Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Adott egy maradék alkatrészekből összerakott konfig, amiben kíváncsiságból kipróbálnám a CrossFire-t, de eddig sajnos nem jártam sikerrel.
i5-3570k CPU, Asrock Z77 Extreme 4 alaplap, EVGA 750GQ tápegység, 2db Asus Radeon HD7790 1Gb VGA, 4x2Gb 1333MHz-es Low profile DDR3 RAM, Samsung 840 120Gb SSD és WD Green 1Tb HDD.
Frissen telepített Win7 64bit, lehetőség szerinti legfrissebb driverekkel. Két programmal teszteltem volna a kártyákat, de a következő kék halál képernyőt produkálják. Az első program a 3DMark az első teszten túljut, mikor indulna a következő, akkor fagy. A másik a GTA 5, betöltésnél nem jut tovább. Tisztában vagyok vele, hogy bottlenecker.com szerint ez a 2db VGA együtt is kevés a processzorhoz, de nem gondolom, hogy ez okozná a lefagyást. Mikor az AMD driverben lekapcsolom a CrossFire támogatást, akkor szépen fut a GTA és a 3DMark teszt is végig megy. Kártyákat cserélgettem, külön-külön mindkettő hibátlannak tűnik. A tippem a memória lenne, kevés is, lassú is és talán a CrossFire-hez már rendszer memóriából is többre van szükség. Ezt nem tudom. Ha ez lenne a hiba akkor mindenképp csak a bővítés a megoldás, vagy ideiglenesen, BIOS-ban lehet valamit finomítani a beállításokon?

Máshol kaptam ötletet, hogy esetleg a PCI-E x16-os kártyáknak az a bajuk, hogy a sebességük feleződik és csak x8-on mennek... bármit is jelentsen ez. A következő képen látszik is. Lehet, hogy gyenge az alaplap és nem tudja az x16-ot két kártyával. Egyelőre eddig jutottam. 3 különböző driver verziót találtam, ezeket mind ki is próbáltam, az eredmény ugyanaz. Egyébként a 3DMark szemmel láthatóan gyorsabb és akadásmentes két kártyával, amíg le nem fagy... szóval azért nem teljesen halott a rendszer.

Ha van valami ötletetek, kérlek ne tartsátok magatokban!Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Léghűtés topik
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Ipari mértékű kalózkodással vádolták meg az NVIDIA-t
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- LED világítás a lakásban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- OLED TV topic
- További aktív témák...