- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Egérpad topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
Aktív témák
-
spirit007
senior tag
Tényleg ''csak'' 6 A-s , de olvadó biztosíték a '70-es évek előtti házakban ilyen van a lakásokban -eredetileg . A villanyóránál persze 10A-s automata van , amit mostanában cserélnek pl ELMÜ 16A-ra , szerintem a fogyasztás növelés ösztönzése végett
Egyébként a lakásokon belüli automaták szintén 10A-sok szoktak lenni (1,5 alu vezeték miatt) -
PaladiN
aktív tag
Az erositovel kapcsolatban (4x100W)
Az az ertek meg csak koszonoviszonyban sincs a tenyleges teljesitmennyel. Zenei teljesitmenynek hivjak es szamitott ertek. Erdemes meghallgatni egy 10W-os csoves erositot! Ha megfeleloen nagy teljesitmenyu (pontosabban nagy erzekenysegu, egyszerubben nagyon hangos) hangfallal hallgatod akkor a 10W teljesitmeny leadasakor mar fajni fog a fuled. -
Hory
aktív tag
Nekem egy sony G400-am van. Most mertem fogyasztasmerovel (+-1% pontossagu). Feher kepernyonel 115W, feketenel 90W korul mozog.
Marha erdekes, tenyleg erdemes beruhazni egy ilyenbe, mert gyakran nagyon nem annyit fogyaszt tenylegesen egy kutyu, mint amennyi ra van irva!
Pl.
700W-os mikrosuto 1100W-ot,
1200W-os hajszarito 1070W-ot,
5x100W-os digitalis erosito 46W-ot (!!!)
A gepemet meg nem mertem megmerni -
ArGab
őstag
Ha egy monitor 400W lenne, mennyi lenne egy nagyobb, mondjuk 72 centis TV? 1500W?
Amúgy ha már itt tartunk nekem a 15-ös TFT 'átlagosan' 28W-ot eszik, de van benne 2 hangszóró is.
Hátulján: 240V/50-60Hz; 0.6A
[Szerkesztve] -
spirit007
senior tag
Compaq 1100 (21'') 110~240V 2.0A/1.0A
-
Coyot
őstag
Az én Belinea 106075-öm indulásnál 80W majd szépen beáll 70W-ra.
Méghogy 400W -
BitRaider
csendes tag
Hogyne lenne párszáz vatt...
Egy átlag lakás 6A-es biztosítékkal van ellátva, ahol van egy számítógép (kb. 150W számítógép + 350(???)W monitor), + TV, hűtő, mikró, világítás (ugye a 100W-os izzó!), stb, stb, stb. És akkor valaki számolja ki, hogy mindez hány amper, aztán adja hozzá azt, hogy anyu elindítja a mosógépet, amiben éppen felpörög a centrifuga, és közben (ha a gyártók által megadott maximummal számolunk) kiégnek a vezetékek a falból, és Pakson elhalványodik a vezénylőteremben az ellenőrző műszerek háttérvilágítása...
Szóval a 6A-es gyorsan lecsapódna. -
Csöves
őstag
Nekem Eizo 21colos monitorom van ami kb 10 éves lehet és szerintem kurva sokat eszik.
Pont ma próbáltam, hogy 4 óra fogyit néztem és kereken 2kw/h ment el.
Tehát 500w/h. Namármost a tápom 400w-os, proci 2.5Barton meg a szokásos kóceráj.
Akkor mennyi ebből a moncsi és mennyi a gép fogyija?
Szerintem a moncsi eszi a többet.
Berágok oszt veszek egy Tft-t, ami jóval kevesebbel is beéri.
[Szerkesztve] -
atokfajzat
csendes tag
nem eszik egy monitor 3-400W, igen magas lenne a villanyszamla, szal egy atlag 17'' monitor max 100W-t eszik, viszont egy tft monitor ilyen szempontbol koltseg kimelobb
-
Hi. Meine monitor-nak a hátuljára az van írva: 1,4A/0,7A @ 50Hz/60Hz (gondolom az 50 Hz szerinti a nálunk érvényben lévő fogyasztása...)vagyis 230*1,4=320 W (na most hogy ez reaktív, meddő, vagy valóságos ...) amugy, mivel minden monitornak nagyjából
rendben van a cosinusFi-je (nem tom máshgy irni) ami asszem 0.86 feletti szám kell legyen, akkor ez naturan az a felvett teljesitmény jelenti? hmm. Amugy ez egy 22 colos Fujitsu Siemens monitor...
-
SpiT
tag
Enyém 200~240V közt 276W-ot fogyaszt, ha e-szerint számolom ki. Compaq S700 17''-es crt moncsi. Havernak akkor hogy birja el az LG monitort + a gépét a tápja?
Neki a monitorja is a tápról megy. (3200+nf7+9600xt+audigy2zs+winyo+dvd+cd)
[Szerkesztve] -
Dave64
aktív tag
De mindenképpen eddíg az én 0,7-em a nyerő!
-
Flashy
veterán
válasz
parandroid #27 üzenetére
Travelt nem szeretem, de Animal Planet állat
ha vonat akkor Discoveryn a gőzmozdonyos amit már vagy 20x láttam
asszem mingyá kibannolnak minket.
-
balco
aktív tag
minden biztositekot lenyomsz, csak a monitore marad, meghajtod mondjuk notebookrol. Azonnal leolvashatod a villanyoran, hogy mennyit eszik. Erdemes mondjuk 1 orat nyomni, nem kell meg szamolni sem!
De ha felsz, hogy megrohad a kaja a hutoben akkor csinald rovidebb ideig!
a defragot en is szeretem, bar a win98e jobb volt!!!
[Szerkesztve] -
Dave64
aktív tag
Aha így már értem! OK
-
twollah
nagyúr
Van vkinek vmi linkje ahonnan normalis DPMS programot tudok leszedni ami ''StandBy''ba, ''Suspend''be, es ''PowerOFF''ba rakja a monitort meghatarozott ido utan?
Mert ami a kindozeban van az csak kikapcsolja a monitort, es kesz.
Lehetoleg freeware kene. -
luciferc
őstag
úgy látom régen volt már a középsuli... és gondolom a fizika sem volt a kedvenced.
Szóval váltóáramnál a kapacitív és az induktív ellenállások miatt nem olyan egyszerű a teljesítményszámolás, mint egyenáramnál, ugyanis a kapacitív és induktív ellenállásokon nincs tényleges munkavégzés, nincs energiaveszteség.
Amit te számoltál, az az úgynevezett látszólagos teljesítmény, azaz P_latsz=U_eff x I_eff
(az aláhúzás utáni rész alsó index, ala Latex). Az eff alsó index az effektív értéket jelenti, azaz a 230V-ot és monitorra írt áramot
Ezzel szemben az effektív, vagy hatásos teljesítmény az P_hatasos=U_eff x I_eff x cos(fi)
Itt a cos(fi) a teljesítménytényező. Ez függ az eszközben lévő kapacitív, induktív és ohmos ellenállások viszonyától.
Ez a hatásos teljesítmény disszipálódik az ohmos ellenállásokon, a fogyasztásmérő óra is ezt méri. Egy monitor dugig van tekerccsel és kondenzátorral, így lehetséges, hogy a látszólagos teljesítmény akár 300-400W is lehet, a hatásos valójában csak 70-100W körül van.
[Szerkesztve] -
Azért ez nem így működik.
Az, hogy mennyi a maximális pillanatnyi áramfelvétele, nem jelenti azt, hogy állandóan annyit fogyaszt. Ráadásul az amper nem a fogyasztás mértékegysége, hanem az áramerősségé. És ha azt írják rá, hogy 2A az azt jelenti, hogy annyi áramot vehet fel max. (ráadásul azt is valszeg 110V-os hálózatnál). Az én 21''-os Philips 201B4-es monitorom hátuljára pl. ez van írva: 110-230V 2.2-1.1A
Itt van pl. egy EIZO F930-as 21''-os monitor adatlapja, mely szerint is 130W-ot fogyaszt. Bővebben: link -
Agostino
addikt
Én sem arra használom, de érdekelne hogy ott ücsörögnél-e a gép elött, amíg összefűz a PinnacleStudio 3 különböző forrásból egy másfél órás videot. Én inkább elmegyek sétálni vagy tévézni egyet. A gép elvan magában, én meg amugy sem bámulom a monitort. Akkor minek menjen szerencsétlenje?
-
parandroid
félisten
Nem véletlenül a notebook-okban először megjelenő cuccok szépen mindig átkerülnek az asztali gépekbe is - lásd tft, speedstep technológia, egyesek mobile Athlon-t, Dothan-t, notebook-vinyókat használnak asztali gépben is, stb...
Nekünk is 3 asztali gépünk volt itthon, most két noti és egy DT gép maradt, kiváncsi vagyok mennyire látszik ez majd meg a villanyszámlán (pillanatnyilag a havi átalányunk simán 10k fölött van...).
p -
Flashy
veterán
érdekes, a doksiban minden monitornál 70-100W körüli adatok vannak. én azt hiszem el inkább, az jobb
-
Dave64
aktív tag
HI
Sokan probálnak spórolni a villanyszámlán processzoruk visszafogásával etc.
De nem nagyon találtam topikot a monitorok drasztikus fogysztásával kapcsolatban, ugyanis a LG nevű 'tömegmonitor' 460-560W-ot fogyaszt (17-19 colos) és most néztem pár samsung-ot is és az is 300-400W körül fogyasztottak!!!
(Nem tft meg LCD-re gondolok)
Akit érdekel nézze meg a monitorja hátulján lévő cimkét (Amper-ban adják meg)
Képlet: P = U * I (P = 230V * 2A = 460W)
Nézegettem eddíg haveroknál, suliban, melóhelyen mindenhol DETTO!
Eddíg az én EiZO F56-om (17-es) a nyerő 0,7A-es folyasztásával
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG (LS32BG750NUXEN ) 4K NEO-QLED GAMER , HAJLITOTT! AKCIÓ!
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest