Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
Vedd észre, hogy az egyes ágak a feszültségszabályozás oldaláról nézve egyetlen ágnak számítanak, a túláramvédelem oldaláról nézve viszont külön ágaknak (hiszen minden ágon külön túláramvédelem van). A fogyasztón két okból is csökkenhet a feszültség: az egyik a szabályozás hibájából (ez minden ágon jelentkezik), a másik az egyes ágak vezetékén az adott ágon folyó áram hatására eső feszültség miatt, ami hozzáadódik az előbbihez. Ez utóbbi a két ág azonos, kiegyensúlyozott terhelése miatt is lényeges, ha ugyanazt a fogyasztót látják el (a4ahgy erre is utalt).
Ne feledd, 04ahgy ezt írta (kiemelés tőlem):
[B]kevésbé éles beavatkozású védelemmel rendelkező tápok egy virtuális ágakon az adott ágra megszabott terhelés felett terhelhetők, ha másik ág meg alul van.[/B]
És valóban, sok olyan tápról olvastam már - bár most megnevezni nem tudom őket -, amelyeknél az egyes ágak védelme bizony az adatlapot megadottnál jóval többet megenged, azaz kevésbé éles a védelem beavatkozása.
Na meg 04ahgy azt is írta - én is utaltam rá -, hogy nem mindegy a tápellátó vezetékek keresztmetszete sem. Két külön ág használata automatikusan nagyobb keresztmetszetet, ezáltal kisebb feszültségesést jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Macska topik
- EAFC 25
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- PR-Telecom
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Mini PC
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest