Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
laccczka
tag
Egyes Scorpion sisakokba való Exo-com sisakbeszélővel kapcsolatban van valakinek gyakorlati tapasztalata?
Az új sisakban ki van építve a helye. Nem tudom, hogy vegyem meg hozzá a gyárit vagy rakjam át a régit (Interphone). -
laccczka
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Van bogárháló, egy próbát megér.
-
laccczka
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
90-es tempónál is párásodott.
Szellőzők nyítva voltak, a plexi egy hajszálnyit nyítva, maszk volt rajtam.Azért zavar mert nem a plexi párásodott (a pinlock dolgozott) hanem maga pinlock a sisakbelső felőli oldalon.
Sisakcsere (pl. jobban szellőző endúró sisak) megoldaná a problémát?
Nem fázok a motoron még 4 fokban sem így nagyon frusztráló, hogy nem én vagyok a leggyengébb láncszem
-
laccczka
tag
Mostanában párásodott a plexim(pinlockkal).
Mivel a régi plexi már karcos volt ezért új plexi + pinlock lett véve.Az első használatkor már párásodott.
Viszont amit észrevettem, hogy a pinlock párásodott az arcomhoz közeli oldalával.Az időjárás száraz, 7 fok volt.
A sisak Givi 50.6.
Túraenduro motoron.Mit tehetek a probléma ellen?
-
laccczka
tag
válasz
pepucs
üzenetére
2 hónapja van meg, cirka 3.000 Km-en használva.
Eddig semmi negatívum, autópálya tempót bírja, rossz utakon is atomstabil. Ahonnan rendeltem(Ali) onnan van a stabi is, szettben is lehet kérni.
Láttam tesztet is róla ahol tényleg összehasonlították az eredetivel és csak a tokra felragaszható foglalat bukot meg.
Ennek hatására a tartó a csillapítóval meg lett véve 3.500 HUF-ért, a tokot illetve a poncsót a gyártótól szereztem be. -
laccczka
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Sajna az én tudásom csak idáig terjed (biztosíték ellenőrzés, fesz mérése).
Sem időm, sem tudásom, sem eszközöm nincs a komolyabb dolgokra.
Amint tudom eljuttatom egy motorszerelőhöz.Oppenheimer #142385:
A vészvillogókapcsoló külön van. -
laccczka
tag
Sziasztok!
Menet közben elment az irányjelzőm. Indulás előtt ellenőriztem, minden okés majd egy félóra motorozás után már semmi.
Sem az irányjelzőkapcsolóra sem a vészvillogóra nem reagál.
Biztosíték (utas alatti) okés de később kimérve kiderült, hogy már addig sem jut el a fesz.
Merre érdemes még kutakodni?
Honda CBF600 NA 2005 PC38. -
laccczka
tag
Köszönöm a Moto Safety-s infókat
-
laccczka
tag
A HUMDA Moto Safety máriapócsi szervezésére sikerült beregisztrálni többedmagammal.
A kérdésem azokhoz szólna akik már voltak az előző rendezvényeken.
A helyszínen van lehetőség kaja, innivaló vásárlására vagy vinni kell magunkkal?
-
laccczka
tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Imádtam.
A nadrág szára a gumis bizbaz miatt nem tudott felcsúszni, a dzseki zsebei nem áztak be.
Egyedül a nadrág kivágását kellett ducktape-pel leragasztani (ahol a motoros nadrág zsebeit tudod elérni).
Amint ez megtörtént a több órás eső sem volt ellenfél.Ezzel a szettel szerettem meg esőben motorozni.
-
laccczka
tag
Gumicsere esedékes a Hondámon.
Nyíregyházán hova érdemes vinni a motort ahol a szerelést is megoldják? -
laccczka
tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nekem csak egy akku kabelt javitottak.
A rendorsegi mocikat oda viszik, nem hallottam panaszt a munkajukra. -
laccczka
tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
R17
Yamaha Mathe -
laccczka
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi a felajánlást de remélem addig csak tudok szerezni.
Legfeljebb útonállóba megyek át és kirabolok egy motorost
-
laccczka
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Direkt nem írtam típust mert a Pinlock szerint több gyártó sisakjaiba is hasonlókat tesznek, pl.: Arai, Nolan, Shoei, stb.
Nekem pont Scorpion Exo 710 air van, szóval nem gyártó/típusspecifikus. -
laccczka
tag
Segítséget szeretnék kérni.
A hétvégén a sisakomnál tapasztaltam, hogy a pinlock rögzítő csavar eltört.
Néztem a pinlock.com oldalán, több mint 10 ezer forintért már el is postáznak egyet.
Ha valaki tudna magyar beszerzési forrást és azt meg is osztaná velem azt nagyon szépen megköszönném.
Annyira vártam már a hétvégét, hogy végre idén is motorral járhatok munkába erre pénteken szembesültem a problémával.
Egy ilyet keresek:
-
laccczka
tag
Napszemüveg vásárlás előtt állok és olyat fogok venni amit tudok a sisakban is használni.
A kérdésem az lenne, hogy polarizált lencséset érdemes-e választani? Nem zavaró a használata motorozás közben? -
laccczka
tag
válasz
z123456789
üzenetére
Egy ilyet vettem Ali-ról.
1 óra esőt kibírt (lehet lett volna több is csak eddig tartott a hazaút).
Magasnyomású mosásnál már bepárásodik.
Tartós 150-es haladásnál sem esik le (a max eddig 180 km/h volt)
Én egy Samsung A5 2017 telót tartok benne tokkal de több méretben lehet kapni. -
laccczka
tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Tavaly ősszel leptem meg magam egy EXO 710 air-el.
Igaz csak egy hónapig ismerkedtünk mert jött a tél. A pumpa segítségével pontosan illeszkedik a sisak illetve észrevehetöen csendesebb mint amikor nem használod.Nem tudom, hogy kinézett típusra is igaz-e de a 710-nél több külföldi fórumon írták, hogy eggyel nagyobb méretet kell választani. A fejméretem lemérve M-es lenne de L-st rendelve (FC-MOTO) tökéletes a búrámon.
-
laccczka
tag
Köszönöm a tanácsokat

-
laccczka
tag
Megvolt életem első hűtőfolyadék cseréje (motoron).
Viszont nem tudtam a kiegyenlítő tartályba cuccot önteni csak a radiátornál. Egyszerűen nem fértem a tartályhoz sem tölcsérrel sem a flakonnal.
Beindítás után kb. 10 percig néztem de semmi mozgást nem láttam a tartályban csak azt a kis folyadékot ami az előzőnél benne maradt (1 dl).Levegős lenne a hűtőkör, esetleg más a probléma oka?
-
laccczka
tag
-
laccczka
tag
Köszönöm a segitőkész válaszokat, hozzászólásokat.
-
laccczka
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Értem én, hogy neked ez így unalmas de hidd el nem azért írok, kérdezek itt mert amúgy a kutya sem szólna hozzám.
A 12 éves gépkönyv annyit ír, hogy 10w-30, JASO, MA. Ellenben meg sem említi a full vagy félszintetikus lehetőségeket. Megtehetném, hogy szervízbe viszem minden olajcserére de szeretném én csinálni a saját örömömre.
Nem facebokozok és ez itt tudtommal egy fórum ahol elképzelhető, hogy kapok egy-két értelmes választ is.Ahogy észrevettem egyes tagoknál elég komoly tudás, esetenként több évtizedes tapasztalat is összegyűlt.
-
laccczka
tag
Juj, nem gondoltam, hogy egy vallásháborút fogok kirobbantani.

A könyv szerinti 10w-30 lessz kiválasztva.
Motul 5100-es típus elég vagy mindenképpen a 7100-est erőltessem?Boccs a láma kérdésekért de inkább az elején érdeklődök mint a végén szidjam a tapasztalatlanságomat.
Ez az első nagy motorom.
-
laccczka
tag
Én a kérdést úgy értettem, hogy Repsol vagy Motul legyen(mint márka)?
A viszkozitas mar a konyv szerint lenne. -
laccczka
tag
Boldog tulajdonosa lettem egy 05-ös CBR600-asnak. Patika állapotban van és ezt szeretném megtartani így inkább megkérdezem, hogy nehogy hülyeséget csináljak.
Most rendelem az első általam végzett olajcseréhez az olajat de nem tudok választani a Motul 5100 10W-40 illetve a Repsol MOTO SINTETICO 4T 10w-40 között.
A motor napi használatban van, ingázok vele (110km, hajnali indulás). Melyiket rendeljem szerintetek?
-
laccczka
tag
Lenne egy ingyen elvihető Lazer Bayamo motoros bukósisak. Használni már nem ajánlott (60 km/h-s sebességgel pukkantam vele) de pl.szemléltetésre még kíváló. A plexi letört de a pinlock használható egy másik sisakon.
-
laccczka
tag
válasz
Pahli
üzenetére
Ideiglenesen, míg nem találod meg az igazit addig tényleg elég egy jó minőségű túra bakancs.
Vizet bírja, apróbb balesetet megoldja (lásd esetem).
Ha viszont megvan a "célszemély" akkor törekedj a mielőbbi beszerzéséről.
Az orvosok szerint rohadt nehezen gyógyul pl. egy bokatörés (ha egyáltalán 100% vissza lehet bűvölni) -
laccczka
tag
válasz
-Mike-
üzenetére
Brazilok

Köszönöm mindenkinek az észrevételeket, tanácsokat.
A konklúzió számomra a leírtak, megbeszéltek szerint:
- a baleset elkerülhető lett volna ABS segítségével
- nem elég a figyelmes vezetés, ÜLDÖZÉSI MÁNIA KELL!!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
26 év aktív vezetés sz@rt sem ér ha motoron vagy.

-
laccczka
tag
válasz
etnies
üzenetére
Nem akarlak megbántani de hetente kb tucatnyi ilyen esetem van mint a videódon.
Debrecenbe járok dolgozni. Mostanában már a tömegközlekedés is érdekes arrafelécanniball #100130:köszi a tippet, ha nem lenne a bajom akkor is érdekelt volna.
-
laccczka
tag
Köszönöm mindenkinek az észrevételt

Megerősítettétek a sejtésemet, hogy ABS-el (valószínűleg) megúsztam volna.
Egy pár adat az eseménnyel kapcsolatban:
- cirka egy éve motorozom (14.000 km) tehát még most kaparom össze a rutinomat
- a motor üzemanyagtartálya olyan vékony kialakítású, hogy nem lehet combbal megtámasztani
- a kanyar enyhe ívű de pont az ív közepén voltam
- a vizes füvet nem mertem bevállalni
- nem pánikoltam be (még meg is lepődtem, hogy hideg fejjel döntök), egy pillanat alatt végigfutottam az alternatívákon és tudatosan döntöttem
- a "barátaim" csak mentőt hívtak, rendőrt nem akartak, őket én értesítettem
- a motorról nem tört le semmi de órát, tükröt, indexet cserélni kell, tegnap meg tudtam nézni, beindult elektromos dolgok működtek
- sisakról a plexi tört le (kuka), kesztyű kilyukadt (kuka), esőruha kilyukadt (kuka), nadrág a bokánál kilyukadt (kuka), telóm megrepedt (üveg csere)Részemről egy zúzódott bal vállal megúsztam, egy hét betegszabi alatt ki lesz pihenve az orvos szerint.
Jövő héten kedden lett volna a korlátlan A-s forgalom vizsgám, már a következő motort nézegettem. Kawasaki ER5 tetszett de nincs hátsó ABS így felejtős.Tegnap voltam a rendőrségen, ott azt mondták 3-4 hét mire határozat lesz majd azután kezdődik még a biztosítós rész. Elképzelhető, hogy csak a szezon végére lesz valami előrelépés de legalább lesz időm motort nézni, kiválasztani.

Mivel rutintalan vagyok meghallgatok, megköszönök minden építő kritikát, ötletet.
-
laccczka
tag
Vagy erősebben lépek a fékbe vagy belerongyolok az autóba (kb.20-25 m volt a távolság)
Előtte nem fékeztem mert megvolt a szemkontaktus plusz a jobb egyes is engem nézett.
Amikor odajöttek hozzám kérdeztem a vezetőt:
- Nem láttál?
- Láttalak.
- Akkor?
Vállvonogatás volt a válasza. -
laccczka
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Tegnapelőtt megvolt a második balesetem és szeretek tanulni a dolgokból.
Védett úton haladtam (60km/h) mikor egy benzinkútról kihajtott elém egy "jóképességű". Ez amerre járok napi szinten megtörténik az utakon de esős volt az úttest illetve kanyarban jött ki elém. Máskor egy vészfékezés káromkodással megfűszerezve elég szokott lenni de az előbb leírt tényezők miatt esélyem sem volt megállni.
Kikerülni nem lehetett mert jöttek szembe az én oldalamon pedig a sáros, gödrös út mellett árok van.Egyetlen esélyt - a komoly sérülés elkerülésére - a vészfékezésben láttam. Amikor ráléptem a hátsó fékpedálra már akkor tudta, hogy csúszás lesz a dologból de inkább ez mint az ütközés. A motoromon (Suzuki RV 125) nincs ABS így ebből blokkolt a hátsó.
A kérdésem arra irányulna, hogy ha ABS-es lett volna a hátsó fék, a fentiek ismeretében lett volna esélyem elkerülni a borulást?
Belinkelem a kapott felvételt a balesetről hátha ezzel pontosabb választ kapok.
-
laccczka
tag
Megkérdeztem az asszonyt (okmányiroda vezető), csak plasztikkal szabad vezetni a fenntebb kérdezett esetben.
-
laccczka
tag
Van egy 1 éves Lazer Bayamo sisakom ami kb. 60 km/órától a plexi alsó szélénél engedi be a menetszelet.
Már zavaróan. A kapcsolatunk elején még nem tett ilyet.
Tudok ezen változtatni vagy csak a szomorú elválás maradt? -
laccczka
tag
Beszereztem egy MRA univerzális plexit.
A felrakás tök egyszerű volt de sehogy sem sikerül beállítani úgy, hogy ne legyen szélzaj. Van valami metodika ami szerint megtalálnám a helyes poziciót? Szélcsatornát most nem szeretnék építeni.
A motorom Suzuki Van Van. -
laccczka
tag
Bukósisakot tudtok ajánlani amivel elviselhető a szélzaj?
Nem FLAC minőségű zenét akarok hallgatni kristálytisztán de a mostani bukómmal(LS2) 60 km/h sebességnél már nem hallom sem a forgalmat, sem a saját motorom hangját.

Ha füldugót használok(Alpine Motosafe Pro) még akkor is átjön a szélzaj ezen a retteneten.Max. 50-55.000 HUF a keret illetve naked a mocim.
-
-
laccczka
tag
Mint pár tucat hsz-el előrébb jeleztem, egy reggel nem indult a motorom.
Köszönhetően segítő fórumtársaknak (ezúton is örök hála nektek
) sikerült lábon eljutni a motorszerelőhöz.Ahogy kell, elkezdtek méricskélni és kiderült, hogy az önindító gombja/kapcsolója a bibis.
No para, hamar szétkapták és jött a döbbenet:A KAPCSOLÓ BELSEJÉT BESZŐTTE EGY PICI PÓK.

De annyira, hogy elmondásuk alapján olyan sűrű volt a fonat mint a filc.
Fénykép sajna nem készült.Most a poén az, hogy ha egyszer megtörtént akkor megtörténhet többször is.
Hogyan lehet ez ellen védekezni?/A pókocska egy éjszaka alatt beszőtte a garázsban tartott motort./
-
laccczka
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Modositom az elobb leirtakat a te altalad irottakra.
Vagyis a FI jelzes az inditas elott kialszik. -
laccczka
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Gyujtast raadom, uzemanyag szivattyu felberreg, FI vilagit.
Rovidre zarom, motor beindul, FI kialszik.
Akkor megse a rele a bibis? -
laccczka
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Rovidre zartam, beindult, FI kialudt.
Koszi a tippet. -
laccczka
tag
A kulcs elfordításakor felberreg az üzemanyag szivattyú, kigyullad a FI visszajelző de a gomb megnyomására nem történik semmi. Semmi hang nincs a káromkodásomon kívül.
Annyira siettem, hogy még a biztiket sem volt időm megnézni.
Ezért érdeklődök, hogy ha hazaérek miket nézzek meg rajta.
A kitámasztót többször is ki-be hajtogattam(az üres fokozat ellenőrzésekor). -
laccczka
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jelenleg dolgozom, este tudom meg nézni. Milyen értékeknek kellene lenniük?
A dühitő az egészben az, hogy munkábajáráshoz vettem. Direkt fiatalt(3 éves), direkt egyszerű technikát.
-
laccczka
tag
Olyat sajna nem tudok produkálni.
-
laccczka
tag
Ööö...egy kis segítséget szeretnék kérni a következő problémám megoldásához.
Van egy 3 éves RV125 mocim ami nem indul. Tegnap délután még mentem vele kb. 60 km-t de ma reggel már nem akarta az igazságot. Ha ráadom a gyújtást a FI jelző világít, az önindító viszont meg sem nyekken. Mit nézzek meg rajta esetleg ami segítene a megoldásban?
A gáz az, hogy a legközelebbi motorszerelő is 20 km-re van.
-
laccczka
tag
válasz
tboldi
üzenetére
Még a kórházban érdeklődött egy cég, hogy képviselhet-e? Természetesen jutalékért.
Mivel sem a családomban, sem az ismerőseim között nem tudtam olyanról aki hasonló cipőben járt, én meg nem akartam a netet bújni, hogy kitanuljam mikor mi a teendő, ezért rábólintottam a kérésre.
Szerződéskötés után mindig csak annyi volt a dolgom, hogy a keletkező dokumentumokat elektronikusan küldjem el a számukra. Ők meg már tudják, hogy mikor, kinek, milyen levelet kell küldeni.
Szerintem miattuk mentek eddig ilyen gyorsan a dolgok.
-
laccczka
tag
válasz
canniball
üzenetére
Az autó tulajdonosa utas volt, aki átadta a volánt a barátjának.
A barát vezette az autót úgy, hogy (soha) nem volt jogsija.Mind a kettő elismerte tettét.
Mivel a sofőr/barát tette bűncselekmény (segítségnyújtás elmulasztása) ezért kell a tárgyalás.vendingo: súlyos sérülés volt
-
laccczka
tag
válasz
tboldi
üzenetére
Ezt a részt nem értem.

Tavaly augusztus végén volt egy csúnya balesetem (motoron elütöttek) és azóta már minden anyagi káromat megtérítették:
- motor
- öltözet
- kórházi költségek
- rehabilitáció
- utazási költségek
- keresőképtelenség miatt kieső összeg, stb.A kifizetésekkor tételesen fel voltak sorolva, hogy mire mennyit kapok és ezeket nem kevertem össze a baleseti biztosításaimmal.
Úgy, hogy az első tárgyalásra még a jövő hónapban fog sor kerülni.

-
laccczka
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
+ a rovarsereg sem repked.
-
laccczka
tag
Tisztelt Nagyérdemű!
Javaslom, hogy jelöljünk ki tabu szavakat(kezdetben legyen mondjuk az "ABS", de igény szerint bővíthető).
Aki a tabu szavakat kiejti/leírja az legyen köteles befizetni egy meghatározott összeget az általatok erre a célra létrehozott pénzalapba.Év végén a befolyt összeg közjegyző jelenlétében kisorsolásra kerülne a tabu szavakat nem használó fórumozók között.
-
laccczka
tag
Esetleg a benzin márkája is számíthat?
Úgy értem, hogy minden forgalmazó más és más adalékot tol a forgalmazott benzinjébe.Valahol olvastam, hogy a MOL is valami 90 napot szavatol a sajátjára.
ui: mondjuk ettől függetlenül a tavaly augusztusi molos benzinnel a múlt héten pöcc-röff indult Dezső.
-
laccczka
tag
válasz
Djuree
üzenetére
Esetleg http://www.mathemotor.hu/
Vásároltam illetve gariztattam náluk. Korrektek voltak.
Szervízelésben viszont nincs tapasztalatom velük. -
laccczka
tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Pont ilyet vettem ma. Ezért nincs még tapasztalatom vele.
Lomha 8V:Mivel se normál töltőm se bikakábelem nincs ezért valamelyik nap visszarakom a motorba, világítást rajtahagyom kb.20 percre aztán majd kiderül az igazság.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Augusztus 31-én volt a balesetem akkor állt egy hónapot majd azt követően csak hazamenet volt (2km). Novemberben a nagy hidegek előtt kiszereltem és azóta a lakásban pihen az aksi. Ezért nem tudom még, hogy a töltő nem jó vagy az aksi nem jó vagy csak egyszerűen minden jó

-
laccczka
tag
4 hónapja kiszereltem az aksit azóta nem volt töltve.
Ma vettem egy lidl-s csodaakkutóltőt ami felismeri és tölti is...pontosan 1 percig.Létezne, hogy ennyit merült volna csak az akku(3 éves gyári) vagy sz@r az akku/töltő?

-
laccczka
tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Állítólag az illető svéd cserediák és mifelénk (VADKELET) sokan gyógyszerre isznak mert az úgy jobb.
-
laccczka
tag
Azért büszke vagyok magamra, hogy nem valami átlagos fütyi csapott el

-
laccczka
tag
Július végén szabadság címszó alatt egy hetet töltök a Dunántúlon.
Tervezem, hogy minél több márkakereskedést felkeressek a motorok élőben való megtekintése végett
Így még is csak könnyebb ráizgulni egy adott típusra mint a netet böngészve.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét, tanácsát, észrevételét!

Sok mindenre ráirányítottátok a figyelmemet amin amúgy simán átsiklottam volna.

üdv.
laccczka -
laccczka
tag
válasz
D1Rect
üzenetére
Az A1 akciósan mostanság olyan 30 akárhányezerben állna meg.
Feree13:
ez esetben inkább az idővel spórolnák illetve persze kényelmesebb lenne utazni is és nem kell senkihez, semmihez igazodni. Úgy, hogy a munkáltatóm fedezi az utazásom egy részét így havi 10.000 HUF bukóban vagyok. Ha átállnék motorra a munkáltató által adott összeg bőven elég lenne az üzemanyag költségre plussz maradna havi 10 db ezresem a motor fenntartására. Tulajdonképpen erre az összegre irányult az eredeti kérdésem, hogy elég lenne-e havonta.Archer:
Igen, hasonlóan tervezem a nem motoros hónapokat(november-március)geresics:
Az a probléma, hogy a többi típus nem jön be. Mi a véleményed a 200-as VAN VAN-ról?SymbianOS:
Igazad van, nem tudom milyen lesz egy 125-sel közlekedni. Most is csak a szükség visz rá. A leelőzésekhez hozzá vagyok szokva mert bicajjal túrázom és tudom milyen érzés amikor egy türelmetlen gk meg akar hágni
. Attól, hogy jogkövető állampolgár vagyok aki megpróbálja betartani a szabályokat(esetünkben a KRESZ, sebességhatár) meg tudlak érteni amikor valaki a 90 helyett beáll mondjuk 70-re. Ilyenkor én is olyat mondok, hogy Isten csak kötőszó a mondatban.canniball:
Ha motort veszek akkor hosszú távra tervezek, így meg csak új éri meg.
Bár az is előfordulhat, hogy nem lesz elég a 125-ös (amire TI is felhívjátok a figyelmemet) és kevesebbet bukok egy használttal.
bogyo112:
Kicsit én is így érzek. Mi lesz ha egyáltalán nem nekem való a motorozás?
Inkább bukjak egy 30-ast mint 100+ ezer forintot.Végezetül mint tapasztalt szakértők mit szóltok a B tervemhez?
-
laccczka
tag
Köszönöm az újabb észrevételeket, tapasztalatokat.
A jogsi kérdéskörben nem a pénz dominál mert az csak egyszeri kiadás.
A hozzáállásom az, hogy miért adjak ki többet valamiért (ami esetemben az A2 vagy a korlátlan A jogsi) amit a büdös életben nem fogok használni.A motor választásánál is azért esett a voksom a 125-ös VAN VAN-ra mert tetszik és kényelmesnek tűnik.
Nem szándékozom cikázni a városban vagy csapatni az országúton. Csak vigyen el A-ból B-be. Kövezzetek meg de a sebességhatárokat mindig betartom. Ergo ha a városban tudok normálisan 50-el közlekedni illetve országúton megy 80-at az már számomra megfelelő.
Ráadásul a megteendő táv fele elég rossz minőségű.A MÁV nyaranként felénk (VADKELET) az 54 km-es utat általában 2 óra alatt küzdi le plussz ugye még el kell jutni is az állomásra illetve a járatok menetrend szerint indulnak nem pedig az én érkezésemet nézik.
A saját gépkocsimmal ez sosem több 1 óránál.Az anyagiakra rátérve jelenleg úgy állok hozzá, hogy behiteleznék egy újra. A SUZUKI mostanság 3%-os THM-el hirdet.

-
laccczka
tag
Köszönöm az észrevételeket illetve a tanácsokat.

Ezek szerint újra kell gondolni a motor választást.
-
laccczka
tag
doc, bogyo112:
Köszönöm az észrevételeket.
Nagyobb vasnak milyet ajánlnátok ami külsőleg és karakterisztikában is hasonlít a VAN VAN-ra?A nagyobb jogsi nem akadály az életkor miatt (42 éves vagyok) csak nem szeretnék egy olyan motort amit úgy se használnám ki.
-Mike-:
Összegben még nem gondolkodtam. Legyen először olyan motor ami tetszik és jó aztán valahogy csak lesz rá anyagi fedezet.
-
laccczka
tag
Tisztelt Nagyérdemű!
Az utóbbi időben nagyon-nagyon kacérkodom, hogy nem kívánok élni a MÁV által nyújtott élvezetekkel.
Az egyik alternatíva a motor általi munkába járás.
Mivel csak B kategóriájú jogsim van és robogót nem szeretnék ezért az A1-es jogsiban gondolkodom.
A számomra tetszetős motor a SUZUKI RV 125 VAN VAN.
(szerény személyem 178 cm/100 kg és soha nem volt motorom így első motornak szerintem tökéletes)A kérdéseim a következőek lennének:
- az említett motor képes lenne kiszolgálni napi 120 km munkába járást
- mivel havonta közel 3000 km lenne a megtett táv milyen fenntartási költségekkel keljen számolnom?Ha esetleg a közösségnek más motorválasztása lenne azt is szívesen megfontolnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Garmin topik
- Spórolós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpársportok
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest