Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz Balinov #6603 üzenetére
csak valogatok benne, megnyitom az anyagokat, utana a lr-ban ismert csillagos szelekcioval valogatok...erre nagyon jo, villamgyors. aztan beimportalom lr-ba a mar kivalogatott anyagot. szerencsere lr is latja a mechanikban megadott csillagokat.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
nfsu17
veterán
válasz Balinov #6509 üzenetére
Ennyire jutottam:
-a minimal vs standard preview nem oldotta meg. Elsőre úgy tűnt, mert mikor standard preview-el elkezdtem tesztelni, nagyon szépen működött. Végignéztem 30 képet, és lett kb 400MB írt adat. Na mondom sikerült.
Teszteltem utána minimal-al is, na azzal is ennyi volt, vagy ennyi sem.
Átváltottam egy másik mappára és elkezdtem ott is tesztelni, hogy lehet csak tegnap "ragadt be" valami? Egy darabig ment és elkezdte megint...pik pakk meglett az 1GB és csak ment feljebb.
Azt vettem észre, hogy pl belenagyítok develop módban 100%-ra, nyomok egy resetet a képre, hogy defaultra álljon, amit előtte módosítottam és másodpercekig csak ír 15-20MB-al, aztán megnyugszik. Átmegyek köv. képre, megint csinálja...már 4GB-ot is elhagytam, pedig csak pár képet néztem meg.Mondom kikapcsolom a gpu gyorsítást.
Nem lett valami smooth a rendszer, de az kiderült, hogy így nem csinálja.
Megnéztem rengeteg képet, reseteltem, belenagyítottam, mindent csináltam, amit korábban, és még annyi MB-ot sem ír az ssd-re, amennyi a kép maga. 30-40MB-nál jártam sok sok kép után.
Visszakapcsoltam a gpu gyorsítást, de úgy, hogy a képernyőre használja, a processingre ne a gpu-t.
Lehet elkiabálom, de így jónak tűnik. Smoothabb a rendszer, alig tűnik lassabbnak, ha lassabb, és maradt, hogy alig ír valamit az ssd-re.Lehet bugos nálam a 10.2, tudom már van 10.4, de a 10.3 meg még rosszabb volt, a develop mód eszeveszetten laggolt.
Majd lehet a 10.5-re ránézek egyszer, most ha így jó lesz élesben, akkor örülök..még majd tesztelem.
Köszi, hogy ráerősítettél, hogy ez így nem lehet oké. -
nfsu17
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz Balinov #6507 üzenetére
A legelső beállítás, a minimal előtti...most fejből nem megy.
De tudtommal a preview a library módnál számít, developban nem.
Plusz próbáltam korábban 1:1 previewt is, szépen le is terhelte a gépet, de fölöslegesen, mert develop módban nem volt gyorsabb ettől, és semmi kül. nem volt, mint most.
Én a library módot csak annyit használom, hogy a flagelt képekre nyomok egy exportot. Mindent develop alatt csinálok.Ja, ez még fontos lehet.
Amíg írodik az ssdre az adat, addig a gpu kihasználtság is magasabb. Ha befejeződik az írás, akkor a gpu usage is visszaesik 'idle'-re.
Tehát a gpu usage magasabb...írás az ssdre...
Ha a gpu usage lecsökken, az ssdre sincs írás.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Balinov #6433 üzenetére
igy azon is kell lenni valami szuresnek.
Persze, hogy van, és sok gép bizonyos ISO érték felett automatikusan, kikapcsolhatatlanul szűr (kevésbé jól, mint utómunkával). A raw-ra ennek nincs semmilyen hatása, az más kérdés, hogy a beágyazott előnézeti jpeg képen látszik ez is, viszont maga a raw ettől még nem vesztett semmilyen részletet (és zajt sem ).
Olyan sw-vel kene vizslatni a raw-okat, amik a nyers raw-bol generaljak az elonezetet, nem pedig az embedded preview jpeg-bol
Ezt nem tudom értelmezni, hiszen a raw pont erről szól, hogy egy nyers adatállomány, aminek igazából nincs "eredetije", "módosítatlanja". RawTherapee jut most eszembe, az alapból ugyan beállít egyet automatikusan, ami állítólag a beágyazott jpeg-en alapszik (mondjuk a gyakorlatban nekem ez nem nagyon tűnt fel, csak olvastam róla), de beállítható egy origóból induló egyenes is, ami viszont tapasztalataim szerint természetellenesebb, lapos, kontraszttalan eredményt ad, szóval én ezt sem mondanám "eredetinek". Egyszer D200-on is kipróbáltam ugyanezt az origóból induló egyenest, ott ui. megadható a váznak egy custom tone curve: az megint más eredményt ad, mint a rawtherapee ugyanilyen tónusgörbéje; ugyan kontrasztosabb képeket ad, viszont az sem úgy hozza a tónust, mint ahogy a valóságban kinéz. Szóval ezek után én nem tudom, mi egy raw-nál a "módosítatlan" kép, véleményem szerint ilyen nincs, pont ezért raw. A beágyazott jpeg sok embert megtéveszt, hogy van ilyen, pedig az sem az. -
*Ropi*
félisten
válasz Balinov #6336 üzenetére
1 éve még nem tudta, és nem rémlik, hogy beharangozták volna a changelogban...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
NandorHUN
addikt
válasz Balinov #5899 üzenetére
Kösz, és ez az opció hol található benne?
Gondolom ilyenkor társítani kell valahogy a mappákat?
Utána SSD-ről törölhető probléma nélkül, ugye? Mert azzal nem nagyon leszek kisegítve, ha opciók mennek mindkét drive-on, de utána ha törlöm pl. SSD-ről, akkor megzavarodik a LRwww.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Balinov
titán
válasz Balinov #5674 üzenetére
a vart modon funkcio ott van x64 W7-en, meg is tudom hivni, de mindjart warning uzenet, w10 2018 oktoberi build kell.
ami azert szoporoller, mert oregecske i5-os T420-ra a sracok a Thinkpad topikbol nagyon nem ajanljak a 10-est (max 8.1-et) 420-ra, hacsak nem akarok felulni a driveres szoporollerre... Ugy nezem, kicsit elorehozza a tervezett idei lapos upgradet (tudom, ha nem hasznalom, szarjak ra, csak nagyonugynezki, ez az elso w10 only funkcio a sorban, nagyon nem lehet mar ugralni)
Ami viszont meglepett, elozo verziohoz kepest az oregecske vason furgebbnek tunik. library modban kep kozotti valtas, belezoomolas. Develop alatt is (hsl, tone mapping, details, radial filter es tone curve, amiket hirtelen probaltam) picivel furgebbnek hat. Az meg kulon bonusz, hogy flickr publish modul is mintha jobban mocorogna. 3 nappal ezelott tettem fel jpeg/100%-ban par 16mp exportot ORF-bol, szoval friss emlek. Majd' 2x annyi raw-bol hamarabb vegzett (extra tagekkel, metadataval) mint az elozo verzioval
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
copass
veterán
válasz Balinov #5637 üzenetére
zárt csoport azért nem látod.
de erről van szó"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
mazsi70
senior tag
válasz Balinov #5353 üzenetére
Nekem a múltkor a 16GB-ból 12,4GB-ot használt a LR ! Gyakorlatilag használhatatlanul lassú volt .Újra kellett telepítenem a Win10-et .Azóta rendben van . (kopp-kopp)
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
copass
veterán
válasz Balinov #5246 üzenetére
bizony bizony. xmp a legfontosabb szerintem, mert nem függ semmitől. ott van a raw mellett aztán import után ugyanúgy megvan minden.
fú de rohadt sokat használtam egy időben, amikor még a cc szivatott....[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Clemi
veterán
válasz Balinov #5233 üzenetére
Az elvet mindenki ismeri, de a végén a szürke kártya marad a táskában és utólag ugyanazt a megvilágítást berendezni képtelenség. Marad a szemre beállítás, vagy egy kis PS segítség.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Balinov #5230 üzenetére
A WB beállításnál szürke felületről kell mintát venni. A fehér ki is lehet égve, az nem számít. Viszont a szürke csak akkor tud szürke lenni, ha helyes arányban van benne mindhárom színkomponens (vagy csak világosság jel van, de most nem ez az eset). Ilyen szürke felület élő ember arcán nem túl gyakori, hacsak nem fest magára. Amennyiben tutira akarsz menni elkészíted a képet (gondolom nem beállított) és utána lefotózol ott egy szürke kártyát ahol az előbb még a lurkó szaladgált. Aztán átviszed az utóbbi kép WB beállítását az előbbire. De legtöbbször nincs szükség ekkora pontosságra.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
-
Balinov
titán
válasz Balinov #5191 üzenetére
104db keeper maradt, de szerintem ilyen rekord idő alatt nem jutottam még el jpeg publishig. Pedig volt minden, basic, tone curve, elesites kotegelve, stb.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Surfym@n
senior tag
válasz Balinov #5185 üzenetére
ThinkPad W530 alatti vas se mai csirke, de legalább sok RAM-mal (i7-3740QM, 32GB RAM, Quadro K2000M) és mégis az eddigi smooth munkafolyamatomat tönkrevágta a legutóbbi LR cipőboltos verziójának (CCC) a frissítése (v7.3)
Legidegesítőbb a crop-nál mutatkozik, mikor a vágandó terület kiválasztása után elengedem az egérgombot, a rendszer ezt kissé késleltetve "fogja fel" s 1,5-2mp-el később ahol áll az egerem, oda viszi a kijelölő négyszög csúcsát, teljesen más eredményt és magasabb vérnyomást produkálva...
[ Szerkesztve ]
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
Clemi
veterán
válasz Balinov #5182 üzenetére
Átvált azonnal, csak épp nekem ki van téve egy widget az asztalra, ami mutatja az aktuális proci használatot és ott látom, hogy felpörög (a feladat kezelő szerint 85%-ra) de nem tudom miért. Talán a tömörített 30MB-os Fuji RAW fájlok miatt?
Tök jó ez az új feature, hogy a teljes képen látom milyen lenne egy preset alkalmazása után a kép, elég csak rávinni az egeret a preset nevére, de ez is 25-35%-ra feltekeri a procit és minden mozdulatnál 3-5 mp-ig pörget (ezt a feladat kezelőben figyeltem meg) és egy idő után ez a művelet is kínosan lassítja a LR-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest