- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Androidos tablet topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LineLord
tag
esetlev egy feszültseg stabilizator ic-vel 78XX (pl 7808 az a 12V-rol 8V-ot csianl) bekötesük egyszerü:
az ic-na feliratok feled néznek akkor a tabpol a 12V-ot (sárga kábel) a bal szelsőre, a jobb szelsőre pedig a ventillátor piros kábelét(középső a 3tűs csatlakozon). közepre meg a táp csatin(molex) a 12V (sárga) meletti fekete (GND) kábelt, és a ventillátor fekete (gnd) vezetékét is a tapon a -12V-re. remellem ertheto voltam
[Szerkesztve]Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
válasz -=Lord PXL=- #1137 üzenetére
Asszem dremmer, bar nem vagyok biztos benne, ez engem is erdekelne
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
tuningnet.hu-n tuning.pages4u.hu-n nezz körül pl
-
LineLord
tag
hm. jolett!
-
LineLord
tag
amugy emg fogod a fesz mérőt, és +meg - hoz oda cuppantod vegeit
oszt adsz neki. es akko maris megtod mekkora a nyitofesz ami ott van a ledeknekNem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
HI!
hdd-men egy titan wave 3600rpm-es hűtő van, es aht igen... hangos, de nem gyengen. probaltam bd305-os tranyo + 200ohmos poti, de hat meg ugyis hangos volt(08v-12v közt alította a feszt.). Nah szal mien szabalyzot ajanlotok, amit hazi barkacsba össze tok dobni, es ocson
Amuyg a shutdown.hu-ra keresünk cikk írókat tuning, modidng temaban, ha erdkel mail me, vagy Lin3Lord/ircnet
-
LineLord
tag
Hi, kéne vmi 1*ű venti szabályzó, olyna amihez lehetőleg nem kéne nyák
egy 3600rpm-es hdd hűtőt és egy 1600 rpm-es ház hűtőt kéne szbályozni veleNem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
Az teljesen normalis ha a ventik 1ik odlala szív, a másik fúj. Széplenne ha mind2 oldala szívna pl
Amúgy, hogy be vagy ki fúj az a házban lévő többi ventitől függ, merthogy a házban ajánlott a túlnyomás, így a por nem telepszik bent meg annyira. De nem kötelező (Gyk: több be mint ki ) De teljesen mind1 hogy hogyna rendezed. Ahogy akarod, és ahogy jobb a gép tempjére nézve
-
LineLord
tag
hogy lehet azt kiszámolni, hogy:
X V áramon az Y áramos ledhez milyen ellenálás köll?Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
Hi
2:
a rács helyett próbálj ki szunyoghálót vag yilyesmi dolgot, vagy vegyél oylan rácsot amin kevesebb a levegő útjába eső fém, mert ez okoz zajt a rácsnál. A levegő beleütközik a ventirácsba(tudtommla, és nálam így volt)
1: pc pontókban van hasznalt bordák, picik és nagyok. Vegyél egyy nagyobbacskát és rakd ráNem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
Szoval pontosan ezeket találtam:
K042 C945 P tranzistor 3db
2A473J (ezt nem tom mi) ilyen kis zöld 2 lábu vmi
200K-s potmeter 2db
6 féle ellenállás
mikrokapcsolo
mitlehetne ezekből kihozni? ha kell vezsek hozzá még azt ami kell, csak hát érdekelne h mire elhetne felhasználni, vag ymire jók.?
-
LineLord
tag
Találtam itthon 3 tranzisztort:
K 042
C945
p
Ez van rájuk írva. Mie tudnám ezeket felhasználni?
Egy régi joy nyákján vannakNem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
12V-re nyomott ventihez az nemjo emgoldás szabályozásra, h 200Ohm-os potit rányomok a 12V-s vezetékre?
-
LineLord
tag
Ez is tök jó pofa cucc, csak az nem ''neoncső'', hanem eg ygörbe cucc. ráadásul kábel cső Amit en írtam az pedig abból keletkezett, h kipakoltam anyam vasarlasat és elvettem 20 szívószálat, gondoltam jó lesz vmire, aztán az asztalomon voltak a ledek. Gondolkodni kezdtem és összedobtam 1 ilyet. Amúgy egy kis javítás bele:
Használjatok nagyn vékony vezetéket, és lehetőleg úgy helyezzétek el a SZÍVÓSZÁLON KÍVÜL hogy a látható felület alatt legyen, mert ha tényleg nagyfényüek a ledek akor végig világítják az egészet. A másik, hogy akár a látható felület alatti feléhet rakhattok alufoliát (persze a kábelektől szigeteljétek biztonság teknikai okokból, és érintés védelem miatt )
Nagyjából enyni, ha küld vki 1 digigépe, lefényképezemNem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
Nah egy kis 5let, neoncsó készítésére:
hozzávalók:
1 szívószál (átlátszó & egyenes)
2db nagyfényü led(+ ellenállás)
kábel
tápcsatlakozó.
elkészítés:
fogsz 1 ledet + ellenállást öszsenoymod rá a kábeleket és azegyik kábelt a szívószálban viszed végig , erre a legjobb a szigeteletlen agy lakkozott kábel, a másik leddel ugyan ezt teszed, és anank is az egyik kábelét a szívószálon vizsed át. (pl a 2 kábel 180°-ot zárjon be a szívószálban.
Rádugod a tápra és kész is. persze nem ér fel 1 rendes neonnal, de ez is vmiNem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
Hi
Ezt hogyan kéne bekötni?
Bővebben: link
Hangerőszabályzó lenne belőle.Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
3 kábelü ventin mik a szinek?
fekete: gonfdolom föld
piros: 12V vagy a sárga?
sárga: ez lenne a 12V a piros meg más?
lehet h könynü kérdés meg minden de holnap kevé sidőm lezs, de mek kell csinálnom még holnap a venti szabalyzót, és most egy ien ventit kaptam. (2 eres ventinél no problem) én nem akarok tezstegetniNem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
Szoval, hogy elég egy 1k-s poti a venti pozitiv vezetékébe
és ua szabáylozni lehet.Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
Köszi, bar ez íg yelsőre kicsit bonyi nekem, ööö vki mondta nekme hogy egy 1k-s potmeter elég natur. Igaz ez?
-
LineLord
tag
Köszi, mingyárt meglesem árlistát, cak olyan nagy, hogy lusta vok átnézni (ezért le se töltöm) de most átnézem Multko aztmondták hogy nincs 47kohm-os kéne és aztmondták, h az incs de most meglesem, ha van hétfőn irány az üllői
-
LineLord
tag
12V-re kötött venti szabályzásához mien tpotméter, és még mi kéne?
Jah és még vmi, termisztort a 8. ker közelében hol lehet kapni? ElektroKonthában 1 hete nem volt
-
LineLord
tag
Hát nekem anyám a 8e-s számláért pattog (a hűtőgép többet fogyazst ).
Izé, ha nem elég a poti, akor mi kéne még? És mienpoti kéne?
Fizikából nem erősébbem az elektronika, inkábba hőtanNem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
LineLord
tag
Hi
Lenen egy 12V-re kötött ventim, amit egy 10K-s Potival akarok szabályozni.
Elég hozzá csak egy poti, vagy kell e tranzistor is?
És a 10K-s poti kb menynire(hány V-re) tudná leszabályozni?
Mert teljesen mindegy meddig cökkenti le V-t, csak lehessen állítani.
Hogy miért tök mind1 nekem a V a szabáylzásnál? Mert.
Csak szeretném tudni, h meddig csökkentenéNem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- OpenWRT topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Windows 10
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Spórolós topik
- Ukrajnai háború
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest