- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santiagain
őstag
Sziasztok!
Nincs valakinek ötlete, hogyan tudnám a PSC 1410-emet működésre bírni Win7 x64 alatt?
Telepítettem a HP oldalról a "legújabb" drivert, de azzal sem működik...http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Santiagain
őstag
válasz Santiagain #702 üzenetére
Megoldottam.
Hátha segít valakinek:
Nyomtató USB kábel kihúz,
driver uninstall,
reboot,
USB kábel visszadug,
Win7 saját webhelyről telepíti a sw-t. (ezt engedélyezni kell)
Használ, örül.http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
Daert
őstag
Hali.
Ma vettem egy HP Deskjet 2492-t.
De nem találtam a dobozban az USB kábelt.
Ez normális vagy kimaradhatott a dobozból?
Ha normális,akkor milyen USB kábelt vegyek hozzá? -
zka67
őstag
Általában nem kapsz kábelt a nyomtatóhoz. Ilyet vegyél:
-
vagamo
őstag
Sziasztok van egy HP1022-es nyomtatóm és egy win7 a driver elvileg a legfrissebb, de ennek ellenére nem megy a nyomtatás, mindig leáll a nyomtatáskezelő és hiába indítom újra kézzel ahogy ismét nyomtatni szeretnék megint leáll ezért semmit nem tudok kinyomtatni. Egészen máig a laptopomon jó volt, így ott nyomtattam, de mai naptól ott sem működik ugyan ezt csinálja semmi különlegeset nem csináltam azon a gépe! Érthetetlen számomra és gőzerővel keresem a megoldást mert szereződéseket kéne SOS-be nyomtatnom
Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
-
Csilla75
csendes tag
Sziasztok!Tudna nekem valaki segíteni? Sehol nem találom, hogy a HP C4680 multifunkciós nyomtató milyen százalékban tud nagyítani és kicsinyíteni.Most készülök egy ilyet venni és szeretném tudni.Kérem, ha valaki tudja írja meg.Előre is köszönet.További szép estét.
-
bence2005
csendes tag
Helló, multifunkciós gépet szeretnék venni, főként fénykép nyomtatásra használnám, heti kb. 4A/4-es oldal kinyomtatására mellette pár oldal dokumentum feket-fehérben. Epson semmiképp nem jöhet szóba, mert most az van és katasztrófa. HP-t néztem a photosmart szériát ebből is: HP Photosmart B109N és HP Photosmart C4780. Valami különbség ezek között? olvastam korábban olyat, hogy a HP-knál a patronnal együtt fejcsere is megtörténik, ez ezeknél is igaz? Mert nem szeretnék a fejtisztítással bajlódni, a mostani epsonnál szinte erre megy el az egtész patron és ez így nem okés. Tehát mivl főként fényképekhez kellene mit tudtok ajánlani a két HP közül? Köszi
-
sti10p
senior tag
Hi!
Nekem F2180 típusu HP-m van és most 2 év után kezdett el "nyomiskodni" , pedig ritkán volt használva. Az a helyzet, hogy úgy nyomtat mintha fogyóban lenne a festék, fakó, halvány, mázgás sorokkal, pedig nem jelzi, hogy fogyóban lenne és nem is hiszem, hogy ez a baj. Én eddig bíztam a HP-ben, mert nagy név és igaz, hogy ez egy olcsóbb nyomtató, de simán fekete szöveget azért csak tudnia kéne még 2 év után normálisan is nyomtatni! Mi lehet a baja szerintetek?XY
-
zka67
őstag
Mivel a nyomtatás minőségéért a nyomtatódban kizárólag a patron a felelős, ezért feltételezem, hogy lejárt szavatosságú patront vettél (a csomagoláson - ami gondolom már nincs meg - mindig rajta van, hogy meddig lehet felhasználni). Esetleg próbáld meg megtörölni a patronon a fejet sima wc- vagy kéztörlőpapíron, ha ez sem segít, akkor sajna másik patront kell venned bele.
Vagy a másik lehetőség, hogy márpedig kifogyott. A gyári HP 21-es patronban 5 ml tinta van, ami ~150 oldal kinyomtatására elég. A 150 oldal is függ attól, hogy mit és milyen minőségben nyomtatsz - lehet több is és jóval kevesebb is, ezt átlagos nyomatokra adják meg, a HP oldalán meg is találod a hivatkozást rá.
[ Szerkesztve ]
-
sti10p
senior tag
Az a helyzet, hogy fekete fehérben nem sokat nyomtattam, színesben viszont igen, ezért gondoltam, hogy nem ez a probléma, de most fölraktam a HP szoftvert és azt jelzi, hogy mind két patron (színes és fekete) fogyóban van, csak azt nem értem, hogy a nyomtató akkor miért nem jelzi, hogy cseréljem ki?!
Amúgy köszönöm a helyzetjelentést!
(Ja és gondolom nem én vagyok az első aki mondja, hogy nagyon drágák a patronok ahoz képest, hogy meddig tartanak.)
[ Szerkesztve ]
XY
-
zka67
őstag
De igen te vagy az első! Vannak XL-es patronok is, eredetiben és utángyártottban is. Az eredeti XL-esek 12 ml-esek, az u.gy.-ak 22 ml-esek. A 22 ml-es patronokkal ~660 oldalt tudsz kinyomtatni és pl. a fekete 3500 Ft-ba kerül.
Tintapatron HP DeskJet F2180 nyomtatóhoz
Remélem érzékeled a különbséget, a HP eredetivel 26 Ft az u.gy.-al pedig 5 Ft / oldal a költséged. De az eredeti HP XL-essel is "csak" 13 Ft, ha ragaszkodnál az eredetihez.
Azért a feketére adom meg a költségeket, mert a színesnél nagyon változó, attól függ fényképet / szöveget / ábrákat nyomtatsz.
Remélem segítettem
u.i.: a színes nyomtatáshoz is kell fekete, nem is kevés. A sötétebb árnyalatokat szerinted hogy keveri ki a nyomtató?
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
Mért károsítaná? Maga a nyomtató a patronból áll
Már többször leírtam, de leírom mégegyszer: a HP nyomtatókban ha kicseréled a patront, azzal a fejet is kicseréled és ezzel gyakorlatilag fel van újítva a nyomtató. Évente egy csepp olajat ha teszel a fejvezető rúdra, az már csak hab a tortán.
-
bence2005
csendes tag
Helló! HP Photosmart C4780-as nyomtatóm van, a PC-t le kellett formáznom, tehát újra kellett telepítenem a nyomtató driverét is, viszont a HP Szolgáltatóközpont nem hajlandó bejönni, cska egy fekete ablak van. Valakinek valami ötlet?
-
Gabee8
csendes tag
Sziasztok! Volna egy kis problémám. Mégpedig az hogy van egy HP F2180 nyomtatóm
beveszi a lapot de egy sor után megáll és laphiba ledje villog.
Már a mechanikát átnéztem szétszedtem de semmi nincs elvileg eltörve
és begyűri a lapot mert a laphiba jelzés után előre és hátra viszi a lapot.
Mi lehet a gond?Biostar B365GTA i5-9600K Win7 x64
-
bence2005
csendes tag
Helló, olyna kérdésem lenne, hogy van egy Hp Photosmart C4780-as nyomtatóm. Fényképeket szoktam nyomtatni A/5 méretben fotópapírra és sima A/4-es lapra. mindenféle beállítással trükköztem már, viszont nem igazán sikerült megoldanom a következő problémát. A kinyomtatott képn, legyen az bármiylne méretű a vége előtt kb. 1 cm-rel halványabb a festék és mintha valahogyan máshogy is került volna fel a papírra, mindez kb. 5 mm vastagságban. Összességében a kép jó, csak ezt az 5 mm-es vízszintes csíkort nem tudom mire vélni. Patront is cseréltem benne, igazítottam is, de semmi. Régebben, volt epson nyomtatóm az is produkált néha ilyíet, nem értme zt :S Légyszi segítsetek, köszi.
-
Tike61
csendes tag
Van egy 4-5 éves HP PSC 1510-es multifunkcionális nyomtatónk egyik napról a másikra nem hajlandó nyomtatni,vagyis nem húzza be a lapot és azt jelzi ki hogy ellenőrizem a papírt a patron majdnem tele van ellenőriztem nincsen beszáradva,nincs benne beszakadt papír azt is megnéztem.Eddig semmi baj nem volt a nyomtatóval.Újra lett telepítve a programja de még a lapolvasó se működik.
A lapolvasónál ezt írja ki http://noob.hu/2010/08/27/lapolvaso.JPG
a nyomtatónál pedig csak tölt de semmit nem csinál.
Ha tudna valaki tanácsot adni hogy mit lehetne csinálni vele mert sajnos nincs pénzem másikra és nagyon fontos lenne. -
TomeeSan
csendes tag
Hali
Van egy sensor ( opto kapu ) a lapadagolónál hátul benn a készülékben...
Elképzelhető, hogy poros lett...
Sürített levegőt neki ... Esetleg valami alkalmas alkoholos kendővel amivel hozzáférsz meg lehet próbálni megtisztogatni...
Óvatosan !!! Emlékeim szerint eléggé érzékeny a szerkezet...Sajnos nyomozni elég nehéz a sensort ( hogy maga a led és a foto tranyó működik-e ), ahoz eléggé szét kell szedni, és kell egykis tapasztalat elektronikában...
Remélem segít...
Üdv -
RedWing
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg tudna valaki küldeni egy linket, hogy honnan tudnék letölteni XP drivert HP DeskJet 1220C nyomtatóhoz?
HP.com-on csak OS-X, Vista és Win7-re van driver...Előre is köszönöm a segítséget!
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
zka67
őstag
Hát pedig fent van
-
Susana
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak HP PhotoSmart B110a multi nyomtatót. Néztem még Epsont amihez olcsó az utángyártott patron meg Lexmarkot de azt már stornoztam. Ehhez a HP-hoz is lehet utángyártottat kapni!? mert akkor inkább ezt venném! Ezekkel a patronokkal is lehet szép képeket fotókat nyomtatni?? Valahol olvastam hogy gép nem mutatja utángyártott patronokba mennyi tinta van igaz ez? Van valakinek tapasztalata ezzel a nyomtatóval vagy hasonló típussal?
-
-
sbazsi
veterán
aki tud szerelőt hp nyomtatóhoz, dobjon pls privit.
olyan, aki ráér ma a Blaha környékén. -
Tomi_Sci
őstag
Esetleg erre valaki. Köszönöm.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
zka67
őstag
válasz Tomi_Sci #734 üzenetére
Ez a patron még csak most jött ki a DeskJet D2680-as nyomtatóval. Általában 2-3 hónap kell az utángyártóknak amíg megcsinálják hozzá a szerszámokat, stb. Türelem, lesz hozzá, de a HP is szeretne egy kis pénzt látni az otthoni nyomtatókból is, ezért hozza ki félévente gyakorlatilag ugyanazokat a modelleket új patronnal új név alatt.
-
Tomi_Sci
őstag
Köszi.
Pontosabban DJ 2050 a 2680-ban HP 60 van, ha jól tudom.
Amúgy az XL patronok ugyan olyanok mint a simák, csak többet töltenek bele?A HP-nak van valamilyen megoldása u.gyártott / u. töltött patronok ellen? Esetleg valamilyen anti-felhasználó eljárás? (pl. ha kifogy a színes, nem lehet feketét fénymásolni stb.)
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
zka67
őstag
válasz Tomi_Sci #736 üzenetére
Ja a 2680-at elnéztem, bocsi, de nincs jelentősége
Az XL-es patronok gyakorlatilag ugyanazok mint a normál patronok (ahogy írtad) többet töltenek bele. Meg más chip van rajta.
A HP nem tiltja a patronjai utántöltését és az u.gy. patronok használatát, csak megjegyzi, hogy így nem lesz tökéletes a nyomatod. A piezos technológiával ellentétben - ha kifogy a patronod - max eldobod a nyomtatófejet. Ezért a HP leszarja, hogy van-e benne tinta vagy nincs, nyugodtan nyomtathatsz egy patronnal is. A piezos nyomtatóknak (epson, brother) szükségük van a folyamatos tintaellátásra, különben beszárad a fej (ezért pocsékolják a tintát tonnaszám).
Akárki akármit mond, szerintem a HP a legkorrektebb tinta ügyben, még ha nem is a legolcsóbb velük nyomtatni (bár ki tudja, ha összeszámolom, hogy mennyi tintát pocsékol el az epson fejtisztításra az 500 ft-os patronokból, már nem is olyan biztos). Én úgy vagyok vele, hogy nekem ne mondja meg a gyártó, hogy mit csinálhatok a termékével, ha már egyszer kifizettem.
Úgy ~15 évvel ezelőtt DeskJet 500-as patronba sima tustintát töltöttem és úgy nyomtattam, csak nyomtatás után vízbe kellett tenni a fejet, mert beszáradt Igaz, nem fekete lett, hanem lila, de jól szórakoztam.
A legdurvább dolog amivel találkoztam, hogy az epson szerviz nem vesz be javításra olyan nyomtatót, amiben nem eredeti patron van. A HP szervizbe meg beviheted patron nélkül is...
-
Tomi_Sci
őstag
Deskjet 2050-ről egyébként van valami tapasztalat? Hogy lehet hogy ilyen olcsó?
És a szkenner felbontáson kívűl miben tud kevesebbet, mint egy akármilyen HP multi 20 ezerig? Nem igazán látok különbségeket. (esetleg wifi, vagy kijelző, de nekem max. az előbbi kéni)Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
kenny133
csendes tag
Hali!
HP business inkjet 1200 tipusu nyomtatom van, es ha nyomtatok vele, minden nyomtatasom utan nyomtat egy tesztoldalt, es egy szinbeallitos lapot. Gondolom a memoriaban maradt valami.
Valaki tudna segiteni?
Koszonom -
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mi történhetett a nyomtatómmal?
HP PSC1510-es típusú (4 éves), tegnap nyomtattam vele egy oldalt (sima írott szöveg) minden tökéletesen a megszokott módon történt, MA meg szintén nyomtatnék vele és hiába benne van egy csomó fehér lap, egyszerűen csak kattog-zörög, de nem húzza be a lapot. Az elején lévő gumihengerek, amik a lapot nyomják ki a nyomtatás végén, azok működnek, de a hátul lévők nem...
Az "ellenőrizze a lapot" szöveg villog az elején, és az xp-ben is azt írja ki, h. kifogyott a papír...Már sűrített levegővel is kifújtam, de nem ért semmit sem...
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
worker242
csendes tag
Sziasztok!
Következő a problémám. Van nekem egy HP Deskjet 3740-es nyomtatóm, amit eddig tudtam használni XP alatt wireless módon (usb portos wireless router segítségével). Most van egy új laptopom Windows 7-tel és nem működik a dolog. Pontosabban sikerül a nyomtató telepítése (wireless), de a tesztoldal, vagy bármi más kinyomtatásakor kb. az oldal 3/4-nél megáll a nyomtatás.
Az lehet a hiba oka, hogy 64 bites a Windows 7? Nem wireless tökéletesen tudok nyomtatni, így talán valamit manuálisan kell át(be-)állítani, hogy ne legyen hiba.
Egy furcsaságot felfedeztem, a Protocolt LPR-re kell állítani RAW helyett (az eredeti Manual wireless nyomtató installálási leírása szerint). A tesztoldalon viszont ez olvasható: 'Adatformátum: RAW' (???)Bármilyen ötletet megköszönök!
[ Szerkesztve ]
-
nordican
tag
Sziasztok, van egy HP F2180-as nyomtatóm, amit vezeték nélkül wifin keresztül szeretnék használni (nyomtatásra), a nyomtató alapból persze nem wifis. Van erre valami megoldás? Olyan érdekelne, amihez nem kell bekapcsolni egy másik gépet, ami össze van kötve a nyomtatóval. Valamiféle ethernetről olvasgattam a neten, de ez nekem nem sokat mond. Tud valaki segíteni? Vagy nyomtatócsere? Esetleg valami külön kütyü megvásárlásával nem lehet vezeték nélkül nyomtatni?
-
sasuke seme
csendes tag
Hali!
HPf2420 világít a beragadást jelző gomb és a másik kettő tinta is kifogyást jelez hol ott elviekben van benne két új patron, papír sincs a gépben ami beragadt volna. Ez hogy lehet??? Kéne egy kis help! Köszke. -
zka67
őstag
válasz sasuke seme #744 üzenetére
Nem vetted le a védőfóliát a patronokról
HP DeskJet F2420 Felhasználói kézikönyv PDF 122. oldal (8. fejezet 54. oldal).
[ Szerkesztve ]
-
Primary
csendes tag
Üdv!
HP 690c ! Win7 (32) alatt centronics-usb átalakítóval mükszik valakinek?
Ha igen, beszerzek.........Érdekes,mert a HP LJ 5M simán megy átalakító nélkül..
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz sasuke seme #747 üzenetére
Nos, akkor olvastad, hogy mik lehetnek a problémák: rosszul van betéve a patron, rajta maradt a fólia, tönkrement a patron, nem jó típusú patront tettél bele. Nem cserélted fel a feketét a színessel? Milyen számok vannak a patronra írva, mint típus?
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit beleszaladtam a HP késébe.
Egy számítógépben kicseréltem a winyót az OS alatt. Természetesen, hogy ne legyen egyszerű ATA-ról S-ATA-ra lett cserélve a winyó, így xp javítótelepítést is kellett végezni, de működik az OS rendesen. Illetve a rohadék HP Image Zone kínlódott valami msi fájl után, amit nem talált meg az OfficeJet 5510-es telepítőlemezén sem.Mivel az OS indulásakor feldobott telepítő ablakból kilépve folyamatosan újra beindította egyből a telepítést, amit ugye nem tud végigcsinálni, fogtam és leszedtem az összes HP cuccot a gépről vezérlőpult->prg eltávolításánál. Gépet újraindítottam és próbáltam telepíteni ismét a nyomtatót, természetesen lekötve a gépről. Sajnálatosan a telepítő nem volt hajlandó elindulni.
Ekkor letöltöttem netről az elérhető legújabb fullos meghajtót. Ezzel az előbbihez hasonlóan jártam. Kerítettem egy "removert" (OJJ5700_Scrubber_8.exe), amivel elvileg eltávolítottam minden maradványt, de újraindítás után ugyanúgy nem indul a telepítő.
Lassan kezdem megunni a hp szoftveres hülyeségét. Remélem tudtok valami értelmeset mondani mi kínja lehet
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
No mivel úgy látom senki sem használ már HP nyomtatót vagy minden tökéletes már (lehet cserélni kellene az öreg jószágot itt is ), így megoldás a problémámra:
- OS klónozás előtt minden HP szoftver eltávolítása a gépről
- jöhet az OS klónozás és winyócsere
- mehet vissza az összes HP cuccosread-only mode on the forum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen monitort vegyek?
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest