- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
-
potkem
aktív tag
Boldog Új Évet mindenkinek.
-
kokyt
senior tag
Esetleg Fujisu Lifebook PH530?
-
KMan
őstag
válasz kisza25 #12396 üzenetére
Meret kevesbe, mert ugyis rakotom monitorra. Hordozhatosag (suly) viszont nagyon, mert pesten lakom, videken dolgozom+sokat utazom. HP-t biztosan nem szeretnek, racionalisan ervelni ellene nem tudok, de soha nem volt meg semmilyen HP cuccom es nem is lesz.
Ezeket talaltam ma:
[link]
[link]
Vasarlas kb Januar masodik feleben. Fix keret nincs, de szolgalljon ki 3-5 evig legalabb.
Az 1080p fontos lenne, mert mivel nem jatszom, igy nekem a kikapcsolodas/szorakozas a filmezes.Csak a balekok alszanak [SAS]
-
kisza25
félisten
köszi
és csatlakozom az előttem szólóhoz, ide legalább egy subnoti kell és nem árt bele egy NV VGA se, mert, ha jól tudom az 3D maxot gyorsítja,
mennyi lenne rá a keret és mennyire fontos a méret?
HP 4310s NX573EA intel core2duo 6570 2,1Ghz 2GB 250GB 13" 154500.-
HP ProBook 4320s WS910EA 13,3" i3 370 2,4Ghz 2GB 250GB intel gma x4500 167000.-
amit én vennék:
ASUS K42JV-VX050D 14" i3 370 2,4Ghz 3GB 320GB GF335 174000.-ból megvan[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Tothgera30
Ármester
Mindenképpen Atom N450-est válassz, és ha teheted legalább GMA 3150-es karival, bár 1080p alatt izzadni fog.
Nálam most van teljesen új Samsung N150 (újabb szériás), azt nagyon ajánlom, nemsokára meg is hirdetem ha úgy alakul. Ajánlanám még az Asus EEE 1005-öt (engem nem fogott meg, pedig kipróbálásáig az volt az etalon), Samsung N210-et (N550-es proci!), Acer Aspire One D255-et (nem próbáltam), Dell Inspiron 1018-at (passzív, így jobban figyelni kell rá), és végül a Asus Eee 1008P-t (nekem nagyon tetszik).
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
KMan
őstag
Sziasztok tudnatok nekem netbookot ajanlani, vagy inkabb notebookot keressek?
Ezeket a progikat hasznalom munkahoz/sulihoz:
-Solidworks
-ANSYS
-Mathematica
-Matlab
-3d Studio Max
-Photoshop
-Word, Excel
-semmi jatek
-1080p HD (TV re vagy monitorra)Koszi, udv, K
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
kisza25
félisten
sziasztok, van aki megnézné ezt az oldalt , én úgy értem, hogy lesz android 2.2 update 6héten belül Toshiba ac100-ra de én nem igazán tudok angolul
azt hiszem innen szedik az infót[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
-
Magnum_
nagyúr
ha minden jol megy, jövö héten lesz egy dell d420-am, netbook alternativa. majd írok róla, milyen, ha érdekel vkit. aztán meglássuk, marad-e vagy megy..
I humbly and respectfully decline™
-
-
EmThor
addikt
válasz EmThor #12382 üzenetére
Vagy legalább is gondolom érthető a dilemma, hogy ha az ember "ennyit" áldoz egy netbook-ért, picit többet rádobva kap bikább cuccot. Persze ezt nem kell vég nélkül értelmezni, hogy mindig egy picit rádobok, mert akkor nincs megállás, de egy olyan 130-150 körüli összegig nem lenne rossz egy könnyen hordozható 7 óra (!!) üzemidejű gép. Egyszerűen nem találok ilyet, aminek nem egér (10") képernyője van, vagy hurka a teljesítménye.
150 fele már van thinkpad edge is mondjuk, bár arról semmit nem tudok
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
EmThor
addikt
Nagyon köszönöm a válaszod!
Ez a lenovo u165 tényleg jónak tűnik, 125ért egyedül az gondolkoztat el, hogy 130-140 körül már 15" i3-as procival dobják utánad a gépeket (mondjuk az olyan is)
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
kisza25
félisten
nekem egy asus k50ab notim van(adataimnál a belseje) és 720p-né l35-50% CPU kihasználtság
1080p-nél 75-95% VGA alig segít valamit 5-6%-os terhelés 220/250-en(HD4570)
asztali gépnél 10-12% CPU 45-60% VGA 400/900-on(HD5670)
a lényeg, hogy még az enyémen is meg-meg akad, a tied meg ugye gyengébb, de nem kéne neki, csak a VGA valamiért nem gyorsítja rendesen,
az enyémhez nincs több mint 1éve új driverAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
agabe
addikt
válasz EmThor #12378 üzenetére
720p-t viszi (mint már írtam is) youtube-ról, meg mkv-ban is, csak az 1080p-vel nem bírkózik meg amit nem értek.
az ára annyi, akksit nem tudom, mert nem én használom, csak pár óráig próbálgattam, telepítegettem.
10" szerintem kicsit tényleg kevés, ezért jobb a 11,6, meg a felbontás is magasabb mint általában 10"-on. -
zéhá
csendes tag
Véleményeteket és amennyiben valakinek van, tapasztalatát szeretném kérni
a következő gépről:
ACER Aspire ONE 753 Intel Celeron U3400 processzor, 2GB DDR3 mem.,
250 GB merevlemez, alaplapra integrált videókártya: intel HM55 Express Chipset,
6 cellás akku,
papíron 6 órás üzemidő, 1366x768 11,6"-os kijelző.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
Lenovo u165? 11" miatt filóztam rajta, de abban csak 1.7-es AMD proci van, nem mintha rossz lenne, sőt!
Valami 125e most az ára, nem? 720p youtube-ot chrome-nak legújabb flash playerrel vinnie kéne, ez tuti szaggat??
Amúgy akksi mennyit bír? Suliba nagyon fontolgatok egy ilyen kis gépet hónapok óta, csak 10"-tól fázok!
Köszi!
-
agabe
addikt
válasz kisza25 #12370 üzenetére
flash-player frissítve volt az első bekapcsolás után, aztán tettem fel chrome-ot...firefox 4 bétát majd kipróbálom, de az 1080p mkv-khoz annak már nincs köze, és VLC-vel próbáltam a lejátszást.
A VGA-hoz nem próbáltam még új drivert, pontosabban néztem mi van, és elvileg a legfrissebb (lenovo által telepítve volt), bár láttam valami december 12-14.-i ati drivert is a 4200-hoz, de a leírásában csak olyan apróbb fejlesztések voltak írva amik nem befolyásolják a video kódolást, ezért nemtom érdemes-e. -
Tothgera30
Ármester
A Samsung N150 milyen jó a Dell 1012-höz képest? Minden vélemény érdekel, pro és kontra!
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Gerrryy
csendes tag
Köszi ! Egy 1201Pn van a családban ezért is tetszik a 1215n.. csak azt nem tudom h hosszabb távon elég-e nekem a 12".. Ezért nézegettem a 13-14" gépeket is S7300 ULV meg I350/370M procikkal.. 150e körül szánnék rá
-
upszilon
őstag
válasz csabicsepp #12373 üzenetére
A 1215n-ről ha visszaolvasol, elég sok fórumtársnak van negatív tapasztalata.
Érdekes, én erre nem emlékszem. Mégis mi(k)re gondolsz?
-
csabicsepp
aktív tag
válasz Gerrryy #12371 üzenetére
A 1215n-ről ha visszaolvasol, elég sok fórumtársnak van negatív tapasztalata.
Egyébként mint mindegyik "újabb" asusnál, itt is illik vigyázni az idióta vékony dugójú töltőcsatlakozóra.
Én egy 1201n-el tudnám hasonlítani, valamint egy 1005pe-vel.
A billentyűzete kellemesebb mint a 1201n, de 1-2 billentyű kissé érzéketlen (pl. space). A jobb egérgomb is elég nehézkes, legalábbis ami nálam van, annak ezek a nyavalyái.
A procija rendben van, a 1201n-hez képest érezhetően fürgébb a gép, a kijelző képe is szebb. Ennek az akkuja nekem már megfelelő. A gép jóval hűvösebb és a venti csendesebb számomra mint a 1201n, ölben is használható végre. 3d-ben is gyorsabb, tetszik hogy csak akkor megy ha kell (nekem az aero ki van kapcsolva, klasszikus windows téma). A szabad ram 2 giga, nem szippantja le a 256 megát, win7 alatt jól jön néha.
Szóval nekem bejött a gép, de nem ajánlom a mások által említett negatív tapasztalatok miatt.Ár/értékről nem nyilatkoznék, mert céges. Nekem magánemberként nincs se pénzem, se szükségem notebookra vagy netbookra.
-
mayercc
csendes tag
Hello
Én nemrégiben vettem egy Packard Bell laptopot és nekem tökéletesen megfelel a követelményeknek.Inter core 2 duo
320GB
HD LED LCD monitorHa -> PÜ <- ben írsz hamarabb válaszolok, de ha nagyon fontos --> 0630/457-90-19 || Eladó 1 SE c905 mobiltelefon és 1 Holdkő mintájú Laptop (nézd meg) Ha gondolod...
-
Gerrryy
csendes tag
Ti milyen gépet vennétek ? Ami nagyon tetszik az az ASUS 1215N. De milyen ez az Atom D525 proci ?
A kijelző mérete miatt nézegettem még 2 gépet..
Az egyik az a Lenovo IdeaPad U350 könnyű nagyon vékony 13.3" de milyen az S7300/4100 proci ?
A másik a vodás Dell Inspirion 15R mert jó áron lenne de ő már nagyobb és megint nem sokat tudok az I 350/370M procikról ! köszi ! -
dabgergo
őstag
Hello!
Kb internetezésre és email olvasgatásra kéne egy laptop, minél olcsóbban hosszabb távra. Mit ajánlotok? Egy használt think pad 60k körül esetleg avgy vmi netbookot inkább? -
JNashville
senior tag
Üdv, tudna valaki segíteni, körbenéztem már erre-arra, de eléggé hervasztó eredménnyek ...
olyan netbookot (vagy szubnotit) keresek, amiben alapból van beépített 3G modem és mellé legalább 11 colos a kijelzője, és valahol 200k alatt van. Ismer valaki ilyen modellt?
10 colosakból elegem van, amit a T meg a Voda árul, azok amúgy sem bejövősek, ezeken kívül csak az Asus 1000HG-ről tudok, de az is 10-es, ráadásul hiánycikk és már annyiba kerül, mint egy 1201N.
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
félisten
Sziasztok!
Valami olcsó netbookot szeretnék venni akár használtan is.
Ami fontos:
- megbízhatóság: legalább 3 évig szeretném használni
- minél hosszabb üzemidő
- 1024*xxx felbontás
- >40GB háttértárEzen kívül nincsenek igényeim, talán csak annyi, hogy a linux driverekkel ne legyen problémája, és nem lenne hátrány, ha nem a leglassabb proci/VGA lenne benne.
Sajnos, nem vagyok képben a netbookokban divatos hardverekkel kapcsolatban.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
zéhá
csendes tag
válasz lasvegas #12344 üzenetére
Már nem az a minőség mint volt,ˇˇ megállapításomhoz elfelejtettem odaírni, hogy ismerőseim és munkatársaim rossz tapasztalatai alapján. Ők azt mondják, a Lenovo, Dell, Toshiba sokkal jobbak. A Lenovo-nak messze a legjobb billentyűzete van. Egyébként ők sem gyártanak rosszat, és Dave-et idézve: minden cégnek vannak jó és gyengébb szériái.
Véleményeiteket figyelve azt hiszem, A Toshiba, Asus, Lenovo, Dell négyesből fogok választani.[ Szerkesztve ]
-
zéhá
csendes tag
Biztosan mindenki tudja, hogy a Fujitsu-Siemens házassága válással végződött. Két jó nevű cég együtt próbált valamit, de valahogy nem sikerült, sőt. A Fujitsu beadta a válókeresetet, majd a válás után egyedül újra. Deklaráltan csak a prémium és a professzionális kategóriában gyártanak a jövőben notebookokat és komplett rendszereket. Én a Fujitsura szavaznék az Asus-val szemben, csak nincs rá pénzem.
[ Szerkesztve ]
-
CBool
tag
válasz ro_bert17 #12363 üzenetére
A YouTube-os 1080p-vel úgy vagyok, hogy ennél megterhelőbb feladatot az elkövetkezdendő években nem fog végezni nővérem a gépen. Így ha ezt a próbát kiállja, akkor sok gondja nem lehet.
Valahogy az Asus felé kezdek húzódni, de már csak a Fuji készlethiánya végett is. Szóval köszi a hozzászólásokat! Még egyelőre megvárom, amíg lemennek itt az ünnepek.
-
ro_bert17
őstag
Mondjuk a 2 év is teljesen rendben van végül is. Nem tudom, de nekem még mindig a fujitsu a szimpatikusabb. Bár nem olvastam teszteket róluk, tippem szerint kevésbé lehet meleg pl.
Ezt a jútyub 1080p-t értem a legkevésbé. Több mindentől függhet, ráadásul szerintem még az izmosabb notit is igénybe veheti.Szerk.: Ez az izmosabb notit visszaszívom, bár még mindig érzem létszükségletnek a 1080p-s jutyub videókat. Viszont majd mond rá valamit egy olyan, akinek van ilyen fujitsuval, vagy asussal tapasztalata.
[ Szerkesztve ]
-
CBool
tag
válasz ro_bert17 #12360 üzenetére
Ezt a verzióját, csak ezüstben már alig találni. A 3 év garancia meggyőzőbb, de 2 év se kevés. Egyedül a proci miatt nem tudok dönteni. Ezért gondoltam hátha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban.
-
ro_bert17
őstag
Attól függ, hogy a fujitsuból melyik verzióját szeretnéd a P3110-nek? Ahogy elnézem 150k-tól 250-ig árulták (mert hogy elég kevés helyen látom már forgalmazni) különböző felszereletséggel.
Mindenesetre én valószínűleg a pici lifebookra koncentrálnék. Szerintem csajosabb, és erősebb (lehet). Ráadásul 3 év gar. -
CBool
tag
Sziasztok!
Nővérem szeretne egy notit magának (internetezésre, zene hallgatás, szóval semmi komoly feladat, deYoutube-on 1080p-nél ne sírjon be)
.
A problémám, hogy két noti közül nem tudok dönteni:
Fujitsu Lifebook P3130 vagy Asus Eee PC 1215nSzerintetek jelen pillanatban melyiket érné meg jobban megvenni?
-
OddMan
őstag
Egy U165 lenovo netbook-ban lévő ATI HD4200-as VGA kártya képes 1536kbps DTS és 640kbps AC3 hangot kiküldeni HDMI-n az erősítő felé?
Azt tudom, hogy TrueHD és DTSHD-MA csak 5xxx-es kártryákkal megy, de én arra lennék kíváncsi, hogy a szabványos AC3 és DTS hangokat a HD4200-as képes-e a HDMI kimeneten keresztül továbbítani?
Köszi!''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
agabe
addikt
Csodát nem is, de azért olyasmi teljesítményt mint egy ionos netbook-tól azért elvárnék.
Azt írják [Itt], hogy UVD2 -es dekódolást végez, amiről meg az írják , hogy :
UVD 2The UVD saw a refresh with the release of the Radeon HD 4000 series products. The UVD 2 features full bitstream decoding of H.264/MPEG-4 AVC, VC-1, as well as MPEG2 video streams, and in addition it also supports dual video stream decoding and Picture-in-Picture mode. This makes UVD2 full BD-Live compliant.
ez alapján bírnia kell.
-
PazsitZ
addikt
Lenne egy-két "hülye" kérdésem.
A netbookomba (HP mini 5101) tervezek venni plusz memóriát. Jelenleg 1GB DDR2 667MHz van benne.
Van ez a két memória: Kingston: [link] és HP: [link]
A kérdésem az lenne, hogy jelentene bármiféle különbséget, ha kingston 800as veszem, mint a HP 667-est? (Gondolom alapvetően jó bele az is... )
Egyáltalán miért ennyivel drágább az utóbbi? Legjobb tudomásom szerint a kingston is normális márka.- http://pazsitz.hu -
-
Dave™
nagyúr
A 4200-as nem biztos, hogy hardveresen képes dekódolni a H254-et. Leírásban ezt kifejezetten csak mpeg1,2, illetve divx esetében említik. A H264 csak dekódolás szintjén van megemlítve. Ráadásul te x264-et szeretnél vele dekódoltatni. A processzor meg egy egymagos AMD (Neo). Csodát ne várj ezektől.
-
agabe
addikt
Üdv!
Vettem egy Lenovo ideapad u165 -ös (subnotebook-netbook) -ot, amire azért esett a választás, mivel az átlag netbooknál jobbnak gondoltam. Az AMD 2Ghz-es proci, az ATI 4200 -as CPU, és a 2Giga ram ellenére az 1080p-s videok (youtube, vagy mkv) bizony nem folyamatosak. Miért lehet ez Ilyen hardverrel már hasonló gondnak nem kéne lennie szerintem...talán az előre telepített win7-es a ludas (home premium van rajta) ?
Nem csak a videó tűnt fel, hanem azért lassabbnak tűnik összességében is (néha egy böngészőablakra is várni kell kicsit, vagy egy-egy oldal betöltődése sem olyan gyors mint az ősrégi 6 éves asztali p4-esemnél ami pedig szintén nem sebességbajnok).
Van valami ötlet...esteleg driver frissítés megoldaná ? Még nem piszkáltam nagyon, de ha ilyen marad, akkor inkább visszaviszem.
Lehet, hogy a 4200-as ati chip csak ennyit bír, vagy valamiért nincs bekapcsolva a hardveres videogyorsítás alapból? 720p-s youtube videoknál is felugrik 60-80%-ra a prociterhelés[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
Tegnap nagyobb hasznalatnak lett kiteve az asus eee 1015PEM netbookom. 9 ora utazas volt buszon es vegig filmeket neztem folyamatosan. miutan leszalltam es haza ertem meg 1 orat irt ki a gep. szerintem ez azert nagyon jo! teljesen megvagyok elegedve a teljesitmennyel.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
lasvegas
tag
még amit elfelejtettem még,hogy sosem volt netbook a kezemben, régóta olvasgatom a fórumot,és sokan írták,hogy lassabb lesz a programok betöltődése,vagy ha sok ablak van megnyitva több alkalmazás megy de eddig szerencsére nem vettem észre lassulást pedig komolyan paráztam talán a 2GB ram miatt nem érzem lassúnak? pedig telepakoltam minden progival ami a ehhez kell,és egyenlőre ok a gép,jó azért videót szerkeszteni nem ezen fogok de netezni bőven megfelel és az akksi az álom
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy i9305 S3 Lte,Asus Padfone 2
-
lasvegas
tag
na ez szerintem hülyeség: ˇˇ Én a HP-t két okból nem szeretem. Már nem az a minőség mint volt,ˇˇ
nekem laptopban egy HP pavilion dv6 3040 ez van 2 hete vettem előtte egy dv5 1180 eh volt semmi problémám nem volt vele csak haver jó áron átvette, most karácsonyra vettem asszonynak netbookot végignéztem a kínálatot 2 hetem volt rá szó szerint minden márkát megnéztem,és a végén egy HP 5102 es lett a minősége a legjobb az összes általam láttott márka közül,6 cellás akksival adták 8-10 óra simán megy eddig már használgatom telepítgetek rá. 2GB rammal 102.000 ezrembe fájt de azt kell mondjam megérte, renew gép mint a nagy laptopom is de teljesen új,nem magyar a billentyűzet de 5-6 átlátszó matricával megoldottam azt is kaptam hozzá,gyorsan meg lehet szokni, csak ajánlani tudom, laptopban volt pár márkához közöm asus acer stb de ezután csak HP-t veszek seniortilla fórumtársnál vettem mindkettőt korrekt partner volt[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy i9305 S3 Lte,Asus Padfone 2
-
zéhá
csendes tag
Az igazság az, hogy kicsit általánosítottam, meg a Compaq és Pavilion szinten vizsgálódtam. :
A Toshibánál úgy vettem észre, hogy a C-vel kezdődőek ilyenek.
Ez az egész nálam onnan indul ki, hogy a legfőbb szempont a megbízhatóság, miután a szervízek morálja szerintem katasztrófális.Persze így nem lehet vásárolni, mert bármikor bármi elromolhat.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Ahogyan én látom: a HP-nak vannak gyenge szériái is, de a ProBook és az EliteBook, meg főleg az Envy azért nagyon ott van a szeren, és leszámítva a legalacsonyabb budget gépeket, az összes "kommersz" gépe (Compaq, Pavilion stb.) teljesen korrekt minőségű. A Dell-re, Lenovora kb. ugyanez áll, meg majdnem ugyanilyen szinten a Toshibára is. Azon nem kell meglepődni, hogy Kínában szerelnek össze meg Tajvanon, mindegyiket ott szerelik össze (szinte). A probléma a tervezéssel meg az anyaghasználattal szokott lenni. Ebben az msi kritikán aluli a megítélésem szerint, az acer meg az asus elfogadható, de ők is elég sok kívánnivalót hagynak maguk után. Én ezeket tapasztaltam. Az asus régen teljesen más értékeket képviselt minden fronton, nagyon megkopott a régi fénye. Az acer teljesen egyértelműen a mennyiségre megy, nem a minőségre. A lenovo sokat profitált az ibm-ből, a thinkpadek azért elég masszív szerkezetek. A kínaiakat lenézni tervezésben egyébként nagy hiba, ők lesznek a következő Japán (csak méretgazdaságossági okokból olcsóbban), és ennek egyre több jele van. Senki se lepődjön meg, ha egyszer csak jobb minőségű kínai gyártókkal fog találkozni, mint amit a koreai, európai, amerikai cégek képviselnek. Még nem tartunk itt, de azért már most tudok olyan területeket említeni műszaki cikkek piacán, ahol nagyon sok európai/amerikai gyártót elvernek a kínai tervezésű termékek - és persze töredék áron teszik ezt. De ez már nagyon off. Ezzel lehet vitatkozni, de én így látom.
-
zéhá
csendes tag
nézelődéseimkor én is ezt tapasztaltam az anyaghasználatot illetően. A belső tartalmat és minőséget nem gondolom rossznak. Szívesen megnéznék Gigabyte-ot is, de ez nem nagyon jön be Mo-ra. igaz, ők kis széria- és példányszámban dolgoznak ezen a téren. Én a HP-t két okból nem szeretem. Már nem az a minőség mint volt, valamint a munkahelyemen hp monitorokat nézek, és ott pont elég is. A Dell az USA-ban olyan, hogy mindenkiinek DELL-je van, vagy esetleg más. Ott olcsó cikk. Itt meg ráadásul vehetjük a lengyel összeszerelést.
A 3 év garancia ellenére fázok tőle, meg a dizájn sem az én világom. A Lenovo meg kínai tulajdonban van, és szerintem ők csak addig jók amíg csak szerelnek.
Most abban a helyzetben vagyok, hogy egy kívül Acer, belül ASUS netbookot szeretnék.
Valahogy így "ACUS" 1215N. -
aggleány
addikt
Ez mind nagyon jó, amit leírtál, köszönöm. Ezek sajnos két napon belül nem elérhetők Az a legnagyobb baj, hogy 24-én délig kellene.
Shteer: Én is leginkább az Asus felé hajlok, különösen azért, mert az elérhető két napon belül.
A HP-hez mit szóltok? Találtam egy használt garisat 80-ért. Annyiért megérné, nem? Még nem tudom, mennyi idős, most megy a levelezés.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz aggleány #12337 üzenetére
Cseréltetni kell a billentyűzetet (alapból nemzetközi van rajta), kb. 8 ezer Ft, tehát pont belefér a keretbe. Amiért ajánlom: HP, Atom N450 (nem régi 270/280), 3G modem, 7200-as 250-es HDD. Amit mérlegelj: 3 cellás akkumulátor (nem tudom pontosan mennyi, saccra 3-4 óra üzemidő N450-el, korrigálnak majd, ha hülyeséget mondtam).
Vagy: link
Ez dupla akkora akkuval, alapból magyar, nem renew (ez a gyakorlatban semmit sem jelent), nincs benne 3G, minimálisan gyorsabb a processzora (észrevehetetlen).
Ezek az én gyorstippjeim, majd a többiek mondanak mást is, aztán lesz miből válogatni
-
aggleány
addikt
Sziasztok!
Milyen netbookot vegyek?
Amit szeretnék:
- maximum 10.1 colos kijelző
- főleg netezésre, doksiszerkesztésre használnám
- hosszú üzemidő
- jó lenne, ha 250 GB lenne a HDD, de ha minden más jó, akkor nem baj, ha csak 160 GB
- ne legyen "női" színű
- színek: fekete, kék, barna, ezüst, piros, bordó, csicsamentesen
- normális billentyűzetkiosztás (pl. a Samsung n145 nem jó, ott az "í" betű rossz helyen van
- nem fogok játszani rajta
- lehetőleg max. 100.000,- forint környékén, ha egy kicsit több, az nem gondNagyjából ezek lennének az elvárásaim. A nehezítés annyi, hogy nemrég szólt a főnököm, hogy egy ilyet kapok Karácsonyra, válasszam ki, ő fizeti. Két napom van.
A neten már szétnéztem, addig nem zaklattalak Titeket, de sajnos nem értek hozzá, azt sem igazán tudom, hogy mit kell figyelni ilyen elvárások mellett.
Légyszíves segítsetek! Eddig hármat találtam, ami tetszene: HP 210-2020EH, Asus 1015PD és Samsung NF210. A Ti ajánlásaitok alapján, amit köszönök Sajnos a HP-ből csak azt a lepkés verziót találtam (Pesten), a Samsung jelenleg nincs, csak Asust talátam megvehetőt.
-
Dave™
nagyúr
válasz upszilon #12333 üzenetére
Netbookok közül még az első szériás wind, kopogós billentyűzet, kifényesedő műanyag (kopás), összességében is rendkívül gyenge anyaghasználat. Notebookból meg valami 600-as volt a típusszámában, r vagy x volt még mellette, erre nem emlékszem. Igazi fröccs-öntött szar, a touchpad teljesen ki volt fényesedve középen, illesztési hibák, gyenge anyagminőség, lötyögő zsanér. Na meg ott van az a csodálatos X340 vagy mi a típusa, CULV, sorjás műanyag élek, szintén kifényesedő műanyag, hajlítható (nagyon vékony) fedlap. Olyan anyagokat használnak, ami nem hordozható gépnek való. A wind is csak azért volt népszerű, mert az elsők között volt. Hol van most? Sehol. Ahova való. Gondolom még nem volt szerencséd élőben msi gépekhez (vagy pont minőségi összeszerelésű/anyaghasználatú gépekhez), ha szerinted az msi nem vacakot gyárt. Minőségi hordozható gépeket a HP, Dell, Lenovo és a Toshiba tud készíteni (na meg az Apple, eltekintve a műanyag burkolatú gépeiktől).
-
Dave™
nagyúr
MSI-t én biztosan nem vennék, szerintem az a notebookok legalja. Volt már szerencsém netbookhoz is meg notebookhoz is, szerintem botrányosan szar (anyaghasználat, megépítés elsősorban). Szerintem sokkal inkább acer, pedig annak is van elég baja.
A Toshiba sajnálatos, az NB200/300 is nagyon jó volt (bár előbbi kilógó akkuja azért nem annyira). Itthon egyszerűen nem tudják hova tenni szerintem, és veszik helyette az acert, asust, msi-t. Pedig sokkal feljebb van ezeknél. Érdemes lesz figyelni a renew hp-kat is, az 5103 N550-el, érintőképernyővel jelenleg 160k, ez ha bekerül renew-ba, érintőképernyő nélkül, igencsak jó vétel lesz. De ott van még a Dell is, meg még talán ide sorolható a Lenovo. Kell nekik még 1-2 hónap, nyáron meg már úgyis jön az új intel chipset, ami megeszi a HD tartalmakat is (bámulatos, hol tart már a tudomány )
-
zéhá
csendes tag
Én is bevárom a kétmagos procikat, vagy a 1215-ös ASUS áresését. Valamelyikőtök tud valamit az MSI-ikről? Nekem szimpatikusnak tűnnek. Egy Toshiba promótertől hallottam a minap, hogy a Toshiba nem hoz be több netbook-ot Magyarországra, mert keveset adtak el, és egy tabletet (Folio 100) ajánlott helyette. Az viszont nem az én világom.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Cselevy #12326 üzenetére
Én nem szeretem az ASUS-t, de ez az én bajom, nagyon valódi indoka nincs. Hardveresen rendben van, max. a winyó lehetne 7200-as de az amúgy is nagyon ritka. Kijelző méret és felbontás szerintem teljesen okés, az ehhez tartozó súly is. 6 cellás akku és 2G ram szintén jó. Viszont ennyiért még drága, 1-2 hónap múlva tuti nem keveset fog esni az ára. 100-110 körül már rendben lesznek. Most a karácsony amúgy is drágít rajtuk. Nem tudom mennyire sürgős a dolog, de szerintem érdemes várni vele egy akciósabb modellig. Mondanám a HP renew modelleket, de legalább fél év lesz, mire N550-el adják őket. Gondolom addig nem akarsz várni Szóval szerintem várd meg míg lefut a karácsony, január vége felé lesz ez olcsóbb is. Ha most kell azonnal, és belefér a keretbe akkor nem rossz, de azért még nézz körbe hátha van más ajánlat is.
-
Gergő_
őstag
ha megnézel pár szintetikus tesztet, láthatod, hogy ég és föld, azaz jobban jár az, aki az újabbat veszi.
Fogyasztásban meg nincs különbség, de ezt már elmondták előttem.
Tök mindegy, hogy valami 6 vagy 6 és fél óráig lehet használni...sőt talán a chipset még kevesebbet fogyaszt is?, nem tudom.
Egy pár flash reklám, vagy akár kényelmi szempontok miatt érdemes a kétszer gyorsabbat választani. -
Dave™
nagyúr
Nem tudom miért hiszed, hogy a kérdező egységsugarú, de gondolom annak mindenki örül, ha sokkal olajozottabb, "reszponzívabb" a rendszer. Nem reenderelésre van a két mag, hanem hogy a flashes oldalak ne akasszák meg, meg hogy az operációs rendszer is olajozottabban menjen. Hiába két szálas az egymagos atom, attól még egy 1.2-es C2 alapú Celeron szintjén mozog kb. (az N475), tehát nem árt a plusz fizikai mag és a hozzá kapcsolódó újabb virtuális szál. Fogyasztásban kb. 2W különbség van. Ez olyan sokat nem befolyásol üzemidőben.
-
danih
veterán
Packard Bell SE-210HG lett a vége az átlagtól picit kisebb mérete, roppant kellemes billentyűzete, 6 cellás akksija és 250 gigás HDD-je miatt. 80-85 körül nem rossz vétel szerintem (meg már lusta voltam tovább nézni, kell az asszonynak munkára).
[ Szerkesztve ]
-
Cselevy
csendes tag
Hi!
Kérlek dobjatok egy véleményt a következőre:
HP mini 210-2020 EH XK375EA
Ha esetleg van javaslat ettől jobb cuccosra (kb bruttó 120.000-ig),akkor azt is szívesen veszem -
Dave™
nagyúr
válasz eperlevel #12316 üzenetére
Ez a használhatatlan méret, főleg, ha hozzávesszük a felbontását (nagyon-nagyon aprók a betűk!). Plusz egy lassú, egymagos processzor van benne. Hordozhatóságban üt mindent, de nagyon kényelmetlen a használata hosszabb távon. Ezzel dolgozni esélytelen.
Ez tipikusan arra van, hogy mindig magammal hordom, és hopp, előkapom, hogy megnézzek valamit a neten. Egy mini-netbook, rendkívül sok kompromisszummal.
[ Szerkesztve ]
-
eperlevel
csendes tag
Na jó, egy kis megingás...
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_tablet_pc/sony/sony_vaio_p698e_mini_csucsgep_128_gb_ssd_fekete_189815983.html
Szerintetek?
-
danih
veterán
J&W Minix ACPI-vel sokan szívtak? Van friss Minix élmény?
[ Szerkesztve ]
-
danih
veterán
Nem feltétlenül, én pl. egy ilyen kisebb tabletet szívesen vennék (még kicsit várok míg jobban elterjed a kapacitív kijelző), ehhez pedig veszek egy olyan bőrtokot, melyben usb-s qwerty bill. van. így ha akarom netbook, melyen lehet dolgozni, ha akarom, tablet. Szerintem ez lesz a divat (persze nem feltétlenül androiddal, de lehet).
Kedvenc mobileszközöm is egy hasonló filozófiát képvisel - HTC Ameo. Imádom. -
Dave™
nagyúr
-
Zugi
aktív tag
Ma [Index főcím] volt a netbook. Egyébiránt nem is értem ki akarja temetni a netbook-okat. A nagy jósok szerint majd a tabletek kinyírnak mindent. Nemrég, amikor a netbook-omat vettem, a boltban épp ki volt állítva a pulton a legújabb androidos Toshiba tablet. Megnyomkodtam, de olyan jó játék gyerekeknek hatása volt. Androidos mobilom van, de azon a nagyobb felületen egyáltalán nem jött be a dolog. Szerintem az újdonság hatása ha elmúlik, a tabletek hanyatlani fognak, mert egy mobilon még elmegy a tapizós felület, de munkához szükséges a keyboard, valamint egy komolyabb oprendszer és hozzá illő szoftverek, nem pedig csak szimpla mobilalkalmazások.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz eperlevel #12297 üzenetére
Ennyit veszített az árából, korábban is csak az exkluzivitása miatt volt 600. Az a 224 még reális is érte az SSD meg a hihetetlen kis tömeg miatt. Ha nem tervezed 3 évig lecserélni, és sokat hordozod, nehéz lenne jobb társat találni. Magamnak egy probookot vennék inkább, de elfogadom, hogy neked az nehéz, és valóban, 1.7-es a szorzó tömegben. Szerintem mindent összevetve jó vétel az R500 annyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Dell Precision M6800/15.6"FHD IPS/i7-4810MQ/32GB/256GB SSD+500GB HDD!
- Hp mini laptop
- Laptop Töltö adapter BAZÁR, HP DELL LENOVO használt eredeti töltö
- HP D9Y32AA Laptop dokkoló, választható adapterrel.Illetve adapterek, DVI kábel.
- HP Odyssey 15.6-16.4 új noti ill. túra hátizsák (fekete piros, bélelt háttámlás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest