- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dimaj
aktív tag
Ez a ,isotek full system enhancer & rejuvenation disk tényleg hatékony . Írnak róla sok pozitív , negatív kritikát ahogy olvasgattam. Én bele botlottam, és mivel nem rég jött meg az SP-1 , gondoltam ráteszem éjszakára ,aztán kiderül mi lesz. Nekem pont ott hozott javulást ,ahol kicsit erőtlennek éreztem , az pedig a mély tartomány volt. Nos teljesen rendbe szedte. Így már egységesebb hangot hallok . 12 órán át ment egyhuzamban , azaz 12x futott le egymás után , mind3 hanganyag, zaj.
-
Dimaj
aktív tag
válasz -FreaK- #73462 üzenetére
Nem szokott általában a zárt fejhallgatóknak probléma lenni, hogy mélyre lemenjen. Az egy másik dolog hogy a nyitottak elfogynak hamar alul, és tudnak -3db ket 50hz-n. Neked a basshead karakter nem jön be valószínű , ami olyan 40-250 hz-ig 3-6db emelések vannak ugrálva. De a szóban forgó hd25 egyáltalán nem ilyen. Niof jól jellemezte hogy milyen. Kicsit meleg , semleges, de mellette élénk hangú , nagyon dögös ,öblös szub tartománnyal . (Ezért szeretik nagyon EDM zenékre, és ezért lett a DJ-k első számú fejhallgatója is, meg felépítésük miatt) .
-
Dimaj
aktív tag
charteroak sp-1
Ígértem valakinek hogy majd írok róla , aki szintén kinézte magának , de szerintem innen senkinek sem volt ilyen fejese, és interneten is alig valamit találni róla, lesz valami maradandó rola legalább. .
Hol is kezdjem , több fajta van belőle, ami fejpántba, és fülpárnába tér el. Az egyik verzió , aminek ilyen velúr szerű fejpántja van, és bőr fülpárnája, a másik pedig, ami nekem is van, bőr fejpánt, és plüss fülpárna.
Nagyon szép nagy zongora fekete kemény kofferben érkezik , már itt felkelti az ember figyelmét a termék.
Tárolásra is teljesen alkalmas felveszi a formát , ebben is fogom természetesen .Kényelme az eszméletlen, onnantól hogy felkerül a fejre , csak annyi érződik ,hogy lebeg valami rajta. A fejpánt ultra vékony , rugalmas , nyomása a nullával egyenlő . Közepesen puha fülpárnái teljesen elfedi a fület , szorító ereje nincs, annyi érződik ,hogy mégis van valami a füled körül . Megjegyzem most pl már 4 órája van rajtam egyhuzamban és ugyan az a komfort mikor felvettem. Ezt tényleg addig lehet viselni amíg az ember nem szégyenli
Ugyan még biztos bejáratos , de ha semmit se fog változni a hangja , én már akkor is nagyon örülök .
Amiről ment eddig , és teszteltem, az a PC , TIDAL legnagyobb minőségben , egy Denon DA-10 el párosítva .
Azt hittem nagy falat lesz a Denonnak , de így kezd kirajzolódni ,hogy teljesen jól meghajtja, és bizony tud skálázodni a teljesítménye , tudása , ha kap egy technikásabb fejhallgatót . Ezt azért mondom ,mert ezen a forrásomon eddig a hd25 volt csak , és most hogy sp1-el kellett szembe néznie , megmutatta, hogy mi van benne , mire képes, mert bőven megmutatja a két fejhallgató közötti különbséget . A DA-10 egy nyugodt, kiegyensúlyozott , semleges forrásként tudnám jellemezni, ehhez kell mérni a kapott fejhallgató jellemzését is. (Egyébként nemsokára eladóvá válik féláron a DA-10 , érdemes nézni aprót , avx et )Nagyon megtévesztő a fejhallgató , felveszi abban a hitben az ember hogy zárt fejhallgató van rajta, aztán kiderül hogy nyitott . Ez bizony így van , annyi különbséggel hogy a hang be, és kiszivárgása minimális zárt létére , és a mélyek azért vastagabbak. Azon kívül , túlzás nélkül, akkora teret, felbontást, hang színpadot kapunk , mint egy nagyon jó nyitott fejhallgató . Nagyon jól el vannak a tartományok szeparálva egymástól , nagyon részletes a közepe , magasa . Kiegyensúlyozott az egész hang kép , baromi sokáig lehet hallgatni egyhuzamban , és ezzel párosul a remek kényelme , és ettől olyan letehetlenné válik . Az általam használt , és hallott fejesek közül 150k -ig bezárólag , ez a legerősebb versenyző , számomra . Egy nagyszerű fejhallgató ,örülök hogy meg vásároltam . A sennheiser HD25 el össze akartam hasonlítani , de aztán elvetettem az ötletet , mert teljesen más mindkettő .. A saját kategóriájába, felhasználási területén mindkettő erős versenyző.
ui: azért lett ilyen hosszú , mert hosszú volt a jazz album is, és még nincs vége
-
Dimaj
aktív tag
válasz fehér_ember #73404 üzenetére
Pedig nem ma kezdtek az ipart a Brainwavz HM100 kinézete ,anyag minősége simán ott van mint egy Denon d7200 mellett, ha meg a hangja is jó ,azért a pénzért iszonyú jó vétel szerintem Emiki nézz utána , úgy is kell egy jó kis zárt
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz -FreaK- #73387 üzenetére
Hát a specifikácio is azt sugallja hogy portable, meg mikrofonos kábel , de a gyártó oldalán is fel van tüntetve , lehet azért tűnik annak
niof már ránézésre is látszik hogy sokkal minőségibb anyagból van, formája is jobb Nyilván költséghatékonyság miatt nem tesz rá ilyet alapból a Sennheiser. Érted , nincs az összes Marcin se 22” felni
[ Szerkesztve ]
-
-
Dimaj
aktív tag
válasz emiki6 #73373 üzenetére
Lehet jobban kijössz ,ha vennél egy jó zárt fejest a composite mellé, és akkor tudod váltogatni is a nyitottat-zártat épp mihez kell épp. Hang minőségben is így jársz a legjobban, szerintem. Vagy ha nincs létjogosultsága nálad màr egy nyitott fejesnek, akkor 400s eladnám, és helyére egy jó zártat, én pl kipróbálnám dorien-ék új kedvencüket, az ath a1000z -t, biztos egy nagyon jó darab lehet persze te tudod mit szeretnél
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
Igen említetted, csak azért nem vettem hozzá, mert a hangja, 2 óra hangos edm buli után, ami kB 115-120db vel képes rángatni a dobhartyad, elfárad már a fül is, és az agyad is. Utána én már nem kívánom a zenét. Biztosan tudod te is, hogy ahogy eléri a hd25 azt a bizonyos hangnyomast, ahol hirtelen diszkóba érzed magad(nem csak a hangerő miatt), hanem megjon a sub Bass és egyebek, azt nem lehet bírni folyamat 2 órán tovább,bármi párna mellett sem. Viszont az a 2 óra nagyon intenzív, tudod te biztos azért se adom el.
-
Dimaj
aktív tag
válasz emiki6 #73338 üzenetére
Igen, ilyenkor egy minimális hangerő szokott lenni, de attól független azért nem baj ,ha a fejes nem bombázza szét részletekkel a füled , mert előbb utóbb elfárad , de inkább előbb . Azért kérdeztem úgy , hogy 4-5 óra háttér zenére képes -e a CHARTEROAK SP-1 , mert most valami hasonló hang jönne jól a legjobban, de majd kiderül nemsokára.
Hogy értsd jobban , ezt nem tudnám megtenni pl a sennheiser hd25 el, mert 2 óra után kényelmetlen is, és a hangja is olyan hogy 2 óra kemény bulit nyom neked, aztán elfaradsz minden hogy , lekívánkozik már a fejről.
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz fehér_ember #73333 üzenetére
Kedden már itt kellene lennie
-
Dimaj
aktív tag
válasz fehér_ember #73331 üzenetére
Ezek után kérdeztem ami még érdekel,mielőtt megjön
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
Bodz , a CHARTEROAK SP-1 képes háttér zenélésre , 4-5 órán keresztül ? Annyira kevés infót lehet tudni róla, kb egy értelmesebb teszt sincs róla . Elvileg olyan részletező, és tere van mint a dt880 nak, csak nincs szúrós magas kiemelése, és több ,teltebb mélye van. Ez igaz ? Kérdés mennyire világos, és részletező, hogy alkalmas legyen ne csak odafigyelős,hanem háttér duruzsoláshoz.
-
Dimaj
aktív tag
válasz #56474624 #73290 üzenetére
Egyébként arra lettem figyelmes , hogy nem igazán van annak a szónak értelme / jelentősége már hogy “ajánlott”,meg kategória legjobbja stb... Sok ezredik teszt , beszámoló , vélemény után fellelhető ezek a szavak, szinte alap kulcsszóként. Éppen amilyen termék után kutat, olvasgat azon ember, megtalálja mindenhol ezeket a jelzőket . Aminek van inkább realitás alapja az az, hogy melyik kategóriából , melyik jön be ízlés alapján . Neked is úgy lett volna jó a kijelentésed hogy 5k kategóriában ,annak a hangja felelt meg az ízlésednek , de hogy 60k kategóriához hasonlítottad az erős túlzás egy ilyen topicba. Szerintem .
-
Dimaj
aktív tag
A használt 93k , a kibontott meg 22500? Ezt hogy csinálták, gondolták?
-
Dimaj
aktív tag
Igazából amit így itt ott olvasok róla , egyre jobban megerősít hogy nagyon jó bizniszt csináltam , és ha olyan is lesz a hangja mint amit képzelek , azt szeretni fogom. Hát, mostanában akartam lőni egy nagyszerű ar értékű jó zárt fejest a hd25 melle , más karakterrel, és bodz most segített eléggé majd ha megjön írok róla .
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
Ennyiért nem hagytam ki Mindenhol 100k+ ba kerül , igaz fingom sincs épp milyen karakteres fejest vettem , de kényelemre nagyon jó lesz az borítékolható . Ahogy utána néztem , ilyen lapos studio féle hangja van, esetleg shure 840 hez hasonlítható , nagyobb térrel , részletességgel ?
-
Dimaj
aktív tag
És a számlát , vásárlási dokumentumokat megkapom rögtön e-mailben Massdrop -tol , ahogy végbement a vásárlás ,és leemelték pénzt a PayPal-rol ? Illetve azt kell majd tovább küldeni a postának e-mailben ? Hogy fog megkeresni a posta , hogy kéri a dokumentumokat ? Levélben , vagy e-mailben ?
Illetve lehet kérni hogy a PayPal váltson , vagy a kártya kibocsájtóm ( bankom gondolom), melyik vált jobban dollárt ?
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
Csak a tisztán látás kedvéért . Hó végén rendelem az új nyitott fülesem Massdrop-rol .
A kérdésem :
Mikor kiválasztom a terméket, kosárba teszem, megadom az adataimat, akkor fizetésnél mikor megadom a bankártya adatokat, csak a fejhallgató vételárat , illetve a 15 dollár szállítási költséget vonja le a kártyámrol.
Mikor vám alá kerül , akkor ki szabják a 27% ÁFA-t , + 3500ft kezelési költséget , azt pedig a postásnak kell kifizetnem, mikor hozza a csomagot, és semmi mást nem kell csinálnom , igaz? -
Dimaj
aktív tag
válasz contaxg #73020 üzenetére
Ez nem válasz Egyébként nem baj ha neked nem tetszik valami, csak ne alacsonyitsd le, húzd le , mert pl itt a fórumban is sokak használják nagy megelégedéssel a sennheiser termékeit . Ha már itt tartunk , én meg meze empyrean-t mikor megláttam egy ember fejen 10 percig röhögtem hogy lehetett ilyen bumfordi , idétlen fejest gyártani , még se húztam le ez miatt sehol, megtartottam magamban.
-
Dimaj
aktív tag
Az lesz, Massdrop -os 58x ,vagy 6xx , nem találok ennél jobb árakat sehol, még ha fizetek utána mindent,akkor is.
Egyébként YT-n láttam egy több milliós nézettségű ismert ember egyik videóját , hogy szerinte a 6xx az évszázad legjobb vétele napjainkban. Az tényleg annyira jó ?
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz MPeter87 #72950 üzenetére
És Massdrop ad valami követési számot ,ahol lehet látni hol tart a csomag? Honnan lehet tudni hogy vám alá került ? Posta vagy futárszolgálat kézbesít? Elég fontos mert az itteni postások nem igen dolgoznak, mindig szaladgálni kell a postára be mindenért . Pl ki akarom kerülni hogy el keveredjen mikor kézbesíteni kéne.
-
Dimaj
aktív tag
Aki rendelt már Massdrop rol , meg tud erősíteni ,hogy úgy működnek e a dolgok, ahogy én képzelem ?
Ezt szeretnék venni kb egy hónap múlva . Na most beraktam kíváncsiság kép a kosárba , és az jött hogy 150$ a fejes, 15$ a szállitás , ahogy beállítottam Magyarországot . Na most ez 165x285=47000ft
Ennyit von le rögtön a kártyáról maximum, ha kitöltöm az adatokat és rányomok a vásárlásra .
Utána jön a kérdés ,hogy a határnál megfogják -e. Ha igen , akkor ugyan úgy hozza a postás nekem, csak azt fogja mondani ki kell fizetnem az ÁFA-t ,vámot , ami úgy néz ki hogy 47.000*1.3=61100 azaz adnom kell neki +14000ft, +3500ft vám díj . Jól számolom ,illetve így megy a dolog?
-
Dimaj
aktív tag
Hifiman HE 4XX mennyire nehéz hajtani? Nagyon csapva van a mélye? Ezen már focuspad A van alapból , vagy sima he400 párna ?
-
Dimaj
aktív tag
válasz bajnokpityu #72676 üzenetére
“Sima CD lejátszó fülhallgató kimeneterol is a legjobb fejes hangot csináltak”
Tényleg azon voltak, vagy most csak sarkítottál kicsit? Ha igen hány százezres CD lejátszó volt az ami a planárt kiszolgálta?
-
Dimaj
aktív tag
Esetleg tud valaki egy linket adni, ha van hazánkban hivatalos grado kereskedő ?
-
Dimaj
aktív tag
válasz Dorien #72509 üzenetére
Szerintem jó minőségű úgy ahogy van, nekem a piros szín is tetszetős . Össze tudod hasonlítani röviden más zárt fejhallgatóval is? Illetve elég neki az a 30k-s dac amin szól ? Nagyon kiváncsi lennék mit domborítana ez a Denon cuccomrol, mert a hd25 azt teljesen kimaxolja, és érezni hogy van ebben meg sokkal több , ami ennél jóval drágább fejeseket is kiszolgál .
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
De ezek a zaj Szűrős termékek se azért jöttek létre ,hogy a legtökéletesebb hangzást nyújtsák ,hanem hogy elzártan valami szóljon a fülbe nemde?
-
Dimaj
aktív tag
Most hogy lett egy jó kis forrásom, amit rövid idő alatt meg is szerettem, a következő projekt után nézelődök, ami egy nyitott fejes, a sennheiser hd25 mellé. 50k keret belül. Bodz már ajánlott egy ad900x et, igaz az 100k már.
Valami olyasmit keresek aminek nagy felbontása, és tere van.
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
-
Dimaj
aktív tag
Megjött A Sennheiser HD 25. Nagyon remek hangja van, piszok könnyű és kényelmes, izoláció is példás, meg ér minden forintot. Aki hasonlót keres, ne gondolkodjon sokat.
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
-
Dimaj
aktív tag
Helló.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? YouTube, film, twitch
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 60k
4.) Új vagy használt? Új
5.) Circumaural vagy supraaural? Mindegy
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Jó magas, közepét, de a basszus is üssön egy robbanasnal filmben
8.) Honnan vásárolni? Itthonról
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? USB dacSennheiser HD 25 néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Parfüm topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés