Hirdetés
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
Az EVEREST adatbazisaban 94 kHz szerepel max. vizszintes frekvenciakent. Ha ez az ertek nem korrekt, hanem az valojaban csak 83 kHz (ami a BenQ weblapjan szerepel), akkor az 1920x1080-as felbontasra csak 70 Hz-et szamolna az EVEREST. Ha jol sejtem, a 94 kHz-et az adatbazisba a monitorbol kiolvasott ertek alapjan raktuk be, de ha a monitor sajat magarol hulyeseget mond, akkor elvileg Linux alatt is hulyesegnek kellene kijonnie max. frissitesre
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
válasz darál0w #1397 üzenetére
Alapvetoen az alaplapi szenzor chip 3 fele hofokot tud merni: CPU, alaplap es egy harmadik, amit az EVEREST Aux-nak hiv. Alaplaptol fugg, hogy ezek kozul melyiket kotik be az adott alaplapon. A Te lapodon csak egy vonal van bekotve, a CPU. A masik ketto veletlenszeru ertekeket mer, mivel nincs semmi bekotve a szenzor chip megfelelo laban.
-
darál0w
Jómunkásember
-
Fiery
veterán
A Dot Clock frekvencia detektalasara nincs lehetoseg.
Egyebkent a dot clock nem a pixelek szama (vizszintes felbontas szorozva fuggoleges felbontas) szorozva a frissitesi frekvenciaval? Mert ha igen, akkor az 1920x1080x76 = 157.6 MHz. Az meg siman belefer a 210-be
Vagy ugy szamoltal, hogy rahagytal az Y felbontasra 5%-ot, az X felbontasra meg 30%-ot, ahogy a neten egyes helyeken irjak? Akkor meg 1920x1.3x1080x1.05x76 = 215.1 MHz, ami (mivel a rahagyas nem fix ertek) me'g szinten beleferhet a 210 MHz-be.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
Az, hogy ezt az erteket egyeb korulmenyek felulbiraljak, arrol az EVEREST nem tehet
részben tehet, szerintem találtam egy bugot
az everest azt mondja, hogy tud a monitor 1920x1080@76-et is
viszont ehhez 250Mhz-es Dot Clock Frequency/Video Bandwidth kellene, de a monitor csak 210-et tud, amit vhogy biztosan lelehetne még kérdezni, de az everest ezt nem teszi, így nem is veszi figyelembe -
Szoba
tag
-
darál0w
Jómunkásember
-
Fiery
veterán
-
Fiery
veterán
Koszi az infot! Ez ugye Radeon Xpress 200M chipset, tehat nem diszkret videochip van benne, hanem az alaplapi chipsetben van a videovezerlo?
Kaptunk mar ilyen geprol riportot, teljes szenzor letapogatassal, es az a gep "meguszta" a dolgot... De mindentol fuggetlenul le fogjuk tiltani a szenzor scannelest ezen a gepen.
-
Szoba
tag
Szia! Először is köszönöm, hogy próbáltatok segíteni hozzászólásaitokkal. Jelenleg szervizben van a gépem, aminek pontos típusa egy MSI S270es, garancia már nem volt rá sajnos, úgyhogy fizetős lesz a történet, bár nem is bánnám ha legalább visszalehelnék bele az életet. Még talán annyi információ, hátha segít másnak hogy elkerülje a bajt, hogy a Csökkentett módban indítás esetén az AtiPcie.sys-nél akad meg a dolog. Nem tudom ez jelent e bármi segítségetn nektek a további fejlesztésben, én csak remélem hogy nem feküdt meg az integrált videokártya tőle mert szerintem akkor a kuka valószínűbb lesz mint az életjelek
-
barnam_
nagyúr
Előfordulhat hogy az 5.0 máshogy méri a cpu hőmérsékleteket, mint a 4.6?
Most üresjáratban 26-28°C-ak a magok, a 4.6-al meg 30-34°C szokott lenni. A többi hőmérséklet nem változott. -
Fiery
veterán
válasz darál0w #1355 üzenetére
Ha bemasolod a Szamitogep / Erzekelo, az Alaplap / Alaplap es az Alaplap / BIOS oldalak teljes tartalmat ide a topicba, akkor utana tudok nezni, mi lehet a gubanc. Jo esellyel csak annyi a szitu velhetoen, hogy a CPU hofok mashova van bekotve a szenzor chipen, es igy "Alaplap" vagy "Aux" neven kerul kijelzesre az EVEREST-ben.
[ Szerkesztve ]
-
feco88
tag
válasz darál0w #1364 üzenetére
annyi baj majd jelzi ha már sokalja a hülyeségemet bár eddig szépen megy akadás nélkül. bár 4 napja van meg az új vidi kártya és 3 napja foglalkozom a proci tuningolásával. és eleinte már 3130MHz- után megállt nem tudtam tovább húzni mert a tesztek lementek de játék alatt megfagytam deviszont kitudtam a játékból lépni. tegnap óta meg stabilan megy 3220MHz-en. bár ez nem aza topic nah végülis akkor ha ugyan aza gond mint másnál akkor lehet nem is gond csak valami megoldatlan probléma
-
Pyzoo
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy aprócska kis észrevétel.
Gondolom ez itt a GPU Vcor lenne. Viszont én úgy tudom hogy a kártyám (NV 8800GTS 512) magfeszültsége 1.1-1.2v. Azért mikor először megláttam egy fél másodpercig átfutott a gondolat az agyamon hogy "Hú micsoda gyári voltmod ezt meg lehet ráncigálni rendesen"
Igazából említésre sem méltó dolog hiszen 2-vel azért még mindenki tud osztani.
[ Szerkesztve ]
A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
feco88
tag
válasz darál0w #1362 üzenetére
xD akkor komolyban + 20-21 fokosak a magok és akkor magával a cpd hőmérséklettel mi van? mert a BIOS is csak azt mutatja az meg megint nem szokot sok lenni. kajakra induláskor kb 27-28 C fokos igaz játék alatt tényleg megy kb 40-45C fokig de akkor ahoz is oda kell adni a +21 fokot? de be van állítva a BIOSban, hogy 60C foknál kikapcsolja a gépet. hát szar ügy én meg azt hittem mennyire hűvös a gép THX
-
feco88
tag
válasz darál0w #1360 üzenetére
brisbane magos a 512kb/core verzió. jah igen és így felpörgetve egész jól teljesít everestben a memós teszteken. olvasáskor 8849Mb/s a sebbeség és ennél csak a X2 6400+ Be meg a Intel i7-es procija tudott jobb lenni. ha vissza kerültem a saját gépemhez teszek fel képeket a tesztröl
-
feco88
tag
sziasztok betévedtem ide is és gondoltam megnézem mit irkáltok. a régi gépemnél amiben egy chaintech S865PE alaplap van ott nekem sem ír semmit egyik everest sem. De a viszonylag új gépemnél már minden rendben van. AMD X2 5200+os procim van 2.7röl felpörgetve 3.22GHz--ig gyári hűtővel játék alatt is max 45C fokott ír. és ezek valós értékek mert más progi is meg a BIOS is ugyan úgy 28C fokot mutat induláskor.
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz zsolt1129 #1353 üzenetére
igen,igen.a magokat yol mutatja,de pl az előbb egy prime teszt alatt előjött a CPU hőfok is.ujraindítottam.everest be és most nem mutatja(egyébként 56fokot írt ki rá 100%os prime terhelés alatt.)nemértem miért csinálja ezt...lehet visszadobok egy régebbi everestet.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
-
Lenry
félisten
válasz darál0w #1350 üzenetére
sztem a BIOS is megbízható, de nem tudom, hogy az mennyire terhelt állapot...
én a helyedben megnézném, hogy jól áll-e a hűtő, szépen felfekszik-e a procira... mert a ha ilyen meleg tud lenni, ott komoly problémák vannakGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
darál0w
Jómunkásember
hát nemtudom,de megnézem aztán majd holnap megírom mennyit mutat,de alig bírom fogni a lap kis hűtőbordáját 5mpig,mert éget.vmi nem stimmel itt.
nekem is ugyan így áll a hútő,akkor azzal nincs gond,max a pasztával,de akkor maghőmérséklet is sok lenne nem?
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz darál0w #1344 üzenetére
nekem a venti az optika felé néz, így hátrafelé kifújja a levegőt a házból...
öcsém gépén volt olyan, hogy egy időben nem írt az Everest a vinyóhőmérsékleteken kívül semmi szenzoradatot (meg más szoftver se nagyon, sőt a BIOS is hülyeségeket írt...) de aztán megjavult, pedig csak a hangkártyát cseréltem ki...
BIOS nálad mit mutat? az elvileg csak egy procihőmérsékletet ír...
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
darál0w
Jómunkásember
most egyébként nem mutatja se az alaplapot,se a CPUt....érdekes dolog ez
-
darál0w
Jómunkásember
mint pl?mivel nézzem még meg?
a maghőmérséklet everest szerint most 50fok,alaplap és cpu 80.de az betonstabil én is soknak találom.
real temp csak maghőmérsékletet mutat.40-43.
a házban egyébként még van 3db 8cmes hűtő és a procihűtő.
lehet kevés a paszta?[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
adott a konfigom.
everest maghőmérsékletre 6 fokkal öbbet mutat mint real temp.melyik a valos?Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Fiery
veterán
válasz Rover623 #1337 üzenetére
Egyreszt nem javasoltam, hanem kerdeztem.
Masreszt meg nem irta meg, hogy van-e me'g garancia a gepre. Ha van, akkor egyertelmuen irany a szerviz, azok cserelni fogjak a gepet egy ujra.
Ha viszont nincs ra gar, akkor otletelni kell, mert magatol nem feltetlenul fog megjavulni. Ha oprendszert nem tud ra telepiteni, akkor egy BIOS frissitessel se lehet mar sokkal jobban el**rni...
De akarmi is a helyzet, a notebook tipusat tudnunk kellene, hogy le tudjuk tiltani az SMBus scannelest es az ISA szenzorok kereseset, hogy maskor ilyen tipusu notebookon hasonlo ne fordulhasson elo.
Megjegyzem, mar volt olyan MSI notebook (MegaBook GX710, MegaBook ER710), ahol az ISA szenzorok keresese megboritotta a rendszert. De ott egy kikapcs-bekapcs meggyogyitotta a gepet.
Volt tovabba olyan notebook (Toshiba), ahol meg a memoria benchmarkok nyirtak ki a gyenge/ocska memoria modulokat. Sok a baj ezekkel a notebookokkal...
-
Rover623
félisten
Bár megfogadtam, hogy elkerülöm a veled való kontaktust, a felhasználó (és az ártatlan gép) védelmében kénytelen vagyok megszólalni...
NEHOGY BIOS-T FRISSÍTSEN!!!!!
Egy nem teljesen rendben lévő gépen nem csinálunk ilyet!!!!
Nem frissítünk BIOS-t tuningolt gépen, egyértelműen hibás hardverelemmel "terhelt" gépen...
Jelen esetben valószínűleg az I2C felderítés "billentett" át valamit a rendszerben (nem egyedi eset, ugyebár...).
Megzakkanhatott az órajelgenerátor, a firmare HUB, akármi...Amíg nincs teljesen rendben a vas, kifejezetten tilos BIOS-t frissíteni, mivel ha közben történik valami, viheti szervízbe...ha pedig ott kicsit szigorúbbak az átlagnál, ez már fizetős kategória...
Ennyi év tapasztalattal kicsit lehetnél óvatosabb az ötleteiddel...
primus inter pares
-
Fiery
veterán
1) Melyik MSI subnotebook ez? Nekunk is van ugyanis egy 12 colos MSI subnotink (PR201X), de azon remekul mukodik az EVEREST v5.00 (XP, Vista es Win7 alatt is).
2) "Eszközillesztők felderítése" szoveget tudtommal az EVEREST nem ir ki sosem. Nem lehet, hogy inkabb "Érzékelő információk lekérdezése" volt a szoveg?
3) BIOS frissitest probaltal esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Szoba
tag
Sziasztok!
Hatalmas parám van, akinek van használható ötlete kérem segítsen!
12' MSI subnotebook. Vista. Everest 5.00 riportot készültem csinálni az egyik érdeklődőnek, majd mondom megnézem mi van a beállításokban.Rányomtam->Eszközillesztők felderítése üzetnet.10percig nem történt semmi! Nem válaszolt semmire, nem lehetett leállítani, és mivel nincs reset áramtalanítottam. Jött egy restart, majd nem akar indulni a Windows mert "szoftver v hardvercsere tortent valoszinuleg" Van csokkentett mod, legutolso mukodo, és normál mód is, de egyikben sem akar indulni. Mondom egye fene, vesszenek az adatok, jöjjön új rendszer, de beteszem a telepítőlemezt, majd elakad menet közben. Se Xpvel, se Vistaval nem megy tovább.
MEGÜT A GUTA! Kérem aki tud segítsen! Hálás köszönet...
-
Fiery
veterán
válasz DeFranco #1332 üzenetére
Sajnos ilyen regi alaplapnal nem konnyu megtippelni, mi lehet az Aux hofok. Ha CPU es alaplap hofokot is mer az EVEREST, es mindketto realisnak tunik, akkor az Aux jo esellyel egy be nem kotott vezetek, tehat figyelmen kivul kell hagyni.
A GeForce4 MX kartyak nem kepesek a homerseklet meresere.
-
DeFranco
nagyúr
Hello!
Everest 5.0-t használok. Van valakinek valami tippje, hogy az AUX érték egy
Alaplap: Tomato Board A694X (PIII-as) Chipset: VIA VT82C694X kombinációnál mi lehet?azt olvastam, hogy általában akármi, de azt is, hogy alaplapfüggő... hátha
Ellenben nem találom a videokártya hőmérsékletét (MX440 GeF4). Az, hogy kijelzi-e alaplapfüggő, vagy videokártyafüggő?
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
intel e5200nál már rendesen méri a hőmérsékletet?
-
turorudi
aktív tag
Használok egy D-Link DNS323 NAS-t.
Lehet az abban helyet foglaló merevlemezekről információt megtudni az Everesttel (főleg a hőfok érdekelne)?Köszi
-
ToBeY
nagyúr
Felraktam az új everest-et és nyomtam egy memtest-et.És a procimnál 2000MHz ír ki holott 2,33Ghz.
Íme
Core 2 Duo E6550 2000 MHz Gigabyte GA-P35-DS3 Dual DDR2-1066 5-5-5-15 CR2 742MB/mp -
Fiery
veterán
válasz Vasinger! #1313 üzenetére
Az EVEREST 5.00 legfontosabb fejleszteseirol az alabbi oldalon tudsz tajekozodni:
Amennyiben ezek kozul egyik sem erdekel Teged, es a geped minden alkatreszet az elozo verzio(k) is tokeletesen kezelik, akkor nem feltetlenul erdemes frissitened az 5.00-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
A max. 76 Hz-es frekvenciat a monitorod gyartoja adta meg, mi az alapjan tudunk dolgozni. Az, hogy ezt az erteket egyeb korulmenyek felulbiraljak, arrol az EVEREST nem tehet
Egyebkent LCD-nel tudtommal teljesen lenyegtelen a frissitesi frekvencia, sz'al a 60 Hz minden modban tokeletes kellene hogy legyen.
-
darál0w
Jómunkásember
nekem is brisbane magos prockom van.
akkor +20fok?Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Mi újdonságot hoz az Everest 5.0-ás verzsönje, az elődjénél? Szembetűnő lenne, egy olyan embernek, akinek nem i7-es procija van, vagy hasonló?
-
tlac
nagyúr
kösz!
A megjelenitesi modokat a monitor altal tamogatott frissitesi frekvenciak alapjan szedi ossze.
"Függőleges frekvencia 50 - 76 Hz"
ezek szerint rá lehetne vhogy kényszeríteni a monitorra az 1920x1080, 75Hz-et?
szerintem ez single link-es dvi-vel már nem menne át, dual linkes kábellel kötöttem össze, a kártya is tudja ezt, viszont lehet a monitoron belül már nincs bekötve, vagy mi lehet a 60Hz-es korlát?LCD kijelzoknel ennek mar nincs nagy jelentosege, de azert finomitottunk a dolgon
több fps
más változást nem látok, csak annyit, hogy bekerült az 1280x720 és az 1024x600 (gondolom az utóbbi a netbookok miatt)
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
EVEREST Ultimate Edition v.5.00.1652
- 21 Celsius compensation value for AMD "Brisbane" diode temperatures
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
zolisx4
őstag
sziasztok
lehet nem jó hejre irok de abban kérném a segitségetek hogy az everest ultimate edition az méri e az ati4850 FET hőmérsékletét[ Szerkesztve ]
-
pigatt
őstag
Fiery: Közben kiderült, hogy más ROG lapnál is csinálja ezt a hibajelenséget. Egyszerűen nem értem mi lehet a baja velük?
i9 / 4080 / 32"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest