Hirdetés
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini PC
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Szerintem félreértesz.
Nem egy megjelenített hibaüzenet oldal lokális lementéséről ("oldal mentése") beszélek, hanem egy linkelt fájl lementéséről (jobb katt, "cél mentése más néven"). A hibaoldal ez esetben nem is kerül megjelenítésre. Lementem a fájlt (pontosabban azt hiszem, hogy lementettem), FF nem szól semmit, és csak később derül ki, hogy a fájlom közel sem az a pdf, exe, akármi, aminek elsőre látszik, hanem egy html hibaüzenet. A böngésző -ha jól sejtem- a http kérés eredményeképp visszakap egy státusz kódot a szervertől, és a FF szemmel láthatóan nem érzi lényegesnek megemlíteni, hogy az történetesen mondjuk nem 200 (succesful) hanem 404 (not found).A lokális mentés szerintem sem a http protokoll ügye, azt Goose-T vetette föl. A szervernek tökmindegy, hogy a böngésző helyben mit kezd a kapott anyaggal, megjeleníti, vagy csak elmenti. Nekem felhasználóként viszont nem mindegy! Ha a hibához generált hibaüzenet-oldal nem kerül megjelenítésre (mint pl a jobbgombos mentésnél sem), akkor a böngészőnek minimum illene szólnia, hogy "figyuz haver, nem mutattam neked hibaoldalt, de azért jobb ha tudod hogy nincs mit elmentenem, mert 404 hibát kaptam a szervertől".
Nem a hibaoldal lementését kéne lehetetlenné tenni, hanem azt, hogy a hiányzó fájl helyett, annak a nevén, figyelmeztetés nélkül mentődjön el a hibaüzenet.Nálam 8as IE van, az ha jobb kattintással mentek egy törött linket ami mögött nincs fájl, akkor ezt adja: [link]
Szerintem ez így teljesen korrekt, és egyszerűen nem értem hogy a FF miért szivatja a júzert. -
Yaye
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Óh, mea culpa! Szerepel valahol a HTTP protokollban hogy "hivatkozás mentése" esetén a hibaüzenet oldalt kell elmenteni a nem létező célállomány nevén, mintha minden a legnagyobb rendben volna, és közben egy büdös szót nem szólni, hogy 'hé haver, valami gáz van'? Biztos csak én siklottam át fölötte
(Az IE pl nem ment semmit, hanem nagyon helyesen közli hogy szorri, a fájl nem található.) -
Yaye
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Ja úgy látszik, de ettől függetlenül az eredeti kiterjesztéssel menti el, ami akkor is abszurdum, ha a legördülő menüben firefox dokumentet mond (nálam még azt se, mert nálam meg winamp dokumentumot, a lényegen nem változtat). Holott nem csak hogy eredeti néven nem, de semmit nem volna szabad mentenie, hanem hibaüzenetet kéne adnia, szerintem.
Igazából arra volnék kíváncsi, hogy ez mindig íg működött? Nemhogy ez egy ordas bug? -
Yaye
őstag
Nem vagyok FF újszülött, de ez a vicc nekem új:
Ha egy olyan linkre kattintok, ami elvileg egy fájlra mutat, de aminek a célja nem létezik, 404 hibaoldalt kapok. Ez eddig ok.
De ha a linkre "hivatkozás mentése más néven"-t nyomok, akkor szó nélkül elmenti a linkelt fájl nevén... a 404 hibaoldalt! Egy szóval nem említi, hogy a link halott, és a hiba csak később derül ki amikor a "lementett" fájlt megpróbálja az ember megnyitni.Kipróbáltam más gépeken, más szolgáltatónál, régebbi FFekkel is, és ott is. Ez mindig is így működött FF-ban?! (IE ugyanitt hibaüzenetet ad mentés helyett, amiben közli, hogy a fájl nem található)
Itt egy próbálható halott link: web.t-online.hu/cirom1
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- LEGO klub
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Saab, Volvo topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem egy megjelenített hibaüzenet oldal lokális lementéséről ("oldal mentése") beszélek, hanem egy linkelt fájl lementéséről (jobb katt, "cél mentése más néven"). A hibaoldal ez esetben nem is kerül megjelenítésre. Lementem a fájlt (pontosabban azt hiszem, hogy lementettem), FF nem szól semmit, és csak később derül ki, hogy a fájlom közel sem az a pdf, exe, akármi, aminek elsőre látszik, hanem egy html hibaüzenet. A böngésző -ha jól sejtem- a http kérés eredményeképp visszakap egy státusz kódot a szervertől, és a FF szemmel láthatóan nem érzi lényegesnek megemlíteni, hogy az történetesen mondjuk nem 200 (succesful) hanem 404 (not found).
(Az IE pl nem ment semmit, hanem nagyon helyesen közli hogy szorri, a fájl nem található.)
Azzal a névvel és kiterjesztéssel menti el a htm fájlt, mint amire eredetileg mutatnia kéne a linknek.
KAMI911