Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
-
copass
veterán
milyen hardver/raw/LRbeállítások,stbstb.
speciel én egy i5 gtx750Ti is megvagyok elégedve a sebességgel, de van akinek meg i7 gtx 1070 is lassú!
van alternatíva, de nem nagyon érnek a nyomába se, szerintem."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
amulet
senior tag
egyre borzasztóbb az lr lassúlássa. Egyszerűen egy eófotózás feldolgozása a lassúlás miatt dupla időbe telik. Lehet off kérdés, de nincs valami használható konkurens program ami gyorsabb?
-
copass
veterán
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Clemi
veterán
Vitatkozhatunk reggelig, de nálam nem látványosan gyorsabb, csak látható a különbség. Bekapcsolva a VGA-t nincs lagg, kikapcsolva egy kicsit látható, de normál szerkesztés közben nem venni észre. Ki az a barom, aki úgy pörgeti az átmenetes szűrőt,és húzgálja a csúszkát faltól falig olyan sebességel ? Na nyilvánvaló, hogy az Nvidia promó videót készítő. Részemről lezártam a témát.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz general #5486 üzenetére
Attól függ mire és hogyan használja a PS/LR a GPU-t és valóban használja-e folyamatosan, vagy csak a szerkesztés közbeni képi megjelenítés változásainál lévő animációknál (pl zoom). Ezt tényleg nem tudom, mindenesetre nekem is dedikált Nvidia van a CPU mellett ahogy alul látható.
-
copass
veterán
egy sima zoom 1:1 - fit nél is észrevehető hogy cpu elmolyol pár másodpercig mire kitisztul a kép, persze ez függ a raw méretétől, mennyi módosítást engedtél rá, zajszűrés,élesítés,stbstb.
cpu vs gpu[ Szerkesztve ]
-
-
copass
veterán
-
Sziasztok!
Lightroomnál és Photoshopnál számít hogy 3GB vagy 6GB a VRAM a videókártyán? GTX1060-at nézek BF alkalmából, 75 körül vannak a 3 gigásak, 90-ért a 6 gigásak, rendre Asus illetve Gigabyte.
8GHz, 192bit, GDDR5, szerintem minden paraméter megegyezik.
szerk: vagy inkább egy 3GB OC változat, kb. a 6GB-s alappal egy árban?
Ugye írtam korábban, Ryzenbe menne, az export amúgy villámgyors, de a preview generálás, a képek közti váltás, a presetek appikálása mind szutyoklassú, még ha SSD-ről töltöm a képeket, akkor is. Végső elkeseredés lenne a GTX750 cseréje, hátha.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
*Ropi*
félisten
válasz #79715584 #5479 üzenetére
Google első találata a "Classic CC 2019 Radeon" szavakra. Másnak is van vele ilyen baja, megoldás nincs: az ilyenek miatt nem ajánlom az AMD kártyákat az Adobe termékeihez.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Downsampling
senior tag
válasz Downsampling #5477 üzenetére
Megoldódott (egy mappát kitöröltem), de hogy mit és miért, arról fogalmam sincs. Továbbra is megvannak a preset-ek, de most már nem csinálja két percig a betöltést.
-
Downsampling
senior tag
Erre valaki? [link]
-
törölt tag
Sziasztok!
Developban nem tudok szerkeszteni, mert szürke hátteret kapok. A beállításokban kikapcsoltam a GPU gyorsítást, de semmi változás.
Valami ötlet? -
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Biztos lúzer kérdés: de a Lightroom (most már a 8.0-ás, de korábban a többi is ezt csinálta egy ideje) miért olvassa be minden indítás után a preset fájlokat (updating develop presets to XMP)? Piszkosul lelassítja a betöltést.
Sok éve használom a LR-ot, soha semmi bajom nem volt, csak mostanában ez...Köszi!
-
madgie
titán
Már válaszoltam a Fuji topikban.
-
*Ropi*
félisten
válasz randras_83 #5464 üzenetére
Véletlenül nem Kingston vagy Adata az az SSD?
-
törölt tag
Valaki pls help!
Az Adobe oldala alapján a 7.5-ös LR támogatja már a Fuji X-T3 RAF file-jait.
Nekem pedig ismeretlen fájlokként nem jeleníti meg, a legújabb Camera Raw (11) mellett sem.
Tud valamelyikőtök megoldást erre?[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
valaki tud valami okosat, hogy a spot removal mitől lassul le, de olyan szintre, hogy fekete kép (LR nem válaszol) majd visszatért az élet belé. Nincs tele a history, és nem sok spot van 4-5-6 db.
i5 6500 + 16GB + 1050Ti 4GB - a fájkok jelenleg egy 240-es ssd vannak, ahol a LR cache (25GB) és a catalog is.
https://www.flickr.com/randras83/
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy LR expertre lenne szükségem.
Szeretnék képeket importálni a katalógusomba amiben évszám és hónap szerint vannak a képek tárolva külön-külön mappába. Annyi csavart tennék bele, hogy a hónapok mappájában egy sub foldert létrehozna a LR azzal a névvel ami a forrás oldalon található mappában volt az adott kép.
Példa:
mappa1: foto1,foto2 (képek 2018/11-ből)
mappa2: foto3,foto4 (képek 2017/11-ből)2018/11/mappa1/foto1,foto2
2017/11/mappa2/foto3,foto4Van erre bármilyen mód?
Köszönettel!
-
Surfym@n
senior tag
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
Balinov
titán
-
*Ropi*
félisten
Új, a PS-t kiváltó program lehet a Photopea.
-
*Ropi*
félisten
Megint Windows 10: ha egy jól működő, beaktivált rendszer a 0x803f8001 aktivációs hibát dobja (ráadásként "Nem érhetők el a Windows aktiválást végző kiszolgálók"), akkor nyugodtan lehet szidni Billy Papa felmenőit: x idő és újraindítás után majd helyreáll. Vagy nem... https://www.windowscentral.com/windows-10s-activation-servers-suffer-issue-causing-pcs-lose-activated-status
-
ptesza
senior tag
Sziasztok! Választani kellene. Pentium G4600 vagy i5 6400. Melyik lenne jobb Lr-hez?
-
*Ropi*
félisten
-
mokus1
addikt
A helyét tudom állítani? Jobb lenne ha nem a c-n lenne.
-
ssgt1981
senior tag
Laptop vásárlás előtt állok. Keret 350-400 ezer ft. A cél Intel i7, 16gb ram, de a video kártya kérdésben bizonytalan vagyok. Nvidia vagy Amd kártyával szerelt gépet ajánlanátok a lightroomhoz?
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
pedig az lesz, melobol irok, de ugy remlik, lehet allitani mind a preview cache-t ill az LR Cache-t, mondjuk jo hulyem camera raw cache-nak hivjak..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Clemi
veterán
-
*Ropi*
félisten
Plusz, ha nem csak 5 hanem mondjuk >50 GB Temp-et állítasz be neki, akkor még jobban megtáltosodik, mert sokkal több nézőképet tud egyszerre legenerálni magának és a filmstrip húzogatásakor nem kell minden ~10-20 kép után újratöltenie.
-
aldebaran
őstag
Azt be tudom állítani valahogy a LR 7.5-ben, hogy amikor az adatbázisba beimportálom a képeket és utána átkattintok a developer módra, akkor a Sharpening és a Noise Reduction az 0 legyen?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
kmisi99
addikt
Sziasztok az amatőrnél is amatőrebb szinten vagyok, igazából csak tologatom a csúszkákat úgy hogy jobban nézzen ki a kép de nem igazán értek jól hozzá. Olyat szeretnék, hogy van a fotón egy személy, piros ruhában viszont éjszakai fotó így a piros sokkal tompább sötétebb. Szeretném csak az adott személyen lévő pirosakat felerősíteni túlszaturálni, hogy feltűnően "világítson" a képen. De ha natúran csak a pirosakat feljebb húzom akkor ugye minden ami pirosas akkor azok is világosodnak és pl az utcai lámpák is elég ronda színűek lesznek ilyen lilásak, szóval ezt meg lehet oldani? Hogy csak egy adott kis területen mókoljam a színeket?
-
*Ropi*
félisten
Szerencsére nem hülye az Adobe: "A Lightroom CC nem kompatibilis a Windows 7 és 8 rendszerekkel. A Lightroom Classic CC azonban támogatott mindkét verzión."
-
vrbst
tag
Szia!
Eddig nem, de elolvastam, köszi. Bekapcsoltam Irfanview-ban az sRGB színprofil használatot, így már hasonlít az LR-ben látotthoz. Fura, hogy eddig ez nem tűnt fel, de ennél a képnél elég látványosan piros lett színprofil nélkül. (Lehet, hogy frissült a windowsos profil mostanában?)
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
[ Szerkesztve ]
-
vrbst
tag
Sziasztok!
Küzdök kicsit a színprofilokkal... Az alábbi képen látható, hogy LR-ből való exportálás után (sRGB) jóval pirosabb képet kapok, mint amit LR-ben láttam. Elvileg kezeli a képnézegetőm a színprofilokat, de kipróbáltam Irfanview-val is ami biztosan kezeli, és ott is ugyanez az eredmény. Firefoxban megnyitva helyes színeket kapok, Flickr-re feltöltve is, de pl. a OneDrive képnézője már megint pirosas. Mi lehet a gond vajon?
Előre is köszi a tippeket!
-
Clemi
veterán
Csak tanulság képpen! Már elég régen éreztem, hogy piszok lassú a LR és egyre csak lassult. A biztosítékot az verte ki, hogy a laptopon, ami egy I5 procis 8GB rammal, (SSD-n a rendszer és HD-n a képek) ugyanazt a könyvtár tartalmat beolvasva katalógusnak és ugyanazt a képet otthagyva a Developban, nem is tudom hányszor gyorsabban indult a LR mint az asztali gépemen (alul a paraméterei) szintén ugyanaz a könyvtár beolvasva katalógusnak.
Ebben az állapotban futottam neki a kutatásnak, hogy mi a gond. Film
A hibakeresés során megtaláltam az IOBIT defragmenter programot, ami diszkréten a háttérben ügyködött, csak néha jött elő az ötleteivel. Leszedtem a programot és ez lett az eredmény: Film2
Azt hiszem az eredmény magáért beszél!
-
|AP|
veterán
a legutolsó CC frissítés (Photoshop CC (v20.0), Lightroom CC (2.0), Lightroom Classic (8.0)) felmegy még win7-re, vagy most van az a pont, hogy lassan váltanom kell?
-
madgie
titán
Miért baj, ha ott tárol bárki bármit? Nekem is kézenfekvő, hogy az azonnalide-demársürgős dolgok oda kerülnek (SSD), majd meló után onnan backupolódnak külső vinyóra, meg fölhőbe.
A Win10 hírhez visszatérve a macOS is cuki, ha a rendszermeghajtón túl kevés helyed lesz (figyelmetlenségből mondjuk) úgy is honorálhatja, hogy elérhetetlenné teszi a fiókodat. Cuki, mikor safe mode-ból bootolva parancssorral zsonglőrködik az ember, hogy egy új admin fiókot tudjon csinálni, amiből még ugyan ugyanúgy nem éri el a másik fiókját, de már csinálhat egy ugyanolyan nevűt (sic!) és úgy már vissza tud abba is jelentkezni. Á, nem amatőr
-
-
-
*Ropi*
félisten
Használom, mert kénytelen vagyok. Ha elolvastad az Angol nyelvű cikket, abban benne van, hogy mivel a MS erősen leépítette a tesztelői bázist, ezért azok nem életszerű körülmények közt vizsgálják a működését: bármikor lehetnek majd ennél durvább hibák (pl. amikor már nem csak user mappákból töröl), amik szintén átjutnak a (nem elég szemfüles) ellenőrzésen. Mert, ha egy ekkora baki átjutott, akkor más is át fog, a kérdés csak az, hogy mikor (szerintem).
-
Clemi
veterán
Azokban a mappákban csak a hulladékot tartom, ami mehet a kukába mindenképpen, de ennek ellenére nekem semmit nem törölt le, amúgy egyébiránt meg mióta kiadták használom a W10x64-et és soha semmi bajom nem volt vele. Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy megbízható és jól konfigurált hardveren fut.
-
copass
veterán
csak a "Dokumentumok, Képek, Videók és Zenék" mappákból tüntek el. mondjuk aki ott tárol bármit is, meg is érdemli.
"Szóval a Win 10 még mindig nem ajánlott, főleg munkára."
baromságokat ne terjessz már! pláne úgy hogy nem is használod...köszi[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Nem csak Win 10 fanboyok figyelmébe: S.O.S szolgálati közlemény!
Ne frissítsd a Windows 10-edet az októberi (1809-es) buildre, mert letörölheti a személyes fájljaidat!
Szóval a Win 10 még mindig nem ajánlott, főleg munkára.
#windows10hiba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Politika
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- iPhone topik
- Kiterjesztette az Egyesült Államok a kínai chipkorlátozásokat
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Pro/Home, Microsoft Office 16/19/21/24, Vírusírtó és Egyéb szoftverek széles választék
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest