lassabban fejlődnek a hűvösebb időben). De van fagyasztva szárított, snack szerű táp is. Mondjuk nálam a kedvencek is ritkán kapnak, mert qrva drága. 😺 De baromi jó az illata, persze, ha el tudják rágni a kóborkák. Viszont azt nem tudják betámadni a legyek. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Szevam
üzenetére
Valószínűleg semmi baja sem volt eredetileg. Nagy melegben nem kell 24 óta sem, akár a fele is elég az első fekete légy lárva megjelenéshez, amit a légy nedves fehérjébe helyez el (mindegy, hogy dög, vagy nedves, alutasakos macska kaja). Nyáron inkább csak szárazat kapjanak a kóbor cicák, plusz vizet.
-
baloghgabor
aktív tag
A beteg naponta kap 0.5ml-t, a többiek akkor ha úgy tűnik, hogy valami kerülgeti őket, pl. nem annyit, vagy nem eszik valaki. Általában másnapra már megjavulnak. 😺 A 120ml-est szoktam venni, most is van, ahol 20ezer alatt van, szállítással együtt. Nem várom meg, hogy elfogyjon, de van sokminden más is a gyógyszeresben (vitaminok, kék kenőcs, pro biotikum, spot-on, egyéb gyógyikák). 😽
-
baloghgabor
aktív tag
Szia, nálam szokták kapni, a beteg pedig rendszeresen kapja. DMGUARDot, vagy vetriDMG-t. (hatóanyag ugyanaz, csak más a vivő anyaga). A DMGUARD pedig a T2, nem annyira vacak az íze, mint a zöld címkésnek, amiben van U vitamin. De létezik por alakban is, 1/4kg-os kiszerelésben lovaknak (ugyanaz a DMG van benne, de semmi más, ezt is lehet Cicáknak is adni, csak egy szakasznak elég sok évre). 😺
-
baloghgabor
aktív tag
-
baloghgabor
aktív tag
Nagyon rossz így, ezt kimondani, de talán ez volt a legjobb megoldás, ahogyan történt. Nem Neked kellett meghozni a legnehezebb döntést, hanem Ő elment. Neki már nem fáj és nem szenved. Persze mi biznánk a végtelenségig, és szeretnénk, hogy velünk legyen minél tovább, de sajnos ez lehetetlen. Egyszer úgyis eljön ez az idő. Tudom, nem vigasztal, én is átmentem hasonlóan, és nem tudtam meghozni én sem a végső döntést, azaz csak későn és nagyon rosszul. Most is előtte állok a testvérével, és néha azt nézem, hogy vajon meg kell már tennem, vagy még hagyni kell? Nagyon nehéz.
Neked most meg kell Őt gyászolnod, és nem magadat emésztened, de ehhez is idő kell. Erőt és kitartást ehhez. 😽Gyönyörű Cica volt . . .
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
galaxy55
üzenetére
A Cica agonizált már, kb. fél percenként vett levegőt, vagyis próbált. Hagyhattam volna, hosszabb ideig is szenvedni, de sem orvoshoz nem jutottam volna el időben (kb. 15 perc), sem mást nem tudtam tenni, hogy rövidebb legyen a végső szenvedése. Nem, nem ajánlom senkinek sem, hogy hasonló esetekre tartson otthon kizárólag orvosi rendélvenyre kapható szert ilyen esetekre, ami nem biztos, hogy halált okoz. Csupán leírtam, hogy jobb lett volna, ha időben elengedem és az orvosra bízom, hogy vessünk véget, mert sajnos már ott volt az idő.
-
baloghgabor
aktív tag
Cicó Cicam cukorbeteg volt, vesék alig működtek már. Vittem dokihoz, sokszor. Utoljára csak annyit mondott, hogy sokat már nem tud segíteni, de én nem értettem. Hazajöttünk, reméltem van még időnk. Kezdett egyre rosszabbul lenni. Pár nap múlva elmentem otthonról, de örültem, hogy reggel sokat pisilt (vesebeteg is volt, ez ritka dolog). Kamerán viszont láttam később, hogy a konyhakövön fekszik, mozdulatlanul. Rohantam haza, már homályos volt a tekintete és hörgött. Símogattam, de néha még vett levegőt. Dokihoz hiába indultam volna, menet közben halt volna meg. Így felszívtam az összes inzulint (cansulin náluk) és beadtam egyszerre Neki. Pár percig még élt, majd csöndben lett. Ha nem akarod átélni, hogy szenvedjen, ki tudja mennyit és ezt lássad, érezd, akkor engedd el. Borzalmasan nehéz, de az első injekció egy altató, attól elalszik, majd utána kapja meg a szív megállást okozó szert. Neki megváltás lesz már, ha így van. Neked is nehéz lesz, de ezen sajnos túl kell esni. Sajnos Cicó testvére is elindult ezen az úton, most jobban van, és rettegve figyelem, mikor jön el ez, amikor hagyni kell Őket már. 😿
-
baloghgabor
aktív tag
Köszönöm mindenkinek! Sajnos erre mindenkinek fel kell készülnie, előbb, vagy utóbb. Nem is tudom melyik a nehezebb, lesni, mikor jön el az idő vagy, ha nem jön haza többet és reménykedni, vagy, ha hirtelen hagy itt?! Mindegy, amíg jobban van, próbálok mindent megadni Neki, hogy a hátralévő idő is szép legyen. De külön helyiségben van, ahol néha ideiglenes Cica volt, jobb a békesség. A világ legnyugodtabb Cicája, nen hinném, hogy összemarakodna másikkal, de így biztosabb, hogy nem tudja másik elkapni a betegséget. Valószínű, hogy még az anyjában fertőződött meg anno, és most jött elő. A testvére, aki több, mint két éve hagyott itt, cukorbeteg lett és lehet a vírus is dolgozott. De hát, Őt meglőtte a szomszéd, ami elősegítette a szervezete gyengülését. Hasonlóan kezdett romlani az állapota, fogyott, szőre fakóbb volt.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Sajnos FELV is + , így az immunrendszer gatya. Nem merek több fogat húzatni, ami talán egy időre megoldaná a problémát, de tizenévesen már veszélyes az altatás is, ilyen egészséggel pláne.
Az egyik legjobb cikk a lepketapló kivonatról.
Köszi Dömper nevében is! 😽 -
baloghgabor
aktív tag
Ritkán nézek csak fel ide, igazából akkor is csak belenézek a Cicás képekbe, máshoz nem nagyon van kedvem. A sors fura fintora, hogy próbálok az enyémekre (saját, befogadottak, megőrzöttek) maximálisan vigyázni, erre az én 'eredeti' még nálam született egy évtizede Cicám, mint kiderült halálos beteg. Anno még nem volt biztonságos kerítés, nem is itt laktam állandóan, az anyja az erdőben is élt, így született meg Dömper Cicám is. Egy ideje sebes a szája, ezért fogakat húzták neki, amitől egy ideig jobban is volt. De most készült teszt, Cicáknál is van AIDS sajnos és FIV+ . Immunrendszer megy tönkre, majd elrákosodik valami és végül szenved nagyon, amikor már altatni kell. 😿 Pépeset még eszik, sokat is, mivel többféle immunerősítőt kap, amiért éhes. De fogy sajnos és a szőrén és látszik, hogy elindult azon az úton már. 😪 Legfrissebb kutatások az embereknél is nagyon hasznosak találták a lepketapló gomba kivonatot, most ezt is kapja pluszban, és reménykedem, hogy van még időnk . . .
-
baloghgabor
aktív tag
Üdv az összes Cicának, meg a Gazdáknak! Bocsánat, ha nem vagyok, de csak ritkán jövök már fel, az értesítést kikapcsoltam, nem látom, ha új történés van itt. Volt pár alkalom, amikor pont rosszkor néztem be, ami eléggé nem a megszokott volt a csapatban régebben. De úgy látom, néha hiányzok és köszönöm, aki privatban is írt, továbbra is megkapom és ha tudok segítek is. 😽
Sajnos pár Cica gyógykezelése és egy dobozban kidobott kutya ivartalanítása anyagilag padlóra kuldott, valamint saját egészségem is tropa, így nem ígérem, hogy sok vizet zavarnék a jövőben. 🐱
Ja, és ha még élne - szerintem téves árazás a Zooplus-on - használjátok ki, a szokásos harmada ár, ami itt van és eléggé jó fajta ez az alutasakos: -
baloghgabor
aktív tag
Na, kezd ez a fórum is egyre érdekesebb lenni. Lehet nem sokáig kell maradni itt sem . . .
-
baloghgabor
aktív tag
Írtam máskor is, nyilván nem egyenes következménye, hogy bele fog halni, ha mindig 'mekis' kaját eszik valaki, de sokkal nagyobb az esély rá. Szegény anyám nagynénje kettő doboz cigit szívott naponta, meg is halt 94 évesen. Anyám pedig lánykorában egy slukkot, és soha többé. Hetven évesen halt meg, tüdőrákban. Szóval kell sokminden a dolgokhoz, de nem jó, ha mi még gondoskodunk is róla, hogy rossz legyen.
-
baloghgabor
aktív tag
Bozita véleményt majd kérnek az enyémek! 😺
Smilla sem rossz, de ez a legutóbbi, téli kiadás valami borzalom, egyik sem akarja megenni, kutyáknak szokott menni. Lehet romlott a minőség ott is?!
Fürdetni én nem szoktam őket, pedig kijárnak, néha, esős időben olyanok, mint a kóbor macska. Dagi pláne, akinek fehér a hasa, majd fél óra és hófehér! Ha a macska nem mosdik és valami szaga van, nem illata, akkor valószínű beteg. -
baloghgabor
aktív tag
Azért nagyon nem mindegy az a házikoszt sem azért. Lehet azzal is, - ha az nem maradék - normálisabban etetni, mint a hitvány macskaeledelekkel. A 4% nem hús, csak származékot tartalmazó eledel, ami tele van mindenféle olyan anyaggal, ami baromira nem tesz jót nekik. De nyilván ha a házikoszt paprikás krumpli, sok hagymával, abba hamarabb bele fog pusztulni, mintha felixet kapna a delikvens. Ha meg kiszámolod nem sokkal kerül többe normális eledelt adni nekik. Akkor még nem is számoltuk az állatorvosi költségeket, vagy azt, hogy hamarabb elpuszulhat.
-
baloghgabor
aktív tag
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Na, ez szépen alakult akkor! 😽
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Pedig hidd el, hogy így van, hiszen ők mondták nekem is! 😸 De komolyan, nekik fontos, hogy rendszeresség, nyugalom legyen és semmi változás, azt majd ők csinálnak, ha éppen ahhoz van kedvük. 🐱 Sokan elviselik, ha nem is így van, de nem szeretik. Sokszor azért van mellé pisilés, és egyéb is, vagy éppen betegség, mert stresszelnek valami miatt. Nyilván vannak nyugodtabb, és toleránsabbak, vagy éppen olyanok is akik nem ennyire érzékenyek.
Nálam pl. már hajnali 5 előtt elindulnak és egyik morog, másik ki-be járkál, a nagy fekete Dömper Cicám meg rámfekszik öt percel előtte. Innen tudom, hogy öt perc szundi és mehetek enni adni Nekik. Délután meg ott sorakoznak az automata etető előtt, időben és várják, hogy jöjjön ki a kaja belőle. Honnan a francból van órájuk, azt nem tudom. 😁 Ha meg szolgálatban vagyok és időben megkapták a kaját, de nem vagyok otthon, másnap egyik haragszik, a másik fél tőlem, vagy éppen panaszkodik, hol voltam. Fél nap mire megnyugszanak végre, hogy ismét minden a szokott. 😺 Macskák. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
kis.zsolt
üzenetére
Hát, ezt a dokit nem is minősítem! 😿
Szerencsére ahová én hordom Őket, van előzetes vizsgálat, műtét közben pedig monitorozva van folyamatosan. Utána pedig órákig megfigyelés, majd akkor hozható el, ha minden rendben van, felébredt. Persze ára is van neki, nem is kicsi. -
-
baloghgabor
aktív tag
Nem baj, ha most még többet eszik. Ha elosztva kapja, lehet behabzsolja, mert nagyon éhes már és azért lesz f.sás a vége.
Ha nem hízik, akkor nyugodtan egyen csak, szüksége van ilyen korban még sok kajára, fejlődik. Az agrofermben van vitamin is, nemcsak probiotikum, attól is éhes lesz. 😽 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Jellegzetesen vidéki, tehenészet dokija, ahová azért eléggé veszélyes vinni nem haszonállatot, amiket talán jobban tud kezelni, ha meg mégsem, majd megeszik a faluvégi c...nyok.
Azért pisil máshová, mert macska. Másképp gondolkozik és érez, és cselekszik. Nyilván ki lett ragadva a megszokott környezetéből, és hiába van szeretgetve egész nap, mégis más minden. Nekik a napi rutin qrva fontos, szinte percre pontosan minden ugyanúgy történjen, és nyugalom legyen, kivéve, ha ők másképp akarják. 😸 -
-
baloghgabor
aktív tag
Remélem a karácsony sem vette el a józan eszét senkinek sem?! Ma sokadszorra dobta fel a Facebook ezt a ránézésre is kamu, csaló oldalt, ami a zooplus-t próbálja meg utánozni! Alapból is látszik, hogy igénytelen, de se egy telefon/cím/email, semmi se, ami lekövethetővé tenné!!!!

zooplusale.shop
Szóval, senki se dőljön be!
[ Módosította: radi8tor ]
-
baloghgabor
aktív tag
Sajnos olcsón és jót nem fogsz kapni, pláne nem a diszkontokban, ahol főként 4% hústartalmú kaja van, és pont foszforral tele, és kevés más ásványi anyagot tartalmaz, amit meg kellene. Fressnapfban már lesz, de személyesen nézz körül, vannak gyógyhatású tápok, amik megelőzésre jók náluk. 😽🎄
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Ne képzeld el inkább! 😸 Hajnali 5h kelek, de nekik ez 4h van, mert hiába van óra igazítás, megint egy órával előbb kezdenek játszani. Amikor meg kaja osztás van, meg vannak zakkanva. Ja, ott az esti száraz maradék, de az nem jó, konzerv kell, de nem az, ami ma a soros (meg Brüsszel 🤣), de valami más, jobb, finomabb. Ha meg nem elég mégsem, mert csak nem rossz, akkor kell száraz egy kicsi, de a másik elől az is. Majd végre mennek ki, de megállnak az ajtóban vagy öten, amikor már nekem is menni kellene valahová már, de nagyon. Közben morognak egymásra, meg fújnak, mert mi az, hogy egyszerre nem férnek ki a macskaajtón és én ilyen lassan nyitom a nagy ajtót?! 🤣
Na, Poczak ilyenkor szerencsére besegít, hogy fussanak is egy kicsit. 🤗 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Mr. Elliot
üzenetére
Szegények kapnak enni azért, de nem ilyen finomat. De hát nálam is van pont elég.
A csapat egy része, ha jól látom, pont a fele:
😽 -
baloghgabor
aktív tag
Ma IS voltam kóbor Cicákat etetni, karácsonyi menüvel. Kapnak enni azért, de kettő finom konzerv, plusz vitaminok, DMGUARD, májvédő, meglangyonsítva ebben a hidegben. 😽
🎄 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
MutantZombie
üzenetére
Szépen haladsz vele, ha már ennyire ragaszkodik is hozzád, hogy kaja is csak úgy jó, ha ott vagy! 😽 Én sem hittem tavaly, hogy az öreg, morgós, félős Cica valaha meg fog barátkozni. Fél év után tudtam megsimogatni! Sok idő és türelem, és látod, menni fog!
Nekem van egy olyan Cica hordozóm, amit szét lehet szedni, alsó és felső részre. Ha egy ilyen alját hagynád ott Neki, abba belemenne talán, mint egy dobozba? Persze a tetejét rárakni megint stressz lenne és nem maradna ott addig. 🐱 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Négy hónapos még kicsi és ehet többet is, nem most fog elhízni pár nap alatt, ne is éhezzen. De ha úgyis ránéznek, rokon adhat neki pár jutifalatot, csak, hogy szokja őket, meg abban is van kis kalória. Az ünnepi négy nap meg teljen stresszmentesen teljen ám majd nektek! Hazaéréskor lehet úgyis lesz duzzogás, hiszen a macska, az macska. 🐱
-
baloghgabor
aktív tag
Nem szoktak, csak reggel egy 400/410g konzervet kb.10 Cica. Ha nem olyan jó éppen, vagy még éhesek, kapnak egy kevés szárazat (Josera, vagy másfajta, ha van éppen), este (4-5h) pedig száraz egy konzerves dobozzal kb., a szobában pedig az automata etetőből (Egérke és néhány ezt szokta meg) egy jó maréknyi kb. Nálam nem jó, ha van kint száraz, Dömper és Maci (Ciril) Cicám eléggé kövérek, meg lassan mások is, így ha maradna, felennék azt is. Mondjuk szokták is ha találnak. 😸
(nem hiszem, hogy Nekik kellene még enni!) 🐱 -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Szia, megnéztem mind a három fajta zsákot: 😸
De gondolom, ez jobban érdekel: 😽
(A többi fajta Josera is ezt a mennyiseget írja). -
baloghgabor
aktív tag
Nem csodálom, mint a Mekis hamburger, amiből én is meg tudnék enni négyet. 😸 A jobbfajta konzerv, 400g-os, tíz Cicára jut egy reggel ( némelyik sensitive, meg light kaját kap). De a 10kg-os Josera is elég az összesnek, egy hónapra. Más etet coop-os, meg hasonló száraztáppal néhány macskát, pár nap az 1kg-os náluk.
-
baloghgabor
aktív tag
Hát, a Felixben nem nagyon van normális dolog sajnos. De valószínű, hogy szeretni fogják a 'Mekis' kaját, csak hosszútávon nem tesz jót majd. Nekem most a Bozita jött elő valahogy, és jókat olvastam róla, csak kellene valami jó forrás, ahol próbacsomagot lehet rendelni és nem onnan, ugye . . .
-
baloghgabor
aktív tag
Érdekes egy olvasmány, de ha családtag, akkor nem így kezeljük őket, még ha van ilyen is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- OTP Bank topic
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Vicces képek
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
El nem tudom képzelni, milyen is lehet az vajon?!!! 😸

Én csak sajnálom, aki bedől a néha felbukkanó okosságoknak és tönkreteszi szerencsétlen jószágokat. Eléggé rossz már az is, ha olcsóbb vackokkal etetik sokan, ami után valószínűbb, hogy beteg is lesz a macska. 😿
) nem található.' Elképzelhető, hogy valamelyik cég reklám oldala, vagy más fosbukos (sic)! okosság esetleg.
Na, Poczak ilyenkor szerencsére besegít, hogy fussanak is egy kicsit. 🤗
😽
🎄
(nem hiszem, hogy Nekik kellene még enni!) 🐱