Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• doczyus

csendes tag

válasz Gemil #3203 üzenetére

Szia!

Közben meglett a probléma forrása:

Az USB csatlakozónak kétféle üzemmódja van: hoszt és kliens.

Hoszt üzemben a csatlakozón feszültség van, ami a csatlakoztatott eszköz működtetéséhez kell.
    Kliens üzemben nincs feszültség a csatlakozón, mivel a működéshez szükséges áramot a másik eszköz adja, ami ilyenkor értelemszerűen hoszt üzemmódban van.

Kliens usb-seszköz pl. a pendrive, a billentyűzet, az egér, külső HDD, stb.
    Hoszt eszköz pl. a számítógép, a tablet, vagy az usb csatlakozós autórádió.

Ha a kütyü usb-je tudja a hoszt üzemmódot, akkor tudja a kliens üzemmódot is. Visszafelé ez nem mindig igaz, pl egy pendrive-nak sincs áramforrása, amivel hosztként tudna a csatlakozóra áramot küldeni.

Az USB csatlakozó üzemmódját - már ha lehet váltogatni - szoftveresen vezérlik a kütyük, a rácsatlakoztatott eszköz függvényében. Olyan eszközöknél, mint pl a tablet vagy telefon, az usb üzemmódjait szoftveresen akár le is lehet tiltani.

A Bluepanther tabon, mivel nincs külön töltő csatlakozója, hanem az USB-n kersztül veszi fel a tápot, magát az USB-t lekorlátozták, hogy csak kliens módban tudjon üzemelni, így alapból nincs feszültség a csatlakozón. Ezt valahogy rootolt Androidon, szoftveresen lehet orvosolni. Ilyenkor manuálisan kell kapcsolgatni az USB üzemmódjai között.

A billentyűzetnek egyébként nem kell sok, kb. 70mA. Egyetlen megoldása lenne: Y kábel. Egyik oldalról a töltő, másik oldalról a billentyűzet legyen, és a kettő egyszerre csatlakozzon a tabhoz.

Google volt a barátom, nem én találtam fel :-) Ha a guruk úgy találják, hogy valamit rosszul értelmeztem az adatgyűjtésem során, és ezért hülyeséget írtam le, nyugodtan javítsanak ki.

Új hozzászólás Aktív témák