Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
válasz Moonwolf #20856 üzenetére
Tehát Philips Gogear Mix:
Konkrétan mire vagy kíváncsi?
(A fiamnak van egy, de állítása szerint elkavarta valahová.)
Mindenesetre én inkább kicsivel drágábban egy 3., vagy 4. generációs
Ragába ruháznék be. Kicsivel jobb üzemidő és pár + feature jellemzi.
(Sleep timer, törlés menüből.)
Mindkettőről elmondható, hogy a "Kihajcsa-e?" témában nem túl acélosak.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
válasz Moonwolf #20869 üzenetére
- "Up to 22 hours audio"
Ez 10-16 órát jelent a fullsound bekapcsolásától és a hallgatott zene
típusától, bitrátájától függően.
- Igen, de refurbished verzióban alig több, mint a harmada lenne.
- Ideális körülmények közt igen. (128 Kbps MP3, max. 70% hangerő, fullsound off.)
Ennek a 16 gigás változatát használom itthon. Elég ritkán kell tölteni.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
válasz Moonwolf #21009 üzenetére
Itt válaszolok, hátha mást is érint a jövőben.
- Mindenképp próbáld ki másik USB kábellal, mert találkoztam már olyannal,
ami ugyan működött, látszólag töltötte is a lejátszót, de csak látszólag...
Gyakorlatilag pár perc töltés után be kéne tudnod kapcsolni.
+ jeleznie is kellene a kijelzőn, hogy töltődik.
- Ha másik USB kábel használatával sem tudod feltölteni, az akku rossz.
Asztalt verni, garanciában cseréltetni.
- Honnét rendelted amúgy? Normális bolt bontatlanul küldi a csomagot.
A tiéd ki volt bontva?
- A fóliára nem tudok mit mondani, egy kép talán segítene.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
válasz Moonwolf #21014 üzenetére
A fóliára továbbra sem tudok mit mondani.
Fülhallgató: ugyanilyet kaptam a 4. gen. Muse-hoz.
A 3. gen. Ariazhoz viszont a füzetben szereplőt, ha jól emlékszem.
Lehet, hogy csak lusták voltak a képet megváltoztatni.
Ha a PC-ről leválasztva sem tudod bekapcsolni, asztalt verni, cseréltetni.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
pkaresz
őstag
válasz Moonwolf #23249 üzenetére
Szia!
Nem olyan rossz ez, de hallgasd meg s döntsd el, megéri e neked.
Nekem megfelel. Igaz nem hallgattam mást, csak gyengébbet!
Van rá lehetőségem.
Én DAC ként is használom, szerintem szépen teljesít.
Viszont nem szeretnélek befolyásolni!
A pénztárca is fontos!
Sorry azoktól akik nem értenek velem egyet.Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
-
-
őstag
válasz Moonwolf #29907 üzenetére
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
törölt tag
válasz Moonwolf #29911 üzenetére
Az lenne a logikus, de nem mindig igaz ez sajna. Az alsó kategória a lejátszók terén még elég véleményes, mert gyakran kompromisszumot kell kötni. Olyan, hogy olcsó, jó hangú és jól kezelhető is legyen, na ez nagyon ritkaság (nem létezik). A kínaiak jellemzően a kezelést szúrják el, de a Fiio esetében ez teljesen rendben van, és olcsó is, akkor már csak a hangminőség marad
Amúgy én régebben fogtam a(z akkor) 150 ezerbe kerülő AK100-at, rádugtam egy 10 ezres kis vacak AKG K430-at, és leesett az állam, hogy milyen jól szólt. Pedig azt a fejest kb fiókban tároltam addig, mert semmiről nem szólt számomra kielégítően.
-
őstag
válasz Moonwolf #29911 üzenetére
Hallgass az "öregekre".
Keress egy használt X3 II-t . Sztm 40 körül ki lehet fogni és vegyél hozzá kezdésnek egy SL HD681 EVO-t. Ha összejön később egy kis pénzed el fogod adni 3 ezer ( !?) buktával és veszel hozzá egy AKG 545-öt (én 30-nál többért nem vettem még), na azzal baba lesz,hidd el.Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
PHM
addikt
válasz Moonwolf #33471 üzenetére
Esetedben a végerősítő teljesítménye a mérvadó.
Csakhogy a lejátszókat nem hangszórók, hanem fej/fülhallgatók
meghajtására tervezték, amiknek az ellenállása jóval nagyobb a hangszórókénál,
+ néhány 10 mW elég a meghajtásukhoz.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Moonwolf #34954 üzenetére
No igen, alapvetően hangminőségi paramétereket, de túl nagy impedanciájú fejhallgatóval feltehetőleg nem fogja tudni megmutatni a teljes tudását a lejátszó. Olvasgass felhasználói-tesztelői véleményeket, hogy szerintük hol a határa a túl nagy impedanciának az M7-nél, és hogyan reagál erre hangilag.
-
törölt tag
válasz Moonwolf #35096 üzenetére
Akkor egy-két praktikus változtatással ideadaptálok a kérdéseidből és válaszaimból, amit az előbb megbeszéltünk, hátha más is kedvet kap a múltkor parlagon maradt kérdésedhez. Mert ez mostanában kardinális kérdés szerintem. (A praktikus változtatásaim annak nagyobb hangsúlyozására irányulnak, hogy számodra most aktuálisan nem feltétlenül külső hangkártya, hanem talán inkább tisztán külső DAC az opció az aktív hangdobozod mellé és a mobil DAP ellenében - ezeket a változtatásokat tehát most vedd figyelembe, mert ezt nem beszéltük át, csak szőrmentén jeleztem.)
"https://prohardver.hu/tema/mp3_lejatszok_melyiket/hsz_34944-34944.html
Ezt hogy értetted pontosan?
(...)""A számítógép általában elég rossz hangminőségű futómű - állítom én és némely más hifisták. Sokan ellenben nem így gondolják, manapság szinte mindenki számítógépet használ digitális futóműnek, és a digitális (pl. USB vagy SPDIF vagy ha nincs más, akkor optikai) kijáratára külső hangkártyát-DAC-ot kapcsolnak, azt mondván, hogy a számítógép jó digitális futóműnek, mert úgyis 1-esek és 0-ák. Én meg azt mondom, hogy az úgy nem jó. Ezzel szemben álló szempont, hogy a kérdezett Fiio M7 áráért komolyabb külső DAC-ot lehet venni komolyabb vonalkimenettel, mint amilyen a Fiio-ban van (teljesítményerősítő van az aktív hangdobozodban, nem kell most hangkártya neked, elég egy DAC). Pro és kontra évek a hangminőség szempontjából.
A praktikusság a mobil DAP mellett szól.
Ezeket kell megfontolnod, ilyenkor persze az a jó, ha meg is tudja hallgatni az ember a készülékeket, amelyek vásárlásán gondolkodik.
Nekem mobil DAP-om van, amelyet asztali DAP-nak is használok a hifi rendszerembe. Számítógépet én "elvből se".""(...)
Akkor ez sarkítva azt jelenti hogy hiába veszek egy külső(usb-s)-s hangkártyát, a minősége nem lesz sokkal jobb mintha csak egy mp3 lejátszóról szólna egy .flac?
(...)""Hogy mennyivel lesz jobb, hogy jobb lesz-e egyáltalán (vagy rosszabb), az a konkrét készülékektől függ. Meglátásom szerint a mobil DAP-ok sokat fejlődtek az utóbbi két-három-négy évben amiatt, hogy a fejlesztőik kezdenek ráérezni, hogy hogyan érdemes egy ilyen kicsike készüléket megtervezni, úgy a fejhallgatókimenetét tekintve, mint a vonalkimenetét. A kis méret hátrányai részben előnyükre fordulnak apránként. A digitális lejátszó viszonylag jól alkalmas a miniatürizálásra annak ellenére, hogy általánosságban a hifi készülékek számára fontos a méret a méretes alkatrészek miatt (trafók, kondik, diódák, tranzisztorok, csövek...).
(...)
Az általad konkrétan példaként kérdezett Fiio M7 egy új, viszonylag jó ár-érték arányú mobil DAP, ami egy hasonló árú önálló külső DAC-hoz - vagy hangkártyához - (amelyeknek ugyebár szerintem hátránya lenne, hogy a számítógépről kapnák a jelet) képest esetleg versenyben lehet. És vannak az M7-nél jobb ár-érték arányú mobil DAP-ok is abban az árfekvésben. Kásás ez a piac most, mert mindkét készüléktípus gyorsan változik mostanában. Tehát, hogy neked egy külső DAC(hangkártya) + számítógép vagy egy mobil DAP felelne-e meg jobban, azt a szóbajöhető konkrét készülékek meghallgatásos összehasonlításával lehetne magad számára eldönteni, összehasonlítva a készülékek szolgáltatásainak számodra fontosságát is.
Az első, ott a topikban adott válaszomban azt próbáltam mondani, hogy én azt valószínűsítem, hogy jelenleg kb. hasonló ár-érték arányú lehet a kinyerhető hangminőséget tekintve a mobil DAP versus a számítógép + külső DAC (esetleg hangkártya) megoldás, és inkább az dönthet, hogy szolgáltatásban mire van jobban szükséged, például fontos-e a mobilitás, később is aktív hangdobozod lesz-e vagy passzív (mondod, hogy hifi rendszerhez nincs helyed jelenleg)..."[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz Moonwolf #35096 üzenetére
A nagy kérdés, hogy mennyit akarsz elkölteni rá? Ha jól sejtem, akkor a Microlab-ot line-out-on "táplálnád", tehát eleve csak olyan eszköz jöhet szóba, ami tudja ezt. Ha DAP-ot vennél, akkor érdemes olyat, ami tud usb-dac-ként működni így két legyet ütsz egy csapásra.
(#35098) stefi81 ennyiért az ES100-ból és a BTR5-ből jobb hangot kapsz: [link]
-
kemcso
Ármester
válasz Moonwolf #35107 üzenetére
(DSD egy parasztvakítás a hordozható világban, így nem az alapján kell eldönteni, hogy egy adott lejátszó elég-e, jó-e vagy sem. De ezt csak zárójelben írom)
Régi lejátszó megfelelt hangminőségben?
Ha mindig usb-dac módban megy a DAP, akkor semmi jelentősége nincs annak, hogy az akkuval mi lesz.
Külső hangkártyát ebben a topikban ne várj ajánlásként, nem ide tartozik. -
fericske
addikt
válasz Moonwolf #35107 üzenetére
Bármi elromolhat, és el is fog romlani.
Csak ez miatt nem érdemes kizárni a beépített akkumulátoros cuccokat.
Én évekig használtam a dapomat dac-ként, semmit nem romlott a kapacitása.
Ráadásul a saját akku jó hatással van a hangminőségre. Simább, zajmentesebb.
Pl. a közkedvelt Mojo, meg sok Woo audio termék is profitál akkuról való működéséből hangminőség tekintetében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Inspiron 16 7610 27% 16" 3K IPS i7-11800H RTX 3050 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- RTX 3070-ET KERESEK! AKÁR TÖBB DARABOT IS! AKÁRMILYEN TÍPUS! /Személyesen értemegyek/
- Yoga Slim 7 Pro 14IAP7 27% 14" 2.5K IPS i7-1260P 16GB 512GB IR kam gar
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Házimozi rendszer 5.1-Denon-Magnat-Quadral
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest