Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
Kernel #18154 üzenetére
Szóval akkor emberi nyelvre lefordítva, ha ilyen tápegységet veszek ami földelt csatlakozóval rendelkezik, akkor nem fog úgymond áramot átengedni?
Azért kérdezem csak, mert a számítógép házamba szeretnék led szalagot rakni, kis extra világítás gyanánt. És nem szeretném ha ilyen kósza áram lenne a számítógép házba.
Vagy pedig nem kellene külön tápot vennem, hanem rakjak a led szalagra olyan molex csatit amivel össze tudom kötni a pc tápjával, így akkor világítana csak amikor a gépet bekapcsolom?Próbálok keresgélni amúgy ilyen led szalagot, de egyelőre még nem találtam ilyet ami alapból számítógép világítására van, és molex csatival van szerelve.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Led szalaggal kapcsolatban lenne egy kis elektronikai kérdésem. Na most a konyhába a led szalagok alu sínre vannak ráragasztva, hogy a hűtésük megfelelő legyen. Mindenhol 12V 2A-es tápegység van. Mitől lehet az hogyha az ujjam végighúzom az alu sínen akkor bizsergést érzek az ujjamnál?
A házba az elektromosság pár éve lett teljesen áthúzva, a konnektorok ugyebár földeltek, ki lett próbálva 2-3 féle tápegység is, mindegyiknél ez van. Szerintetek ezt mi okozhatja?
Ja és akkor is lehet érezni hogyha a led szalag ki van kapcsolva. Egyedül ugyebár akkor nem lehet ha kihúzom a tápot hosszabbítóból. Szóval biztos hogy az áram miatt van ez a dolog, de mégis miért??Amúgy arra is gondoltam hogy csak szimplán földelt csatlakozóval ellátott tápot kellene vennem? Ezt a fajtát? Mert most ilyenek vannak.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Elektronikai kérdésem lenne. Kaptam egy nagy álló lámpát 300w-os halogén izzóval. Ennek lehet szabályozni a fényerejét egy kis távirányítóval. És amikor nincsen teljesen feltolva a fényerő akkor egy nagyon halk zúgást lehet hallani a távirányítóból illetve a lámpából is, de télleg nagyon halk.
Ez a szabályzó miatt van?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy egy jópár éves ceruza akkura, ami nemsokat volt használva, és most szükségem lenne rá, rámértem multi-val és 0.85-0.89 V között van a feszültség bennük. Ezek az értékek mennyire számítanak gázos értéknek?
Illetve tervezem vételét külső akksinak. De nemcsak az én telefonom akarom tölteni ( iPhone ) hanem lenne egy nokia meg samsung, aminek a gyári töltője 5-600mA körül van maximum. A külső akksi 1A ad le a kimenetén. Lehet valami baja a Nokiának meg Samsungnak hogy dupla akkor áramerősséget kap? Vagy a telefon az 1A-es töltés ellenére is csak 5-600mA fog felvenni a külső akksi felől?
iPhone-omnak alapból 1A kell szóval annak tutira nemlesz baja.
Ebbe a 2 dologba szeretnék segítséget kérni. Köszönöm
-
jozsi252
veterán
Lehet hogy elbeszélünk egymás mellett
Az az oldalsó venti csak a ház szellőzését szolgálta. A maradék 3 venti ugyanúgy működött. Tehát nem maga a ventivezérlő tápja húzódott ki a tápegységből, hanem csak az oldalsó venti, a ventivezérlő toldókábeljéből. Leállt az oldalsó venti és kész. Tehát semmi se gabalyodott bele semmibesem.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Eléggé balfék voltam, igaz már megtörtént de azért kikérem a véleményeteket hogy valami meghibásodhatott-e a gépben.
Adott 1 ventivezérlő és ehhez amit kaptam toldókábelt ebbe dugtam bele az oldalsó 20-as ventimet. Nos a ház oldalát lekellett vennem, és a toldónak a vége beleakadt egy fém alkatrészbe és ahogy vettem le a ház oldalát sikeresen kihúzodott a venti kábele.
És ugye ment a gép
Leállítottam, ventit bedugtam vissza a toldókábelbe, és működik. Lehet ebből valami hiba késöbb, vagy hogy most megúsztam szerencsém volt, hogy menet közben a kábel kihúzódott?
köszönöm
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék a házambra rakn 1-2 fénycsövet. Milyet ajánlanátok, illetve milyen verziók vannak belőle?
Gondolkoztam CCFL meg LED-es fénycsövön. Piros színű kellene mert olyanok a 20-as led-es ventijeim is. Illetve úgy kellene megoldanom hogy elektronikailag ne kelljen még kábeleket ide oda kötnöm, mert 1 nem értek hozzá annyira és nem szeretnék valamit elrontani. Szóval jólenne az ilyen "tápmolex-ra rádugom és megy" dolog.
köszönöm
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék venni Aerocool V12XT ventivezérlőt. Azlenne a kérdésem hogy van-e valakinek ezzel tapasztalata hogy milyen?
Vagy maradjak inkább a Scythe Kaze Master II-nél inkább? Esetleg a pro verziónál?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Azlenne a kérdésem hogy van ez a kábel katt. Ugyebár ez 1 venti molex kábel. Amire ha rádugok egy 12V-os ventit akkor mifog történni? Illetve néztem több helyen is hogy miért csinálnak ilyen kábeleket hogy leredukálják a feszt neki, 12V-ról jelen esetben 9.5V-ra?
Ventinek ez nemlesz gáz hogy nemfog elég feszt kapni? Sajnos elektronikai kérdésekbe nem állok annyira jól, ezért elnézést a láma kérdésért
Illetve az mennyire kivitelezhető szerintetek ha a táp egyik 4 pines molex csatijára rádugok egy ellendarabot aminek a vége 3 db 3 pines csatiba végződik amire ventiket lehet dugni.
Nemlehet abból baj hogy egyetlen molex csatiról 3 venti is üzemel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BMW topik
- Autós topik
- 3,6 GHz fölé kúszott a Galax GeForce RTX 5090D GPU órajele
- HP EliteBook / ZBook topik
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest