Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bot1978

senior tag

válasz Vesa #954 üzenetére

Nehéz elhinni. Amikor azon rágóznak, hogy a kereskedelemben ott hogyan tudja a német cég kitermelni a négyszeres béreket (ami mivel nálunk a munkát terhelő adók magasak lehet, hogy igazából csak kétszeres költséget jelent neki) azzal szoktak jönni, hogy nagyobb a piac. Sokkal nagyobb a fizetőképes kereslet ott, többet ad el, darabonként kisebb haszon is elég neki.
    Abban a pillanatban, hogy kisker és igazából nincs saját készlete, nem vásárol raktárra lényegében teljesen mindegy mit ad el. Az eladott cucc összértéke a lényeg, a bevétel, amiből van valami kis százaléka. Forgalom kell neki.
    Én lennék a vevő a másodlagos piacon. Miattam venne újat valaki, miután a régit el tudta adni nekem. Most ott tartunk, hogy nekem már nem tudja eladni.
    Én már külföldön generálok forgalmat, pedig itt élek. Csökken a forgalom.
    Aki kiment nem jön haza drágábban vásárolni hiába tudná kifizetni. Csökken a forgalom.
    Aki újat vesz kétszer meggondolja, hogy itthon vegye e. Csökken a forgalom.

Tovább csökken itthon a bevétel, ahogy csökken a forgalom. Tovább kell emelni darabonként a hasznot, (forgalmazzanak bármit) miközben már a mostani ár is versenyképtelenné teszi az eladót. Az itthoni kereskedelem így végső soron önmagát számolja fel. Az egyetlen dolog ami forgalmat tud itthon csinálni az, amikor emelik a munkabéreket.
    Miközben már nem tudják/akarják kitermelni a munkabéreket. Munkaerőhiányról beszél, amikor nem kap embert üveggolyóért, de nem csökkenti az árait, hogy legyen forgalom. Magas árból próbál megélni kis forgalom mellett. Kis forgalom, kis üzlethelyiség vagy már az se csak webshop, kevés alkalmazott, pici-pici-pici, merjünk kicsik lenni és hozzá k.rva magas ár. Ez maradt itthon.

• bot1978

senior tag

válasz TESCO-Zsömle #951 üzenetére

Újat egyértelmű, hogy csak kintről. Még, ha gariztatni kell és ki kell küldjem DPD-vel még akkor is bőven megéri, de nem is értem hogy lesz a 40-ből 60 itthon, amikor a 40 már postaköltséggel együtt értendő kisker ár, ami már eleve magasabb a nagykernél többnyire 10%-al. Ennyire zsé lenne minden itthoni kereskedő? Valami nem kerek, német túl közel van, nem szokott ekkora különbség lenni az árakban. +50% sehogy sem jön ki, hogy 60 legyen a vége.

(#952) Vesa

Lassan már mindent ott veszek. Egyedül a TV-m itthoni. A projektor, a DK2, utána a CV1 Rift, aztán használt CPU-k, használt VGA-k, minden kintről van. Már engem zavar, hogy az összes áfám kint ragad. Próbálnék inkább itthon, de ilyen uzsora árakat… őrület. Idáig hardverapróról vettem ezt-azt. Hotas X is onnan van szűk egy évesen, de igazából angolból az is olcsóbb lett volna, csak a gari miatt vettem itt.

Az a durva, hogy a munkahelyem is... most vettünk 50db DELL brand gépet használtan németből. A magyar gazdaság meg közben áll, mint a szög. Az EU-s pénzeket költik a belföldi fogyasztás meg lényegében "kivándorolt".

[ Szerkesztve ]

• bot1978

senior tag

válasz TESCO-Zsömle #948 üzenetére

Tényleg? És el is viszik? Nemár, ennyire durva a helyzet? Hirdetni lehet 40-ért, csak mennyi a vége, azért azt nem látod, mennyiért kel el.
    Azért más se hülyébb, mint én. Nem érteném. 5k körül van a posta németből, 40-ből simán kijön az új még akció nélkül is.
    Láttam akciósan 35 helyett 26-ért újat csak már out of volt a készlet. Jó, mondjuk az lehet kamu is. Neten nem mindig igaz az ilyesmi, de 30-35 között azért nem egyet találni újat németben.
    Miért venne használtat 40-ért? Nincs PayPal-ja a hardveraprós vevőnek? Már ennyire elment mindenki az országból, hogy már itt is csak ilyen nagyon peremvidéki emberek vásárolnak?

Ne már, ha ez tényleg így megy rendelek egyet. Ha semmit nem bukok rajta végül is miért ne... de ha nem viszik el a hajatokra kenem :DDD

• bot1978

senior tag

válasz Vesa #941 üzenetére

Igen, ebből 35-ért már odaadják az újat, itthon nincs rajta gari és akkor egy kicsit engedni kell, használt is... satöbbi, hát jó. Igen.

Nehét megmondani kép alapján mennyire "vak barát" ez a típus. (Fejemen a Rift) Picit lehetne nagyobb a kínálat. Ez az X52 olyan...Ergonómiával sokat nem foglalkoztak .

• bot1978

senior tag

Ok, most már azt hiszem mondhatjuk, hogy rákaptam az Elite-re. Nagy nehezen script-el felkonfigoltam és a héten már csak egy nap volt, amikor nem nyomtam.

Ennek utána, hogy hivatalosan is ráfüggtem a témára be kéne újítanom egy komoly(abb) joy-t, de okosba, mert skót vagyok erősen.

Szóval ha befutna valaki, akinek ez már annyira dilije, hogy már warthog-ot akar, vagy bárkinél leszerel egy olyan újonnan 40k körüli hotas és így elérhetővé válik használtan féláron akkor írjatok már rám pls
    kokov.kolko@gmail.com

Ahogy nézem az aprót a Hotax X-em két év garral nem lesz nehéz eladni, szóval bármikor érdekelne valami jóféle...

[ Szerkesztve ]

• bot1978

senior tag

válasz Vesa #916 üzenetére

Ha valaki kérdezné kevés a hely, hogy zsírral odaférj. Be tudtam fújni, de az híg, sokáig nem tart, szóval megkenni nem lehet így. Szét kell szedni teljesen.

.

[ Szerkesztve ]

• bot1978

senior tag

válasz Vesa #908 üzenetére

Igazából nem nyikorog, hanem ropog a tövénél, amikor csak picit mozdítok rajta. Lehet érezni ahogy letapad egymáson két felület, amiből hang alapján minimum az egyik műanyag. Emiatt attól tartok, hogy ki fog kopni. Ha meg már kotyogni fog arra pont semmit nem ér majd a gari, de akkor már kenhetem.

Lehet, hogy hülyeség. Nem tudom pontosan mi is kopik ilyenkor. Egyelőre nem kotyog. Letekertem az ellenállást minimumra, úgy sem kotyog, de ugyanúgy ropog. Használtan vettem, most lesz egy éves. Az alján a fekete csavarfejek... háááát :U nyakamat nem tenném fel rá, hogy még nem volt szétszedve

• bot1978

senior tag

válasz Vesa #906 üzenetére

Elkezdett ropogni a Hotas X. Néztem robbantott képet a neten.
    Az alapján ha a sok csavaros gyűrűt veszem csak le a gumit fel lehet emelni a joy aljáig, a kérdés hogy úgy hozzá lehet annyira férni, hogy megkenjem? (Még garis 2 évig emiatt nem esem neki, de ha csak ennyi akkor… van itthon szilikon, zsír és spray formában is)

• bot1978

senior tag

válasz Vesa #883 üzenetére

Közben rájöttem, hogy az Elite-ben a fejmozgásommal véletlenül megnyitom a kommunikációs panelt és oda írja az „S” betűket 1-2 másodpercig hiába kapom el a fejem és mindez akkor amikor éppen csökkenteni szeretném az „S”-el a tolóerőt. Az 1-2 másodperc miatt, amíg az "S" gombot szövegnek veszi és nem vezérlőgombnak nyilván elhibázom. Szóval nem is a billel van a bajom, hanem a comms panellel. Észre sem vettem, most tűnt fel egy landolásnál, hogy tele van „S”-el meg „W”-vel.
    Lehet megleszek gázkar nélkül is.
    Csak ezt kell valahogy letiltani, hogy ne nyíljon meg, ha arra nézek.

• bot1978

senior tag

válasz Vesa #881 üzenetére

Ehhez képest, ami neked belépő szint az hol áll? Alatta, felette?
    Ha jól értem az enyémből kivették a motorokat és műterhelés nélkül lett belőle ez: [link]
    Az FF verzió meg kifutott. Biztos kevesen támogatták és emiatt nem fogyott. Szóval árképzésben újonnan olyan 15-20 között van most egy az enyémhez hasonló új, vagy ezek csak külsőre olyanok és közben teljesen megváltozott belül minden?

A Thrustmaster Hotas X praktikusabbnak tűnik Elite-hez, csak elbizonytalanít, hogy alatta tud maradni árban a Loginak úgy, hogy még gázkar is van hozzá. Azért ez a Logitech se egy nagy dobás. Nagyon csendes az igaz.

[ Szerkesztve ]

• bot1978

senior tag

válasz Vesa #879 üzenetére

Hello, ED topicban, írtál.
    Na, tessék, meghoztam a szerencsédet. És mit cserélsz éppen le? ;] Az sem lehet rossz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés