- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
emitter
őstag
Nekem alapból 1 ablak/1 lap megnyitásakor kb. 40megát eszik, az oké.
Most pl. megnyitottam 5 ablakot, meg az egyiken belül 5 fület, így eszik 80megát, még ez is okés.
FF 1.5.0.3
Win XP pro (orig) - SP2 nélkül!!!
nem lehet, h nektek sp2-vel akad?
----------
Más: nekem olyan van, hogy FF-ból megnyitnék egy online adást, behozza a mediaplayer pluginját, és lefagy a FFIE is fagyizik - 100% proci
Próbáltam mediaplayer 9-et, 10-et, uaz.
Régebbi xp-installkor szintén sp2-nélkül toltam, uez a mplayer+FF-verzió, minden uez, és akkor ment..
valami ötlet?
ui: ha mediaplayerbe: url megnyitasa -> ekkor is lefagy (csak nem a FF, hanem a WMP)
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Azért ezzel igazán csinálhatnának valamit, jó ideje fennáll ez a probléma.
Kb 50-60 ablak nyitása mellett eszik a róka kb 300 megabájtot, pár óra múlva ugyanennyi ablaknál már 6-700 MB körül zabál+virtuális memória és erőteljes swappelés kezdődik.
De az IE sem jobb, az is zabálni kezd sok ablaknál, illetve 14-18 ablak huzamosabb használata esetén egyszerűen megfagy az Explorerrel együtt.
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
1. about:config
2. jobb klikk -> új logikai
3. config.trim_on_minimize
4. true
Ez annyit csinál, hogy a RAM helyett a merevlemezen tárol. Így nagyban lecsökken a memória-használat
-------------------------------------------
1. about:config
2. browser.sessionhistory.max_total_viewers
Itt ha módosítjuk a megadott értéket, akkor azt állítjuk vele, hogy egyszerre maximum hány oldalt tárol memóriában a firefox. Ha kevesebbre rakod, akkor lecsökken a mem-használat.
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
Tesztverziókat ne rakjatok fel úgy, hogy előtte nem csináltok mentést a profilotokról. Sőt, ilyeneket érdemes csak tiszta, új profillal használni. Ha vannak a felrakása előttről biztonsági mentéseid a fontosabb fájlokról, (pl a Bookmark Backup kiterjesztéssel), akkor elvileg csak vissza kell ezeket másolnod. Különösen a prefs.js lenne fontos, hisz ebben tárolja a beállításokat (az about:config bejegyzéseit is), és egy-egy új verzió rengeteg dolgot szokott változtatni ezeken.
-
róland
veterán
Nem, de nem is a jelszavak megjegyzését hiányolom, hanem azt, hogy korábban a felhasználói neveket ajánlotta fel automatikusan. Ha meg nem csak én használtam valamit, akkor egy szép kis legördülő listából választhattam, hogy milyen néven szeretnék bejelentkezni.
A jelszót természetesen addig is be kellett gépelnem minden egyes alaklommal.
Szerk.: Most nézem, hogy mégis be van ikszelve.
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
A Noia skineknél nem olyan kis világoskék ikont használ hozzá, mint amilyet a könyvjelzőkhöz?
Egyébként most hallottam, hogy a Microsoft az msn.com-on letiltotta külön a Mozilla alapú böngészőkben a jobbklikket. Hát nem aranyosak, hogy ilyen fair eszközöket használnak a versenytársaikkal szemben? Bár annyi eszük nem volt, hogy rájöjjenek, hogy a kis scriptjüket 2 kattintás letiltani az AdBlock-ban...
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
Pedig van, csak elfelejtették berakni a forrásba az autofelismeréshez a linkeket. (De már írtam nekik, remélem, javítják.) Bővebben: link
-
dekoninck
aktív tag
Na, ezen felbuzdulva én is találtam valamit: Bővebben: link
Állítólag ez a 7.10.14.0 a jó.Legközelebb alaposabban keresek, ha lenne rá időm.
-
Sil
senior tag
Mert a ''release'' verziókból sajnos nincs is hivatalosan. De tulképp ha másik mappába installálod, és külön profilt használsz hozzá (pl a parancsikon célját kiegészíted azzal, hogy -p ''profilneve''), akkor szerintem elférnek egymás mellett, bár a Programok hozzáadásánál tényleg csak az egyik szerepel...
-
Sil
senior tag
#2158-59, #2164 (a #2159-ben lásd a linket az újdonságokhoz). Közben kipróbáltam én is, egy zip buildet, tényleg gyorsabb és tényleg elég stabil. (Egyébként azóta van még egy tesztverzió belőle, javítottak valami bugot az előzőben.) A kiterjesztések közül viszont nagyon kevés működik még vele. Az új Beállítások ablakkal szerintem nem lesz könnyű megbarátkoznom, a régi jobban tetszett. Igazán látványos új funkciók nem kerülnek bele az 1.1-be, inkább csak egy csomó bugjavítás, meg az új Gecko motor és az azzal kapcsolatos újdonságok (pl további szabványok támogatása, pl még több a CSS3-ból, vagy az SVG...). De az ''átlaguser''-nek is lesznek pozitívumok a gyorsaságon kívül is, pl a kiterjesztések telepítése/eltávolítása még könnyebb lesz (pl lehet a Profilon kívülre is tenni, elég lesz az .xpi fájlt egy megadott mappába tenni az automatikus telepítéshez, vagy pl a kiterjesztés mappájának törlésével is el lehet majd távolítani).
-
Sil
senior tag
5.9 a driver verziószáma? Utánanéztem, a régi verziók kódjából kihagyták a Mozilla alapú böngészőket (erre volt egy hack), a legújabb verzió (7.12.x) meg hibás, az azért nem megy Firefox-szal (ezeknél a hack sem működik). Próbálj mondjuk valami 7.10.x verziójú drivert szerezni, azzal állítólag megy. Bővebben: link
-
Pet_i
senior tag
Ide is jöhet a válasz: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Én is Flashget-et használok, és hozzá a Flashgot kiegészítést! Szépen együttműködnek..., de ha reklámmentes abszoltú ingeyenes letöltőre vágysz, sajnos angol, akkor Free Download Manager : Bővebben: link
-
Sil
senior tag
Én GetRight-ot használok, de sokan esküsznek a LeechGet-re, a Net Transportra vagy a ReGet Deluxe-ra is. Tulképp mindegy, melyiket választod, ezek mind együtt tudnak működni a Firefox-szal, ha máshogy nem, a FlashGot kiterjesztés segítségével. Bővebben: link
-
-
Yaye
őstag
...csak mert nem itt olvasom először hogy néha bődületes memfoglalást jelez a task managerben az FF. Most nekem pl két példány FF van nyitva, mindkettőben egy-egy tab (egyik ez a ph-s hsz-modul), és 39 MB memet foglal
Ez nem sok egy hangyányit??
[Szerkesztve] : Már 42 mega ugyanaz a két ablak...
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
na én innen letöltöttem, de ez egy futtatható fájl, és nem telepítő. Ettől még nagyon szépen fut, de regiszti bejegyzése nincs, illetve lehet, hogy van, de awin installer az nem látja ezt a programot.
Ezen kívül nem bírom feltenni a flasht, de azt majd +oldom vhogy.
Ugyhogy most van egy futó programom, ami látja a régi beállításokat, a flash kivételével minden fut, csak nincs bennt a program file -ok között -
Sil
senior tag
Na, utána tegnap megnéztem a Plug-in FAQ-ban, ott is volt link erre az új Java-ra, úgyhogy leszedtem onnan az 5.0-t. Aztán kaptam mindenféle szép kis hibaüzenetet (pl csak kis piros x-ek jelentek meg az applet helyett, a Java FAQ-ja szerint ez attól van, hogy nincs jól megadva a proxy - mondjuk ilyet nem is használok... de nyilván a szolgáltatóm rosszalkodott akkor)... Ma már betölti, bár párszor csinált összeomlást (érvénytelen laphiba különböző .dll fájlokban), de aztán töröltem a Cache-t meg a Java cache-ét is, és persze kivártam, amíg betölti rendesen az egészet, szóval most úgy tűnik, műxik... Az Állapotsorban még mutat valami JSException vagy milyen hibát, azt nem tudom, micsoda...
-
Sil
senior tag
Regisztrálni kell? Ez valami fizetős dolog?
Más: ha valakit érdekel a FlashGot kiterjesztés 0.5.2. verziója, javított magyar fordítással, feltehetem valahova, most kaptam a kiterjesztés szerzőjétől. (Nem tudom, a honlapjára feltette-e, vagy a kiterjesztés frissítésével elérhető-e már...) -
tomcsi23
veterán
Nem tudom, hogy mi van fent, ami Neked nincs.
Esetleg, próbáld meg ezt: Bővebben: link -
Sil
senior tag
-
andorpapa
őstag
Hát az túlzás, hogy rájöttem, a hiba még megoldatlan, de talán azzal lehet összefüggésben, hogy Win98SE alatt akarom futtatni, amin semmilyen javítás nincs fent. XP alatt totál frankó, nagyon ajánlom mindenkinek.
Most tesztelem a Tweak Network Settings extensiont, nagyon frankó. Nem hittem benne, de kipróbáltam, és tényleg hasít. A PH!-t eddig kicsit lassan hozta be a Firefox, most meg villámgyorsan. Ajánlom kipróbálásra. Az Adblock és a felugró ablakok tiltása meg egyenesen zseniális az Exploreren megöregedett user számára. -
faster
nagyúr
Egy hírtovábbító mechanizmus.
Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest