Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Kernel #18628 üzenetére
villamosmérnökök vagyunk mindketten, ha azt mondja, hogy a labormérés alapján nem tudta 6A-al hajtani a szalagot, akkor elhiszem neki
egyébként meglestem, kicsit más a felépítés, jóval kevesebb alkatrészből áll, két atmel 418 24c02n van rajta, három ellenállás, egy dióda és füst.
nem hiszem én sem, hogy bármi gond lenne vele, azért gagyiztam le, mert erősáramú, ipari eszközökkel foglalkozom, ezekhez mérve nyilván egy kacat.
köszönöm a válaszokat mindenesetre.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
raknék egy kis pilácsot a gépbe, régóta tervezem, most talán végre neki is állok. adott egy olcsó-alap-gagyesz kínai RGB controller, meg némi RGB szalagom. a tervem az, hogy az ODD helyre építek egy kis fadobozt, ahova beviszek egy molex ágat, leveszem róla a 12V-ot, elhelyezem a vezérlőt plusz egy kapcsolót, amivel az egész tápot le tudom venni, ha úgy tartja kedvem. kifele már csak a szalag fog jönni. a vezérlő 6A-t tud elvileg 12V-on (nyilván ez full kamu, én 3A-t is sokallok), de 1A-nál többet nem igazán tervezek folyatni rajta, nem kell túl sok szalag.
ha valaki csinált már hasonlót, kérdezném, van bármilyen tanácsa?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
ZetorGumi #16781 üzenetére
értem, köszönöm
a paneltáp az nem hiszem, hogy gondot jelent, de be kell valljam, hogy még nem foglalkoztam/találkoztam velük, van bármi követelmény, ami a használatukhoz szükséges? ha meg tudom oldani, hogy a táp a házon belül legyen, akkor nagyon happy leszek, nem fogok szórakozni, kap valami alap itx lapot egy olcsó pentiummal és 2 giga rammal.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
ZetorGumi #16779 üzenetére
azt tudom
abban bíztam, hogy van olyan desktop alaplap, ami fogadja a notiban lévő cpu-t - bár meg kell jegyezzem, hogy ilyenről még nem hallottam. a gépház egyébként mini itx, most hoztam fel, ahogy néztem benne van a táp elektronikája, csak a trafót kéri kívülről lényegében. ez azért baj, mert akkor gyanítom, hogy más tápot nem tudok belerakni, mert nem férne el. vajon ez helytálló gondolat?
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
nem tudom, hogy mennyire vagyok jó helyen a kérdésemmel, ha van jobb, akkor kérlek irányítsatok át.
a következő a helyzet, adott egy régi fusi laptop, amilo Pro v3505. elég koros a cucc, köhög, de még megy. egy intel gma 950 van benne, 512mb ddr2 ram, valami régi core 2 duo mobil proci, meg egy 40gigás sata2-es hdd. a képernyője kezd meghalni, meg amúgy is viseletes darab, viszont itthonra a nappaliba szeretnék egy kis fogyasztású pc-t filmezéshez, 720p-re pont elég, bár még 1080p-t is vitt emlékeim szerint.
kérdés: mennyire lehet desktop komponensekkel mixelve felhasználni ebből bármit is? a noti alaplapok ugye elég spécik, viszont szereztem egy nagyon mutatós gépházat, ami mehetne a dvd lejátszó mellé. a procit esetleg fogadja valamilyen desktop alaplap, ha megtudom a pontos típusát?
a hdd tuti jó, a ram is makulátlan, max elcserélem valahol egy sima ddr2-es modulra. lap mindenképp kell, a proci meg ugye ezzel a kérdéssel nyitva maradt. köszönöm előre is a válaszokat!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
moha21 #15585 üzenetére
ahogy néztem az aprót, tele van 12 voltos ledszalagokkal, szóval rendben lesz. bár ez a kapcsolhatóság csak böki a csőröm. azon agyalok, hogy lehetne ezt szépen megoldani. nem akarom elcsúfítani a szép kis házamat semmivel. esetleg az egyik hátlapi slot környékén lehetne.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
világítás témában szeretnék segítséget kérni. szeretnék a gépem belsejébe led szalagot. gondoltam egy méter elég, esetleg 2x50 centi, a ház tetejébe, esetleg alulra is berakni, ez már részletkérdés. az érdekelne, hogy meg tudom ezt oldani úgy, hogy a táp egyik molexáról menjen és kapcsolható(ha nem kapcsolható, az se világvége, úgyis nehéz lenne szépen kivezetnem) legyen? vagy mindenképp kell neki tápot adnom? jó az, ha a táp eteti ezt is?
mod:
vagy van más megoldás, amivel érdemes egy kis fényt adni a ház belsejének?
köszi előre is
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Ez elég OFF kérdés le, de az istennek se találtam ehhez vágó topicot, előre is elnézést. Az elektronikához talán egy pöttyet illik... Az is jó, ha elirányítotok valami ehhez passzentosabb helyre
Az a lényeg, hogy elég vacak a házban az áram, 4 év alatt 2 FSP-t vágott gallyra, mák, hogy nem ment velük más. Szeretnék valami védelmi megoldást, viszont a szünetmentes kiesett a képből, abból egy elfogadható szintűre nincs keret. Én valami speckó aljzatra gondolok, már szemeztem is velük, de totál laikus vagyok. Ezek azok a bizonyos villámhárító fícsörös dugaszok, de nekem csupán zaj- és ingadozás szűrésére kellene, a villámot majd én lezúzom. Tudtnátok ajánlani valamit? Márkát, specifikációt, esetleg oldalt, ahol informálódhatok?
Előre is köszönöm, Ábel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Long Dark
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- ASUS TUF Gaming GT501 ( 7db ventivel )
- Jövök már! Addig is itt a VÍZ! Kolink Umbra Void AIO 360mm ARGB INGYEN FOX az árban
- Szivárvány Lámpás KECÓ! Kolink Observatory HF Mesh White ARGB Ingyé MPL
- GARIS/KÉT SZÍNBEN! Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEKETE
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest