Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• HUTCHDB

nagyúr

válasz Chal #1881 üzenetére

Köszönöm a reakciódat, atolvastam, amit korábban írtál.
    Nem ismerem a Makita-t, így nem tudom, hogy dolgozik, tehát milyen a pázsit nyírás után.
    Nekem az is fontos.
    Elég régóta gondozok , illetve foglalkozom fűvel, kb 30-35 éve.
    Eddig csak elektromos, kabelest vettem, azzal dolgoztam. (Pár benzines nyirastol eltekintve.)
    Az első fűnyíróm egy magyar műanyag házas volt, majd lett egy kicsit Al-ko, utána bosch, majd bosch rotak, és most egy 6-7 éve Gardena.
    Amig jó volt, addig a bosch és a Gardena tényleg minőségi darabok voltak, szép vágási felulettel.
    Ezek már felső kategóriás gépek, a Gardena azt hiszem, olyan 60-70e forint korul volt.
    Az a gond, hogy mindkettőnél műanyag házban van a csapágy, igy az, a hő miatt előbb vagy utóbb elmozdul, nem fut tengely középen, így a motor nagyon hamar képes leegni.
    Úgy tudom, az akkus gépek motorjai más elven működnek, és időközben új házat is építettünk, kb. 150-200 nm a fű, így egy kisebb, könnyebb gép jobb is lenne.
    Visszakanyarodva a márkákhoz, én a bosch és Gardena akku-s gépeket nézegettem a korábbi pozitív tapasztalataim miatt.
    Igazából mindkettőnél 1-1 akku jár a szetthez, amit én is keveseltem, és pontosan ez az egyik aggályom a vásárlással kapcsolatban, hogy nem tudom egy feltöltéssel levágni az egész területet.
    A másik, a minőség, vagyis van-e olyan a lenyirt terulet kinézete, mint egy hagyományos elektromos gépnél. Tehat, amikor már gyengül az akku teljesítménye, akkor az vagasi egyenetlenseget eredményez-e, vagy jobban szegdeli a fűszálak véget a kisebb fordulatszám miatt.
    Igazából kb. az 50-60 e forint körüli "hagyomanyos" gép alternatívája inkább 130-150 e forintos akkumulatoros, és nem szeretném, ha ennyiért még nyögvenyelősebb is lenne a munka, es még a végeredmény sem tetszene.

Új hozzászólás Aktív témák