- Computex 2025: számítógépházak a Formula portfóliójából
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
fa4hu
őstag
A következő problémát tapasztaltam:
Fehér nyulam-bulam 1.5.2-nél élő, működő adatkapcsolat esetében nem tölt le videót a Youtube. App data és cacehe clear, semmi. Uninstall, majd install, működik. 2G/3G/WIFI/tethering kapcsolgatás, megint nem működik. Titaniummal visszateszem a működő időszakban készített mentést, megint semmi, csak az újrainstall segít. Más alkalmazásnál is előfordul a hiba (pl. ebuddy). Mi okozhatja ezt?
(A WR xda-s topicjába sem tudom megírni, mivel még nincs kellő számú egyéb hozzászólásom.)
-
mazsonpopo
tag
Sziasztok,
az 1. hozzászólásban nem igazán találtam megoldást a problémára, egyelőre csak külföldi oldalakon találtam hasonló problémával küzdő felhasználókat.
Egy teljesen gyári, 2.3.6-os Android-al rendelkező Defy+-ról van szó és naponta sokszor magától újraindul. Valakinek volt már ilyen? Van rá valami megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget,
K. -
defy456
aktív tag
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségeteket hogy van egy defym ami valószínű valami kínai import lehet mert furcsa a töltője(de van európai átalakító hozzá) ezeket írja a telefonról:
system version: moto_version2.59.0mb525.retail.en.ch18
kernel: 2.6.29 jfqk83@zch68lnxdroid36 #1
bpflex version: ucajrdnemarab1b80aa035.0r
apflex version: gas_asia_usajordanrtkhtw_p021
build number: jrdnem_u3_2.59.0erre milyen 2.2.2-t húzhatok rá, és hogyan? moto update-el mehet?
jó erre a verzióra a cm7
Csak mert olvastam valahol, hogy a kínai telefonokra veszélyes lehet európai sw-t tenni.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Nincs mostanság vmi aktuális? Valami újdonságot kipróbálnék, már nagyon kezdem unni a CM9-et és a szaggatásait is.
-
VMatteo
őstag
Jó estét!
Ma magától újraindult a Defy-m...lassan kellene egy ROM csere. Van most vmi aktuális lightos ROM, amiben Maps és ilyesmi nincs? -
somi52
őstag
builb prop tuning [link]
-
chab7
addikt
válasz
szuszinho #39663 üzenetére
Gondolom azóta megkerested a választ ami : igen.
Ha FR-t nyomnál akkor egyrészt nullázódnának a beállításaid, másrészt nagy valószínűséggel bootloopot okozna.
A leírásokban FR-re sehol sem hívják fel a figyelmet. Mindenhol wipe data van ehelyett javasolva. Ha kellene a romcseréhez az is akkor benne lenne a leírásban. -
RootRulez
félisten
Töltöm az RC3-at az oldalamra, két perc és meglesz a link.
-
chab7
addikt
Az akku esés az amiatt van, hogy nem jól tudja a szoftver az akku valódi töltöttségét. Ez az esés általában akku kalibrálás után eltűnik. A kalibrálás menetét már sokszor kibeszéltük, keress rá itt a topicban "akku kalibrálás" és kb azelőtti hónapokban mikor vetted írtam hosszabban erről. Meg fogod találni.
(#39659) motodefy :Itt működik: [link]
(#39660) szuszinho: Elmúlt 2 napban nem is tudm hányszor lett ez megkérdezve
olvasd el légyszi te is szabof1 írásait ez ügyben. Max 50 hsz visszaolvasva meg is lesznek. Köszi mindenki nevében hogy ne kelljen 1000x leírni
-
szuszinho
őstag
Üdv!
fehér nyúl 1.3 fut már rég óta a telómon. Nincs vele semmilyen problémám, nagyon szépen működik, viszont ki szeretném próbálni a cm9-et. FR után mehet rögtön a legfrissebb nightly, vagy az MR0 kell előtte?
-
motodefy
tag
valaki tudna dobni egy cm7 rc3-at? mert jelenleg egyik letöltő link sem működik
-
lordyka
aktív tag
feltettem most ezt a pikachut, nagyon szépen fut, egyenlőre jobb mint a wiui
de az ics animációkkal enmt udok megbarátkozni, nem tudja vki melyik fájlok felelősek ezért h vissza tudjam rakni az eredeti animációkat?
-
somi52
őstag
Az új kutyába már benne van vau!
-
kat10
tag
én 2011 november végén vettem a defy-t bayeres deblur és nincs még szerencsére törött fül rajta.
pedig a melóhelyen sokszor leejtem és a portól is takarítom hetente már ahova be tud jutni a por.
DE nem szedem széjjel teljesen csak a hátlapot kapom le ott kitakarítom a hangszórót kifúvom sűrített levegővel és néha porszívózom is.
csak egy bajom van a telóval de az már az elejétől fogva megvan.
a gyári akksi 1 napot se bírt ki sok % esés volt nála.
vettem egy utángyártottat és az már 1,5-2 napot kibír persze használattól függően.
% esés van nála is de csak 2-szer 67-49 ig és 13tól lefele
ez nálam bármilyen romon csinálja lehet cm, miui, wiui és most a sea van rajta és azon is.
lehet hogy valami teló hiba de azért Debrecenből nem küldöm fel Pestre csak emiatt.
idegesít mint az állat de ez van már én tudok mit kezdeni vele
amit itt leírtak azt már mindet megcsináltam erre a hibára és semmi
lehet hogy már nekem így marad
pedig ha ez a % esés eltűnne simán kibírna 2 napottalán majd egyszer összejön
-
törölt tag
válasz
ottobacsi #39649 üzenetére
Volt már aki csinálta, és itt a Mélyvízben be is számolt róla, talán megtalálod keresővel. Ha jól emlékszem Mozzarella például csinált ilyet. Másrészt a kétrészes Defy assembly videó (lásd Youtube) jól megmutatja, hogyan kell. Harmadrészt, nem sokkal drágábbért lehet üveggel együtt ("készen") is venni keretet, talán azzal járnál legjobban.
Egyébként ilyesmit sokszor lehet az ebayen a szereléshez szükséges szerszámokkal együtt is kapni. -
s_pepe25
csendes tag
Repedt rögzítőfüllel kapcsolatban elég vicces hogy barátnőm fél éves defy+ án 4 fül is repedt míg az én másfél éves sima defymnek még csak 1 repedt rögzítőfüle van
-
chab7
addikt
válasz
DEARevil #39640 üzenetére
Én a wifi problémával 2x találkoztam saját készülékeimen. Első alkalommal nem akart csatlakozni sehová, ekkor a titaniummal még a friss rendszeren mentett wifi pontokat visszaállítva újra jól működött. Másik alkalommal pedig a tesóm hívott fel, hogy nem akar csatlakozni, akkor törölte a pontokat és újra csatlakozott.
Ez a két eset is egyszeri volt, azóta sincs gond egyikkel sem wifi terén.
Az övén még 7.1 stable van (hisz külföldre utazott ősszel és akkori került rá, azóta is azzal használja, és ő pl jön megy a helyszínek között és ahol tud csatlakozik, hiszen mobilnetje ott nincs).
Enyémen pedig mindig az új verziók.
Egyedi esetek előfordulhatnak nem vitatom, hisz nálam is volt, de ezek tényleg annyira egyszeriek voltak, hogy azóta sem volt vele gond. Tehát csak valami pillanatnyi szoftver hiba. Mint mikor nem akar a gép elindulni, vagy lefagy, stb.
Ezeket amúgy vagy a pontok törlése vagy a wpa_supplicant törlése meg szokta oldani. De én már anno is javasoltam az én verziómat, hogy a titaniummal kell egy mentést csinálni (mikor már minden általában használt wifi pont benne van, és jól működik a kapcsolódás) és ezt visszaállítani mikor probléma van.
Az okát sajnos én sem tudom mitől fordul elő, és nehéz is kideríteni mivel csak eseti jelleggel történik. Ha állandóan jelen lenne nálam is, utánanéznék, de így hogy kb fél éve egyszer előfordult nehéz megmondani a jó rendszeren hogy mi okozhatta.(#39650) Mahatma89: Ha lesz olyan ami teljesen jó már, akkor szerintem a hivatalos cyanogenmod.com oldalon is ki lesz téve - és nem csak az xda-s fejlesztőké lesz elérhető.
-
Mahatma89
tag
A CM9 jelenleg mennyire stabil, gyors a CM7-es nightlykhoz képest?
Korábban már többször megpróbáltam, de 1 hét után visszatértem 7-re mert elkezdett laggolni, belassulni, kifagyni kb 2-3 nap elteltével. -
-
mikesa
tag
Repedt, törött rögzítőfül probléma.
El kell hogy keserítsek mindenkit ezzel a problémával kapcsolatban:
A Defy előlapja (ez vonatkozik a +-ra is) nincs! festve és nincs benne fém rőgzítő a füleknél. Tehát ha az repedt vagy törött, akkor az a fül már nem tartja rendesen össze az elő- és hátlapot... sérült a telefon szerkezeti integritása :-D . Ami annyit tesz, hogy nem biztos hogy a vízállósága garantált! Főleg akkor,ha a rögzítöcsavar már volt bolygatva vagy egy fülnél legalább két repedés van (gyakorlatilag az a fül már nem tart) Nekem is van két fülem ami repedt egy-egy helyen, de már ázott a telefonom olyan fül miatt amin két repedés volt.
És nem hasraütésre mondom, legalább 5 ilyen problémás Defyt szereltem...
-
Angyalpor
tag
válasz
sinkoneri #39631 üzenetére
Rc3 teljesen jo. Elotte rc1-rc2 volt,szerintem megkulonboztethetetlenek. :-) Hibat eddig nem lattam, az akkut szereti,cserebe sokat tud,es gyorsan.
Amugy fel eves aktivan hasznalt a defy,es egy ful repedt. Amugy no para,csak a porfestes,ilyen kis feluleten nem is meglepi.
-
sinkoneri
tag
Nem tudom szívott e már valaki hasonlóval (rákerestem itt a fórumban de nem találtam) hogy app telepítésnél marketból de leginkább frissítésnél a "Couldn't install on USB storage or SD card" üzenetet kapja. Ez nekem az után jelentekzett hogy eclair-t frissítettem froyora. legalább is én erre az időre saccolom. Eleinte azzal oldottam meg a hibát hogy unmount SD kártya aztan akkor ment a frissítés feltéve ha az app nem volt átmozgatva SD kártyára. Aztán meguntam ezt a játékot és valami végleges megoldás kellett.
Ekkor találtam rá arra hogy törölni kell az /sdcard/.android_secure könyvtárból a smdl2tmp1 file-t. Astroba be lehet állítani hogy rejtett file-ok mappák látszódjanak de mégse láttam ezt a file-t ha viszont PC-n bemountoltam az SD kártyát akkor megtaláltam. Töröltem és azóta nincs ilyen problémám. Csak leírtam hátha valakinek jól jön. -
DEARevil
tag
Nem az utalással volt bajom és nem vettem magamra semmit. Abban igazad van, hogy sokan megkérdezik ugyanazt. Vannak ténylegesen olyanok akik lusták, de van aki csak ennyit tud. A többi nehézséget okoz. Mint nekem is.
A kérdésem pedig konkrétan arra vonatkozott minden hátsószándék nélkül, hogy te mit néznél meg az Androidban ami okozója lehet egy ilyen hibának.
Pl ugye van a tiwlan.ini és társai, amit át lehet írni vagy a build.prop. De ott mit lehetne változtatni vagy az Android tartalmaz olyan részt ami felelhet ilyen hibáért? Ami hasonlít a linuxhoz az androidban?Tényleg csak mint lehetőséget fedeztem fel benned, azért írtam a második részét
Ha esetleg tudsz mondani valamit amin elindulhatnék az is jó. -
chab7
addikt
válasz
DEARevil #39635 üzenetére
Na abban ugyan mit írtam amit magadra vettél?
Nem utaltam rád pedig.
Sok felhasználó van és sok rom. Én bevallom, hogy csak a cm-hez értek, mert ezt találtam legjobbnak és ezen a vonalon mozgok. Tavaly nyár óta mióta megvan a készülékem azóta használom, és szinte az összes nightly-t fel is tettem belőle.
Míg egy készülékem volt elhittem én is az ahány készülék annyi viselkedést. De fél éve a tesóm vett egyet és cseréltünk (mert ez bayeres) és ezzel sincs semmi kínja a romnak/romoknak.
Bugot csak olyat találtam ami "hivatalosan" is feltüntetett volt és idővel annak is meglett a fixálása. (Mint pl a wifi indikátor nem frissülése volt)
Két különböző Defy-n tehát szinte minden cm nightlyt használva és jól működve én nem tudok olyan következtetést levonni, hogy baj lenne akár a rommal akár a készülékkel. Most akkor hogy mondjam hogy mégis valamelyikben van a hiba?
Azt hogy más lépésről lépésre mit csinál, (vagy épp milyen fontos dolgot nem csinál meg mert úgy gondolja nem kell) azt én nem látom.
Számtalanszor kiderült, hogy sokan nem használják az első boot utáni vissza recovery és újra wipe módszert, amiről számtalanszor kiderült, hogy mennyi hibáért felelős ennek kihagyása. Innentől kezdve nálam -már megbocsáss- de a user lesz az első akit okolok. Aztán ha bebizonyította hogy nem ő volt akkor mehetünk tovább. -
Hafy75
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #39634 üzenetére
Foggalmam sincs, hogy mit is csinál és mire is jó
A napokban nem csörgött, pedig már rég fennt van a telón a CM9, és akkor kezdtem el nézegetni, hogy mi a baja, és ezt találtam, be volt pipálva, nosza kivettem a pipát, és azóta csörög....de hogy mitől lett benne pipa, és mióta, és miért csörgött eddig, ha pipa volt, elnem tudom képzelni. Ez a pipa....
-
DEARevil
tag
Ha nem haragszol és ha már ilyesmit írsz. Leírás szerint csináltam mindent. Teljesen nulláról kezdve többször is, memkari is új és mindent leszedtem ismét.
És a cm7 és miui vonalon, minden ami gb-s, az produkálja a wifi hibát. Ha a helyemben lennél, te minek járnál utána?
Nem bunkózom. De néha nincs igazság abban amit írsz.
-
sinkoneri
tag
CM7.2 RC3 at használ valaki? Mik a tapasztalatok?
Fényképező, wifi, usb adatkapcsolat működnek?
A különböző RC verziókhoz nem találtam changelogot.Amúgy nekem is törött a fül meg haveromnaki is aki kb 2 hete "lelkesen" hívta fel rá a figyelmem. Ettől függetlenül csap alá tette és nem lett semmi baja. Lehet csak a festés pattant meg?
-
devil2k
tag
Sziasztok. A segítségeteket kérném. Belefutottam egy olyan problémába, amivel lehet, hogy már találkoztatok, csak én nem találom, pedig visszaolvastam néhány száz hozzászólást.
A probléma a következő. Bekapcsolás után kb. 1 nap elteltével sem a kimenő, sem a bejövő hívásoknak nincs hangja. Elsőre a hangszóróra gyanakodtam, mert 3 hónaposan cserélték garban, de már 1,5 éve megy gond nélkül. Akkor, ha kihangosítottam, hallottam mindent, de most így is néma. Egy restart után viszont minden ok. A defy-n CM9 van, de CM7.1 alatt is csinálja. Elnézést kérek, ha nagyon láma lenne a kérdés és minden segítséget előre is köszönök. -
Angyalpor
tag
Milyen normalis hangvezerlesrol tudtok...?
-
tzl
senior tag
Na közben kipróbáltam magam, úgyhogy köszi, nem kell már.
-
tzl
senior tag
Sziasztok, gondolkodom, hogy megint teszek egy próbát ics-sel. Viszont kéne hozzá egy kis segítség. Múltkor az elviselhető bugok mellett két olyan volt, amivel nem tudtam együtt élni. Vki megnézné nekem, hogy most mi a helyzet?
Az első az volt, hogy a beállítások menüben a bluetooth kidobott a home képernyőre, így bluetooth használhatatlan volt.
A másik pedig az volt, hogy a marketből tölthető mako vod nevű program nem játszotta le a videókat (ez egy tévéadó streaming szolgáltatása). Ha valaki hajlandó lenne kipróbálni nekem, akkor a reklám után fent vmelyik kis képre kell kattintani és utána a listából bármelyik elemre. Az érdekelne, hogy rendesen látszik - e már a videó, vagy még mindig rosszul jelenik meg, a kép kb 95%-a kitakarva szürke felülettel (szerintem hwui hiba).
Azért írtam ilyen szájbarágósan, mert nem magyar az app és nem is latin abc-t használ.
Előre is köszi, ha vki kipróbálja nekem cm9-en. -
kano
nagyúr
Tud nekem abban valaki segíteni, hogy egy letöltött ROM-ból (zip) hogyan tudom kiszedni a benne lévő launchert apk formátumban? Egyáltalán benne van ilyen formában?
Köszönöm! -
sinkoneri
tag
válasz
CoolBoy323 #39607 üzenetére
unix jogosultságok amiket vagy számokkal vagy betűkkel adsz meg.
olvasás (r) read = 4
írás (w) write = 2
futtatás (x) execute = 1tulaj-csoport-mindenki
rw = 4+2=6
rw-r-r = 644 (file tulajdonosa irhatja, olvashatja - csoport csak olvashatja - egyéb azaz mindenki más szintén csak olvashatja a file-t)A nulla az sitcky, setuid,setgid bit beállításra van.
Bővebben lásd a unix/linux chmod parancsot. -
Hafy75
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #39610 üzenetére
Én ES File Explorerrel csináltam, a beállításaiban megadtam, hogy hozzáférhet a system-hez, és ennyi, megnyitottam, átírtam..
-
Hafy75
aktív tag
válasz
Igen, egy téma, cm7-en is használtam, nekem bejön.
Az Apexnél nem tudom, mi az, build.propnál ír, hogy változtassunk valamin, de én megtettem és nem láttam változást, maradtam az Arc_launchernél.. -
lordyka
aktív tag
válasz
azok a jogosultságok, system/app mappában 644 jogusultság van megadva minden appnak, ellenben a data és az sdcard mappákban.
-
Hafy75
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #39604 üzenetére
Tedd fel és meglátod, én ezt használom
-
chab7
addikt
válasz
KaiotEch #39593 üzenetére
Szerintem pedig csak itt is igaz mint a Linuxnál, hogy a nem utánajárás vagy megfelelő beállítások használata miatt vannak különbözőségek.
Én pl a hivatalos CM vonalon semmi de semmi problémát nem tudok tapasztalni és csak pislogva olvasom azt a sok nyűgöt ami lemegy itt.
Linux ugyanez. Ha valaki nem szán rá rendesen időt megtanulgatni mi hogy van akkor csak szidja hogy ez se az se jó, pedig ott van, tudja a rendszer, csak épp a felhasználó nem tudja hogy kell, mert nem néz utána.
Nyakam rá hogy a sírások nagy része itt is azért van mert idő és türelem ráfordítás nulla. Elvárás plafon.
Az tény, hogy olyan rom amit csak fel kell tenni és onnan havajdizsikapanyél van olyan nincs. Még a gyárit is piszkálgatni kell, hogy jó legyen.
És akik azt használják és vették a fáradtságot, hogy rendesen belőjjék, nem is hallod őket sírni, sőt. Nekik a gyári a legjobb. -
CoolBoy323
nagyúr
-
törölt tag
Elvileg kellene, hiszen látszik, hogy nem a "rendeltetésszerűtlen" használat miatt töredeznek.
Érdekes lesz, ha most a csavarfülek miatt elindul egy előlapcserélős hullám a szervizbe. Nem ártana, hiszen legalább látná a Motorola is, hogy a Defy2-t majd okosabban kell megoldania. Másrészt a Motorola, látván a típushibát, bizonyára kijavítja a konstrukciót, majd pedig visszahívja ezeket a készülékeket ingyenes javításra... Amilyen kiemelkedő a supportjuk... -
lordyka
aktív tag
válasz
KaiotEch #39600 üzenetére
csak h tudjuk mit jelent az IP67 szabvány
ez alapján senki se fogja bemesélni h a por miatt repedt el a fülecske. ütésállóságot nem foglal magában, ez pedig simán attól van h ütés hatására túl nagy feszültség keletkezett az anyagban amit nem bírt az a kis felület és elrepedt, de ha nem vette volna észre senki senkinek se lenne ezzel baja, haverom úgy csépeli a defy-jét ahogy tudja mégsincs vele semmi baj, nem fog az egyhamar letörni
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- Opel topik
- Tőzsde és gazdaság
- Rengeteg áramot fordít adatközpontokra és bitcoinbányászatra Pakisztán
- Wise (ex-TransferWise)
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 14 128GB, Starlight, 98% akksi, MAKULÁTLAN ÁLLAPOT!
- Honor Magic V2 16/512gb - Szép állapot, garanciális, akár beszámítással
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független ÚJ 2028.05.24. iSTYLE jótállás
- Apple Iphone 13 Pro Sierra kék 128 GB
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest