Hirdetés
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ettől lesz más a tévézés? Teszten a OneTV SoundBox
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Canon MILC: EOS R és M topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Ezt olvastam már, köszönöm, csak én összemostam a két dolgot.
A Framework külön dolgozik a MySql szervertől.
Foreing_key megadása nélkül is működnek a relációk, persze jelen esetben csak akkor automatikus, ha a megfelelő elnevezéséket használunk.
Továbbá a MyIsam is tudja értelmezni a FK-t, csak a hozzá tartozó megkötéseket nem. Így hiába törlök egy felhasználót, a kutyák gyerek táblán, nem történik semmi változás.
Tehát törléskor külön kéne még egy query a kutya táblában a user_id-re és úgy lehetne törölni a hozzá tartozó kutyákat is.És igaz mi igaz, elég pontatlanul is fogalmaztam. Ebből a szempontból az ORM egy hadik játékos, a lekérdezéseknek csak közvetve van köze a beállított relációkhoz.
Tehát esetemben most, azért kell InnoDB és FK, hogy könnyebb módon törölhessek egy felhasználót kutyástul. Továbbá nem egy eget rengető dolog, de így a megkötések révén, programhiba/akármi esetén sem, tud mondjuk rossz megyéhez kerülni egy település.
Persze az eredeti hibát nem sikerült még kijavítanom, de legalább tudom, hogy valószínűleg az ORM-el kapcsolatos a jelenség és nem konkrétan az adatbázissal van baj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen5 4500/ RTX2060/ 16GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Régi okostelefon tokok - 500 Ft/darab
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- LG UltraGear 32GQ85X-B LED IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- LG UltraWide 34WQ75X-B Ívelt Monitor! 34" 3440x1440 / 4K / 99% sRGB!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893, 100% Akkumulátor
- Dell Precision 7920 Tower Dual Xeon Gold 6132 (28C/56T) 128GB DDR4 2666MHz Workstation
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL + kontroller 2027.05-ig garanciális, számlával!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Dell Precision 5560 i7-11850H FHD+ 100%sRGB 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő