-
PROHARDVER!
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mad1
veterán
Hali nincs esetleg valami cf game kompatibilis lista?
Mert sokat segitene hogy vegyek e megegy kartyat. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Laceeeee18 #396 üzenetére
Mekkora a tápod ?
Mert a konfigodból csak arról nem kaptunk info-t
A phenom 9600 sokat eszik tudtommal minimum egy 550-600w-s márkás táp kell, hogy legyen ha mégse akkor lehetséges hogy megvan a probléma oka.
Mert így egyelőre nem tudok én se mit mondani.
Nézd a cpu pontszámot (2karival majd 1 karival ha 1el több akk táp baj lesz.)Ha ezek nem segítettek passzolom a kérdést.
-
Laceeeee18
csendes tag
Sziasztok! Van egy hihetetlennek tűnő problémám. Két darab sapphire edition 3870-es 512Mb -os kártyám van (azonos BIOS, azonos kari), ezeket szeretném cf-ben üzemeltetni. Vettem hozzájuk egy giga MA790X-DS4 lapot, amelybe egy 9600 as phenomot raktam.
A probléma az lenne hogy bármilyen Catalystot, bármilyen Vista alatt használok, mindíg csak az egyik kártya teljesítményét kapom a játékokban. Annak ellenére is, hogy a Catalyst és a GPU-z szerint is ENABLED a crossfirex. 3dmarkban szintént 1 kártya teljesítményét látom (12700pont def. en 8.12es cat.-tal).
A kártyákat két crossfire híddal kötöttem össze, és egy p5k lapban szépen pöcc-röff működtek is crossfirében.
ezzel a configgal viszont sehogy sem jövök rá miért nem.
Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném, én már sajnos kifogytam az ötletekből! -
leviske
veterán
Tess'... a továbbiakban kéretik a HCF topikba vándorolni a HCF kérdésekkel.
-
leviske
veterán
Elvileg úgy kell bekapcsolni, ahogy a sima CFX-et...
Amúgy itt lesd meg.
MOD: Most látom, hogy nincs HCF topik... Na majd én cselekszem.
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok hogyan kell beállítani a HCFet???
Kérlek segítsetek mert nagyon ki szertném próbálni és eddig két topikban kértem segítséget de nem tudtak adni!
Bigabyte MA78GM-s2H-m van és egy hd3450esemKöszi!
-
monosz
őstag
válasz
ADAM1337 #389 üzenetére
Nekem teljesen rendben van a 2 vga,az EX38-ban.Abszolut nem bugos,és ráadásul az MSI
gyári driver-ét használom.(8.501).(#390) leviske: igazándiból nem akartam 2db 3870x2-est,hanem egy 4870x2-re fájt a fogam,de az ára nagyon horror volt.Igy meglett a 2-ik 3870x2 is,és egy jó 4 magos CPU mellett (ahogy írtátok)szerintem,nagyon(disznó)teljesítményre képes.Valószinű,majd a procit cserélem le elsőként,utána jöhet a monitor. De sajnos bérből,és fizetésből élünk,és nem adatott meg a több százezres fizu!!!
Üdv. -
leviske
veterán
Gondolom a HD3850 elírás akart lenni, mert sajnos csak a HD2400/3400-asok mennek csak HCF-ben a 780G-vel és a 790GX-el... Esetleg a HD4400-asok.
Ha elírás volt, akkor én egy MSI 780G/790GX-et javaslok, vagy egy Gigabyte 780G/790GX UD lapot. Persze, ha Phenomot tervezel mellé, vagy Athlon X3/X4-et. Athlon X2 esetén felesleges az UD felszereltség...
(#387) monosz: Igazán nem akarok beleszólni, de egy HD3870X2 bőven elég 1280x1024 felbontáshoz... 2db szerintem felesleges. Ha a későbbiekben ki akarod használni a két kártyát, akor tényleg válts 4-es chipsetre és játsz magasabb felbontásban.
És a 4 magos CPU sem árt, mert az AMD átdolgozta a Catalystot, ami így már kihasnálja a 4 magot. CrossFireX esetén 25% teljesítménytöbbletet is jelenthet.
-
monosz
őstag
Bocs 1280x1024
-
monosz
őstag
válasz
zsolt1129 #385 üzenetére
Hi!
Sajna tudom hogy kevés a proci,de akkor még csak 1 kártyám volt.De időközben,35k-ért
hozzájutottam a másikhoz,így lett kettő.No már most ott tartok hogy táp is kellene,meg
proci is.Szerinted 1 q9550-es proci meghajtaná rendesen a két kareszt?És evileg elég
akkor egy 650W-os minőségi táp. KÖSZÖNÖM A VÉLEMÉNYED.
Még a proci kérdésről ha nyilatkoznál,megköszönném.
Üdv. -
monosz
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,(lehet hogy nem ide tartozik)hogy mekkora TÁP kellene eme konfighoz?Gigabyte EX38-ds4 C2D E6600,2400Mhz@2800Mhz, 4x1Gb Geil ultra ,2dbHDD,2dbDVD meghajtó,és 2db 3870x2-es VGA cfx-be.Tudom a proci elég karcsú,de sajna ez van.
Előre is kössz. -
vepe
őstag
Sziasztok!
Elég hülye kérdés tudom, de ti jobban tudjátok rá a választ:
Egy sli lapban összelehet kötni 2 ati vga-t?vagy ezekben csak nvidiat lehet?
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Van értelme P35 lapban crossfire rendszer kiépítésének? Vajon mennyire fogja vissza a másogik Pci-e ( azt hiszem x4 sebességű) foglalat?
-
ferbazs
tag
Sziasztok!
Mivel tudnám húzni a kártyákat? - spárga, lánc, stb. kilőve - Mert ugye a CCC-ben leht mind2-t, de elég korlátozottan, az AtiTrayTools az szépen felviszi ameddig csak szeretném, de csak az 1-es kártyát, a 2-es marad default-on.
Ötlet?
A válaszokat előre is köszi -
finest
addikt
3850 512MB DDR2-es kari mellé milyen hibrid CF lapot ajánlanátok, van értelme egyáltalán?
-
curtis2
aktív tag
Sziasztok,
Crossfire-hez milyen lapot ajánlanátok elsösorban? Nagyon gondolkodom némi rendszerfrissitésen...
Köszi, -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyivel lassab a cf rendszer, ha a második lap csak 8x-osan megy? -
v.tom
őstag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy a CFX-ben változott-e az a dolog, hogy a két kártyának a memóriamérete mindig a legkevesebb memóriával rendelkező kari memóriájának a kérszerese (512+256=512)? Vagy esetleg itt képes már használni mondjuk egy 512 és egy 256 kari összesen 768 mb memóriáját is?
-
leviske
veterán
Tudtommal P35-ös lapot nem építettek PCIE 2.0-val.
A Toxic-od pedig attól még tudnád/od használni, hogy PCIE 1.x foglalat van a lapodon, mivel a PCIE 2.0 visszafelé kompatibilis.
Ezért, ha nagyobb grafikus teljesítményre vágysz megint azt tudom javasolni, hogy vagy válts egy olcsóbb 975X-es lapra, vagy add el a jelenlegi kártyád és vegyél egy HD3870X2-t, vagy HD4850-et.
-
PiE137
senior tag
Vmit félreértettél a mondandómban. A lapom igenis PCI-E 2.0-val rendelkezik, különben nem is tudnám használni a Toxic-ot, csak a crossfire 2-es kártya helye nem az, v legalábbis az asrock ezt máshogy hívja.
Én nem arra keresem a választ, hogy van-e értelme kiépíteni a crossfire-t, mert ha nem lenne, akkor nem is lenne rá lehetőség a lapon, hanem hogy mit takar az AGI expressz kifejezés, mert lehet, hogy az is uo. slot, csak más néven fut...
Amúgy én úgy tudom, hogy hiába van 2 uo. PCI-E foglalatod, az crossfire-be nem hoz 2X-es teljesítményt, mert a második kártya csak besegít, ha az első kifingana vmin... -
leviske
veterán
Mivel, ha jól látom, P35-ös lapod van, ami nem 2.0-ás PCIE-vel rendelkezik, ezért a PCIE x4 nagyon nagy hátrány.
Ahhoz, hogy érdemes legyen CF rendszert építened, legalább egy 975x-es lap kéne,mert sajnos a P35-ös lapok a tuning-, nem a CF-barátságuk miatt lettek hírhettek. Persze vannak kivételek (Blitz)...
Tehát inkább azt tudom javasolni, hogy ha több teljesítmény kell, akkor add el a jelenlegi kártyád és vegyél egy HD3870X2-t, vagy HD4830-at, vagy HD4850-et.
(#359) trucsi: Helyzet függő, hogy kinek miként teljesít a saját rendszere egy adott játék alatt. Ezért szokták sokan rázni a fejüket, mikor valaki csak az online tesztekre alapoz.
-
trucsi
csendes tag
Bár a 4850 nem rossz kari azért vannak kétségeim a leírtakkal. Nekem kicsit nagyobb felbontásban igaz de erősebb gépen sem lehet miindent fullra rakni. Nem lenne rossz a CF ha tökéletesen működne minden alatt.
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Láttam egy db Ati HD4850-et működés közben Far Cry 2-vel, és leesett az állam. Minden beállítás a fullon volt, 1440×9xx felbontáson, és még csak meg sem röccent. Egy Intel Core2Duo E7xxx proci hajtotta 3,6GHz-re húzva 4GB ram társaságában. Sikerült az öcsémmel megállapodni, hogy egyelőre hanyagoljuk a CrossFire-t, és elég lesz egy HD4850-es kari is.
Üdv: Márk
-
PiE137
senior tag
üdv.
Nekem egy olyan alaplapom van, ami elvileg crossfire kompatibilis, de nem két PCI-E 16X-os foglalata van, hanem csak 1, és egy un. AGI expressz (PCI-E X4)
Ez jelent vmi hátrányt crossfire kiépítésénél?
Jelenleg HD3870 Toxic kártyám van, emellé mehet sima HD3870-es ugye? -
trucsi
csendes tag
Hát én egyenlőre visszatértem a sima 4870-hez.
Bár árban ugyanannyiért a 2db 4830 azért min. 10%-al többet teljesített de a vibrálással (ami csak néha jelentkezett pl. naponta1-2 alkalommal) nem tudtam megbarátkozni, megoldást pedig nem találtam.
A 4870-el ez a gond nem jelentkezett. -
leviske
veterán
A problémákat általában igyekeznek orvosolni, de alap járaton a mostani drivereikkel nem nagyon szokott probléma lenni, bár van eset, mikor szükség van hotfix telepítésére, de általában erről igyekszik az AMD tájékoztatni (What's New).
Crossfire-re akkor érdemes benevezni, ha nem masszívan NV-s játékokkal játszik, mert pl Crysis-ban egyszerűen nem működik a CF. És mondjuk eleve a HD4870 már magában is jó darabig elég lesz. Persze, ha fullHD felbontás mellett játszik, olyan játékokkal, amikben működik a CF, akkor megéri. És abban az esetben is megéri, ha közel egy árban vannak...
A legfontosabb, hogy előbb nyálazzatok át pár tesztet, pl: [LINK1] [LINK2] [LINK3] [több]
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez a topik a CrossFire-ről szól, de tanácsot szeretnék kérni, hogy Ti mit ajánlotok: 4850-et CrossFire-ben, vagy egy sima 4870-es karit? Szerintem a gépe ki is hajtaná mindkét variációt: Asus Maximus II Formula (Intel P45 Express Chipset), Core2Duo E8500 3,16 GHz@4,0 GHz, 4×1GB CSX 1066 MHz DDR2 Ram, Chieftec 650W-os táp.
8800GTS (G92) 512MB-os kariról váltana az öcsém, mert hogyha bekapcsolja az élsimítást, akkor a 8800GTS meghal.
Továbbá mik lehetnek a CrossFire buktatói? Olyat hallottam már, hogy extrém esetben (de ez az esetek elhanyagolható százaléka) a CrossFire rendszer lassab lehet az egykártyás rendszernél, illetve hogy lehet olyan is, hogy a két kártyából csak egyet használ a játék. Olyanról már hallottatok, hogy egy játék a CrossFire miatt el sem hajlandó indulni, illetve futás közben kidob a Windowsba? Hogyha ilyen eset áll fenn, akkor lehet arra számítani, hogy egy újabb driverben az Ati orvosolja ezt a hibát? Úgy általában mennyire jók az Ati driverei? Eddig csak nVidia videokártyákat használtunk, azokkal driverproblémáink soha sem voltak.
Elnézést a sok kérdésért, most lenne ez az első Ati kártyánk, és nem szeretnénk elszúrni a választást.
Üdv.: Márk
-
leviske
veterán
válasz
logaritmus #352 üzenetére
Nem feltétlen. Ha jól emlékszem, akor vannak 2 PCIE-vel rendelkező lapok 780G-re építve, amik a HybridCF-en kívül a sima CF-t is támogatják.
Bár ahogy látom a lap honlapján, a két PCIE ellenére nem írják, hogy támogatja-e a sima CF-t.
A biztonság kedvéért -ha még nincs meg a lap- érdemes lehet egy 770-es,vagy 790X-es lapba, esetleg, ha fontos az IGP, akkor egy 790GX-es lapba benevezni.
-
logaritmus
tag
Adott két x1950 pro crossfirebe és adott egy lap gigabyte GA-MA78G-DS3H 780g chipset van. Akkor jól látom akkor pont ezt a kártyákat ebbe na lapban nemlehet crossfire működésre készíteni?
-
bogyó73
tag
-
bogyó73
tag
hali
cf-be akartam összekötni két egyforma 3850-et ,de ha a catalystban rányomok a cf-engedélyezésre,akkor letiltja az eggyik kártyát.
esetleg ötlet hogy mi lehet a probléma? -
trakesz
csendes tag
a sli vs. CFx teszben olvastam hogy az összekötött VGA-k memóriái nem adódnak össze.
most egy sapphire 4870-em van 512 megás. Ha beszereznék mellé egy 1 gigás változatot akkor az 512-es memóriáját használná a CF, vagy az 1gigásét? -
trucsi
csendes tag
A 811-el is csinálta és most a 8.12-vel is.
2db 4830-am van. Egyszer tesztre volt benne 2 4870 is de azt nem volt időm sokáig a gépben tartani.
Lehet hogy mondjuk 4850-el nem fordulna elő? -
trucsi
csendes tag
Most már kipróbáltam pár kártyát CF-be de sajna a gondom ugyan az. Néha (eddig mindig csak 2d-ben történt játék alatt soha) el kezd össze vissza ugrálni hullámozni a kép.
ha kikapcsolom a cf-t akkor rendszerint jó lesz és ha vissza kapcsolom akkor is de azért elég zavaró.
Mikor egy kártya volt a gépben ez soha nem történt meg.
Volt már valakinél ilyen? Giga ep45-ds3 lapom van és egy chieftech 650-es táp, tehát nem jiszem hogy az lenne a gond.
Vagy váltsak vissza egyszerüen 4870-re? -
Kornel213
tag
Sziasztok!
Összeszeretnék kötni két ATI HD2900PRO 512Mb 256bit-es videókártyát!!!Nem tudom hogy ez milyen teljesítménnyel bír?!Mert most egy ilyen kártyám van és vennék hozzá mégegyet csak nem tudom megérné-e!!!??Inkább adjam el és vegyek egy HD4850-et?? -
taaz
tag
válasz
zsolt1129 #337 üzenetére
jaja , mindenki elsönek azt látja h 2db 16-os van.
Tegnap találtam meg h hogyan lehet bekapcsolni az ATI Overdrive opciot a catalisban.
Nálam a 8pin-es tápdugasz kell és máris engedi. Én sufnisan megoldottam, volt ithon ATX táp kábelem ,azt szétvágtam meg alakitottam rajta h bele tudjam dugni a 6pines mellé. Azt a két kábelt meg GND-re kell "fekete kábel" rákötni.
Nálam 1 kártyával ment a tuning, 2 kártyával meg nem akart menni. Nem tudom azonos orajelekre belöni 2 két kártyát.
Valakinek van ötlete h milyen progival lehetne huzgálni a CF rendszert? -
taaz
tag
Hát ez a marketing.
Én is amugy utána lestem mert nem voltam benne biztos, de jol emlékeztem.
8x +4x felállás , nem gyenge egy CF cumohoz?
Én is összepakoltam 2900xt-pro CF-t de csak 1000 pöttyel csinál többet 3dmark06-ban mint csak az XT-vel.
Meg aztán röccen a kép fps is meg van ahoz jogy ne akadjon :S Hát én mindig megszivom ezt a 2 kártyás üzemmodot -
Joci??
senior tag
Sziasztok! tervezem a CF-rendszer beiktatását azaz még egy kártya vásárlását! az a kérdésem hogy honnan a jó bánatosból tudom meg hogy most hány *-os a PCI-e foglalatom? mert az egy dolog hogy az alaplap gyártó oldalán 16*-nak írják mind a két foglalatot de én ebben nem hiszek! valami ötlet?
-
monosz
őstag
válasz
zsolt1129 #329 üzenetére
Hi!
A konfig:
Gigabyte EX38-ds4,C2D E6600,@2800 Mhz,Geil Ultra DDR2-800Mhz 4x1GB.
CAS,4-4-4-12.
2x MSI Radeon-R3870x2 Cfx.Thermaltake toughpower 850w.
Vista_x64_Sp24870 X2-es VGA-t akartam venni,de marhára drágálottam.Így,gondoltam veszek egy 3870x2-est a másik mellé.(35K)volt,szerintem megérte.
A játékok zömében,nagyon jól működik a CFX.(majden dupla FPS-t hoz) Pl: DIRT,COD4,COD Waw,CRYSIS. Úgy gondolom,hogy nem bántam meg!!
3DMARK Vantage eredmények:
Score: 9061
Cpu: 4995
Graphics:12437Űdv. "monosz"
-
taaz
tag
sziasztok!
Kérdésem annyi h a 2900xt-t 2900prot lehet e CF-be kötni?
Mind kettö 512mb-os. Válaszokat elöre is köszönöm -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok.
Lehetséges kiíratni egy 3870x2-nél hogy adott program alatt (vmi game ) megy-e a crossfire ?
Tudom hogy hardwares cf de érdekelne. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem hiszem, hogy ilyet mondtam volna. Nekem régóta megvan az AMD CF dokumentáció ... abban azt írják, hogy ha van lehetőség két hidat használni, akkor ajánlott is megtenni ... nyilván működik egy híddal is a dolog.
A doksi szerint egy híddal overdrive szinkronizációs problémák vannak. Ha a két kártya órajele eltérőre lesz beállítva, akkor a gyorsabb kari órajele nem szinkronizál a lassabbhoz, hanem levágják az órajelüket BIOS defaultra. Ez belső tesztek szerint már 1 MHz-es órajeleltérésre is előjöhet, de jellemzően 2-3 MHz amikor biztos fennáll. Nyilván az, hogy beállítsz egy értéket a szoftverben az nem jelenti, hogy tényleg annyi lesz beállítva a kártyán ... ez okozza a kellemetlenséget, mert 1-2 MHz eltérés előfordulhat. -
TTomax
félisten
Érdekes,amikor erről szólt a vita te magad is az egy hidat ajánlottad arra hivatkozván ,hogy akkor 3kártyát hogyan raknál cf-be...meg hogy állítólag akkor a mikro akadások elmaradnak mert nincs szinkronizációs hiba...
Én pedig amúgy mégiscsak úgy emlékszek hogy bizony emelt órajelen futottak le a tesztek,mentek a játékok egy híddal...mert ha ez nem igaz akkor honnan jött a teljesítménytöbblet? -
trucsi
csendes tag
Köszi a tanácsokat egyenlőre most kivettem a két 4830-at és betettem a 4870-et mert nagyon hangos volt a két sapphire. Azt olvastam az Msi talán halk. Mivel kát kártya dupla venti számomra nem mellékes.
Amúgy a 4870 könyvében a rajzon két kábellel van összekötve de nem vitatom amit írtatok. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A teljesítmény szempontjából mindegy, hogy egy vagy két híd. Az overdrive viszont csak akkor szinkronizálható, ha mind a két híd ott van a karin.
Ergo ha van két CF híd akkor érdemes használni is.
Amúgy összefutottam az első CF problémámmal kérem.
Megkaptam az AMD-től a 8.12-es drivert. Azt előzetesben elmondom, hogy a Rivatunert most kezdtem használni, mert felnyomtam egy picit a venti fordulatszámát. A drivert nem bírtam a megszokott Atis uninstallal eltávolítani nem tom miért, így lenyomtam az eszközkezelőből. 8.12 fel és látszatra minden rendben ... CF menüben pipa bent és ennyi. Viszont az FC2 elégé lassult. Lekapcsoltam visszanyomtam ... semmi változás. Aztán kiütöttem a Rivatunert az automatikus indítások közül ... eddig semmi, de az újraindítás után már működött a CF. Visszanyomtam a Rivat és jó maradt. Érdekes jelenség, hogy az Everest nem jelentette meg a Crossfire módot, de amikor már jól működött a rendszer, akkor ott volt az GPU menüben.Ennyi a történet ... szóval elméletben a Rivatuner bezavarhat, ... és ha az bezavarhat, akkor más program is problémás lehet.
-
trucsi
csendes tag
Sziasztok.
Még kezdő vagyok ezen a crossfire téren és akadt egy kis gondom.
2db 4830-ast kötöttem össze először egy majd két kábellel (mennyivel kell?) és azt tapasztalom, hogy bár a ájtékok jól mennek netezés közben sokszor beremeg a kép. Mintha hullámozna. Nem mindig de azért zavaró. Egy 4870-nél ezt nem tapasztaltam.
Van valami ötletetek?
Köszi -
monosz
őstag
Sziasztok.
Jelenleg,Gigabyte EX38-ds4-es lapom van.Figyel benne 1Db MSI R3870X2-es Vga.
Azt szeretném megtudni,hogy működik-e CFX ben 48xx-as szériás VGA-val?
Ha esetleg van aki próbálkozott,kérem jelezzen!
Előre is köszönöm. -
leviske
veterán
1. szerintem érdemesebb az alaplapba, de az a legbiztosabb, ha kipróbálod két féle képpen is...
2. Erről fogalmam sincs.
(nem mintha a többiről lenne)
3. Elvileg annyi monitort használhatnál, ahány csatlakozó összesen van az alaplapon és a VGA-n együtt... Másként a CFX-et nem tudták volna 8 monitorral demózni annó...(4db HD3870 segítségével)
-
ISZOLE
senior tag
Konfig: 780G és 3470.
Néhány kérdés mert nagyon el vagyok veszve. (Próbálkozom már vagy két napja de nem sok eredménnyel, már olyan is volt, hogy a kikapcsolt HCF mellet volt gyorsabb.)
1. Melyikre dugjam a monitort?
2. Milyen GPU/memória órajeleket kell beállítani?
3. Ha több monitort is szeretnék használni akkor lehet-e bekapcsolt HCF-el és hogyan?A segítséget elöre is köszi.
-
radírfej
senior tag
azért most, hogy az MSI HD3850 256MB OC verziója 14 alatt megy újonan, elgondolkodtató a hd3850 crossfire.
27 környikén megáll a dolog, és van ahol jobb, mint a 4850 (igaz sok helyen össze sem lehet hasonlítani, annyira lassabb, crossfire és a játékok című rövid történet...)
-
xbombs
csendes tag
vazz 46k?:S
inkább haggyuk -
radírfej
senior tag
de ez egy picit drága.
-
radírfej
senior tag
elég, csak tudnod kell, hogy az egyik kártya, és általa az egész rendszer bizonyos helyzetekben korlátokba ütközik.
10-20% os teljesítménycsökkenés bizonyos helyzetekben itt is borítékolható.
különben meg azt mondom, hogy olcsóbb alaplap, valamelyik giga p35 + 1db 4850 -essel jobban jársz és még pénzed is marad.
-
radírfej
senior tag
nem érdemes x38 nál gyengébb chipsetet választanod, mert fontos, hogy legalább 8x pcie sávszélesség álljon rendelkezésére a HD3870-nek.
PXX chipek kiosztása 16x és 4x, bár fizikailag mindkettő 16X-néz ki.
a 4x sávszél már okozhat teljesítményveszteséget, noha nem sokat: 10-20% legrosszabb esetben.
-
radírfej
senior tag
válasz
Clone_73 #303 üzenetére
ugyanolyan családba kell tartoznia chipeknek, és az sem árt ha egyezik a memória tipusa (gdr3) és mennyisége (512 jelen esetben)
a gyártó mindegy.
a fogyasztásról információt itt a ph-s tesztben is kapsz.azaz itt
külön program nincs a komponensek szeparált fogyasztására, egyébként sem valószínű, hogy, megbízható lenne.
-
Clone_73
csendes tag
Sziasztok
CF el kapcsolatban lenne olyan kérdésem, GByte X48 DS4 es lapom van, benne egy
Asus 4850 essel.szeretnék mellé még egy 4850 est. Mennyire kell ugyanolyan típusunak lennie, ugyanolyan gyártótol? Vagy elég ha csak 4850 és kész?
Másik, van valami olyan program amivel megbízhatóan meg tudom nézni, hogy pontosan mennyit fogyaszt a kártyám???
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest