- OLED TV topic
- Projektor topic
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
Átalakultam.
ツ Headphones on - World off
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
Az új Vad Fruttik EP wav-ban is letölthető a honlapjukon!
-
ntomka
nagyúr
válasz baluka26 #7493 üzenetére
HD650-re és D7000-re gondoltam. Abban egyetértünk, hogy a D7000 egy kigyúrt HD650 és baromi jól csinálja amit csinál, de nem zúzós. Inkább nyugodt zenékre való. Mindkettő. Szerintem. De ízlések és pofonok...
Nyilván nem ugyanarra zúzunk.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz bajnokpityu #7414 üzenetére
A depresszió, tényleg, az hasonló. Viszont az bőven jól van stíluson belül mesterelve, hallgass meg tőlük pár számot.
Ilyen zenékre aludni szoktam. Néha. Amúgy tényleg jól szól.
(#7415) szakibá...:
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz bajnokpityu #7412 üzenetére
numetal csak csak a stone sourra, bár a teljes stílusa (minden album) nem igazán. Nem is tudnám behatárolni. A road meg a heavy-től messze, mint Makó...
A lényeg az, hogy habár ezek a metal alstílusok egyik sem a jófajta masteringről híresek, de ez a Road kritikán aluli. Nálam már a hallgathatóság határát karcolja. Alulról sajnos.
Five Finger Death Punch hasonlít talán legjobban Roadra amit ismerek, és az is sokszor elég fos, de bőven hallgatható a stíluson belül.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz bajnokpityu #7410 üzenetére
Mi a pontos stílusa szerinted (mindkettőnek)?
Mert ez ő, azért van olyan hangja.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz szakibá... #7408 üzenetére
Nem, nem így szoktak szólni, lehet értelmesen is ebben a stílusban: [link]. Ez is hemzseg a hibáktól, de legalább élvezhető és a stílushoz illik a hangzás (album verzióban, rendesebb forrásról talán jobb is). Az a Road felvétel borzasztó, ennyi a baj vele. Az album még nem jött ki, csak ez a klip. Remélem hogy csak ezen kefélték el ennyire és az album hallgatható minőségű lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Na, kábelmániásoknak.
-
ntomka
nagyúr
Komolyan. Süketek a hangmérnökök manapság, vagy már azok is közmunkások: [link]?
-
ntomka
nagyúr
Itt az új csemege.
-
ntomka
nagyúr
válasz #71562240 #7275 üzenetére
A 840 alkalmas zenehallgatásra, de ha nincs sok tapasztalata valakinek fejhallgatós monitorozásban, akkor elviszi a málnásba. Ami ott kijönne, csak egy magasba húzó, harsány felvétel lenne. A 940 sokkal jobb választás, mert az könyörtelen a felvételekkel, igyekszik a legtöbb hibára rávilágítani, és a magasemelést leszámítva viszonylag lineáris.
-
ntomka
nagyúr
Nemtom melyik fejhallgatót szeressem jobban, a HF2-t vagy az SRH1840-et. De leginkább kiegészítik egymást: egyik mély-közép, másik közép-magas.
-
ntomka
nagyúr
válasz Vasinger! #7218 üzenetére
Ez jó ötlet, de akkor úgy kéne, hogy rendes cikkbe rakni, ahol több oldalra lehet osztani a dolgokat, pl egy oldalon általános ismertető, másik oldalon gyík, harmadikon az ajánlások, stb. Így nem lenne olyan zsúfolt, áttekinthetetlen. Továbbá lezárni az ottani hozzászólásokat a modikkal amennyiben lehetséges és minden oldal alján akiben megérett a kérdés, azt ide irányítani.
-
-
ntomka
nagyúr
Mire gondolsz, milyen kijelentés?
(#7194) fattyu: Az az igazság, hogy a Shurenál nem hülyék ülnek. Szerintem ha minden fejhallgatónak az új árát nézzük, ez nagyon is eltalált egy olyan szegmenst a piacon, ahol nem igazán van versenytársa. Csak olcsóbb és drágább fejesek vannak. Minőségben is. A többi meg szubjektív.
-
ntomka
nagyúr
Hivatalosan is kijelentem: a Shure SRH1840 rohadt jó fejes!
-
ntomka
nagyúr
válasz bajnokpityu #7092 üzenetére
Ennyi, szubjektív a dolog. Az LCD-t sem feltétlen a sebessége miatt szeretik az emberek, de most is te hoztad fel. Neked szempont, nekem pl. baromira nem.
Most pl. van valami a fejemen, aminél már volt sokkal jobb fejesem, de mégis vigyorgok, mint a tejbetök.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz bajnokpityu #7088 üzenetére
Ezt a gyors fejes témát te szereted a legjobban itt a fórumon, mert minden lassú, ami nem stax (biztos így is van, csak más nem tolja).
-
ntomka
nagyúr
Kicsit kilóg a sorból. Bodznak a beyerek rémlenek róla a magasemelése miatt. Viszont a shurenak van olyan, ami a beyereknél csak mutatóban: jól definiált, tiszta és szép közepe.
Legközelebb a K550/551 áll hozzá, de csak a shure közvetlenebb, szűkebb de jól definiált színpaddal rendelkezik, az AKG meg lineárisabb, de tipikus AKG-s közepe van.
Ami chrisnek van, az az én példányom volt. Örülök neki, hogy ennyire preferálja. Kicsit én is sajnálom azóta is, hogy túl adtam rajta, de ezt az érzést elhessegeti hamar, ha vissza emlékszek rá, milyen a pántja és az a bizonyos magas emelése.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz chrisnagy13 #7068 üzenetére
Ahogy fattyu mondja. A teslás beyerek nagyon sok időt igényelnek erre és érezhető rajtuk a változás.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz chrisnagy13 #7008 üzenetére
Olyasmi lehet, mint pl. a DT 880@600Ohm és a DT 880@32Ohm közötti különbség.
-
ntomka
nagyúr
válasz baluka26 #6830 üzenetére
Egy ilyen szett mellett csak bohóckodás...
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
Pénteken jön erre valami aszteroida. Arra gondoltam, begyűjthetnéd és beolvaszthatnád a fémet belőle kábelnek. Hátha találsz benne egy kis adamantiumot.
-
ntomka
nagyúr
válasz Deadzone41 #6629 üzenetére
Az kicsi Grado. Csodálom, hogy még megvan neki.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
Tipikus Grado hangzás. Ezekhez képest a HF2 lineárisnak mondható. A magas kiemelés itt nincs meg, sőt. Viszont középen és a közép alján baromi jól teljesít. Nem technikailag, hanem élményben (lásd a tegnap esti példám). Meg persze a mélye is ott van, de nagyon hamar lekonyul, így seemmi extra nincs benne, csak hozza a kötelezőt.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Azért a közvetlen, agresszív hang megvan ennél is, csak nem harsány V a hangja, mint a legtöbbnek.
Most elkezdtem női vokált hallgatni rajta, a felénél átraktam a K551-re és az első reakcióm az volt, hogy az énekesnő miért ment 20m-rel távolabb?
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz Deadzone41 #6407 üzenetére
A fülednek.
Más: ez már szemtelenül jó ár!
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz Tsebacsi #6317 üzenetére
Jó minőséget, szépen hangzó valamit szeretnék, nem csilivili csicsás divatmarhaságot.
Mikrofon, USB-s... ebben a topicban ezek mind abba a kategóriába tartoznak.
Ha olvastad az első hozzászólást, láthatod, hogy mikrofonnak csíptethetőst vagy állványost szoktunk ajánlani. Az USB-t meg gyorsan felejtsd el.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Ahhoz amit mondtok a hangját is kell szeretni.
-
ntomka
nagyúr
A K551 kapott egy K601 kábelt.
-
ntomka
nagyúr
Ehhez mit szóltok?
-
ntomka
nagyúr
Utóbbi időben csak a DT 1350 és a K551 volt a fejemen gyengébb forrásokról. Most az AMB-n elkezdtem hallgatni a HF2-t és először egy kis WTF érzés fogott el. Nagyon át tud állni a fül a különböző hangképekre. Már kezdek visszaszokni és eszembe is jutott miért imádom én ezt a ritka Gradot.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz chrisnagy13 #6099 üzenetére
Ízlés kérdése. Nekem az SE315-nél a szériában csak az SE530 tetszik jobban. A 315-öt sokat kell hallgatni, hogy értékelje az ember, mert középen olyat mutat, mint egyik társa sem.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz bajnokpityu #5683 üzenetére
(#5684) Slownz: Ez dísznek zseniális.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz bajnokpityu #5679 üzenetére
Szerintem azt mindenkinek magának kéne eldönteni, hogy neki mi tetszik.
-
-
ntomka
nagyúr
válasz bajnokpityu #5597 üzenetére
Mindenki máshogy rakja össze a zenét fejben szerintem. A te igényeid ez elégíti, nekem meg már túl sok.
-
ntomka
nagyúr
válasz bajnokpityu #5583 üzenetére
Egyszerű a képlet. El kell felejteni hangokat hallgatni, hanem a hangok összességét, vagyis a zenét kell hallgatni. A sok túlrészletező fejes engem is elvitt a málnásba, de az utóbbi időben csak a prezentációval foglalkozom és boldogabb vagyok a fejeseimmel. Ezért tetszett a Denon is. Nem mondta meg, hogy volt egy hegedűs aki turbó rágót rágott, hanem megmutatta az a rágózó ember milyen zenét játszott. A HD800 viszont pont ellenkezőleg produkál.
Most per pill habár ott az összeg a Denonból (ami az adásvétel lezárásáig marad is), nem érzem hogy venni kéne bármit is, mert egyszerűen zenét hallgatok és az AD1000 különlegessége ami annyira megfogott sem hiányzik.K551-et csak az ár és amiatt ütöttem le, hogy DT 1350 és HF2 mellett azért legyen valami nagyzenekarira, mert arra azok mégsem az igaziak.
(#5593) bigmasterg: A Denon még igen. De csak napok kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz chrisnagy13 #5567 üzenetére
Nekem meg az, hogy nem találtam benne mélyet.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- X box one s all digital