Aktív témák
-
válasz
fordfairlane #1477 üzenetére
Oks, a jelenlegi feladat esetében hallgatok Rád. Az AJAX ráér később is.
Azért akartam ajaxot, mert úgy akartam megoldalni a dolgot, hogy amikor rányom a júzer a Submit gombra, és ugyanoda töltődik vissza az elfogadást jelző szöveg, vagy a hibaüzi a form-al együtt. Azért ugyanoda, hogy pl. a reg.php újratöltésekor (F5) ne regeljen mégegyet, és ne is fárassza a felhasználót azzal a szöveggel, hogy már foglalt a név, inkább legyen üres a sok mező. Vagyis a böngésző gombjainak tetszőleges kombinációjával ne lehessen se hibás, se félreérthető állapotot létrehozni. Lehet, hogy hülyeség...
Már lepattantam róla.
Ott tartok, hogy megy a reg, POST-al átadom a cuccot a ment.php-nak, és ha valami gebasz van, akkor a ment.php beinclude-olja a form-ot tartalmazó php fájlt (ami őt meghívta) és egy globális változó segítségével visszaadom neki, hogy mely hibaüzeneteket kell kiírnia.
Ha nincs gebasz, akkor nem include-ol, hanem elküldi a megerősítő email-t a megadott címre, és kiírja, hogy minden oké, sasolj mail-t.Amiben viszont most elakadtam, hogy hogy tudom az ellenőrzés után visszaírni a mezők adatait a helyükre. A 19db mezőt is globálissal adjam vissza neki? Lehetőleg úgy akarom megoldani, hogy fürge legyen az oldal, és ne terhelje a szervert a kelleténél jobban.
Köszi!
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #1477 üzenetére
Egyetértek, teljes form feldolgozás és validálás ajax-al (főleg 19 elemű formra) tömény szívás, tehát egyszerű példa alapján kevés háttértudással elég necces belevágni.
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest