Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitpork
nagyúr
Itt elméletileg mindent megtalálsz. Ha sok az aláírás akkor az bizony nem olcsó.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
Ez fura. Franciaország is tagja az egyezménynek, így elméletileg minden bírósági folyamatra érvényesnek kellene ennek lenni, nem?
Igaz gazdasági per volt de nekem sem kellett Lengyelországba kimennem, Szegeden a bíróság meghallgatott és az apostille felülhitelesítéssel kiment minden anyag.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
HoTaZo
addikt
A francia nagykövetség se tud segíteni?
Mondjuk, így lemondana az esetleges francia állampolgárságról is. Van egy törvényük, hogy vér vagy föld jogon jár az állampolgárság. Tehát gyermek vagy ott születés esetén automatikusan jár. Viszont nevelőszülő esetén nem tudom, hogy mi a helyzet.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Sinisi
senior tag
Így már más a leányzó fekvése :-). Előszőr is az apasági vélelmet kell(ene) megtámadni (megdönteni).
Erre alapvetően a jogosulti körben benne van a gyermek is (féltesó).Nem lehet megtámadni ezt a vélelemet ha:
- a származás reprodukciós eljárás következménye, kivéve, ha az anya férje vagy élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá; vagy az apaságot bíróság állapította meg.Van egy gyorsabb út is:
Az apaság vélelmének megdöntése nemperes eljárásban. Ennek feltétele:
"Ha az apaság vélelme az anya házassága alapján áll fenn, a házastársak életközössége legalább háromszáz napja megszűnt, és az a férfi, akitől a gyermek ténylegesen származik, a gyermeket teljes hatályú apai elismerő nyilatkozattal a magáénak kívánja elismerni."A névmegtartásra:
"Ha a bíróság az apasági vélelem megdöntése iránti keresetnek helyt ad, indokolt esetben, kérelemre
a gyermeket feljogosíthatja családi nevének további viselésére"De szerintem a határidők lenullázzák a fentieket:
"[A megtámadási határidők]
(1) Az apaság vélelmének megdöntése iránti pert a kiskorú gyermek és az anya a gyámhatóság hozzájárulásával a kiskorú gyermek hároméves koráig indíthatja meg. A többi jogosult az apasági vélelem keletkezésétől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét.
(2) Ha a vélelmezett apa a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tévedés, megtévesztés vagy jogellenes fenyegetés hatása alatt tette meg, a vélelem megdöntése iránt a tévedés, megtévesztés felismerésétől, jogellenes fenyegetés esetén a kényszerhelyzet megszűnésétől számított egy éven belül indíthat pert.
(3) Ha az (1)-(2) bekezdés alapján a perindításra a gyermek a nagykorúvá válásáig nem került sor, az ezt követő egy éven belül a gyermek önállóan jogosult a perindításra.
(4) Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a rá megállapított határidő kezdete után szerzett tudomást, a tudomásszerzéstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét."Tehát hacsak nem a (2) esetenéek a "feleismereésétől" forudalata áll fent akkor nekem úgy tűnik, hogy nem lehet sokat tenni. De azért Én ettől még felekersném az önkormányzati hivatalt, hátha elsiklottam valami felett...
-
Sinisi
senior tag
Ha jól értem a párod féltestvére a családi nevét, ami jelenleg egyezik a mostohaapáéval, szeretné megváltoztatni a biológiai apukájának a családi nevére.
A féltestvér települése szerinti önkormányzat polgármesteri hivatalában lévő anyakönyvvezetőnél lehet kérelmezni. Többek között szükséges egy indokolási rész is amiben ki lehet (kell) fejteni a dolgok állását, hogy miért akarja. Az eljárás illetékköteles, szerintem ennek a költsége fent kell, hogy legyen a település szerinti önk. honlapján de azt hiszem, hogy az első eset 10.eft...
-
senior tag
Sajnos igazuk van létezik díjazással járó, és anélküli munkavégzés alóli felmentés, a 146. § alapján. Azaz hiába említik meg őket a szabadságok között a 115. §-ban a szabadságok között, díjazás szempontjából van különbség.
- a két nap, ami díjazással jár.
- a családi ok viszont valóban nem jár díjazással, és emiatt valóban szünetel a biztosításod is (és ebben az esetben nincsen más, aki átvállalja ezt, mint pl. az önkéntes tűzoltóknál így neked kell fizetned).Elnézést, ezt én is benéztem, mert eléggé rendszertelenül van a jogszabályban, de nekik van igazuk.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
senior tag
Azt az Mt-t már 2012-ben hatályon kívül helyezték, biztosan az vonatkozik rád? Ott valóban minimum 2 munkanapot határozott meg a jogalkotó, a többit az adott munkáltató belső szabályzataira bízza.
Az új Mt. 55. § (1) f) pontja már csak két napot enged ebben az esetben, ezt nem minimumként határozza meg. Ugyanakkor a j) pont alapján: a különös méltánylást érdemlő személyi, családi vagy elháríthatatlan ok miatt indokolt távollét tartamára is mentesíthető vagy a munkavégzés alól. Itt szintén a munkáltató belső szabályzatát nézném még meg.
No money, no honey.
-
Zeki
nagyúr
Hazudtak egy nagyot, nehogy másnak eladjuk a házat (amíg tart a per, úgysem adhatjátok el másnak). De legalább jártas lenne a témában, és ne pesti bíróságot mondott volna...
Szerencsére az új vevőm azt mondta, kivárja akár a május végét is.
Csak addigra nekem nem lesz mit megvennem. -
mirci18
addikt
Attól függ.
Én ugyanígy jártam.é
Mivel készülékbiztosításom nincs a Telekom visszadobta a telefonom mondván törött kijelzőt a saját kontójukra nem hajlandók javítani.
S nem is kötelezhetők ez benne van a szabályzatukba.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
senior tag
Önmagában a kiküldetés jellege miatt nem hiszem hogy adhat munkaszüneti napot. Az állásidő az már egy másik kérdés, mert az akkor jár, ha a munkáltató nem tesz eleget foglalkoztatási kötelezettségének, viszont az alapbéred akkor is jár. Ugyanakkor a munkáltató rendelkezhet a szabadságoddal, de ennek is vannak szabályai a kiadásával kapcsolatosan.
No money, no honey.
-
senior tag
Alapesetben magyar munkaszerződésről beszélünk?Milyen státuszban valósul meg a németországi munkavégzés? Kiküldetés, áthelyezés keretén belül? Azért érdekes ez mert hiába akarnak szabadságot kivetetni veled ha ugyanakkor aznap a munka miatt kell utaznod.
No money, no honey.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA