Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
ugye most viccelsz? ugye-ugye?!
70D aps-c , 6D fullframe
measurements, dynamic range, color sensitivy-t nézd.
amelyik magasabban van, tehát az zöld sávban az a jobb.
pöppet jobb a 6D. -
törölt tag
Szerintem a Canon 16-35mm f/4 L mindegyiknél szerencsésebb választás. Létezik belőle f/2.8 is, de tájfotózáshoz talán felesleges. Bár cropos gépen egyik sem ad igazi nagylátószöget. Oda 10-18mm való, de annak meg a minőségével vannak bajok, konkrétan eléggé homályos képe van.
-
csacsi77
senior tag
Azt ugye tudod, hogy a 70D és mondjuk a 17-55 kombo jó nagy batár és nehéz is? Csak hogy ne lepődj meg, persze ha már fogtad és nem zavar, akkor nem szóltam.
Plusz a 70D-nek volt egy AF nyűgje nagy fényerejű üvegekkel. Ha jó emlékszem f/2,8-nál fényerősebb obiknál jött ki a gond. Bár ha baj lenne, szerintem a 70D dual pixel AF-ja jó alternatíva lehet fókuszgondokra live view-ban, főleg STM obival.
Majd jön Ropi és megmondja pontosan. -
csacsi77
senior tag
Kb. ugyanaz a dof, csak a 85-ös végén hátrébb kell lépni kettőt.
Itt tudod ellenőrizni. -
PuMbA
titán
A kettő közül 70D. Nem is merülhet fel a 60D. A 60D 9 fókuszpontja sportra, madárra vagy bármilyen gyorsan mozgó objektumra nem jó. Ugye a mai alsó-közép DSLR-ekbe, mint a 800D-ben van 45 pont, ami ma már alap és még jobb, mert nem baj, ha valami kimozdul a kép szélére. Nagyon szépen szét van terítve a 45 pont.
-
csacsi77
senior tag
Az STM-mel barátságban lévők tudják: 100/650/700/70D.
Egyszer kipróbáltam egy MM-ben a NikonD5100/5200-t is ilyen témában. Valamilyen arcfelismerő AF-ben volt. Tudta minda kettő a 18-55 VR-rel, de az újabb gyorsabban csinálta. Bár az AF hangja katasztrófa volt az STM-hez képest. -
__H4X0R__
senior tag
Mindenkinek szive joga, hogy milyen termeket vasarol, en azt mondom hogy probald ki azt eloszor ami erdekel, aztan utana vasarold csak meg, barki barmit mondd a forumon az csak egy otlet, tapasztalat ami utan erdemes lehet utanajarnod. Ahogy mar azt irtam, ha komolyan videozni akarsz, akkor az AF megoldasokat (amire az STM reszben ki van hegyezve, halk autofokusz motor, villamgyors fokuszalas stb..) ertelmet veszti, mert mindent a kezeddel allitasz, igy mar nem biztos hogy van ertelme megvasarolni azt a termeket. De persze, ha csak csaladi videozasokrol beszelunk, vagy lenyegeben nem "komolyabb" dolgokrol, akkor az is tokeletesen megfelel. Kezdesnek nem kell mindent egyszerre megvasarolnod - szerintem. Kezdd el valamivel es majd utana ugyis ki fog alakulni a sajat stilusod, ami utan a megfelelo obikat fogod a kesobbiekben megvasarolni.
-
_seth_
veterán
A nagy kártyának egy hátránya van, egy nagy kártya esetén ha az megdöglik akkor annyi a képeknek, így vagy menteni kell vagy több kártyát használni, nálam is van egy tartalék 4 gigás baj esetére. Ugyanakkor videónál valóban kell a minél nagyobb méret.
18-135 STM obit próbáltam, valóban éles képet készít, gyorsan és hangtalanul fókuszál, ugyanakkor ez egy kitobi, nem hiszem, hogy ez lenne a legjobb választás komolyabb videózásra.
-
__H4X0R__
senior tag
Nekem van 24-105-os obim filmezeshez, en spciel nagyon szeretem. Bar akik fentebb emlitettek az STM obikat, reszben igazuk lehet, tenyleg halk, gyors, stb. De ha rendesen videozni akarsz, ugyse az AF-t fogod hasznalni, hanem manualisan fogsz allitani mindent. Innentol kezdve pedig ertelmet veszti a STM objektivek ezen elonye. A 70-200 F4 USM tenyleg jo valasztas, IS nem is szukseges ha tripodon fogod hasznalni es felaron van az IS verziohoz kepest
Nagylatoszogu pedig (szerintem) Tokina 11-16 ha nem FF, maskulonben meg 16-35-tol kezdve hatar a csillagos eg!
-
csacsi77
senior tag
Pedig pont a videózáshoz lenne ideális a 18-135 STM. A fókuszálásának 0, azaz NULLA hangja van, én nem is tudom hogy lehet így megcsinálni, de fantasztikus. A stabilizátort sem hallom, az is nagyon szépen teszi a dolgát. Az STM obikat amúgy teljes körűen a 650/700/70D vonalon tudod kihasználni, ott adnak csak folyamatos AF-et, de persze 60D-n is remekül működik leszámítva az előbbit. Próbáltam a 18-55 STM-et is, az is gyors és pontos volt hasonló hangtalan működés mellett. Ellenben a 40mm STM-nek van hangja, de erről csak olvastam, nincs személyes tapasztalatom.
Van 24-105-öm is. IS és USM-es is van benne, de vegyes érzelmekkel viseltetek iránta. Az IS baromi hangos (nem egy Tamron, de az STM-es obi után hallható) az USM pedig gyors is és pontos is, de használat közben semmivel sem nagyobb élmény, mint az STM.
A két obi között van minőségi különbség, de nem annyi, mint amennyivel az USM-es drágább az STM-esnél.A memóriakártyáknál a gyorsabbat a sorozatlövéshez szokták ajánlani, ott jön csak elő az előnye a 30<->45 mb/s különbségnek. Videónál nincs jelentősége, a pár éves Samsung fullhd kamerába is class4-es kártya volt és ment rendesen.
Sandisk az ajánlott márka vagy egy jó Samsung (én Sandisket használok és nem volt eddig gond). A mai árak mellett mindenképpen class10-es legyen és ha videózol majd, akkor mindig kevés lesz a tárhely, szerintem egy 16 GB-ost vehetsz nyugodtan. Csak mindig ments le róla mindent, nehogy adatvesztés legyen. Itt általában a 8GB-os kártyákat ajánlják, de én a 16-ost venném. -
csacsi77
senior tag
Így első hasraütésre a 600D és a 60D videós részlege között nincs nagy különbség. Szerintem ha a videó is szempont, akkor 650/700/70D felé nézegessél. Az STM obikkal folyamatos és hangtalan a fókuszálás és az éritőképernyő is nagyon kényelmes tud lenni bizonyos helyzetekben.
(#19243) Ropi
Esetleg egy gorilla szarvakkal..........????
-
MrChris
nagyúr
Elsősorban a canon szervizében: Camera kft
Szenzor tisztítás, 2009-es ár: Camera kft-nél van légbefúvásos szenzortisztítás, ami 2500 ft, ha ez nem sikerül, akkor van szétszedéses tisztítás, ami 15e. forint.
Gondolom az AF is ilyesmi. De lehet, hogy Csurgó szaki olcsón megcsináljamár csak meg kell találni!
Az a baj, hogy az AF szenzor egy kicsit nehezebben hozzáférhatő mint a képérzékelő.De azért otthoni körülmények között is kivitelezhető. A sajátomnál bepróbálkoznék, vakartam le odakövült cuccot CCD-ről, max ha elrontanám nézek egyet
meg másik gépet...
-
MrChris
nagyúr
elő tud fordulni, hogy koszos és xarul fókuszál. Lehet tisztítani.
De így vagy tisztíttassa meg és ha úgy ok. akkor meg lehet venni. De ha nem akarja/vállalja a tisztíttatást az komoly árcsökkentő, mert úgy lehet tekinteni rossz a fókuszrendszer, a többi meg mellébeszélés, hisz lehet tényleg rossz. -
daninet
veterán
Hát a 600D-t pl a 320ex-el promózták, abba beépítve van ilyen pl. Mondjuk az egy drága vaku 70 körül megy újonnan. Egyéb variációk most ahogy ebay-en szétnéztem már 5 dollártól vannak, de a jobbak is akadnak olcsón [link]
Nyugodtan vállald be az ebay-t ha sz*r megírod neki hogy sz*r, és visszaadják a pénzt csak ne adj negatív értékelést
Persze mindig a pakliban van, hogy onnan sz*rt veszel, csak ennek tudatában kényelmesebb
-
kiskornel
addikt
A CJZ Pancolarnak nagyon tete a rajzolata. Sokkal jobb, mint a Heliosnak. Helios normál használat során F4 de inkább F5,6-nál hozza a standardot. A Pancolar már sokkal feljebb is boldogul. Ez Macro esetében még inkább sarkosodik, hiszen a lencséknek nem a teljes felületét használják, hanem csak egy kisebb részét -> vagyis a vonalas felbontás előtérbe kerül.
Viszont a CJZ cuccok 15-20k körül vanak, a Helios meg csak 2-4k (4K akkor már kapsz hozzá 1000 éves fényképezőt is). -
Clemi
veterán
Azért lehet ám rekeszelni ezekkel az obikkal is, nem csak a manuállal
Igaz állítani csak eredeti helyzetében lehet, de legalább nem a legtágabb rekeszen van az objektív ha megfordítod. Annyi a trükkje, hogy mielőtt leveszed megfordítani az objektívet, beállítod a vázon a kívánt blendét, és a váz bal oldalán lévő előnézeti gomb (mélység élesség ellenőrző) nyomva tartása mellett veszed le az objektívet, és voila, az objektív rekeszelve marad....
-
fattyu
veterán
azzal az obival nem erőltetném a fordítózást...
Nem arra találták ki a tubus ki be mozgó részét hogy az tartsa a nehezebbik felét az obinak.Könnyű fixekkel és amugyis manuál obikkal van csak értelme fordítózni.... Nem kell mondani ugye hogy ha az érintkezők néznek a világba akkor nem nagyon fog rekeszelni neked a váz....
-
Zozzer888
addikt
58mm-es szűrőméretű obikhoz jó,de van más méretben is
Asszem a 28-135ös is 58as, de rá van írva az obira elméletileg.
A kék-piros cucc az szerintem zaj lesz, hosszú záridőnél előjöhet, a 300D meg egy elég régi gép, lehet ennyit bír a szenzor.
Szűk rekeszen a folt pedig koszos szenzorra utal, de remélem más is megerősít vagy éppen rácáfol ha nem így van
(szenzort szoktak ingyen tisztítani fotós napokon,pl az edigitalba)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Energiaital topic
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Androidos tablet topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Viccrovat
- Gyúrósok ide!
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest