Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz
Calogero #7235 üzenetére
Ez a probléma még mindig adott.
1. Az integrált VGA használatakor nem működik a 2 monitoros felállás.
Bootolás közben a monitoron van kép, windows bejelentkezés után a monitor nem kap jelet, csak a TV-n van kép.Ha csak a monitor van rádugva akkor is ugyanez van.
Ha csak a TV van rádugva akkor a a tv-n van a boot is meg utána a windows asztal is.2. Kipróbáltam azt is beszereltem egy VGA kártyát (Palit GTX 750 Ti KalmX) akkor erre a kártyára kötött Dell monitor szépen működik, de az a integrált VGA valószínűleg letiltódik, mert akkor a HDMI-n nem megy jel a TV a felé.
Közben átnéztem a manual-t, és ott Bios bemutatásnál chipset fülön kell lennie Integrated Graphics menüpontnak, de nálam ez a menü pont nem jelenik meg a BIOS-ba.
Integrated Graphics (Note)
Enables or disables the onboard graphics function.
Auto: The BIOS will automatically enable or disable the onboard graphics depending on the
graphics card being installed. (Default)
Forces: Enables the onboard graphics.
Disabled: Disables the onboard graphics.(Note) This item is present only when you install a CPU that supports this feature.
-
amol
addikt
válasz
OldMike #7246 üzenetére
Nem a kapcsolót féltem, de nincs elöl a gép. Azok az USB billentyűzetek működnek az átalakítóval, amelyek ismerik mindkét protokollt (egy átlagos vezetékes még ismeri).
A két csatlakozó oda-vissza alakítható, számomra az érthetetlen hogy a Gigabyte miért teszi lehetővé a bekapcsolást egy szűk körben használton, de az univerzálison nem. ASRock lapokon gond nélkül működik.
Az USB port egyébként kikapcsolt állapotban is feszültség alatt van.
Elképzelhető, hogy le lehetne venni a jelet az USB-ről és beküldeni PS/2 porton. -
OldMike
őstag
Nekem B450 Aorus Elite alaplapom van, és ezzel sem tudtam megoldani, hogy a billentyűzettel be lehessen kapcsolni a gépet. Próbáltam én is átalakítóval, de azzal sem ment. Nem értek hozzá, de feltételezem, hogy a valódi PS/2-es billentyűzetnél lehet még olyan vezeték, ami az USB-s esetén már nincs meg.
Az egeret nem próbáltam, mert nekem nem lenne praktikus, mivel előfordulhat, hogy kikapcsolt gépnél is megmozdulhat az egér, és feleslegesen bekapcsolná a gépet.
Annak örülnék, ha meg lehetne oldani a billentyűzetet.
(tudom hogy egy főkapcsolónak sokat ki kellene bírnia, de egy mozgó alkatrész mindig rizikós) -
amol
addikt
Milyen lap? A GA-Z170X-Gaming 3 és még 3 Gigabyte alaplap a családban nem tudja, csak alvásból. A leírásban is ez van:
"Power On By Keyboard
Allows the system to be turned on by a PS/2 keyboard wake-up event"
PS/2 egerem, billentyűzetem 15 éve volt utoljára.
Mint mindenkinek, mégis erőltetik. 1987. -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
B450 aorus elite 1.0 lapom van és usb-n nem tudok gyorstöltést csinálni az androidos telefonomon.Az alaplap egyáltalán tudja? -
amol
addikt
Sziasztok!
Megoldható hogy ne csak PS/2 portra kötött billentyűzettel lehessen bekapcsolni a gépet hanem USB porton is? A PS/2-USB átalakító nem jó megoldás. GA-Z170X-Gaming 3.
Nem a nyolcvanas években járunk. -
spirit007
senior tag
Helló!
F51 van rajta (2020.08.03) azóta nem volt usb-t érintő bios update.
De nagyon úgy néz ki ez win10 "hiba" lesz, mert pl. Ubi Live-ről indítva minden pendrive/hdd tökéletesen működik.
Másrészt ahogy írtam usb-ről sikeresen települt anno a win10.
Szerintem újra kéne húzni a wint egy friss telepítőkészletből... csak eléggé be van lakva már az a gép (2020.októberi) és több óra el******hoz egyelőre zéró kedvem van -
spirit007
senior tag
Sziasztok!
GIGABYTE B450M DS3H alaplap + Win10 pro és a PRObléma, hogy nem ismeri fel az usb meghajtókat ... csak amit úgy gondol...
pl. egy64gb usb pendrive amiről telepítettem win10 ... win10 alatt már nem látja.
Minden gyári MB drivert feltelepítem.
Van néhány antik pendrive itthon amit lát: pl. 2GB Kingstone FAT32, 8GB Kingstone NTFS, 20GB külső HDD NTFS.
Mindeközben az élhető méretekből semelyiket nem ismeri fel hiába formázom Fat, fat32, NTFS ...
Viszont valami driver van alatta különben semmit sem ismerne felWin eszközkezelőben felkiáltójellel megvan az eszköz, viszont hiába nyomom a frissítést, utána ugyanúgy nem látja.... ahogy a W10 telepítő médiának használt 64GB Kingstone pendrive-ot sem ...
Javaslat, megoldás? -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olisadebe #7236 üzenetére
Nincs szükséged új csatlakozóra. A 8-as tápellátás elegendő. A plusz négy extrém tuninghoz van. Nekem az elődje van 9.generációban, szorzózármentes processzorral és mindig is 8-as tápellátással használtam. Lassan két éve, ha jól tippelem. Én is rákérdeztem ugyanerre, de nem kell. Elég az alap kiszerelés, ami a tápon van.
-
olisadebe
tag
Sziasztok vettem egy alaplapot Gigabite aorus elite ac Z490 (pontosabban egy új félkonfigot) Nem vagyok nagy guru,és angolul sem tudok sokat .A kérdésem az alaplapra a processzor melletti 8tűs tápkábel mellé még lehet tenni 4 tűs ATX 12V 2x2 kábelt .De ilyen nincs a Chieftec tápomon ..Jelenleg ez nélkül is megy a gép,elég egy pótkábelt vennem vagy új tápot kell vennem ..és ez mihez jó ez a tápkábel támogatás az alaplapnak !? Kösznöm a válaszokat ..
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig:
Alaplap: B450M DS3H
CPU: AMD 3400G
Monitor 1. : DELL UltraSharp U2412MWH
Monitor 2.: LG 65E8 OLED Tv
A tvvel ilyen kábellel van összekötve : Delock Ultra HDMI 2.1 (egy YAHAMA V535 erősítő beiktatásával)
A monitor pedig ilyennel: DVI-D kábellel van összekötveA probléma a következő:
Bootolás közben a monitoron van kép, windows bejelentkezés után a monitor nem kap jelet, csak a TV-n van kép.Ha csak a monitor van rádugva akkor is ugyanez van.
Ha csak a TV van rádugva akkor a a tv-n van a boot is meg utána a windows asztal is.Kipróbáltam azt is beszereltem egy VGA kártyát (Palit GTX 750 Ti KalmX) akkor erre a kártyára kötött Dell monitor szépen működik, de az a integrált VGA valószínűleg letiltódik, mert akkor a HDMI-n nem megy jel a TV a felé.
-
mézi123
tag
Sziasztok!
Gigabyte X370 Gaming K5
Kérdésem a következő lenne . A WINDOWS 7 Operációs rendszert szeretném telepíteni de a specifikációban ezt találtam:
Operációs rendszer támogatás:
Windows 10 64-bit támogatás
Windows 7 64-bit-támogatás
* A Windows 7 64-bit támogatásához szükséges az AMD Pinnacle Ridge & Summit Ridge CPU használata.
* Töltsd le a "Windows USB telepítőeszközt" a GIGABYTE weboldaláról, és telepítsd azt a Windows 7 installálása előtt.
Nem processzor függő a támogatás? Mondjuk ha Athlon x4 950 van a lapban akkor is abba a problémába ütközöm? /Még csak a lap van meg/ -
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
Gigabyte Z390M UD alaplapom van.
Pár hete elkezdett szórakozni hogy bekapcsolás/alvásból visszatérés után nem azonnal, de fél percen belül elmegy a net. Látszólag hálózati kapcsolat sincs. Majd kb 1 perc mulva visszajön és utána nem lesz vele gond. Megnéztem auto/auto-n van és csak 100mbit-re jön fel.Kézzel bevasaltam 1000 full-ra, így rendben van, viszont most olyan van hogy minden 3.-4. bekapcsolás után semmi hálózat és másik switchportba kell átdugnom, akkor megoldódik, feljön, de csak ha átpatchelem.
a köztes eszköz egy sima 8-portos 1000mbites switch, minden extra nélkül.
Lehet vmi alaplap feature okozza ezt? esetleg hülye driver?
-
Jocohun
tag
Még néztem a biosba az ErP. Gyári alapértelmezetten van beállítva tehát nincs bekapcsolva. Úgy hagytam. Most jelenleg jó. Kipróbáltam a régi billentyűzettel azz ugyanúgy világít ahogy előtte is aztán vissza dugtam az új billentyűzetet az is jó de nem világít az kikapcsolt állapotban. Azt mondták máshol amere kérdeztem hogy vannak olyan billentyűzetek ami vezérlővel van ellátva és az kikapcsolja a ledvilágítást ezek ilyenek. Légyeg mostmár jó. Esetleg ha megint világít akkor bekapcsolom az ErP t. Köszönöm szépen
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Eltelt némi idő, mióta erre jártam, mivel a B450M DS3H v1 lapom prímán muzsikál. A minap egy barátom kért segítséget új gép összeállításához, ami meg is történt, viszont feltűnt, hogy a lapomhoz adtak ki néhány bios frissítést.
Mivel az 5000-es ryzentől messze vagyok az 1600af-emmel, így nem mind lényeges számomra, viszont az F42H, az F50-es és az F51-es azt írja, hogy "Improve Destiny 2 gaming compatibility", valamint "Improve system boot time", "Improve RAID function compatibility", "Improve PCIe device compatibility", "Fix AMD security vulnerabilities for SMM Callout Privilege Escalation".
Na ezek viszont felkeltették az érdeklődésem, de nem tudom, hogy mennyire biztonságos frissítenem.
Szóval a kérdés, hogy az 1600af-emmel biztonságos a felsorolt bios verziókra váltás F40-ről?
Előre is köszönöm! -
amdboy
senior tag
Sziasztok! Adott egy Gigabyte am4 ab350m-ds3h v2 alaplap. (Ryzen 3 1200 dolgozik benne) Bekapcsolást követően 54 fokos a hőmèrsèklete. Aida szerint. csináltam egy rendszer stabilitás tesztet nem megy magasabbra max terhelès alatt sem. Ez mennyire normális ez egy amd-s alaplapnál?
-
Jocohun
tag
Sziasztok. Segítségeteket kérném. Egy hete vásároltam egy új billentyűzetet és a gép minden ki kapcsolás után a billentyűzet világítás kikapcsolt. Vasárnap pedig a gép kikapcsolása után nem kapcsol ki a billentyűzet világítás és ez tegnap előfordúlt az egérnél is, hogy világított de azelőtt soha nem csinálta. Ezt nem egyszerre csinálja mindkettő hanem vagy bill világított vagy az egér. Nem tudom esetleg win10 frrissítés miatt lehet e mert ha jól emlékszem pénteken frissített. Ja még valami mielőtt megvettem volna az új billentyűzet kaptam kölcsön egyet de attól megkergűlt a gépem kikapcsolódás helyett újraindúlt meg a logitech g29 kormány se kapcsolt be de akitől kaptam annál évek óta jól működik még most is. A régi billentyűzetem pl mindig világított. Egyébként minden tökéletesen működik csak fura hogy ezelőtt ilyen nem volt. Alapplap. Gigabyte x570 aorus pro. Bill. Cooler master ck350. Egér bloody v7. Köszönöm
-
Thome
veterán
Semmi, megoldódott.
-
Visormail
addikt
válasz
szokeherceg #7212 üzenetére
Memóriákat kivenni, visszatenni.
-
szokeherceg
tag
Sziasztok!
H170-D3HP-vel nem jutok el a bootig sem. Ventik felpörögnek, néhány másodperc után újraindul, és ez így végtelenítve.. Már mindent megpróbáltam: CLR CMOS, elem, mbios 1-6 pin összezárása. Valakinek van ötlete még? -
Zozzant
addikt
Sziasztok! Akkor mi lehet, ha egy GA-EP45-UD3P alaplapos gép power led-je lassú ütemben villog. Ameddig a bios-ban vagyok folyamatosan világít, ahogy elindul a win7 elkezdi ezt a lassú villogást. Most is erről írok, megy a gép rendben...
-
ricsip
addikt
Na, jó nehéz szülés lehetett, de szilveszterkor kirakták az x570-hez a végleges F31 bios-t. Reméljük nem másnaposan készült el, én kivárom az öngyilkos jelöltek próbálják ki először
.
-
ricsip
addikt
válasz
Jocikablack #7205 üzenetére
ErP: enable
-
Jocikablack
tag
Sziasztok4
Egy z390 aorus pro alaplapom van. Ma frissítettem a biost. az a problémám, hogy ha kikapcsolom a gépet, az usb perifériák áram alatt maradnak. Mi a megoldás? -
istyukiraly
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már írtam ide ezzel kapcsolatban azóta kicsit változtattam a konfigomon.
Adott egy Gigabyte GA-G41MT-S2 alaplap (F8-as bios-szal), Memória: 2x4gb DDR3 Kingmax FLGF65F-C8KL9A, Videókártya: Radeon RX 550 (4GB) GDDR5, Processzor: QuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz.
Most újra nekivágtam az OC-zásnak, de nem akar menni sehogy sem.
A következőket állítottam be a biosban:
Takarékossági funkciók off
cpu szorzó 8X (ez a legmagasabb amit enged a bios)
****Clock Chip control****
FSB 343 (csak 2 féle FSB értékkel hajlandó elindulni az alap 333 és a 343, a kettő között semmilyen értéken nem tud menni ill. 343-tól feljebb sem, azonnal resetet vág és indítja alap beállításokkal magát)
PCIe freki 102 (tapasztalataim szerint ha 100-on van akkor már nem indul 343-as FSB értékkel)
****DRAM Performance control****
Performance enhance [Standard]
(G)MCH Frequency Latch [333MHz]
System memory multiplier (SPD) [3.20B]
(így a RAM frekije) Memory Frequency(MHz) 1098
DRAM Timing selectable (SPD) [Manual]
>>>> Standard Timing control
CAS Latency time 9 [7]
tRCD 9 [7]
tRP 9 [7]
tRAS 24 [22]
****Mother Board Voltage control****
CPU Vcore 1.28750V [1.33125V]
CPU Termination 1.200V [Auto]DRAM voltage 1.500V [Auto]
Próbáltam többféle időzítéssel illetve RAM frekvenciával, de semmi változást nem hozott.
Keresgéltem és ezt találtam--> [link]
innen ez lenen a lényeg
"sorry but no. you're using an entry-level board G41 chipset that cannot push a 1333 bus CPU far. the Q8300 is a 1333 bus CPU and your mobo can only go up to 340MHz bus that will only give you a few MHz." Azaz hogy 340-től nem képes feljebb menni az FSB-vel (érdekes mondjuk nekem pont 343-on jó), ez most nem tudom, hogy tényleg így lenne e mivel ha nem lenne képes 340-től többre akkor a biosban miért lehet 340-nél nagyobb értéket beállítani? Kicsit furcsa ez nekem, de egyben nem is lepődnék meg ha 340 lenne a vége mivel nem egy tuning lapról van szó. Ebben kérném a segítségeteket.
Üdv.
István -
válasz
szabopeter73 #7200 üzenetére
Vedd ki a 8400 GS-t. Az IGP korszerűbb Direct X 11.1 (10_1) és nem sokkal gyengébb.
Ha 1db 4GB-os modulod van tegyél mellé egy másikat. Ha 2×2GB, akkor pénztárcád függvényében 2×2 vagy 2×4GB-ot, ha már négy slot van a lapodon. Pénztárca és a meglévő hardverek minőségének függvénye minden más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest