Hirdetés

Hirdetés

  • Mini-ITX méretű RTX 4070 Kínából

    ph A Zephyr egyedi tervezésű VGA-ja szokatlanul rövid hűtést kapott, mely állítólag nagyon hatékony.

  • T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb

    ma Az első körös magentás szolgáltatói telefonok ugyan nem voltak drágák, de sok kompromisszumot követeltek meg. A második generációs páros minden szempontból fejlődött, miközben az árazás maradt.

Új hozzászólás Aktív témák

  • shtml

    őstag

    válasz priti #7079 üzenetére

    Vedd észre, hogy az egyes ágak a feszültségszabályozás oldaláról nézve egyetlen ágnak számítanak, a túláramvédelem oldaláról nézve viszont külön ágaknak (hiszen minden ágon külön túláramvédelem van). A fogyasztón két okból is csökkenhet a feszültség: az egyik a szabályozás hibájából (ez minden ágon jelentkezik), a másik az egyes ágak vezetékén az adott ágon folyó áram hatására eső feszültség miatt, ami hozzáadódik az előbbihez. Ez utóbbi a két ág azonos, kiegyensúlyozott terhelése miatt is lényeges, ha ugyanazt a fogyasztót látják el (a4ahgy erre is utalt).

    Ne feledd, 04ahgy ezt írta (kiemelés tőlem):

    [B]kevésbé éles beavatkozású védelemmel rendelkező tápok egy virtuális ágakon az adott ágra megszabott terhelés felett terhelhetők, ha másik ág meg alul van.[/B]

    És valóban, sok olyan tápról olvastam már - bár most megnevezni nem tudom őket -, amelyeknél az egyes ágak védelme bizony az adatlapot megadottnál jóval többet megenged, azaz kevésbé éles a védelem beavatkozása.

    Na meg 04ahgy azt is írta - én is utaltam rá -, hogy nem mindegy a tápellátó vezetékek keresztmetszete sem. Két külön ág használata automatikusan nagyobb keresztmetszetet, ezáltal kisebb feszültségesést jelent.

    A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Új hozzászólás Aktív témák