Hirdetés
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elég sokat vacakoltam a kérdéssel a hétvégén, mármint ezzel a DIN UNLOCK C71-gyel, és nem sokra jutottam sajnos én se. A hordozható MD-mbe is bedugtam az optikai kábelt, és ott sem volt hajlandó felvenni, pedig azzal már vettem fel optikai bemeneten keresztül. Elég bosszantó a dolog.
Azt hozzá kell tenni hogy analóg bemeneten keresztül vettem fel tegnap éjjel egy jazz műsort, szuper lett a minősége, de akkor is idegesít hogy tudom, hogy tudja a deck, de nem tudom megcsinálni. -
Nord72
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg BPen hol lehet üres MD lemezt venni ?
Most vettem egy Sony MDS-JB930 QS-t és mellé egy JVC MD walkmant, de sajna csak 9 lemezem van hozzá és elég sok zenei felvételt szeretnék rögziteni még a jövőben.
Ahol eddig érdeklődtem ott mindenhol kifogytak.
Köszi előre is az infókért. -
zodo
nagyúr
Ma végre sikerült, egyből 2 Jamiroquai-hoz is hozzájutnom, kíváncsiságból.
Lehet, hogy pont kasza blanka által eladott darabokhoz.
Hollywood Swinging ill. Travelling Whithout Moving, mindkettő Japán kiadású.Elsőt már végig is hallgattam. Hát, úgy szól a műsoros lemez, ahogy vártam.
kb. Cd minőség.
Ennél rosszabb minőséget, nem is szabad hallgatni csak tönkreteszi az ember hallójáratait.
Részlet gazdag, nagy színpad kép, dinamikus ahogy a hozzáértők szokták mondani.
Igaz, hogy használt lemezek, de kettő és felet megértek.1. Virtual Insanity
2. When You
3. Too Young To Die
4. Hollywood Swinging (Live Version) kb. ez lehet az+ 2 üres track, ahol a csak a szöveg fut.
Sajnos nem tudok angolul, de talán az akkori új albumról van szó.Második lemez, most van a lejátszóban.
Ez már a teljes Cd-vel megegyező track listát, tartalmazó lemez.01. Virtual Insanity lyrics
02. Cosmic Girl lyrics
03. Use The Force lyrics
04. Everyday lyrics
05. Alright lyrics
06. High Times lyrics
07. Drifting Along lyrics
08. Didjerama
09. Didjital Vibrations
10. Travelling Without Moving lyrics
11. You Are My Love lyrics
12. Spend A Lifetime lyrics
13. Bonus Track ( Do You Know Where You're Coming From? )+ 1 track 8:26-al, kijelzőn nem ír semmit és nem vagyok fan sem, hogy tudjam a szám címét. Szóval még egy bonus track.
-
zodo
nagyúr
Elnézést, hogy sosem figyelek eléggé!
Szóval is-is.
Ha a készülék Optikai vagy Koax jel vételére van állítva, azonnal megjelenik az említett üzi " C71 ill. Din Unlock ,felváltva villogtatva a kijelzőn " amint rányomok a felvétel gombra.
Ezt többször teszteltem. Kizárólag az új lemezekre hajlandó digitális formában felvenni.
Régebben azt hittem, hogy a radió analog jele miatt van valami gebasz, de a Marantz Sr5200-em optikai kimenetén keresztül már ezt is kizártam.
Mindegy. Ma már nem igazán másolok cd-ről md-re.(#40) kasza blanka
Másik topikban, ajánlottam az alsó Jamiroquai lemezért 2k-t, ha pesti vagy.
-
kasza blanka
aktív tag
hátha érdekel vkit
-van egy SONY MZ-R900-as felvevős, MDLP-s, optikai bemenetes MD walkman.
-NINCS - gyári füllhallgató LCD-s, tekerős része, de az aranyozott csatis füldugóból 2 pár is van
-NINCS adapter, de amúgyis 110V-os lenne. 3V DC szokásos vékonytűs adapter simán szerezhető, de az akksi töltővel is feltölthető ha van olyanod
-van egy szürke sony szütyő,amibe eltehető.
-van 2 db műsoros Jamiroquai MD meg egy bontatlan 5-ös pack japánból még a 880Yen-es cimkével rajta. 5color Victor 5MD-80HX
(ha megtalálom, akkor van még 6 db másik, amire CD-ről lett zene átnyomva.)ezt a csomagot árazzátok már be nekem
és ha valakit érdekel, akkor akár így egyben megvásárolható
-
zodo
nagyúr
hoppá nem figyeltem.
Nekem még soha nem sikerült egy lemezre ,kétszer felvenni digitális bemeneten keresztúl.
Sony Mds-je 520-om van azt írja ,hogy: C71 ill. Din Unlock ,felváltva villogtatva a kíjelzőn.
Szóval a továbbiakban csak és kizárolag az analóg bemeneten keresztül tudok felvenni az optikai ill. coax digitális bemenetek helyett.
Rekeresve a problémára is csak annyit találtam angol forumon ,mint lehetőség ,találgatás,hogy lehet repedt,hibás az optikai kábel ,probálj ki másikat.
Aha és az coax,meg nem földelt mi ?mert,hogy arra is ue. a hibakód érkezik.
-
thomas77
senior tag
Szia!
Bocsi a megkésett válaszért!
Szóval itt rendeltem meg: http://www.digicam-shop.hu/
Várnom kellett rá kb. másfél hetet, de ettől eltekintve minden rendben zajlott. Azóta lekerült a weblapról elég sok minden. Gondolom, az € árfolyam miatt. Az is kiderült, hogy Ausztriából jött a gép. Ha rákeresel a gúglival, akkor láthatod, hogy ott elég sok helyen be lehet szerezni.
Megjöttek a műsoros lemezeim is. (3 db.) Bontatlan állapotban!Annyi szépséghibával, hogy a tokok kívülről egy kicsit leharcoltak. De ez várható volt.
Közben vettem egy walkman-t is. A típusa: MZ-R501. Ezt a vaterán lőttem, kemény 3800 Forintét. Karcmentes, hibátlan állapotban van.
Egy másik walkman (MZ-NH600) a postán kallódik már második hete. Remélem ez is ide fog érni.
A lemezekre visszatérve: A gyári lemezek elég furcsák. Ha kinyitom a reteszt, akkor látni a különbséget. Ezekben a lemez úgy néz ki, mint a gyári CD. A walkman sokkal gyorsabban olvassa be. Viszont a számok mellé rögzített szövegek csak nagybetűsek. Míg én mindig kisbetűvel pögyögöm be a számcímeket. Persze a kezdőbetű az nagy!
Azóta voltam a Westendben lévő Sony márkaboltban is. Ott a múlthéten 500 Forintért adták a 80-as premium lemezt. És volt nekik 1GB-os is 2000-ért. Ez akkor lesz érdekes, ha megkapom a MZ-NH600-ast is. -
zodo
nagyúr
Szia!
Gratula a lejátszóhoz. Még árulják újjonnan ezt a típust ?
Végre valaki akinek lesz műsoros lemeze. Persze,hogy érdekel minket , hisz erről szól a téma. Én bíztos elolvasom.Üres lemezek közül nyugodtan megveheted a legolcsobbat.Nekem is van jó pár márkából és nem vettem észre különbséget köztük.
Régóta nem is figyelem az árakat és a kínálatott,de anno árultak 5 darabos kiszerelésben is üres lemezt és azok ,ha nem is sokkal,de olcsobbra jöttek ki. -
thomas77
senior tag
Sziasztok!
Most vettem (egy hete) egy vadonatúj Sony MDS-JE480 típusú minidisc lejátszót. Tudom, nem egy nagy kaland, de már csak ezt tudtam beszerezni újonnan.
Műsoros lemezt is rendeltem az e-bayen. Néhány nap és megkapom. Ha érdekel valakit, akkor megírom a tapasztalataimat.
Üres lemezzel kapcsolatban mit tudtok ajánlani?
Az Árkád Sony üzletében vettem 475 Forintért Sony Premium 80-as lemezt. A Pólus Media Markt-ban Fuji 74-es 400 Ft, a Corában Fuji 80-as 500 Ft. -
zodo
nagyúr
Értem a problémát , nekem is előfordul néha , pedig más gyártó készüléke , hogy kihagy a jog tárcsa , de csak akkor ha egy bízonyos sebesség felett tekerem.( újonnan vettem az enyémet és már akkor is megvolt ez a fajta "hibája" )
Na de ,hogy visszafelé számol....az már sok!
Nem tudom,hogy mennyire volt igénybevéve a jog-od ,de ha sokat tekergetted ,szerintem a tisztítás segíthet rajta ( bár nem vagyok müszaki zseni,hogy is lehet otthon megtisztítani egy jog tárcsátesetleg WD40 kontakt spray,de kérdez szakembert ! ) vagy marad a táv vezérlő használata.
Máskülönben szerintem ez valami jog betegség,mert szintén új Marantz erősítőmön is előfordul ez a jelenség ,csak nála a hangok jelfeldolgozásának milyenségét vezérli.
Tehát ,ha már nagyon zavar a dolog akkor vid szervízbe,de előtte kérdez rá mennyi is az annyi,mert tuti nem lesz olcsó, főleg,ha rádumál a cseréjére. -
Ratman
tag
Van egy érdekes jelenség, vagy hiba ha úgy nézem.
A készülék minden szepontból kifogástalan, egyetlen gond van vele:
Bármilyen funkcióban ha tekerem a jog gombot (pl. track léptetés, szerkesztéskor betű kiválasztás, stb.) néha kimarad 1 lépés. Mivel bármelyik funkciónál jelentkezhet a hiba, ezért gondolom, hogy nem firmware hiba lehet, hanem a tekerőnek van lehet valami hibája.
Alapvetően ahogy tekerem, minden egyes "racsnis" továbbléptetésre egyet ugrik pl. a track, de van amikor nem lép tovább, marad az aktuális számon. És ez a jelenség véletleszerűnek tűnik, pl. 6-8 kattanásnál léptet egyet, aztán egy kimarad, utána 2-3 megint jó, aztán egy
kimarad stb. Mintha valami érzékelő nem érzékelné az elfordulást.És most jön a legérdekesebb:
Nagyon ritkán előfordul, hogy az ellentétes irányba léptet. Tehát tekerem a gombot egy irányba, növekednek a track számok, és egyszer csak 1-et visszaugrik, de aztán onnan újra növekszik. Pl. 1-2-3-4-5-4-5-6-7...
Szóval mintha valami jelérzékelős probléma lenne.
Találkozott valaki ilyen jelenséggel? Lehet hogy csak meg kéne tisztítani valamit benne, vagy nagyobb lehet a gond?
-
zodo
nagyúr
Na ne csínáljátok!
Egy dolgot én sem értek ,miért alakitották úgy ,hogy csak egyszer lehesen digitálisan felvenni a lemezre? Sony=Lehúzás
-
Ratman
tag
Naszóval: van valakinek Technics SJ-MD150-es készüléke?
Mert lenne egy technikai kérdésem.
-
zodo
nagyúr
hoppá hoppá vígyázzunk..... ,nehogy arhíválás legyen a vége
lugosi e-bay keresőjének 585 találatából kb. 15 db ami műsoros MD átlag 10 dolcsiért ,de egyik sem az én ízlésvilágom.
Saint_ jó kis cucc! Sok sikert ! Nekem van egy asztali Sony MDS-JE520-m. Ha mégsem sikerülne eladnod akkor vedd meg ezt és tudod hallgatni útközben is a lemezeidet.
( bár az írányárat lehet,hogy túllőtem nem nézztem szét előtte mások mennyiért adják,de majd meglátjuk,max.módosítom.Ha nem kell senkinek akkor megtartom)
-
Magnum_
nagyúr
vegyétek meg ezt, ez irja az MD-t.
-
zodo
nagyúr
" És hol voltál 3 éve hogy ezt beírd, zodokám, he? "
Sajna még nincs egy éve sem ,hogy van netem, PH-ra még később találtam rá. Bocs,hogy nem szóltam.
Nekem sem sikerült vennem műsoros MD-t ,mivel a médiába lebeszélt róla a barátom.Így csak tippelek,hogy a normál CD minőséget kaptunk volna, mert később kezdték el bevezetni a SACD formátumot, ahol már nagyobb a bitsűrűség.
Valakiknek biztos volt ill.van ,mert vaterán is láttam eladó darabokat. (ez tegnap volt és lejárt ,azzé nem szóltam
)
-
Basszus! Tökre elrontottad! Most lett volna meg ebben a hónapban a 3. évem hogy csak én szólok hozzá! Szemétség!
Oké, komolyra fordítva a szót hehe, AKKOR amikor beírtam, akkor a cdbar még forgalmazott (3 éve). Le is leveleztem velük, de gondolom azóta (3 éve, írtam már?
) változott a dolog.
Már én se használok igazán md-t. Sajnos - szégyen leírni a részemről - de nálam is jött látott és tarolt az iPod használhatóságban. Épp most várom az ebayről az új ipodomat meg a Griffin iTripemet. Az md-t manapság már csak a felvételek készítése miatt tartottam meg, mert azt ezt tudó, eggyel drágább (hordozható) megoldások ára 80-90e körül van.
-
zodo
nagyúr
Én is max a médiában láttam vagy 7 évvel ezelőtt 3 db-ot George Michael , Jamiroquai, és valami komoly zene volt a készlet.
Van egy asztali felvevőm ill. egy lejátszó walkman-m 2000 óta. Akkoriban kerestem,de sehol nem találtam és azóta sem láttam. -
Tök jó. Több mint 3 éve nem szólt hozzá senki rajtam kívül ehhez a topikhoz.
Hátha most uppolom és ezzel -
curtis2
aktív tag
Nekem van egy Mad Season lemezem (Alice In Chains-pearl jam-Screeming Tees tagok egyszeri projektje), ha érdekel valakit.
-
Bagoly
senior tag
Nekem van a sharp MD-m. Nem létszükség (sőt), csak azért lenne jó (ha egyátalán megy nem sony md-vel is), mert akkor vehetnék fel digitálisan más gépekről is (nem lennék hang-kareszhez kötve).
Azért valamikor szívesen kipróbálnám veled, ha neked is ok, hogy működik-e a sharp-al is a zsineg.. -
M@trixfan
addikt
Megnéztem a freemailt. Volt egy md-s és egy net-es témájú. Remélem nem te voltál az md-s levél írója mert kérte az író, hogy hamar válaszoljak ami nem jött össze. Most néztem csak meg
Kicsit kuszák a napjaim most...
Toslink? Már viheted is 40000-ért a kábelt
Félretéve a viccet pont azért vettem meg akcióban az egész cuccot 40K-ért, mert
Mzr 701 + Usb->Toslink volt egyben ennyi. Gépről másolok md-re zenét szóval számomra elengedhetetlen. -
M@trixfan
addikt
George Michael érdekelne. Lehet, hogy holnap elnézek a MM-ba. Az Espirit az műsoros vagy üres lemez? (Most lehet, hogy lebuktam zeneileg
)
-
MaUser
addikt
-
telcom
tag
Én már láttam a media markt-ban. Általában nagyon keveset adnak ki, és az is sony kiadvány. george michael, tina turner, maria carey régebbi lemez. A műsoros inkább kuriozum, és nem törölhető.
-
M@trixfan
addikt
Sziasztok!
Érdekelne, hogy lehet-e Magyarországon műsoros MD lemezt venni? Nekem még nem sikerült sehol sem találnom. Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Fedezd fel az erőt: GIGABYTE B450 AORUS ELITE v2! Kèszletről azonnal vihető!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest