Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
válasz
DeadBullet #13476 üzenetére
Ha párhuzamosan kötöd őket, az eredő ellenállásuk 4 ohm lesz,
amit az erősítőd nem fog díjazni.
Ha sorosan kötöd őket, az eredő ellenállás 16 ohm lesz, s így ugyan
nem fogod tudni kivenni a maximális teljesítményt az erősítődből,
de legalább, mint korábban írtam is, biztonsággal használhatod azt.Szerk: Azt, hogy a torzításért az erősítő, vagy a hangszóró felel,
füllel nehéz megállapítani. Valószínűleg mindkettő ludas volt esetedben. -
PHM
addikt
válasz
DeadBullet #13473 üzenetére
Kössél sorba 2-2 hangszórót, majd így kösd őket az erősítőre.
Ezzel a megoldással nem teszed ki veszélynek sem az erősítőt,
sem a hangszórókat.
Az pedig, hogy az erősítővel hajtottál már meg 100W-os hangszórókat,
a gyakorlatban nem jelent semmit.
Én például 15W-os kis hangfalakat kötöttem az MP3 lejátszómra.
Szépen szólnak, csak nem hangosan.
3-4 mW-nál ez mondjuk nem is csoda. -
moha21
veterán
válasz
DeadBullet #13473 üzenetére
Nem tudom ,hogy ezek a szatelitek mekkora impedenciával bírnak, de szerintem 1 oldalra 2-őt sorba kötve érdemes rápakolni. Aztán meg nem szabad nagyon odatekerni az erősítőt és kb. ennyi. Úgyis előbb már hallani a torzítást, mielőtt szétmenne.
-
moha21
veterán
válasz
DeadBullet #13471 üzenetére
"2x25 wattos 8ohmos gyarilag, de meg volt piszkalva es erosebb lett ahogy tudom."
Jó lenne ez alatt kicsit részletesebb információt megadni.
"Van 4x2x15 hangszorom."
Ezek milyen paraméterei
-
PHM
addikt
válasz
DeadBullet #11400 üzenetére
Addig is fotózd le a nyomtatott áramkör mindkét oldalát és linkeld be ide.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DeadBullet #11400 üzenetére
OK, keress! Valamit majd csinálunk a kapcsolási rajzok alapján.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DeadBullet #11395 üzenetére
Úgyanúgy kiveheted ezeket a kondikat is, mint az előző rajz esetén, Ugyana a feladatuk, mint ott. Azért tényleg feszültségeket kellene mérj.
Mellékesen ezek nem nyák, hanem kapcsolási rajzok. A NYÁK jelentése nyomtatott áramkör. -
Petzval
senior tag
válasz
DeadBullet #11397 üzenetére
Itt már lehetetlen távúton megoldani itt át kell mérni az egészet fokról fokra.Itt nem csak a kondenzátorok mentek ki mert azok hiányától csak zajosabb lesz a táp.
-
Petzval
senior tag
válasz
DeadBullet #11394 üzenetére
A váltakozófeszültséget honnan kapja az egyenirányító? Mert bemenő 13.5V van a Graetzre. Az mennyi? A két kondenzátor a graetz zajcsökkentésére van mivel az anód és katód között vannak persze van még kettő. A pufferkondenzátorokon vajon mennyi lehet mert legalább 35V-nak kell lennie és a két stabilizátor után meg van e a kétszer 9V?
-
DeadBullet
tag
válasz
DeadBullet #11394 üzenetére
Megtalaltam. Eredetileg jol azonositottam, csak most amikor a kepet tettem be nezztem el a nyakot a sok kozul. Ujra bekarikaztam a reszt. Es Az egesz nyakrol csinaltam a print screent.
A problema a teljes nyakkal is, de ezenkivul meg van mas nyakok is es a fentebb emlitett szal az egy masik nyakrol indul.
-
DeadBullet
tag
válasz
DeadBullet #11393 üzenetére
Azt hiszem valamit nagyon benezztem amikor a rajzon kerestem a helyet. Most ujra megprobalom megkeresni a tenyleges helyet. De olyan meg oda, amilyet irtam az biztos szerintem, mert nem messze tole (1.5 centi van egy hasonlo kialakitas ahol ugyanigy vannak a dolgok.).
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DeadBullet #11391 üzenetére
Fotóról az is kiderülhet. Azért vizslasd meg alaposan, kell nyoma legyen ott, ahonnan letört/-vált. Szerintem valamelyik 9V-os táp lesz, ami az erősítőkhöz megy.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DeadBullet #11389 üzenetére
Valószínű, csak csináld olyan távolságról, hogy elég éles legyen.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DeadBullet #11384 üzenetére
-
Petzval
senior tag
válasz
Itt aligha a kondikkal van baj! Azok szétrobbantak mert a kerámia nem ég el csak feltűzesedik és szétrobban. Ott óriási túlfeszültség és túláram lépett fel.
-
fero02
nagyúr
válasz
Mi a jó Istent csináltál vele?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DeadBullet #11381 üzenetére
A csutkákat is ki tudod szedni, de ha csak a lábak maradtak, akkor azok akár ülhetnek tovább.
Mint möndtam valószínű mással is baj van. Meg kellene mérni, hogy bekapcsolva megvan-e a 3 tápfeszültség (+9V, -9Y, +7V) a stabilizátor IC/k kimenetein. -
dudika10
veterán
válasz
DeadBullet #11381 üzenetére
Szedd ki őket és nézd meg újra.
Idézném Lompos48-at: "Nagyobb gond lehet az, hogy esetleg nem csak azok a hibásak."
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DeadBullet #11379 üzenetére
Nyugodtan kiszedheted mindkettőt, nem befolyásolják a működést. Nagyobb gond lehet az, hogy esetleg nem csak azok a hibásak.
-
fero02
nagyúr
válasz
DeadBullet #11375 üzenetére
Ha nem értesz hozzá, akkor miért nyúlsz bele?
Az sztem elkó lesz, amit találtál. Arra figyelj, h a kapacitás értéke (100nF) és a kondi fajtája (kerámia) legyen egyforma, a fesz. értéke (50V) nagyobb lehet, de kisebb semmi képen sem.
-
Petzval
senior tag
válasz
DeadBullet #11375 üzenetére
Be lehet tenni az csak az áramkör maximális feszültségéhez való alkalmazkodás. Ha valóban ez kondenzátor és nem termisztor vagy varisztor. Néha rosszul jelölik a rajzokon.
Sorosan vagy párhuzamosan van benn az alkatrész?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- További aktív témák...
- Egyszerű De Nagyszerű Kecó érdekel?! Kolink Stronghold Barricade ATX! INGYEN MPL az árban!
- Cooler Master MWE 750 Gold V2 750W 80 PLUS Gold
- Nyuszi HOP! Szép és Jó! Sok ventivel! DeepCool CC560 v2 üveg ablakos fekete számítógépház INGYÉ MPL
- Szivárvány Lámpás KECÓ! Kolink Observatory HF Mesh White ARGB Ingyé MPL
- Seasonic Focus GX 850W - dobozos - hibátlan - eladó!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 34WN750-B - 34" IPS - 3440x1440 WQHD - 75Hz 5ms - FreeSync - HDR 10 - Hangszórók - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest