Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    Pár hét használat után kissé pontosabb kép a Cayin N8-ról.
    Ismerős ígérte, hogy összehozunk egy SP1000 CU összehasonlítást, ezért most csak emlékezetből és óvatosan hasonlítgatok, de nem is ez a célom.
    A kezelésről kialakított kép összességében elfogadható, rengeteg paraméterezhető beállítással, de az SP1000 gördülékenyebb volt. Nyilván megszokható, illetve lejátszik mindent, akkor is, ha nincs track-okra bontva, vagy önálló .iso fájlként is nagyrészt kibontja a dolgokat, ebből a szempontból jobb mint az SP1000, de kezelésileg azt választanám.
    Mérete határozottan emberbarátibb, bár a súlya akkora, de nekem jobban kézreáll.
    A 4,4 mm-es balanced aljzat verhetetlen, kérem az Astell@Kern-t kopizza ezt, mert a 2,5-es gyakran horror.
    Nem teszteltem a BT módjait, ma kipróbáltam a hiby link irányítást, az Pazar, nálam jobban tette a dolgát mint az AK pluginja.
    Hang…
    Nyilván ez a fő mérce, nálam legalább is.
    Nos rengeteg paraméterezhető beállítás létezik mint írtam, van egyrészt a kimeneti jelszint állítás (3 fokozatban) ami változtat a hangképen, van egy impedancia illesztése (normal és high+) itt elég jelentős a változás (elsősorban térben és élénkségben) illetve 6 DSP beállítás a DAC chiphez (ezek egyfajta kiterjesztett ES100 szerű DSP módok és egy tér érzet beállítás (wide és narrow). EQ van, de számomra irreleváns.
    Nos számos tesztelési folyamat eredményeként kijelenthető, hogy mind SE (Korg cső mód) mind Balanced módban példás dinamika és tér jellemzi, szerintem ebben páratlan a kicsike.
    Ha az sp1000 terét veszem alapnak, akkor az N8 egy mélységi és magassági kiterjesztése ennek a szélesség megtartásával, egy szóval nagyobb…ez érezhető, tapasztalható.
    A tér ábrázolására valóban a holografikus jelző illik a leginkább, tehát ott vagyok mindent hallok, érzek, tapasztalok, minden rezgés átfut rajtam.
    Nem beszélnél most magas és mély hangok ábrázolásáról, robosztusabb, mint az SP1000 és sokkal élettelibb a hangulat, ha az AK stúdió (analitikus) felvételt mutat, akkor az N8 egy koncert hangulatát idézi…minden élettelibb…
    Természetesen nem részlettelen, nem túlzó, vagy torz a hangkép, hanem élet van mindenütt.
    Rettenetes energiája van, bátran merem állítani, ez a dap valóban képes fejesek megszólaltatására, nem a hangerőt figyelembe véve, hanem a dinamikai jellemzőket is bele számítva. Most nem írnék non plus ultra megfogalmazásokat, de szeretném még pár fejessel kipróbálni, olyanokkal is, amik nehezen hajthatók…

    A cső kimenet hiába SE módban van, elhiteti a nagyobb teret, kissé pszeudo itt minden, de jó értelemben, nincs fátyolos torz csöves jelenlét, de puhább, árnyaltabb minden. KB 15-20 perc kell neki addig szenvedés az egész, inkább visszaváltanál a balanced SS módra ahol MUse02 és OPA1622 végzi a hálás feladatot.
    Nem bántam meg, hogy megvettem a kis jószágot, most hétvégén, ki sem esett a füles a fülemből, néha csak kajlán mosolyogtam, érezvén, ezeket a zenéket így még nem hallottam…soha..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák