Új hozzászólás Aktív témák
-
szabopeter73
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi - nem fiatal - gépemben egy GA-H67M-UD2H-B3 alaplap van, 4 gb ddr3 rammal, i5-2400 procival, és egy geforce 8400gs videókártyával.
Nem szoktam játszani, max stratégiai játékkal szeretnék, ha ez a konfiguráció legalább arra alkalmas lenne, de nem engedi felrakni a directx 11-t sem, így még egy age of empires sem indul.
A kérdésem az lenne, hogy ehhez az alaplaphoz van értelme akár a memóriát bővíteni, vagy egy normálisabb videókártyát berakni? Vagy inkább felejtsem és gondolkozzak újban.
Előre is köszi. -
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
ha valaki használ itt Z390 Aorus Ultra lapot F10g biossal, mi a tapasztalata, érdemes feltenni?
Nálam most az F9 van még fenn. -
Floyd80
addikt
GA-H81M-DS2 (Rev. 2.0) | Alaplap - GIGABYTE
Próbáld még meg az APP centert feltenni és hozzá a System Information Viewer-t, abban is van gyári fan control (smart fan, calibrate-re kell ráállni).
De ha a sys fan-nal működik, akkor valószínű a header nem jó. Nézd meg a CPU fan túloldalát a lapon, lehet, hogy az egyik forrasztás lötyög.
-
Attila2019
tag
Valaki tud megoldást az usb problémákra ? B550 aorus pro. F12b bios . Ramok manuálisan vannak beállítva nem xmp. Pl cyberpunk ultra rtx on a billentyűzet akadozva működik (60fps). Rtx off semmi probléma.
-
Még egy buta kérdés: jó csatlakozóra dugtad? Nem SYS FAN-ra? (Bár ott is mennie kellene lassabb fordulaton, PWM-mel.)
Hasonló - GA-H81M-HD3 - lapban megy 4570; én raktam össze ismerősömnek, PWM módban, silent beállításnál kb. 1100 RPM a PWM-es, rézmagos gyári cooler.szerk.: ...4570, elütöttem.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
A lányomnak összeraktam egy asztali gépet.
4590
GA-H81M-DS2 - legfrissebb bios
2×4 1600 ddr3Gyári cooler van a cpu-n, az vele a gond, hogy semmivel nem lehet 2200rpm alá vinni a ventilátort.
Biosba bármit állítok, marad a fordulat...
Így baromi hangos.
Speedfan-nal szórakoztam tegnap egy fél napot, csak magasabb fordulatra tudtam állítani.Elég jól ismerem a progit, advenced-ben is kellett hozzá matatni.
Esetleg valami régebbi verzióval menne?
Ha igen, tud valaki küldeni?Köszi szépen!
Üdv:
L. -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
B450 aorus elite+patriot viper steel 2x8 cl16 3000mhz +r5 3600
Létezhet olyan,hogy a memória valamiért túlcsordul és ez miatt kifagyhatok(warzoneban van,hogy 15gb-ra töltődik a ram és megfagy a játék) ?
xmp high frequency support :level 1,2,3,auto - ezzel mit csinálok?
pcie -nél lehet állítani gen1 gen2 gen3 ez pontosan mire utal?
Üdv -
Attila2019
tag
Hali. F2 bios van a b550 aorus pro lapomon érdemes a legfrissebbet felrakni ? Illetve mi a különbség az aorus b550 pro ac között? Jobb valamivel? Tudom van wifi es bl de azon kívül?
Konfig:
Ryzen 7 3700x
2x8 3200 cl14
3070 aorus -
ricsip
addikt
válasz
Alpachino #7185 üzenetére
Nekem x570 gaming x, haz coolermaster mb 520, friss bekapcsolaskor felporognek az első 3 haz-ventillátorok, majd windows boot kozben leallnak. Ha ezutan adok windowsnak egy restartot, akkor ismet felporognek, es mar igy is maradnak vegig. Ha a windows powerplan energy saving, akkor sűrűbben csinálja, ha a ryzen balanced power semat hasznalom, akkor ALTALABAN jo.
Pcx-es összerakott gép, nem ertek mar hozza annyira mint regebben, es meg nem basztam fel rajta az agyam annyira h. szetszedjem mi a francert mukodik ilyen szarul.
-
Alpachino
veterán
(Aorus b460 pro, i310100, 2x8gb hx predator 3200mhz)
Az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy bekapcsolás után, a win töltése közben a prociventi és az alaplapra csatlakoztatott ventik leállnak egy pár másodpercre, majd újraindulnak ?...persze a win. Az folyamatosan tölt nincs gond a töltési idővel sem.
-
zolisx4
őstag
Na nem tudtam rájönni a hibára,miért nem lehet 1 Tb m.2 ssd bele tenni az alap lapba,mikor vettem ezt a lapot már nagyon gondolkoztam hogy ez kell nekem de az biztos a még egyszer gigabyte lapot többet nem veszek.
-
zolisx4
őstag
Igen ezt tudom hogy,nem mindegy hova rakod de a 2 legfelsőben kell mennie mert most is úgy van,ott van a 2 db 250 Gb M.2 NVMe ssd,de ugye beleteszem az 1 Tb osat és a biosba be sem tudok lépni mert elakad a hibakóddal,minden beállítás elméletileg jó mert most is arról írok,,nem tudom mi a baj már kicseréltettem másik tipusra azt hittem hogy az ssd nem jó .
-
zolisx4
őstag
Igen ezt tudom csak az a baj hogy semmi nincs bele dugva a sata portba és csak azt az egy db 1 tb m.2 ssd teszem bele akkor sem megy akár hova teszem bele,ha beleteszem egy pcie kártyába az 1 tb ssd akkor meg jó,.
Bármelyik m.2 ssd foglalatba teszem működnie kéne,főleg úgy hogy nincs sata bedugva -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Van egy Gigabyte Z390 Aorus Ultra alaplapom,2 db 250 Gb M.2 ssd van benne az egyiken a rendszer a másikon a játékok,és egy Tb sima ssd ,na a lényeg vettem egy 1 Tb m.2 ssd kevés a helyem csak az a gond hogy nem indul a gép az új 1 tb ssd vel hiába resetelem a biost nem működik hibakódot ír állandóan 7F a hibakód tud valaki valami megoldást,.
De ha beleteszem egy pci kártyába az ssd akkor onnan meg elindul,
Memóriákat tettem másikat bele már de az nem segített. -
Drizzt
nagyúr
Annyit megneztem, hogyha fix fordulaton hajtom 100%-on a hutest, akkor a cinebench r23 alatt kapok tobb pontot, s magasabb az all core boost is. 206xx pont vs. 211xx pont. Clock meg 4150 vs 4064. Viszont a napi hasznalatu ventiprofilommal meg nem hajlando sehogy se 100%-ra felmenni a venti a Cinebench alatt. Mondjuk szeretem, ha csend van, az teny. De jo lenne talalni valami olyan beallitast, ahol nem megy fel-le random a fordulat bongeszes kozben, de brutal terheles alatt megis felmegy 100%-ra. Lehet az a jo taktika, ha megtalalom a meg nem zavaro hangot, s azon tolom mondjuk 68 fokig, aztan meg fel 100%-ra?
-
Drizzt
nagyúr
Vettem egy 5900x procit, Giga x570 Gaming x lappal. Igazabol meg tokre nem tudok kiigazodni a dolgokon, most tesztelgetek meg mindent. Van egy furcsa jelenseg. Van egy bootolhato Usb 1 tb winchesterem. Arrol raktam fel a Windowst. Amugy ssd m.2e lenne a rendszer SSD. Viszont ha kikapcsolaskor az 1 tb kulso usb vinyo becsatlakoztatva marad, akkor utana a boot kepenyonel megall a bazar, s a biosba se tudok belepni.
Meg fura, hogy valamivel gyengebb benchmark eredmenyeim vannak, mint amiket tesztekben latok(pl. 20xxx pon Cinebenchben, online meg azt latom, hogy 21xxx-nek kene lennie) . Oc nincs. Semmilyen formaban.
Van coil whine-om. Teny, hogy a vga a masik gepben is tud cw-zni, de ettol joval kevesbe. A tap is uj. Lehet a regivel is kiprobalom ugyanolyan-e a zaj profil. Kartya van tervben, de ott ki kell fogni jo arat meg.
Maga a lap is tud cw-zni? Felulrol ha behallgatozok a meshen a hazba, akkor azert hallok valamilyen enyhen kerregonek tuno zajt, de az is lehet szinten a videokartyabol szurodik fel. Nehez eldonteni honnan johet. -
Szervusztok!
Szívesen konzultálnék, olyannal, aki már használt vagy jelenleg is használ Gigabyte B460 HD3 alaplapot.
...ha a sajátom lenne, már átdugtam volna rajta a csavarhúzót! Elmúlt két napban teljesen idegállapotba kerültem miatta! -
Visormail
addikt
válasz
pocok28 #7167 üzenetére
Igen 2db m.2 van rajta, a lemez egy hűtőborda, az ssd mérete mindegy. Olvasd át a leírását, ott részletesen le van írva, hogy milyen esetben mi fog történni, pl hogy az m.2 foglalatok használatakor melyik normál sata csatlakozók nem fognak működni, meg mintha nem egyforma sebességűek lennének fejből nem emlékszem. Az egyik m.2 sata/pci-e a másik csak pci-e ssd-t fogad.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
A B450i aorus pro lap BIOS-ában van olyan menü, hogy LLC (auto). Jól sejtem, hogy ez lehet az oka annak, hogy akár hogy állitom, nem a beállitott vcore értéket kapom vissza?
A giga SIV programjával mérem vissza win10 alól.
A fesz visszavételt (amd CnQ) szeretném persze megtartani.
A feszültségeket lehet autora normal-ra és fix értékre állitani.Auton gondolom a lap szabályozza valami algoritmus szerint.
Normalon azt gondolom, hogy a CPU-ba lehet rögzítve érték ezzel kapcsolatban (mint memóriáknál) és azt olvassa be.
Fix érték meg nem jó, buknám a CnQ-t.Szóval úgy talaltam, hogy az athlon 3000g-nek 1,26V a stock alapértéke. Ha normalra állitom a feszt
Normallal próbálkozok (korábban autoval) a vcore-nál az LLC auton és fel fel ugrik 1,31-re is akár.Amennyiben a dynamic vcore-al minuszolok ezen, akkor is -0,1V esetén felmegy 1,248ra, holott az eredetihez képest ez csak 0,05V.
De a visszavett fesz értéknél is észrevettem, hogy ami auto vagy normal vcore és auto dynamic vcore mellett legkisebb érték 0.71V, az ha a dynamic vcore -0,1V, akkor sem megy 0,638V-nál lejjebb.
Próbáltam az LLC-t állitani, de mindössze annyit vettem észre, hogy low->high irányba, hogy a CPU hőmérséklete idle egyre magasabb (nem csökken le annyira).
Tud valaki ebben segíteni?
-
pocok28
tag
Sziasztok!
A kérdésem, hogy az alábbi alaplapon [ Gigabyte X570 AORUS ELITE ] jó látom, hogy 2db M.2 csatlakozó van?
A PCIe 4.0 x16/x4/x1 foglalatok felett helyezkednek el.
Az egyik egy X570 AORUS ELITE feliratú lemezzel van letakarva.
Az a lemez minek van rátéve árnyékolásnak, hűtésnek vagy csak designnak van?Ha valóban kettő csati van akkor az alsóba is rakhatok egy másodlagos SSD-t akár 2TB-osat [ 2TB ADATA SSD M.2 meghajtó SX8200 Pro XPG Series ] vagy vannak korlátozások?
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
s.bala31
őstag
Üdv. Megpróbáltam alulfeszelni a sima 9700-t Giga z370hd3 lapban. Kilőttem a voltage optimalizálásokat a Biosban és kezdetnek megadtam 1.3 vcore-t. Viszont pl Intel Burn Test-ben amikor elindítom visszaveszi a feszt 1.178-ra és természetesen lefagy a rendszer. Hogy tudnám fixálni a vcore-t?
-
Visormail
addikt
válasz
Attila2019 #7160 üzenetére
Nálam nincs ilyesmi, minden megnyílik, nem lassú, nincs terhelés az ssd-n, az rgb fusion is normálisan működik.
-
paatrick
őstag
Sziasztok.
Vettem egy Aorus B460 pro ac alaplapot és beleraktam egy Aerocool Python házba.
Elvileg ez a lap tudná vezérelni a ház színét de nem tudom hogy kéne összekötni. Van a házban egy vezérlő amiből kijön kábel és a Gigabyte-hoz VDG névvel futna. De a lapon meg nincs ilyen nevű csatlakozó csak D_LED1 vagy LED_C1. A VDG csatlakozón 3 lyuk van, a D_LED1 az 2-0-1 tűs, a LED_C1 meg 4 tű egymás mellett.
Szóval nem értem hova kéne dugni hogy működjön.
Valaki tud ebben segíteni? -
AtHoS
nagyúr
Én is csak néhány napja szereztem erről az oldalról infót, mikor megrendeltem a Giga X570-et és az 5000-es procik támogatása a CPU topik alapján jelenleg béka segge alatt van szinte mindegyik gyártónál (Asus és Giga valamivel jobban áll)
A béta BIOS-okat rakosgatják itt ki és meglepődtem, hogy az F31o után tegnap kikerült a betű nélküli elvileg final F31Most ránéztem az F31o-ra, mert megvan a fórumról is, meg Giga hivatalos oldalról is és byte-ra egyezik a két BIOS fájl
Szerk.
Ja és fórumban sem panaszkodott senki, hogy behalt volna a lapja az innen leszedett BIOS-tól, pedig jó pár chipset-hez elérhető ott BIOS -
gzoli2
tag
Sziasztok ma jött meg a Giga A520M S2H lapom, összeraktuk Gskill ram + 3100 proci , teljesen halott a lap a proci ventillátor se pörög fel (táp , házkapcsolo, kábelek jók) , a ram most néztem nem kompatibilis de azért kéne a hűtőnek forogni ?
-
Attila2019
tag
válasz
Visormail #7158 üzenetére
Köszönöm a választ. Nekem aorus 3070 van egy b450 e strix lapon és ha mind 2 rgb program fent van akkor vannak fagyások , össze omlások illetve az rgb fusion 15 perc múlva nyílik meg és ezután talán felismeri a kártyát . Ha csak az rgb fusion van fent akkor is vannak kissebb problémak nem nyilnak meg a programok, 100%on vereti az ssd-t. Előfordulnak ilyenek. Most csak az asus armory van fent és semmi probléma 2 napja perszr új Windows volt telepítve minden probálkozásnál.
-
Visormail
addikt
válasz
Attila2019 #7154 üzenetére
2 napja tettem bele 3000 szériásat F51bios van rajta, eddig nem tapasztaltam semmi rendellenességet. Az RGB fusiont nem indítottam el a csere óta, majd ránézek.
-
ricsip
addikt
válasz
gordonfreemN #7153 üzenetére
Ezért megéri válaszolgatni random kérdésekre.. annyit se képes visszaböfögni a kerdező h. kössz te hülye, értékelem az erőfeszítésedet de nem jutottam vele semmire
-
Attila2019
tag
Üdv van valakinek tapasztalata aorus alaplap és 3000 szériás gpu kombóval ? Rgb fusion fagyások vagy más rendellenességet ?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
oreg0503 #7151 üzenetére
Mondjuk a kérdésedre maximális választ kaptál. Nem azt kérdezted, miért nem települ az os-ed, azt csak kijelentetted. Én is hasonló tanácsot tudok adni. Ha nem virtualizálsz, kapcsold ki az ezzel összefüggő beállitásokat. Ha így sem megy, meg kell próbálni másik pennel telepiteni vagy másik os-sel, kiszűrni mi a gond és a megfelelő fórumban tovább kutakodni.
Amikor nyáron meglett a mistani gépem, azzal kezdtem l, hogy bios, sorrólsorra rákerestem az elnevezésekre mi mit jelent és beállítottsm mindent. A mai google forditó világban már az se kifogás, hogy nem tudunk angolul
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- EAFC 25
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jövedelem
- Milyen monitort vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest