- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
válasz kutyuska #13296 üzenetére
Azért valamit próbálj meg... a nélkül hogy az asszony elválna, a szülinapi ajándék meg lelepleződne
(#13297) P3TeR:
Rossz topik! Ez a NETbook részleg, és nem a NOTEbook.
De az áráért egész korrekt gép szerintem.[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
P3TeR
csendes tag
Hello all, most készülök megrendelni első laptopomat, ezért szeretném pár hozzáértő ember véleményét kikérni, szóval ha segítenétek megköszönném, vélemény, esetleg tapasztalat!
Köszi előre is!http://bitstore.hu/spd/store_962346/ACER_AS5742ZGP623G64Mn_156Intel_Pentium_D
-
kutyuska
aktív tag
Akinek nem kell állandón keresnie a magyar karaktereket, annak emlékeztetőnek megfelel.
Mondhatnám visszafogott a magyar karakterek jelzése a billentyűzetenTúl nagy tesztet nem igérhetek, otthon csak rejtve vehetem elő, nehogy a leendő tulajdonosa idejekorán megtudja mi lesz a szülinapi ajándék. Sajnos ez a nap egyre közelebb van. ( egészen megtetszett ez a kis gép)
Az éjszakai billentyűzet püfölést pedig az asszony válóoknak tartja." Babra munka, de megéri! "
-
Romvr
őstag
Köszönöm, csak azért gondoltam a 3-ra mert ugye a VGA-nak nincs sajátja, ezért a rendszerből veszi el. Akkor pedig úgy kell gondolkodni hogy 2 giga a rendszernek + 1gb a VGA-nak ha nagyon akarja. Még így is elég a 2 giga? Nem mintha játékra meg ilyenre kellene, csak érdeklődöm
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Hülye kérdés:
Egy ilyen Lenovo-ba szerintetek elég 2 Gb memória vagy inkább legyen 3 giga?
Csak mert eddig semmi olyan alkalmazással nem találkoztam ami igényelte volna a 2+ gigát. Asztaliban is csak 2 giga van, régi laptopomban is annyi volt... szóval?"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
válasz kutyuska #13291 üzenetére
Ez a billentyűzet már egy fokkal jobb mint a Tonervilág -os.
A multimédiás képesség mellett néznél akku üzemidőket is? Csak néhány tipp:
- Divx filmnézés kikapcsolt wifi mellett teljes fényerővel
- Normál netezés, max fényerőnél.
- Szövegszerkesztés, táblázatkezelés (ha van M$ Word, Excel) (Wifivel és a nélkül)
- 1080p filmnézésnél, wifi nélkül.Engem főleg ezek érdekelnek, hogy így meddig bírja. Mivel a netes tesztek 2 és 9 óra közöttire teszik, ami kicsit tág becslés nekem.
Ha tudod ezeket nézni, akkor várom az eredményeket."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
kutyuska
aktív tag
válasz Mercutio_ #13283 üzenetére
A CPU-Z szerint 2GB-os Samsung modul van benne.
Csak fekete van náluk jelenleg. Más magyar webáruháznál láttam barnát is.
A billentyűzet nemzetközi, ami tartalmazza a magyar karaktereket is. Küldök képet is.
Mint már írtam gyári szitázás. Nagyon finom billentyűzete, jól pontosan kezelhető.Multimédia:
- 1080p-s x.264 kódolású film, 14,5 Mbps!! adatfolyam; CPU:~52%,
Szubjektív vélemény: a venti hangja ilyenkor már hallható, de nem hangos. A bal oldali szellőzőnyílás környéke kb.40 fokos.ODD nélküli telepítés: [link]
[ Szerkesztve ]
" Babra munka, de megéri! "
-
addikt
Nem tudja valaki, mikor startol a 1215B hazánkban? Európában már egy-két országban megjelent, de itthon nagy a csönd O.o
-
turmix1997
csendes tag
Én is már inkább a lenovo felé hajlok most küldtem emailt az egyik boltnak hogy milyen nyelvű a billentyűzet és hogy mennyi egy ram bővítés mert szerintem is vérszegény azaz 1 gb ram akkor gondolom 32 bites win 7 van rajta vagy nem?
-
Romvr
őstag
Nocsak... tényleg betörtek a piacra
Az X120e nekem sokkal szimpatikusabb külsőben, csak nem E-240-el. Érdekes hogy nálunk csak ezzel a "vacak" egymagos procival adják, pedig ha ebben is 2 magos Zacate lenne, akkor egyértelműen ThinkPad-ot vennék. Így marad az Ideapad.amúgy ezért is félek kicsit az S205-től Bővítése nem könnyű mutatvány
[ Szerkesztve ]
-
D_r_u
tag
Az én fantáziámat is az S205-ös Lenovo birizgálja (bár csak nyár végén lesz aktuális a vásárlás, és akkor már remélem, több Zacate-s gép közül lehet majd választani...), így utólag is köszi, hogy ilyen részletesen kiveséztétek a témát.
Elég sok helyen megjelent az S205 egyik pillanatról a másikra, méghozzá S205-1 néven. Ez szvsz már a hivatalos, magyar piacra szánt változat, mert gyanúsan hasonló mindenhol a kiszerelése (1GB ram, 250GB hdd, win7), a garanciája (2 év) és az ára (110K körül) is.
Ami még érdekes lehet, az a hasonló specifikációkkal bíró Thinkpad X120e, szintén 110 körül, viszont egyelőre mindenhol csak E-240-es procival (és 1 év garral), ami már lehet, hogy a szájhúzós kategória.
-
Mercutio_
félisten
válasz kutyuska #13280 üzenetére
Hehe, én is ballagási ajándéknak veszem
Az 2GB 1x2 vagy 2x1GB?
Billentyűzet magyar, vagy nemzetközi, amin rajta van minden magyar ékezetes betű?
Ja igen, színválaszték van-e, ha igen, milyen színekből lehet választani?
ODD nélkül milyen formában lehet felrakni rá a win-t?Az egyéni ajánlatról privátban esetleg írnál?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Romvr
őstag
válasz kutyuska #13280 üzenetére
"Nekem gyorsan válaszoltak a mailre"
Akkor csak erre jár ritkán a drótgalamb.Tudsz róla lőni 1-2 képet? Ami érdekelne az főleg a zsanérozás és a billentyűzet. Illetve mennyire érezted gyorsnak vagy éppen lassúnak használat közben? Hangja van, vagy tök néma még igénybevétel közben is?
-
Chris Kiki
senior tag
Rég jártam erre, de úgy látszik itt a stílus nem változik. Különösen Numspa stílusa emlékeztet egy rég elfeledett emberre.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
kutyuska
aktív tag
Péntek délután hoztam el a Radium.hu-tól egy S205-öst.
Nekem gyorsan válaszoltak a mailre és adtak egyéni árajánlatot is.
2GB + 320GB HDD a listaárnál lényegesen kedvezőbb árért.
Pötyke kis gép, bár túl sok időt még nem töltöttünk együtt, csak felhúztam rá a Win-t és az egyéb okosító szoftvereket, így már mindent tud, amit Mercutio_ leírt pár hsz-szel előbb. Pontosan erre a célra lesz. Érettségiző lányomnak szülinapi ajándék." Babra munka, de megéri! "
-
Romvr
őstag
válasz Mercutio_ #13278 üzenetére
Kb egy hete írtam nekik levelet, azóta is válaszolnak rá. iPon-nak tegnap este írtam és ma reggel fél 10-kor jött meg a válasz... amúgy náluk origi magyar billentyűzet és 2 éves hivatalos garancia jár a gépre. Én tőlük fogom megvenni 110-ért aztán majd később bővítem a ramot benne, mert az elég vérszegény.
Illetve ha addig válaszolnak a Radium-ból és biztatót akkor lehet mégis benevezek egyre náluk... mivel ott még mindig 105k a 3 gigás változat. De ha gondolod te is írj nekik. Hátha egy össznépi megmozdulásra már reagálnak."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz Numspa #13276 üzenetére
A köpködés az amit te itt előadsz, mert nem tudod elviselni, hogy más ész érveket sorol fel, miért felel meg az igényeinek egy netbook. Tőled eddig egyetlen valós érvet nem láttam, továbbá azt is elfelejted, hogy mi a topic címe.
Ja, mindegyik lejátssza , akkor az miért van, hogy se az én, se a szomszéd 150ezres TV-je semmilyen (tehát nemhogy .mkv-t, de .mov, .avi, stb.) formátumot nem játszik le
Innentől, hogy ki mennyire tájékozott szerintem ne firtassukAnnak se ártana utánanézned, hogy mi minősül lopásnak, a hazai jogszabályok szerint a letöltés saját célra legális, szóval a tolvajozást villángyorsan befejezheted.
Azt se akard senkinek meghatározni, hogy pl. a féltve őrzött DVD-gyűjteményét milyen formában nézi (van aki megveszi, és mivel ritkaságok vannak közte nem akarja hogy kopjon, így kimásolja terrás vinyókra)A különbség pedig az köztünk, hogy én vitázom, te pedig vitatkozol.
Szóval hanyagold a flame-et
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Numspa
tag
válasz Mercutio_ #13275 üzenetére
Ez köpködés. Csak egy mondatot emelnék ki:
.mkv na ezt megnézem melyik 100ezres árú TV játssza le, és nem lesz gondja pl. a feliratokkal se
Mindegyik lejátssza, tájékozódj mielőtt ilyesmit leírsz. De nem ezért idéztem, hanem azért mert az mkv kiterjesztés általában a lopott filmek kiterjesztése. Ez a különbség köztünk. Én veszem, ti lopjátok a filmeket. És hát egy tolvajtól nem biztos, hogy jónéven veszem az erkölcsi kioktatást...
-
Mercutio_
félisten
válasz Numspa #13273 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nem tudtad megérteni egy a tiedtől eltérő vásárlói réteg igényeit pedig azok valósak, és teljesen érthetőek
A főiskolára menő korosztálynak egy ilyen S205 pontosan kielégíti az igényeit: Sokáig bírja az aksi, könnyű, kis helyen elfér. (Én is csak muszájból cipelném a céges notit, mert nehéz, szükségtelenül nagy, és gyorsan merül, és különben is a munkaidő nagyrészében asztalnál dokkolóval használom) Lehet vele jegyzetelni, word, excel, PDF olvasó fut rajta rendesen, üres órában mobilnettel netezhetsz, FB-zhetsz, csetelhetsz, HDvideót nézhetsz, zenét hallgathatsz, vagy valami egyszerűbb/régebbi játékkal játszhatsz.
Ha hazaértél vagy a haverokhoz felugrottál a HDMI-t rádugod a TV-re és a kedvenc/legújabb filmet (.mkv na ezt megnézem melyik 100ezres árú TV játssza le, és nem lesz gondja pl. a feliratokkal se ) megnézitek. Ha vidéki vagy és utazol haza az unalmas órákat szintén jobban eltöltheted vonaton/buszon ha nálad van a netbook.És igen, a kertbe, vagy az erkélyre is ki lehet ülni és jó levegőn filmezni, ha valaki nem ismeri a napernyőt az meg így járt
-
Romvr
őstag
válasz Numspa #13271 üzenetére
"Ez viszont kifejezetten sértő szándékú beírás volt. Miért is kaptam?"
Nos te jó nagy marhának neveztél én meg kedveskedve idiótának. Te felkaptad a vizet én nem. Azt meg hogy mit milyen szándékkal teszek... nos ha sértő szándékkal tettem volna akkor nem rakok egy hatalmas mosolygós arcot a végére.
"Inkább megköszönnéd, hogy próbállak kizökkenteni a tévelygéseidből"
Nem... te megtéríteni akarsz mint a katolikusok akik körbejárják a házakat és nem érdekli őket hogy te köszönöd jól vagy és eddig 30 éven át is a jól bevált és kipróbált eszméket vallottad. Nem ők meg akarnak téríteni ha beledöglesz is.
"De úgy kell nekem, minek is akarok én egy szánalmasan félresiklott embert helyrerakni."
Pont mint a sötét középkorban. Ha nem azt vallod amit én mondok akkor eretnek vagy és meg kell égetni... Ez az a mentalitás ami miatt a világ ott tart ahol. Mert ha valaki mást gondol mint te akkor az egyből félresiklott.
Szóval köszönöm, hogy megtiszteltél becses figyelmeddel, de nem fogsz tudni ilyen stílusban megtéríteni. Én járok tovább a saját jól bejáratott és már kipróbált utamon. Te is járd a saját utadat. Én biztos nem leszek rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Numspa
tag
Egyáltalán nem. Fél évig dolgoztam egy pszichológus mellett szóval nagyon jól bírom az idiótákat
Ez viszont kifejezetten sértő szándékú beírás volt. Miért is kaptam? Mert megírtam a marhaságaidról, hogy azok bizony marhaságok? Inkább megköszönnéd, hogy próbállak kizökkenteni a tévelygéseidből. De úgy kell nekem, minek is akarok én egy szánalmasan félresiklott embert helyrerakni.
-
Romvr
őstag
válasz turmix1997 #13269 üzenetére
A k145 az egymagos 1,8 ghz-s míg a K125 az csak 1,7 ghz-s. Szóval olyan hűde nagy különbség nincs.
Nem tudom milyen videokártya van benne, bár a neo platformban HD4225-szokott lenni, az meg elbírja a HD-t. Szóval a válaszom igen, ha nincsenek nagy igényeid, ugyanis az egy mag nagyon kevés tud ám lenni. Ráadásul 100 ezer magasságában már tényleg inkább érdemes a Lenovo-t venned. Nem véletlen van szó róla ennyit, mert most jelenleg az a legjobb teljesítményű gépecske és csak 10 ezerrel lenne drágább mint az egymagos 1 generációval ezelőtti Dell-ed."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
turmix1997
csendes tag
(amugy ez már tök olyan mintha egy lenovo s205 topic lenne)nah mind1 hátha tudtok erre is választ adni de ez nem lenovo hanem dell mégpedig az m101z amd k145-ös procival az lenne kérdésem hogy a k145 és a k125 miben különbözik?és ez a gép k145-tel megfelelnek az igényeimnek?(szövegszerkesztés, netezés, filmnézés(HD) és régebbi játékok futtatása)(jah és még egy kérdés valaki tudja-e hogy ezen a gépen elfut-e a league of legends?)eelörre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz Numspa #13267 üzenetére
Hát jó:
"Ez megint csak egy elképzelés. Ott a madarak énekében, a látványban érdemes gyönyörködni, illetve napozni. A filmet te azon a kis szar képernyőn nem fogod látni a szabad ég alatt, netán napsütésben. Szóval ez is marhaság. Jó nagy!"Érdekes notebookommal hihetetlenül jó volt ezt megcsinálni az alatt a másfél óra alatt amíg le nem merült. Tavaly nyáron minden hétvégén kinyomultam, beraktam egy filmet és ringatózva megnéztem. Tudod a hintaágynak van napernyője, ami elég árnyékot ad hogy pont megtudjak nézni egy filmet, netezzek, vagy ott írjak meg táblázatokat.
"Ez meg milyen dolog? Filmeket nézni munka helyett? Apukám, ha én lennék a munkáltatód, úgy vágnálak ki onnan, mint azt a bizonyos fostosmacskát szarni a hóra. "
Főnököm is javasolta már hogy hozzak be valamit amivel elütöm az időt amíg nincs meló. Jelenleg könyveket olvasok, de hamarosan végére érek a könyvtáramnak. Meg a netbook-ot melóra is tudnám használni, nem kellene 30 percig arra várnom hogy bebootol a céges gép.
"Persze, csinálj amit akarsz! De azt nekem is engedd meg, hogyha marhaságokat írsz, azt megindokolva lemarhaságolhassam! "
Én saját tapasztalatból írok, te pedig csupán lefröcsögsz. Lehet hogy te faék egyszerű ember vagy, aki TV-n filmez, hintaágyban ornitológust játszik, meg issza be a káros UVB sugárzást. Számítógépen meg...óóó.... mire is kell neked netbook? Mert mint kiderült filmet nézni nem, nem kell a hosszú akkuidő, se a könnyű súly. Mit is keresel itt?
"Remélem én sem!"
Egyáltalán nem. Fél évig dolgoztam egy pszichológus mellett szóval nagyon jól bírom az idiótákat
[ Szerkesztve ]
-
Numspa
tag
Halkan megjegyzem hogy a kertben hintaágyban hanyatt fekve nagyon jól tud esni ha megnézek 1-2 filmet.
Ez megint csak egy elképzelés. Ott a madarak énekében, a látványban érdemes gyönyörködni, illetve napozni. A filmet te azon a kis szar képernyőn nem fogod látni a szabad ég alatt, netán napsütésben. Szóval ez is marhaság. Jó nagy!
Illetve melóban unatkozás közben
Ez meg milyen dolog? Filmeket nézni munka helyett? Apukám, ha én lennék a munkáltatód, úgy vágnálak ki onnan, mint azt a bizonyos fostosmacskát szarni a hóra.
Szóval kérlek alássan... ne mond meg hogy nekem mi lenne a jobb. Hagy engedtessék meg az a luxus hogy én döntsem el, az én ízlésemnek és igényeimnek milyen típusú eszköz felelne meg.
Persze, csinálj amit akarsz! De azt nekem is engedd meg, hogyha marhaságokat írsz, azt megindokolva lemarhaságolhassam!
Remélem nem sértettelek meg
Remélem én sem!
-
Romvr
őstag
Magyar árképzés:
400 euró? Rakjunk rá 10 %-ot csak úgy... az mennyi is Béluska? 116 ezer? Ez még kevés... akkor jön az árrés másik 20% az annyi mint 528 euró... hol járunk Béluska? 139 ezer? Nah akkor kerekítsünk felfele... 145 ezer... ez már elég lesz Béluska? Nem? Jah még a közvetítői díj, akkor legyen 150 ezer... hm... keveslem de örüljenek a vásárlók hogy van egyáltalán.Kb így zajlik az én képzeletem szerint. Mivel nem sok minden indokolja hogy a 105 ezer forintos (posta költséggel 108) termék, mire eljut az üzletbe lesz 150. És akkor még olcsó helyen vetted.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
a fenet dragak... nemeteknel 280 euro egy s205 (74e). szokasos magyar arkepzes. 400 euroert a 4 gigas verziot kapod 500g vinyoval meg win7tel (105e).
de irhatnam az olympus xz-1et is, ami angoloknal 90e, nalunk meg 140. hulye leszek itthon megvenni.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Romvr
őstag
válasz Numspa #13263 üzenetére
Ezzel csak az üzemidőre akartam utalni. Nem jelenti hogy non-stop akarok filmezni, csak hogy ha akarnám akár még meg is tehetném. Halkan megjegyzem hogy a kertben hintaágyban hanyatt fekve nagyon jól tud esni ha megnézek 1-2 filmet. Illetve melóban unatkozás közben. Oda meg nehéz lenne elvinnem a 120 centis plazmát
Nálam a netbook az nem csak 1 dologra jó, hanem több mindenre is használnám. Ezért van okos telefonom is, mert kb 8 féle tevékenységet végzek a segítségével, míg sokan azt hangoztatják hogy baromság okos telefont venni. Nekem nem az, mert én ki is tudom használni a funkcióit.Szóval kérlek alássan... ne mond meg hogy nekem mi lenne a jobb. Hagy engedtessék meg az a luxus hogy én döntsem el, az én ízlésemnek és igényeimnek milyen típusú eszköz felelne meg. Ezen a fórumon csupán arra kértem tippeket és bővebb információkat hogy az általam vázolt paraméterekkel összeegyeztethető készülékek listájából melyik szemet érdemes lecsippentem. Szóval köszönöm az érdemi hozzászólásodat, de kérlek a jövőben szorítkozz a lényegi megnyilvánulásokra és ne a kioktatásra, leszólásra. Remélem nem sértettelek meg, mert távol álljon tőlem hogy ilyet tegyek, de van egy bizonyos mentalitás amit nem szívlelek és nem állhatom meg szó nélkül, ha valaki ezt a stílust megengedi velem szemben, holott én úgy érzem nem szolgáltam rá.
-
Numspa
tag
Ám viszont majd 4 órán át lehet rajta filmet nézni akksiról.
Ezt én nemértem. 4-órát egyfolytában? Ember kinembír ilyesmit. Marhaság. Pihenésképpen a nappalimban a méteres tévémen, fotelben ülve, nagy műgonddal kiválasztva melyiket. Így és nem másképpen. 110-ért tudod milyen TV-t kapsz manapság? Vegyél a kezedbe egy MM-újságot és meglepődsz. Azt kell neked venni, nem netbookot ha filmeket akarsz nézni. Bedugod az oldalába a pendrájvodat, kényelembe helyezd magad, és élvezed az előadást. De te a konyhában, egy hokedlin akarsz filmet nézni a térdere rakott netbookon 110-ért. Hát csak tessék. De mondom, ez marhaság. Méghozzá jó nagy.
-
Romvr
őstag
válasz Numspa #13261 üzenetére
Igen drágák sajnos a mini-notik. De ha azt vesszük hogy 1,5 kilót röhögve elbírok, meg hogy be tudom dobni a kistáskámba is, kihúzza 5 órán át akár... ellenben a 15,6"-hoz külön táska kell, 3 kiló + felszerelés már meg tud izzasztani, illetve jó ha megy 3 órát. Szóval kinek mi a prioritás. Nagy teljesítmény + akár játékok, vagy könnyű, nagy "hatótávú" legyen.
Optikai egység meg már az asztali gépemben sincs. Ha nagyon rám tőr az inger hogy DVD-t írjak akkor megoldom munkahelyen.Amúgy én most úgy vagyok vele, hogy nekem fontos a kis méret és a mobilitás, de azért ne korlátozza a felhasználási körömet azaz legyen a méretéhez képest erős is. Amennyire tesztekből tudom a Zacate és a Fusion APU megfelel ezeknek az elvárásoknak már. Így Inkább megveszem 110k-ért is, majd aztán bővítem. Bár még mindig kacsintgatok az Edge felé mert jobban tetszik a design-ja is. Sajnos az még NEO-s és nem annyira erős. Ám viszont majd 4 órán át lehet rajta filmet nézni akksiról.
-
Numspa
tag
Szerintem 110-ért relatíve drága.
Abból kell kiindulni, hogy ugyanott 110ért már egy i3 380m-es processzoros notebookot kapsz minden földi jóval felcicomázva, 15,6"-os képernyővel.
A netbookból még az optikai egység is kimarad. A képernyője, mint alkatrész, relatív igen olcsó egy notebook képernyőhöz képest. Ilyen és ehhez hasonló megfontolásokból lehet azt mondani, hogy a netbook drága. Az újdonságereje már nem játszik, de még mindig extra-haszonnal kereskednek vele. Szóval én inkább cipekedek kb 1-1,3 kg-al nagyobb tömeget. Gondoljátok ezt át ti is.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Akár fogyasztóvédelemnek is lehetne írni, mert kicsit se hazudnak a képedbe.
Amúgy most van iPon-ban is (110k, 1Gb RAM, 250Gb vinyó) és ők azért nem szokták el sumákolni a dolgokat. Sajna nekem csak 10-én lesz ennyi lóvém addigra meg tuti elkapkodják mert jó fajta gép. Max később teszek bele még 2 giga ramot meg nagyobb vinyót.
Jah és ők is 2 év garanciát írnak. Jó lenne tudni hogy most akkor mi a helyzet.Más: Hivatalos Lenovo disztribútortól tudom hogy nyár végéig nem nagyon lesz beszállítás hivatalosan ThinkPad de főleg Ideapad fronton, a Japán dolgok miatt. Így ami van raktárkészlet abból kell gazdálkodni.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
a tonervilagos s205 sajna nemet, a magyar karakterek csak ra vannak ragasztva, es nemet a papirja is - felhivtuk a lenovo ideapad markaszervizet es azt mondtak, hogy gyartastol szamitott egy ev garancia van ra (+3 ho a forgalmazas miatt) a szeriaszam alapjan. ezen kivul azt is mondtak, hogy nem tudjuk itthon szervizteltetni.
tehat nem igaz:
magyar bill
2 ev hazai garkuldjuk vissza, mert en elotte direkt rakerdeztem. ha nemetet akarok, akkor rendelek 20e penzzel olcsobban onnan. itthon mikor varhato ilyen masina?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
albgab
aktív tag
Milyen gépet tudtuk ajánlani?
Adartok:
- 12 colos
- wifi
- minél hosszab üzemidő (nagyon min. 6 óra)
- winchester mérete mindegy (bőven elég a 100 GB)Tehát nem kell egy nagyon bika gép (szerintem egy tök alap is jó) de az legyen nagyon megbízható.
Én Nokia bookleten gondolkodtam (csak az kicsi)
ár: max 100 eFt
mondjatok tippeket.
köszi
-
Romvr
őstag
válasz Mercutio_ #13254 üzenetére
Amúgy ennek a nagy-tesója is jó lenne ha nem buznyák-kék színben dobnák piacra és a megjelenési dátumhoz nem az lenne írva hogy "majd". Feketében, esetleg szürkében, két hét múlva 80k-ért megvenném
-
Mercutio_
félisten
Itt házon belül a Ph is bemutatta az 522-t
-
Romvr
őstag
válasz EyEsOnU #13249 üzenetére
Nem nagyon szeretném feltenni mind a 300 gigát netre 64kb/s feltöltési sebességgel
Amúgy is kötve hiszem hogy ekkora tárhelyet meg tudnék fizetni, meg egyébként se bízom én az ilyen "tedd fel minden adatod a világhálóra, itt majd jóóóól biztonságba lesz". Aztán egyszer kap túl-feszt a szerverpark és ott vagyok ahol a part szakad. Voltam ilyennek tanúja szóval inkább kihagynám. Maradok annál hogy veszek egy NAS-t és tükörbe rakok 2x1 terát, meg lesz egy külső vinyó amit csak hetente egyszer dugok be szinkronizálni. Ez a biztonság nálam, nem a felhő, meg az online vackok.Amúgy én azt tapasztaltam hogy az élményindex az jó bemérni az alkatrészek egymáshoz viszonyított teljesítményét. Nah közben megnéztem hogy mit tud a Zacate E350-es Windows 7 szerint.
CPU: 3,8 (Zacate E-350)
VGA1: 4.0 (HD6310)
VGA2: 5,6 (HD6310)Tehát viszonyítva az NEO -hoz ennyi különbséggel bír:
CPU: 0,2
VGA1: 0,8
VGA2: 0,9VGA-n ugye nem szabad meglepődni mert 2 generációval fejlettem a Fusion-ben. Ám a proci az csak lehelletnyit erősebb és az is csak azért mert a E-350 az 1,6 ghz-s míg a Neo K325 csak 1,3 Ghz. Szóval egyedül a VGA erősebb sokkal az új platformban...
Ennek ellenére még mindig a Lenovo Edge 11-el szemezek. Nagyon tetszik a dizájnja. És a VGA teljesítmény nem hiszem hogy annyira sokat számítana ha csak böngészek, szövegszerkesztek meg filmet nézek. Vagy tévedek?animalfox:
Acer Aspire One 522-t ajánlom figyelmedbe [link]
Ez elvileg képes kiszolgálni az igényeidet, bár tesztet még nem láttam róla.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Segítsetek.
Acer netbook kellene hdmi csatival és olyan teljesítménnyel, ami az 1080p x264 mkv fájlokkal is simán megbirkózik; a 37"-os tv-hez szeretném csatlakoztatni.
Ha létezik ilyen, az kiváltaná a médialejátszót és bevihetném melóhelyre is.Tudtok ilyen kis Acer gépet ajánlani, vagy vegyek mást? (Acer notebook, médialejátszó, stb.)
-
Romvr
őstag
válasz Mercutio_ #13247 üzenetére
Az a baj hogy ha babazsúrra megyek (értsd családi esemény ) akkor oda csak a netbookot vinném mindenféle külső tartozék nélkül. Mert jelenleg egy 500 gigás külső vinyón is megvan minden ami az asztali gépen (biztonsági mentve), de ha netbook-ra is rá tudnám applikálni mind a 300 gigát akkor csak a hónom alá csapnám és vinném az asztali gép minden tartalmát magammal. Úgy is napi szinten szinkronizálom az adatokat a vinyók között, most egy netbookal több vagy kevesebb nem számítana.
-
Mercutio_
félisten
Egy külső 2,5"-os vinyó megoldja a gondot, és pl. családi fotót, lényegesebb dolgokat jobb azon tárolni, és csak ha kell, akkor a netbookra dugni.
Valaki írta, hogy nem gond a 3GB, mert a brazos nem kezeli dualban a ramokat, ez tényleg így van?
-
Romvr
őstag
válasz greenisland1 #13245 üzenetére
Én most a Lenovo ThinkPad Edge 11-el is szemezek. Amit tudok róla hogy a Windows élményindex a következőket adja a gépre:
CPU: 3,6 (Neo K325)
RAM: 5,6 (4gb)
Aero VGA: 3,2 (HD4225)
Játék VGA: 4,7
HDD: 5,9 (500Gb)Én is arra használnám amire te: Net, Word/Excel, Filmnézés (HD is). Semmi másra. És mivel sokat utazom, mozgok, ezért jó lenne ha bírná 4-5-6 órán át akksiról is.
Illetve a Lenovo Idepad U165-öst is néztem. Kb tudásban a fentebbit hozzá, de a ThinkPad kinézetre jobban bejön.
Csak nem tudom hogy mondjuk egy E-350 / HD6310 -hez képest hol van teljesítményben a Neo K325 / HD4225
[ Szerkesztve ]
-
greenisland1
csendes tag
Én maximálisan megvagyok elégedve.
Már írtam azt kaptam amit vártam!Anyagminőség szerintem megfelelő. Műanyag minden de látszatra és tapintásra a jobb fajtából.
A 12"-es méret pont elég a netre és dolgozni is jó Pl.(word, excell).
Szerintem a 10"-es kicsi lenne.
Én főleg ölben használom, és igy nagyon kényelmes és könnyű is.
Egyedüli furcsaság nekem a win7, mert eddig xp volt. Most kezdem szokni és tanulni.
Amire én használom ( film nézés HD is, net, e-mail,word, excell) arra ez a proci bőven elég!
Már írtam a billentűzet német de magyarra fel van matricázva. Mondom a többieknek engem egyáltalán nem zavar.Előtte egy 15,4" Asus laptop-ot használtam, és úgy érzem hogy jól választottam a Lenovo s205-sel.
-
Kapti
tag
válasz greenisland1 #13243 üzenetére
Nagyon érdekelne ez a kis laptop. Elégedett vagy vele? Méret, Anyagminőség, LCD, billentyűzet, Windows 7 használatra elég ez a pici proci?
Légyszíves írd meg tapasztalataidat. köszi.Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
greenisland1
csendes tag
válasz greenisland1 #13242 üzenetére
Szóval az én Lenovo s205-öm 5 óra és 15 percet bír!
Ha egy kicsit le van véve a fényerő! A Lenovonak saját energia gazdálkodási rendszere van és ezzel működik az 5 óra!
A gépre 1 év nemzetközi garancia és plusz egy év kereskedői garancia van. -
greenisland1
csendes tag
Sziasztok!
Látom még sokan kiváncsiak hogy milyen a felmatricázott Lenovo s205-as.Akit érdekel milyen a gép írjon privátban és küldök képet e-mailben.
-
Romvr
őstag
A Lenovo idepad u165-rôl mi a vélemény?
Csak mert:
- könnyû
- 5-6 órás üzemidô
- hdmi kimenet, tehát hd video képeskontrának azt lehet róla mondani hogy Neo k325ös csak a procija és hd4225 a vga-ja... egyéb negatívumot tud valaki?
-
Romvr
őstag
(#13236) Kapti:
Akkura egy oldal azt írta hogy 2 és 9 óra között volt annak a példánynak amit ők teszteltek. Próbáltak rájönni hogy minek a függvényében volt ekkora az intervallum, de nem jöttek rá. Elkezték leállítgatni a háttérben futó folyamatokat, meg a programokat, de nem láttak változást. Win7 Home Premiummal próbálkoztak. Aztán arra jutottak hogy az üzemidő valahol a 4-5 óra között lehet. Állítólag Idle-ben 9, netezés közben 5 óra, filmnézésnél meg 3-4. De voltak olyan furcsaságok náluk hogy szövegszerkesztésnél egyszer 3 óra alatt lemerült máskor meg 7 órán át bírta... stb. Szóval nem a legmegbízhatóbb teszt volt.
Amúgy én is a 3 gigás változatát céloztam be, az meg 250-es vinyóval jön. Sajnos az kevés, mert most is 500 gigás vinyót használok és nálam a minimum a 300 giga ami teli van és egyre növekszik ez a hely. (Rengeteg fénykép, meg HD családi videó teszi ki ezt. Mielőtt hívnátok a BSA-t, meg az Artist Just-ot )
(#13237) Mercutio_ ; (#13238) Kapti:
Alul kiszeded a 9 csavart, akkor kijön a billentyűzet. Az alatt is még van vagy 5 csavar, amit kikapsz és akkor le lehet pattintatni az alját. Vinyócsere még 2 csavar, memóriát meg csak kikapod. Szóval mivel ennyire szét kell szedni a gépet, szerintem csak szervizben fogadják el a cserét garanciában.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Mekkora vinyó van az S205-ben azt jó lenne tudni, nehogy ne férjen a helyére az SSD valamint, hogy garvesztés nélkül cserélhető-e SSD-re?
[ Szerkesztve ]
-
Kapti
tag
Azt tervezem, hogy veszek egy ilyen Lenovo S205-öt 3 giga RAM-mal. Úgyse tud Dual channel-t, a 4 gigás pedig sokkal drágább. Veszek 64GB-os SSD-t (24 ezer), a laptop vinyó (320GB) pedig megy külső rack-be. Már csak az akkus üzemidő érdekelne, a neten mindenfélét olvas az ember 3-tól 5 óráig, pedig egyáltalán nem mindegy, hogy 3 vagy 5 óra.
Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
Romvr
őstag
- Fényes kijelzős, amennyire tudom a "szabvány" fényesség él. Tehát napfényben is látszik, de beltérben az igazi.
- SSD-nek mindig van értelme ha van rá pénzed. Egy netbook is szárnyakat kap. Atom Z520-as (vagy ilyesmi) proci mellett próbáltam SSD-t és leesett az állam a sebességétől. Én csak a kínált tárhely-ár arányával nem vagyok kibékülve.
- Ha minden igaz nincs matt. Mostanában mindent fényes kijelzővel hoznak, mert gondolom legyártottak X milliót belőlük és valahogy el kell adni, mert rájuk rohad.
(#13234) kutyuska: Gyakorlatilag meg csak 2 bolt árulja a német import S205-ösöket... Mégis csak fel fogom hívni őket hogy mondjanak pár olyan helyet Budapest-en ahol van hivatalos magyar, minden extrájával.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Aha.. akkor a garanciát kitárgyaltuk.
Valaki lőhetne egy képet az S205-ös billentyűzetéről, meg egy közelit valamelyik ékezetes gombról. Már csak erre vagyok kíváncsi.
-
Sobi_888
csendes tag
Na ebbe jól bele keveredtetek. Én is ezzel a géppel szemezek, ezért próbáltam leírni amit kiderítettem. Amit Mo-n vásárolsz gépez veszünk,s az üzlet 2 év garanciát ír, akkor arra két év garancia is van. Tonervilágot is felhívtam már, mert amelyik gép win nélkül volt, arra nem írt garanciát,s érdekelt, hogy mennyi a gari, s mondták minden lenovo gépre 2év gari van náluk.
Na most én gondolkodtam, hogy meghozatom egy barátommal a gépet Németországból, mert ugye ezen nyerhetek 20k HUF-ot is akár. Ezért felhívtam a lenovo Mo-t, hogy ilyen esetben hogyan tudom itt Mo.-n érvényesíteni a garanciát, erre mondta, hogy 1évig biztosan, tudom MO.-n is vinni, mert 1 év nemzetközi garancia van a lenovokra, de mivel a német üzlet is 2évet ad rá, a garancia nem vész el, de egy év után már az német üzletbe kell kivinni garancia miatt.
Remélem segítettem, és érthető volt, mert már jól lerágtuk ezt a csontot.szerk.:
Látom kicsit lassú voltam[ Szerkesztve ]
-
Kapti
tag
Lenovo S205 szimpatikus.
Lenovo S205 kijelzője mennyire fényes? Van értelme az SSD-nek ilyen gyenge proci mellett?
Egyáltalán van olyan Brazos netbook, amelyiknek nem fényes a kijelzője?
Köszi.Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
Romvr
őstag
- Hamarabb írtál -
Tehát csak 1 év van hivatalosan, de ha még él a bolt 2 év múlva is akkor náluk kell érvényesíteni?
Gondolom így garanciakiterjesztés szóba se jöhet... Azt nem kérdezted meg mikorra várható Magyarországon az S205?[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz kutyuska #13227 üzenetére
Csak kérdés hogy nálunk lehet e érvényesíteni azt a 2 évet. Ma fel fogom hívni őket és rákérdezek erre... vagy ha nem jutok el addig (sűrű hetem lesz), akkor küldök levelet amire talán egy héten belül válaszolnak is
-
kutyuska
aktív tag
Á, dehogy!
Normal QWERTZ billentyűzet, ahol a spec karakterek németül és angolul is szerepelnek és a megszokott helyen vannak a magyar ékezetes karakterek is.
Ahogy én láttam mindezek gyári szitázás eredményei, nem utólagos matricázás.greenisland1 küldhetne egy képet a billentyűzetéről.
Most látom, az asztali Logitech billentyűzetemén az Á billentyűn ß is található.
Pedig ezt is magyarként vettem![ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz kutyuska #13224 üzenetére
Tán arra célzol hogy nehéz eset vagyok?
Mindegy, ha tényleg 2 év szervízgarit adnak akkor tőlük fogom megvenni.
De csak hogy tisztán lássak:
Német, de rendesen jelölve vannak a magyar billentyűk is (í, é, á, ó, ü, ö, ú, ű) ???"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
-
agemate
addikt
Üdv! A lehető legolcsóbban milyen netbook-ot ajánlotok? Igény: index.hu, gmail.com, facebook.com menjen rajta normálisan, akkuidő nem számít, tápról menne. Opsys ne legyen rajta, Ubuntut dobnék rá.
-
Romvr
őstag
válasz kutyuska #13216 üzenetére
Idézek:
"LENOVO IDEAPAD S205
105 990 Ft
104 990 Ft (25 % áfával)
Megtakarítás: 1 000 FtÁraink bruttóban értendõek!
Processzor: AMD E-350 (2 x 1,60GHz, 1MB Cache);
Kijelző: 11.6" HD (1366x768); LED megvilágítás;
Memória: 3GB DDR3 1066MHz;
Merevlemez: 250 GB SATA 5400rpm;
Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6310;
Optikai meghajtó: -;
Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11b/g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó 6in1; HDMI™; VGA; Webkamera: 0,3 Mpx; Bluetooth; LAN: 100Mbit; üzemidő: 5 óra
Operációs rendszer: Free DOS
Billentyűzet: magyar
Készlet: elérhető
Garancia: 24 hónap"Kiemelt rész a lényeg... te felhívtad őket és azt mondták hogy német a billentyűzet? Ha igen akkor ez a vásárló megtévesztése pont a fogyasztóvédelmi törvénykönyvből.
Ha utána kérdeztél a garanciának írd meg mit mondtak a Lenovo Magyarországnál, mert érdekel.
A Tonervilágnál megkérdeztem hogy milyen garancia jár hozzá, a válaszuk ez volt:
"Minden általunk forgalmazott termékre nemzetközi - gyártói garancia
tartozik, így a magyarországi márkaszervizeknek is vállalniuk kell
javítását."A nemzetközi garancia úgy tudom hogy csak 1 éves, a Tonervilágnál azt is írják hogy 1 év garancia van. Míg ugye a Radium-nál már kétéveset mondanak.
Kezdek lassan de biztosan elkedvetlenedni...
[ Szerkesztve ]
-
kutyuska
aktív tag
válasz kutyuska #13213 üzenetére
A típusa M632LGE.
Ennek a lokalizációja német, a speciális német karakterek éppúgy megtalálhatóak mint az ékezetes betűk a megfelelő billentyűkön, valamint Ctrl gombokon német + angol felirat.
A feliratok gyáriak, semmi + matricázás nincs rajta
Vmi "International" változat lehet.
Számlával két év szervíz gari jár hozzá.
Ennek még utánna kérdezek a Lenovo-nálgreenisland1!
A te gépednek mi a típusszáma?[ Szerkesztve ]
-
Snark
csendes tag
hello!
100 ezerért (+-10% belefér) keresek netbookot, és kérném a tanácsotokat!
követelmény:
- új legyen
- kb. 10"
- kártyaolvasó
- elérhető legyen magyar boltokban a héten- plusz pont, de nem kötelező: kamera
eredetileg Asus Eee PC 1015B-t akartam, de csak nem akar megérkezni egyik üzletbe sem, amit hívogattam, úgyhogy kell egy B terv. vagy ha tudtok egy helyet, ahol van Asus Eee PC 1015B, akkor holnap megveszem
előre is köszi!
-
Romvr
őstag
válasz kutyuska #13210 üzenetére
Állati, akkor innen veszem. Hiába drágább ~15 ezerrel, ha magyar bill. és 2 év szerviz gari akkor megéri!
Köszi a linket!!!
Amúgy megint azt olvastam hogy karcsú az akkumulátor üzemidő: [link]
4 órát mond a srác alacsony fényerő mellett. Egy tesztben 3 órát mondtak, itt meg azt írta valaki hogy 5 óra... akkor most? Mert nekem kellene a minimum 4 óra....[ Szerkesztve ]
-
kutyuska
aktív tag
-
-
-
Sobi_888
csendes tag
Szóba jöhet még a Lenovo Ideapad S205 is, én is ezzel szemezgetek. Garancia ügyben meg felhívtam a Lenovo magyarországi képviseletét és azt mondták, hogy 1év nemzetközi garancia van rá, ezt azért is kérdeztem meg mert Németországból olcsóbban meg tudnám hozatni. Tehát ha kintről meghozatom, akkor is 1évig itt is lehet érvényesíteni a garit.
-
Romvr
őstag
Nézelődtem megint egy kicsit Brazos platform körül és ezeket találtam amik érdekelnének is:
MSI X-Slim X370
MSI wind u270
Lenovo ThinkPad x120
HP Pavilion dm1z
Fujitsu LifeBook PH50
Dell Inspiron M102zMindegyik 11,6" és C-50, E-350-es procival vannak szerelve... csak éppen Magyarisztánban nem kaphatóak. Szóval nem is olyan kicsi a kínálat, csak hozzánk nem szállít senki sem. Nem csoda hogy az ASUS 140-ért adja amit ad, hiszen nincs konkurencia. El vagyok szomorodva
-
Romvr
őstag
válasz greenisland1 #13197 üzenetére
Eh... Ez így kicsit necces dolog. Német billentyűzet + kisker garancia? Mivel Magyarországon erre a típusra nincs hivatalos garancia ezért gondolom hogy kisker.
Matricázott billentyűzet is milyen már? Ezek szerint egy bontott, garancia nélküli gépet akarnak 90-120-ért eladni? Hol élnek ezek?
Remélem hogy azért nem mindegyik gépük ilyen. Minden esetre holnap azért felhívom őket."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
SpeedR
őstag
Üdv!
Gondolkozom egy 12"-os netbook beszerzésén. Melyek jelenleg az ajánlott tipusok? Lehetőleg olyat ajánljatok, ami tartós, rendszeres használatot is kibír, nem esik szét fél év után (normális anyagokból van összerakva), és az se baj ha kinéz valahogy, Fontos, hogy idle halkan és hűvösen üzemeljen. A teljesítmény nem olyan fontos. Nem szükséges, hogy csúcs hardverekből álljon. -
Mercutio_
félisten
Szia!
Ez a verzió 1x2GB, vagy 2x1GB ram-ot tartalmaz?
Garanciát milyet adnak, hol érvényesíthető?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Numspa
tag
Köszi a linket. Sajnos nekem ez drágának tűnik. Ennyiért már egy nagy-teljesítményű notebookot kapok. Mindig itt kötök ki. Aztán cipelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest