Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• istyukiraly

csendes tag

Sziasztok!
    Korábban már írtam ide ezzel kapcsolatban azóta kicsit változtattam a konfigomon.
    Adott egy Gigabyte GA-G41MT-S2 alaplap (F8-as bios-szal), Memória: 2x4gb DDR3 Kingmax FLGF65F-C8KL9A, Videókártya: Radeon RX 550 (4GB) GDDR5, Processzor: QuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz.
    Most újra nekivágtam az OC-zásnak, de nem akar menni sehogy sem.
    A következőket állítottam be a biosban:
    Takarékossági funkciók off
    cpu szorzó 8X (ez a legmagasabb amit enged a bios)
    ****Clock Chip control****
    FSB 343 (csak 2 féle FSB értékkel hajlandó elindulni az alap 333 és a 343, a kettő között semmilyen értéken nem tud menni ill. 343-tól feljebb sem, azonnal resetet vág és indítja alap beállításokkal magát)
    PCIe freki 102 (tapasztalataim szerint ha 100-on van akkor már nem indul 343-as FSB értékkel)
    ****DRAM Performance control****
    Performance enhance [Standard]
    (G)MCH Frequency Latch [333MHz]
    System memory multiplier (SPD) [3.20B]
    (így a RAM frekije) Memory Frequency(MHz) 1098
    DRAM Timing selectable (SPD) [Manual]
    >>>> Standard Timing control
    CAS Latency time 9 [7]
    tRCD 9 [7]
    tRP 9 [7]
    tRAS 24 [22]
    ****Mother Board Voltage control****
    CPU Vcore 1.28750V [1.33125V]
    CPU Termination 1.200V [Auto]

DRAM voltage 1.500V [Auto]

Próbáltam többféle időzítéssel illetve RAM frekvenciával, de semmi változást nem hozott.
    Keresgéltem és ezt találtam--> [link]
    innen ez lenen a lényeg
    "sorry but no. you're using an entry-level board G41 chipset that cannot push a 1333 bus CPU far. the Q8300 is a 1333 bus CPU and your mobo can only go up to 340MHz bus that will only give you a few MHz." Azaz hogy 340-től nem képes feljebb menni az FSB-vel (érdekes mondjuk nekem pont 343-on jó), ez most nem tudom, hogy tényleg így lenne e mivel ha nem lenne képes 340-től többre akkor a biosban miért lehet 340-nél nagyobb értéket beállítani? Kicsit furcsa ez nekem, de egyben nem is lepődnék meg ha 340 lenne a vége mivel nem egy tuning lapról van szó. Ebben kérném a segítségeteket.
    Üdv.
    István

Új hozzászólás Aktív témák