- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Léghűtés topik
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
válasz
mr_ricsi #6697 üzenetére
Nem csak úgy lóg a winchester, valamennyire ki is van feszítve.
Tény, hogy a kar mozgása seekeléskor megpróbálja elforgatni az egész winchestert a forgástengely körül, ám ez csak a vízszintes síkban történik és igen kis mértékben, mert a kifeszített bugyigumi csillapítja az elmozdulást. Függőlegesen nem mozdul el, mert nincs olyan irányú erő, a forgástengelyt meg a giroszkóphatás stabilizálja.
A fejpozícionálás elvileg romolhat, seekeléskor kézzel érezni is lehet a fent említett vízszintes rezgéseket, az előbb ellenőriztem. Az otthoni winchesteremen (WD 500 GB AAKS), amely majdnem fél éves és elejétől fogva 24/7 működik a képen bemutatottnál kicsit lazább felfüggesztéssel, a SMART szerint nincs egyetlen read error vagy seek error sem, ezt az előbb ellenőriztem.
Anyám gépében, amelynél most ülök, egy 6 éves, 80GB-os Seagate ST380021A működik. Idén márciusban függesztettem fel a bugyigumira, előtte fixen becsavarozva működött. Márciustól egy hónappal ezelőttig összesen egy hetet járt talán, az utóbbi egy hónapban, amióta itt vagyok, folyamatosan megy. Egy 4.3GB-os film felszabdalása (Total Commander split parancs) előtt és után ilyen értékeket olvastam:
Raw read error rate: D935F10 - E4236F6
Seek error rate: 511ED2B - 512A6F7
Hardware ECC Recovered: D935F10 - D935F10
UATA CRC error rate: 11 - 11
Write error rate: 0 - 0Tehát láthatóan sok az olvasási és seekelési hiba, kérdés, vajon a felfüggesztés vagy a 6 év alatt kissé megkopott csapágyazás (ez már folyadékcsapágyas) okozza-e őket . Ha lesz egy kis lelkierőm, akkor teszek egy próbát fixen becsavarozva is.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged