Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yoshida

aktív tag

Van egy grafikon a neten, hogy mekkora HD felbontást, adott kijelzőméretnél maximum mekkora távolságból érdemes nézni, hogy látszódjon is az előnye a sima dvd-hez képest.

Pl. egy 37"-os Full HD TV-t 4-5m ről nézni már olyan mintha egy sima tv-t néznél, nincs több részlet ami kivehető lenne. 1.5-2.5m a jó távolság.
    Lehet sokaknak nehéz megszokni hogy közelről nézi, de a moziba is rohadt nagy részét elfoglalja a vászon a látóterendek. Direkt kipróbáltam a múltkor, kb középső sorban ültem, és a két tenyeremmel szemellenzőt csináltam, a vászon szélességében (mint a lovaknak van szemellenző) és utána megnéztem mennyire tudom kinyitni, amíg még látom a kezeim. Hát nemsokat, tehát nagyon nagy részét a látótérnek kitölti a vászon. Olyan mintha az otthoni 17"-os TFT-met 30-40cm-ről nézném. (persze az már egészségtelen)

Játék: Lehet úgy is játszani a wind-el régi játékot hogy rákötöd nagyobb monitorra, és nem fogyaszt a gép így, a felbontás is megvan. (max egy wifi bill egér páros, és teljes a komfort :) )

Új hozzászólás Aktív témák