-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
fattyu #13292 üzenetére
Pontosan, de ezzel a nagyobb testvére is így van az 50/1.4
De ilyen üveg a 100L is, es akkoriban 7D-n próbáltam őket, annak meg nem rossz a fókusz rendszere.Mhamster: nem a piros csíkhoz hasonlítom, de egy obi vagy jo vagy nem es ez független a csikoktól.
Ha nem lehet gyenge fényben használni 1.8-2-n,mert folyamatosan téveszt, akkor szted milyen?
Lőjj egy templomban, múzeumban vele, ahol nincsenek kiváló fényviszonyok.
A rajza jo az obinak, a fokusza rossz. -
Mhamster
tag
-
fattyu
veterán
válasz
Ed Parker #13290 üzenetére
kifejtve kicsit, a legnagyobb gond vele amugy az hogy a fókusz annyira szar hogy kb emiatt kötöttem ki a manuál üvegek mellett
Úgy értem ott az 1.8 ami adná hogy kevés fényben használd. Fényerőileg lehet, csak kevés fényben a fókusz eccerűen nem harap. és csak hunting oda vissza, és ha talál is hova... Kézzel nem kifejezetten manuál fókuszálásra kitalált mattüveggel is jobb voltam mint annak az afe
-
kiskornel
addikt
válasz
fattyu #13287 üzenetére
+1
Ahol elhangzik, hogy ár/érték arány, az nagy valószínűséggel valami bóvlit takar. Erről a bóvliról (szerk 50 1,8 II) meg aztán van saját tapasztalatom is: széthullott, hangos, csattogó, pontatlan fókusz, nehézen kezelhető fókuszgyűrű, stb... Én spec senkinek se ajnálnom.
-
kiskornel
addikt
válasz
hp1950 #13278 üzenetére
Jellemző, hogy a legrégebbi, legfapadosabb módszer működik (és egyben a legbonyolultabb is. Ezért nem bizti, hogy ez a legjobb, de ez legalább müxik):
Felraktam a QuickTime legújjabb verzióját: Első találatÉn a VirtualDub nevű progit szeretem, de a többivel is müxik szerintem a módszer. Szóval letöltöttem a VirtualDub-ot: a 32bites verziót (mert ez még nem müxik 64bittel...)
Aztán az avisynth nevű script nyelv értelmező: mindjárt az elsőről
Majd még erről az oldalról kell a "QTSource" - ő egy dll file lesz kibontva... beleraktam a VirtualDub és az AviSynth program files könyvtárába is.
Itt alul lesz még egy link a VirtualDub résznél a "qtvd_bin". Ebből meg az kell, ami a VirtualDub plugins32 könyvtárába megy... (txt file elolvas, aszerint).Megnyitni meg avs kiterjesztésű textfile-val lehet: notepad, bemásolom ezt:
QTInput("MVI_2264.MOV", color=1, quality=100, audio=1, mode=0, raw="yuyv", info=0, dither=0, vfw="")természetesen a mov fiel nevét módosítva. Majd elmentem pl.: video.avs néven(ugyanabban a könyvtárban. Másik könyvtár esetében a teljes elérési útvonalat is hozzá kell tenni). Ezt az avs fájlt kell megnyitni a VirtualDubban.
Kicsit bonyolult, de müxik. Közvetlen megnyitás nem működött. Az fcchandler oldala meg most nem elérhető... így a 64bites cucc ugrott.
-
fattyu
veterán
válasz
Gulyopapa #13286 üzenetére
Most feltételezek.
De az a tippem hogy úgy állítasz igazságokat hogy nem próbáltál kb semmi mást ami gyors 50es kategóriában indulna.
Te úgy dícséred hogy szinte nincs összehasonlítási alapod én úgy fikázom hogy 10 fölött van a tesztelt kipróbált fix 50esek száma. Per pill van itthon 5 darab
-
fattyu
veterán
válasz
Gulyopapa #13284 üzenetére
Nem kell túlmisztifikálni. Egy olcsó nagyon műanyag fix obi, ami 2.8 alatt ( apscn, full framen jó az F4-nek is ) használhatatlanul lágy képet ad, valamint a fókuszmotorja azon túl hogy hangos még szart se ér
Eszerint egy dologra jó igazán. Nem túl fájdalmas összegért ki tudják próbálni a userek hogy a fix életérzés nekik való-e. Ennél többre szerintem nem alkalmas.
szerk: ill hazudok. Okos közgyűrosrral szarrá rekeszlve makrózni remek obi. De ennyi.
-
G3kko
tag
válasz
Ed Parker #13276 üzenetére
Nekem is van egy 50-es 1.8-asom, rajzolatra teljesen elégedett vagyok vele; "építési" minőségre, hát ennyiért, ahogy Zozzer is említi, nem várhatunk el többet tőle. A fókusz az én lencsém esetében is gyenge pont, így marad a manuális megoldás, hát ezzel végül is együtt lehet élni (semmi mazohista hajlam
)...jót kell kifogni
-
kiskornel
addikt
Azt hiszem azért ragaszkodok hozzá, mert fullon lehet konfigurálni az összes kodeket benne.
Ez jó lenne szerinted? [link]... ez akkor jó lesz mov kiterjesztésű cuccokra?
Ami a furcsa, hogy a QuickTime lejátsza normálisan, a Media Player is, és a Media Player Classic is.
Régebben XP-n működött az AviSynth, de Win7-en cseszik működni.(#13274) hp1950: ha sikerül megoldanom, közlöm mi lett.
-
-
Csaabi
tag
Kérdéshez amúgy érdemes vakut is venni? És ha igen milyet?
-
kiskornel
addikt
Winfos 7 alatt mit kell felrakni, hogy a Canon 7D videoját szerkeszteni tudjam VirtualDub-ban? Avisynth felment, Quicktime (Apple verzió) felment, erre az AVS-ben se a
DirectShowSource("MVI_2264.MOV")
se a
QTInput("MVI_2264.MOV", color=1, quality=100, audio=1, mode=0, raw="yuyv", info=0, dither=0, vfw="")
utasítást nem fogadja el.Ha meg közvetlenül nyitom meg, megnyilik, de csak a keyframe-k normálisak, a többi ilyen szürke xar lesz: [link]
-
Csaabi
tag
Helló. Lenne egy kérdésem. Ti mit szóltok ehhez az összeállításához. Így egybe vennem. Canon EOS 650D with 18-55mm f/3.5-5.6 IS II Lens Kit + Canon EF-S 55-250mm F4-5.6 IS II + Canon EF 50mm f/1.8 Mk IIKíváncsi vok a véleményekre.
-
G3kko
tag
Expó szám kiolvasásához: EOSInfo: itt
Windowsos környezet alatt, képes kiolvasni DIGIC III/IV-el rendelkező gépek expószámát, kivéve az 1D szériát, valamint az 500D-t; többet erről a link alatt; a faq-ban. bocs, ha volt már, azért remélem segít pár embernek -
-
Clemi
veterán
válasz
*Ropi* #13257 üzenetére
Mikor először felbukkant ez a program, ingyenes volt, mert emlékszem én is kipróbáltam, de már fizetőssé tette a fejlesztője, viszont nevetségesen olcsó.
Egyszeri kiolvasás 1,59$ és a korlátlan használat 4.59$ Ha valakinek fontos a szám, akkor ennyit megér, bár nekem a ML firmware alapból mutatja, viszont nincs minden gépre ML Firmware. -
*Ropi*
félisten
-
-
KoRner™
tag
válasz
*Ropi* #13250 üzenetére
Ja és igazából fizetni sem szeretnék érte.
Így valami tipp?
Kíváncsi vagyok rá, nem múlik rajta semmi, szóval ha nem tudom megoldani ingyen, akkor nem is foglalkozom vele.
Ed Parker:
Érdekel, kíváncsiságból, mert most vettem kiállítási darabként használt gépet, és tudni szeretném "hány kilóméter van benne".
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest