- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Bluetooth hangszórók
- eGPU tapasztalatok
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
upszilon
őstag
válasz runner 125 #11197 üzenetére
Ahogy óhajtod. Akkor csak kínlódj tovább.
-
Tim82
félisten
válasz runner 125 #11194 üzenetére
Meg BT 3.0, és van belőle belső 3G modemes és ujjlenyomatolvasós változat is. Az akkuidő viszont nem az igazi, és a DDR3-at, valamint az új szabványok szerepeltetését leszámítva nincsen benne hardveres előrelépés (N455 / N470 és GMA3150 van benne).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dave™
nagyúr
válasz runner 125 #11195 üzenetére
Semmit sem számít a 2GB ram, gyenge a processzor, a gma 950 sem segít be a dekódolásba, 720p-hez is kevés az Atom, bár van olyan, ami megy. Azért pörgeti maxon, mert 100%-os teljesítmény is kevés. Az Atom N270 (elvileg ilyened van) még lassabb, mint az N450, pedig ott is ugyanez a helyzet. Az N550 már valószínűleg izomból vinni fogja a 720p-t, jövőre pedig jön az új platform, ami natívan dekódolja a full hd-t is. Szóval nincs semmiféle vírus (legalábbis ezzel kapcsolatban tuti).
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
-
upszilon
őstag
válasz runner 125 #11195 üzenetére
Vírusod van. Használj linuxot, akkor nem lesz vírus-gondod. (Esetleg tudok adni egy saját összeállítást. Azzal menni fog.)
-
runner 125
nagyúr
..jah, és nincs vmi ötletetek arra, h h lehetne a prociját kicsit meghúzni? Nem tudom mi van vele, de 2gb rammal is, 720p-s film be-beakad. Pedig nem fut semmi a hattérben, kilépek mindenből, a procit meg maxon prögeti..
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Igen? Ejha. Őszintén szólva időhiány miatt elmaradtam mostanság a netbookokkal, 1-2 cikket láttam róluk, némelyiknek valóban 11,5 óra körüli gyári üzemidőt határoztak meg.
..viszont ez az 1018P piszkosul szép, főleg ettől a szálcsiszolástól. Rákerestem, látom 2gb dd3 alapból, és usb 3.0"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tim82
félisten
válasz runner 125 #11192 üzenetére
Nem mindegyik, sajnos pl. a 1018P kb. 6 órát tud.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
runner 125
nagyúr
válasz Mr.Grincs #11191 üzenetére
Hali,
Ha esetleg kell picivel olcsóbban netbook a bolti áraknál, akkor szólj csak.
Egyébként bátran ajánlom az eeepc-ket, az enyém még 1005HA-H, 8 órát tud akksiról, az újak állítólag 10 fölött elmennek.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok
A téma adott. Milyen netbookot vegyek? Nincs időm már az asztali géphez ülni, csak ritkán ezért gondolkozok ilyen mini notin. Előre is köszi a tippeket.Az euronics újságban van egy HP WB873EA noti 85 ért az nagyon fainul néz ki. 250 es HDD és 1GB ram, Windows 7 is van rajta.
Ha esetleg tud valéaki jobbat és olcsóbbat az szóljon bátran. Jah és Windows 7es kéne inkább nem XP-s.
[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
upszilon
őstag
"De ez az érintőképernyő még mindig teljesen hidegen hagy, ez nem tablet, meg ekkora felbontás mellett ember legyen a talpán, aki rendesen tudja használni. Elég kicsi ujjak kellenek hozzá. Én nem értem miért kellett ezt erőltetni."
Ezzel így, egy az-egyben egyetértek.
Nekem van egy 17"-os érintőképernyős asztali monitorom. Nem használom semmire, mert semmire sem jó, viszont egy vagyonért vettem. Most meg használtan semennyiért nem tudom eladni. Ennyit az érintőképernyőröl...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz iknight #11183 üzenetére
Bármelyik netbook, amelyiknek 6 cellás az akksija.
Nekem Samsung N150 van, igaz, az 85 ezerbe fájt jogtiszta XP-vel. Ez legalább 6 - 6,5 órát kibír, szerencsére nem fényes a kijelzője, és nagyon minőségi a készülék "karosszériája". BT sajna nincs benne, de én itt a hardveraprón vettem hozzá USB-s mini sticket kemény 400,- forintért.Több, mint kielégítő!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Dave™
nagyúr
válasz Gergő_ #11187 üzenetére
Ion sem kell hozzá, szerintem nem az NM10-et rakják mellé, hanem az új chipsetet, ami már elboldogul a HD-vel is. Fogyasztásban így valószínűleg kedvezőbb lesz, mint az Ion, a HD képesség meg ugyanúgy meglesz. Már nem tudom hol volt, de remélem a chipsettel nem várnak jövő év elejéig, és azt nyomják az N550-hez, az NM10 szerintem nem is tudná kezelni (aztán ki tudja).
Mondjuk nem tudom mennyire lett gyors a D550, valamivel gyorsabb még az asztalinál is, ami 100 MHz-cel nagyobb órajellel rendelkezik, viszont a 7zipes tesztben az N280 alig lassabb a Core 2 solonál, ami azért máshol nem biztos, hogy így végződött volna. Hiába tud jól tömöríteni, ha máshol elvérzik. De a két mag/négy szál + alacsony fogyasztás mindenképpen biztató
Ó nem, mégis csak NM10-el fognak kijönni, az új chipset majd csak jövőre
Nem is az Intel lett volna
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Gergő_ #11184 üzenetére
Már linkeltem ugyanezt Én is várom az Atom N550-et, olyan lesz mint amilyennek az elején kellett volna: nem egy erőgép, de rendesen használható. De ez az érintőképernyő még mindig teljesen hidegen hagy, ez nem tablet, meg ekkora felbontás mellett ember legyen a talpán, aki rendesen tudja használni. Elég kicsi ujjak kellenek hozzá. Én nem értem miért kellett ezt erőltetni. Viszont az alapgép nagyon bejövős, meg is fájdította a szívem, eszembe juttatva az 5101-em Azóta a processzoron meg a chipseten kívül ahogy nézem nem is változott semmi. A színek hidegen hagynak szintén, fekete legyen és kész
-
Gergő_
őstag
válasz upszilon #11182 üzenetére
Én is. Kétmagos Pinetrail 1MB cache-sel már nem lehet annyira rossz.
-
iknight
senior tag
Üdv uraim!
Létezik kb 80 e forint körül olyan mobil eszköz, netbook, table-t bármi amiben van wifi és az üzemideje 5-6 óra van legalább egy feltöltéssel?
Akik jó békét tudnak kötni, azok sohase győznek a háborúban.
-
Gergő_
őstag
-
róland
veterán
Acer Emachines 250?
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Dave™
nagyúr
válasz stevve #11176 üzenetére
Hát amennyi a rendes ára, annyiért egy új 5310m-et lehetne venni, ami nekem szerelem volt első látásra. Jobb a touchpadja (nagyobb és a gombok jobbak), akár celeronnal is, csak renew-ban ritkán van a legolcsóbb modell. Viszont a 4310s renew-ban 133, az már erősen közelíti a várható kétmagos netbook kategóriát árban, viszont sokkal többet nyújt, alig nagyobb méretben. Ejj, de oda vagyok a ProBook-okért
-
Dave™
nagyúr
Nem lesz az olyan gyenge... (AZ SU3300 valamivel erősebb, mint a 723-as Celeron)
-
Dave™
nagyúr
válasz EmThor #11170 üzenetére
Erre azért nem mernék fogadni, a 723-as Celeron általában gyorsabb, mint egy Atom N450, de van ahol alig előzi meg azt, pedig az csak egy magos Atom alig magasabb órajellel, mint az N550. A Celeronban pl. nincs HT, tehát egy szál, ez meg négy. Szerintem a 723-at simán le fogja nyomni.
-
Dave™
nagyúr
Van valami hír az Atom N550-el szerelt netbookokról? A processzor már rendelhető, gondolom lassan jönnek. Igazi előrelépés lesz a két mag (meg akinek kell a HD képesség).
-
elem67
csendes tag
válasz Real_Necro #11167 üzenetére
Jobban a hosszabb akkus üzemidővel van előnyben a Samsung, ami mégiscsak a fejletebb hardvernek (is) köszönhető. A Lenovo (anno IBM) nagyobb név De ettől függetlenül azért az N150.
-
Real_Necro
veterán
-
elem67
csendes tag
válasz Real_Necro #11165 üzenetére
A Samsung N150 -t ajánlom. (Fejletebb Atom N450 CPU, újabb Intel chipset ill. int. VGA és hosszabb akku üzemidő.)
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
átküldtek notis topicból, mert ott tettem fel kérdésem. Szóval.
Kollégám T-nél szeretne netes szerződés keretében egy netbook-ot venni 9900Ft-ért. Melyik gépet ajánlanátok, Lenovo S10-2 3G, vagy Samsung N150?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Quadkan
csendes tag
Hali!
Netbookot szeretnék vásárolni, de nem tudom melyik lenne a legjobb választás számomra. Segítségeteket kérném a választáshoz.
A gépet az egyetemen használnám. Főként jegyzetelésre, C, PHP és Visual Basic tanulására, amúgy nincsenek extra igények. Kivéve egyet: 12"-os legyen, mivel elég nagyok a kezeim és így könnyebb a gépelés.
[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
válasz krisszi8 #11160 üzenetére
Városban hirdeti a laptop.hu asszem óriásplakáton, de figyelj mert ebben szerintem csak 3 cellás akksi van, ami olyan 3-4 órára elég ha minden igaz. A billentyűzetét jónak mondják, amúgy olyan mint a többi.
Tegnap nyomkodtam ilyen kis gépeket megint árkád MM-ban. 11"-os Acer 751 már elfogadható kijelzőméretű volt számomra + batár billentyűje volt, nem kellett összehúznom a kezem, ára se rossz 90 alatt, de z520-as proci + 3 cellás akksi kilőve. MSI u200 volt még 140-ért, 12" CULV 753, de az drága.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
krisszi8
csendes tag
Sziasztok, Toshiba NB300-100 netbookot szeretnék vásárolni. Mi a véleményetek róla?
-
MC Pite
veterán
válasz Chris Kiki #11153 üzenetére
[link]
Mind3 böngészőnél próbálkoznak ezzel, és tény, van ami a céges C2D vason is szaggat - bár az eee900asomon kicsit több ilyen anyag vanKipróbálom a krómot, bár félek memóriaigénye miatt nem fogom használni...
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Chris Kiki
senior tag
válasz MC Pite #11151 üzenetére
A böngészők hardver gyorsítása alatt mit értesz?
Szerk:
Így, hogy szerkesztetted is csak próbálom megérteni mit szeretnél kérdezni.
[ Szerkesztve ]
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
MC Pite
veterán
Elnézést a féloff kérdésért, de próbálkoznak a böngészők hw gyorsításával (chrome, ie, ff), van valami olyan megoldás is ami _nem_ ionos, azaz az őskövület gma9xx-eken is segít?
Hivatalosan: Microsoft DirectX 9 with VRAM 128MB for Windows
De hw-esen nem tud dx9et (nem is azt írja mondjuk), ill böngésző függetlenül írja ezt az adobe, de ebben valahogy nem hiszek/nem láttam semmi gyorsulást (igaz, mérni most fogom).[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Steve-0
őstag
Én azt nem értem, hogy miért akartok HD Ready/FullHD felbontású filmeket nézni egy 10"-os 1024×600 felbontású monitoron, akkor látom max. értelmét ha van rajta HDMI port amivel rá lehet kötni a TV-re, amúgy tök felesleges ezen nyavalyogni...
-
elem67
csendes tag
válasz Chris Kiki #11146 üzenetére
Pedig igény a HD videók lejátszására lenne netbook kategóriára is, a YouTube-on is egyre több a HD tartalom. Ezeket már elviszi jól az Atom N550 procival szerelt netbookok.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz elem67 #11145 üzenetére
Igen, csak sajnos megtehetik, hogy nem teszik meg
Lásd N455
Amíg nincs konkurencia, nem kell a fejlesztés. Saját platformjain belül meg nem akar konkurenciát.Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
elem67
csendes tag
válasz Chris Kiki #11144 üzenetére
Akkor van még mit fejlesztenie az Intelnek, előre az Atommal
-
Chris Kiki
senior tag
válasz elem67 #11142 üzenetére
Sajnos nem dolgozza fel "játszva" a 720p videókat. A gyengébben kódoltaknál is 70-100%-os processzor használat van, sok pedig erősen szaggat.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
-
róland
veterán
Intel Atom
N270
N280
N450
N470Igazából mik a különbségek a fentiek között?
Nekem az U100-ban még N270 van, és azóta nem követtem az Atom-ok fejlődését.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
pckownz
őstag
Sziasztok!
A helyzet a következő, angliából tudnak hozni egy netbookot.
2 gép között vacilálok.
Packard Bell Dot S2
ill.
MSI U135.
Na most az MSI-ból lejön 10% kedvezmény.
Sajnos nem látom kiírva, hogy milyen VGA-t rejteget, de MSI.com -on GMA3150-et láttam ehhez a szériához, igaz DDR2 667ram volt hozzá jelölve.A gyári Win7 és egy Ubuntu Netbook menni rajta pendrive-ról.
Tudom, első kérdés az lenne, mire kell? Hát tanulni, mégpedig php és c++ programnyelveket.Várom a válaszokat, és köszönöm.
Üdv, pck -
elem67
csendes tag
válasz Chris Kiki #11127 üzenetére
Párom Fujitsu-Siemens Amilo Mini UI3520 netbookjának a kijelző mérete:
19.5 cm x 11.4 cm (sima vonalzóval mérve és a felbontása 1024x600). -
Bodzsi
csendes tag
szerintetek melyik lenne a jobb választás és miért(árban kb ugyanott vannak):
(B)ASUS K50IJ-SX344 T6570 3GB 320GB Wifi(/B)
15.6" HD (1366x768), LED megvilágítás, CPU Intel Core2 Duo T6570 (2M Cache, 2.10 GHz, 800 MHz FSB) HDD 320GB 5400rpm, RAM 3072 MB DDR2 800MHz , beépített videó kárty Intel GMA X4500Mvagy:
ACER Aspire 5738ZG-432G50MN PMD T4300
15.6'' 1366x768/ CPU Pentium Dual-Core 2,1 GHz/RAM 2GB 800MHz/HDD 500GB/ graf kártya ATI HD 4570 512MBvagy ha esetleg tudtok egy harmadikat 120 000ért...
-
Bodzsi
csendes tag
szerintetek melyik lenne a jobb választás és miért(árban kb ugyanott vannak):
(B)ASUS K50IJ-SX344 T6570 3GB 320GB Wifi(/B)
15.6" HD (1366x768), LED megvilágítás, CPU Intel Core2 Duo T6570 (2M Cache, 2.10 GHz, 800 MHz FSB) HDD 320GB 5400rpm, RAM 3072 MB DDR2 800MHz , beépített videó kárty Intel GMA X4500Mvagy:
ACER Aspire 5738ZG-432G50MN PMD T4300
15.6'' 1366x768/ CPU Pentium Dual-Core 2,1 GHz/RAM 2GB 800MHz/HDD 500GB/ graf kártya ATI HD 4570 512MBvagy ha esetleg tudtok egy harmadikat 120 000ért...
-
004
tag
Üdv!
Netbook vásárlás előtt állok, tanácsot szeretnék kérni, mert nem igazán értek a témához.
Fontos: -Filmezés(720, vagy esetleg 1080is),internetezés, egyszerűbb irodai programok, kisebb rendszerkövetelményű játékok, filmezés mellet is hosszú üzemidő(hány cellás aksi a jó minőségű?), 12" körüli kijelző, csendes legyen és könnyű, és ne foglaljon sok helyet. Keret: max. 140eFtVálaszokat előre is köszi!
-
robertel
senior tag
Fiúk, lányok, ehhez a laptophoz ki mit szól? Ár érték arányban szeritnem nagyon jó nem?
http://www.notebook.hu/notebook/asus/asus_k_sorozat/asus-k52f-sx243d„Mindösze három ember tudta egyetlen mozdulattal lecsendesíteni a Maracanãt: Frank Sinatra, II. János Pál és én" – Alcides Ghiggia ((((())))) Nexus S
-
Chris Kiki
senior tag
A 720p filmek Atom N450 processzor esetében a határeset kategóriába tartoznak. Néhányuk szépen lepereg, néhányuk akadozik. Ha biztosra akarsz menni HD lejátszásban, akkor csak Broadcom Crystal HD-vel szerelt gépet vegyél!
-
Chris Kiki
senior tag
válasz elem67 #11124 üzenetére
Valóban elkalandoztunk, de ez nem baj
Én is a nagyobb felbontásút ajánlanám, sőt, egyenesen HD-t ha van választási lehetősége.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy más 1024*600-as netbookok esetében a kijelző fizikai mérete pontosan mekkora.
Ha valakinek van itt a fórumozók között kedve és ideje, tegye már meg, hogy leméri a kijelzőt és beírja ide a méretét.Köszi.
-
hack69
aktív tag
Melyik a legolcsóbb ION2es gép? Ez már viszi a HD flasht és videót? Quake 4 megy rajta ultra graf beállítással is 20 fps felett gyors képváltás mellett is? Nekem csak a netbook opció, mert az optimus miatt elérhető hogy ne fogyasszon annyit, így hosszabb utakra is el ehet vinni és nem nagy és nehéz.
Plíz help!
-
elem67
csendes tag
válasz Chris Kiki #11123 üzenetére
Elkalandoztunk a kérdéstől: két netbook közül melyiket, én az elterjedt felbontással rendelkezőt ajánlottam. Jött a hsz, hogy ez torzítja a 16:9 képet és a kör meg nem kör. Erre tovább írtam: nehogy tévedésbe essen az esetleges vásárló, hogy te jó ég, torz lesz picit a kör a kijelzőn.. Egyáltalán nem lesz torz semmi a képen. Jobban jár, ha az elterjedt 1024x600-as netbookot választja mint a picit kisebb pixelszámút.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz Chris Kiki #11120 üzenetére
Persze, ha nem változtatod meg a film képarányát akkor nem fog torzulni, hanem lesz egy (kettő) szép fekete csík (ettől persze még a nem négyzet alakú pixelekből adódó torzítás megvan, legfeljebb nem veszed észre mert csekély). A probléma ott van, hogy a monitor fizikai (külső) méretei megfelnek a 16:9 aránynak, míg a felbontás nem.
Legalább is a Dell 10v esetében így van. Pontosan ugyan akkora a képernyő fizikai mérete 1024*576 felbontás esetén, mint 1024*600 esetén.[ Szerkesztve ]
-
elem67
csendes tag
válasz Chris Kiki #11121 üzenetére
Ha lejátszol az említett 1024x600-as felbontáson 16:9 arányú videót vagy megleneítesz egy 16:9 arányú képet, alul és felül egy-egy kis vékony fekete sáv van a kijelzőn. Nem torzít semmit Ugyan úgy nem, mintha 1024x768-as felbontású 4:3-as kijelzőn nézném, csak ez utóbbinál jóval nagyon fent és lent a kijelzőn a vastag fekete sáv. A kör meg kör, nincs torzítás semmi. Egy pixelnyi sem.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz elem67 #11117 üzenetére
A torzítatlan 16:9 képarány az 1.777...
Tehát Te is torzításnak mérted, csekély de torzítás.
Az adott fórumon egyébként még szavazást is írtak ki róla, hogy kit mennyire zavar.[ Szerkesztve ]
-
Chris Kiki
senior tag
válasz elem67 #11117 üzenetére
Persze, szerintem is érdemesebb minél nagyobb felbontást választani. Személy szerint én a HD-t választottam.
Nem én mértem meg, van egy Dell fórum ahol a Dell 10v-t mérték meg és bizony torzított.(non square pixels)Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
elem67
csendes tag
válasz Chris Kiki #11115 üzenetére
Esetleg meg mértél egy notit?
Mert tökéletesen kör a kör rajta.
1024x600 = 1:1.706 aránnyal rendelkezik,ha leméred akár melyik 8.9", 10"-os kijelző oldalait, pont stimmel. Éppúgy, mint pl. egy 1024x768-as felbontású 13-14-15"-os, vagy az újabb 15.4-15.6" 1280x800 stb. stb.
A gyártók pont úgy gyártják a kijelzőket a felbontásuk arányához, hogy pontosan stimmeljenek egymással, azaz a kör, kör legyen rajta. -
elem67
csendes tag
válasz Chris Kiki #11115 üzenetére
Ez tökéletesen így van képarányilag. De a gyakorlatban valamiért a gyártók által preferált és elterjedt felbontás az 1024x600-as. Véleményem szerint érdemesebb ezt választani a két netbook közül, amikről jelen esetben szó van.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz elem67 #11111 üzenetére
Bármilyen furcsa, de a normál 16:9-es képarányhoz tartozó elemi felbontás az 1024*576. Az 1024*600 egy kényszerített felbontás, a kijelzők képarányát megtartják 16:9-nek, miközben a függőleges felbontást növelik. 1024*600-on rakjál ki a monitorra egy kört, ellipszis lesz belőle, még ha csekély mértékben is.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ha Canonod van (nekem egy öreg 30D-m), akkor mindenképpen a gyári progit (DPP) tedd fel,azzal lehet a legegyszerűbben és legszebben dolgozni. Először szokni kell, mert fapados, aztán már hozzá sem akarsz nyúlni a többihez.
PS gyári konvertereszarnem az igazi, régebben Capture1-et használtam, de 2 éve profi Canon-os barátok átszoktattak a DPP-re,és igazuk volt....
Tedd fel a gyári cd-ről, majd a Canon oldaláról frissítsd!Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
PNP
őstag
válasz Bogyó bá' #11109 üzenetére
D400-ban el is veszik.
Többek közt ezért is kerestem nagyfelbontású 10"-ost. Szerinted melyik a leggyorsabb konverter ilyen kategóriájú gépre? Lightroom biztosan nem...
Régen volt egy RawShooter nevű progi, villámgyorsan kezelte a nyers formátumot, de talán már a 30D-t sem támogatta. -
Bogyó bá'
nagyúr
A PhotoShop netbookon történő használatánál nem a prociteljesítmény és a kevés memória a legfőbb korlátozó tényező (próbáltam), hanem a RAW-konverter egyszerűen el sem hajlandó indulni 1024x768 nál kisebb felbontással.
A prociteljesítmény az alkalmi, terepi munkához, képek áttöltéséhez, "gyors" RAW-konverzióhoz, egy-két kép helyszíni feldolgozásához elegendő, az ember az élete fő művét úgysem a helyszínen, 10"-os képernyőn fogja elkövetni. Arra később, otthon az asztali géppel is ráér. (Arra egy rendes, átlagos noti 15"-ja sem elegendő szerintem, kell a 22-24"-os monitor)
A Canon gyári RAW-konverterével (DPP) szintén ugyanez a gond, az alacsony felbontásra hivatkozva fel sem települ.kieg.: Pedig egy 10"-os netbook a legtöbb komoly-közepes fotóstáskába is simán belefér (még a notirekesz nélküliekbe is), és azért a merevlemezes "fotótáraknál" ezerszer többet ér, a vizuális ellenőrzés lehetősége miatt.
Nekem egy Lowepro D300AW-m van, a belső rekesz és a hátoldal közé simán betuszkolható a Samsung N150
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Sish
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni netbook vásárlás ügyében! A keret max 90 ezer lenne rá, főleg filmnézésre, netezgetésre lenne használva. Fontos, hogy legyen benne wifi, bluetooth, minimum 5 óráig kitartson az aksi és hogy bírja azért a strapát is. Főleg asus érdekelne, de ha tudtok jobbat azt is szívesen meghallgatom. Már van amúgy 2 kiszemeltem 1005PE 1005PX
Az az igazság hogy nem sokat tudtam meg a két gépről, ezért jó lenne valakitől egy élménybeszámoló vagy valami tesztet ha linkelne valaki azt is megköszönném Az 1005PX-ről főleg nem tudok látok semmit itt a topicban se.
Előre is köszi!Szerk: Jajj és jó lenne azét ha bírná a 720p HD filmeket is szaggatás nélkül (az nem zavar ha közben 100%-on van a proci kihasználtsága, csak élvezhető legyen)
[ Szerkesztve ]
Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!
-
pescara
aktív tag
Meg egy amator kerdesem lenne!Ha a mobilombol atrakom a sim kartyat a netbookba,csatlakozik internetre?Vagy specialis sim kartya kell?
-
elem67
csendes tag
válasz muchaco #11098 üzenetére
Összességében nézve a netbookok teljesítményét lényegesen kisebb, mint ami az átlag PC, ill. notebookoknak van. Elsősorban internetre fejlesztették ki ezeket a kis gépeket meg egyszerűbb irodai és kis multimédiás felhasználásra. A kis kijelző mérete, felbontása és ami "mögötte van" videókártya és általában az Intel Atom CPU nem teszi lehetővé az erőforrás igényesebb alkalmazások megfelelő futattását, ezek alól a hatékony munkát. Ilyen pl. a PhotoShop is, komolyabb használatával a fenti okok miatt korlátokba ütközhetünk netbookon futattva.
-
Scoobyka
addikt
Hali lenne egy kérdésem.
Egy amilo mini ui 3520ra rá lehet tenni egy osx operációs rendszert? Csak mert sok ót hallottam róla mind sebességben mind gyors felálásról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest