Hirdetés

Hirdetés

  • Cryptmaster teszt

    gp A toll erősebb a kardnál – főleg, ha azt írjuk le vele, hogy mithrilpenge. De szavaink ebben a játékban nem csak acélt és varázserőt képesek megidézni, hanem az egész világ sorsát megváltoztatják.

  • Olcsó USB WiFi AC adapter

    lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.

  • Kiszivárgott egy lista a várható Lunar Lake modellekről

    ph Eszerint az Intel Core Ultra 200V sorozata kilenc modellből, köztük egy Core Ultra 9-es példányból állna.

Új hozzászólás Aktív témák

  • eXtase

    tag

    válasz fo_di #13162 üzenetére

    Elolvastam én is az angol nyelvű fórumot... tehát a következő áll fenn amit meg is említenek és helytálló a meglátás:

    Azért van a PC -re csatlakozó portján a táp nyitva, mert a HUB saját tápja, ha esetleg nem tudja ellátni a rákapcsolt eszközöket, akkor a PC USB portjának 5V -os tápjáról is " kisegíti" az eszközöket. Nagyon jól írják, hogy annak az alkatrésznek egy diódának kellene lennie, ami a PC USB portja felé NEM enged át semmit, viszont a PC -től kaphat áramot. Így kisegíti a PC a HUB -ot és a visszáram sem folyik!
    Leírja, hogy valószínűleg azért ilyen olcsó ez a HUB mert a gyártósoron észrevették a hibát és már a sokadik darab után nem foglalkoztak vele, hogy egyik másik egy áthidalást kapott dióda helyett... ami van el kell adni elven piacra került... no comment...

    Ez is egy jó példája a tömeggyártásnak (de szerintem inkább figyelmetlenségnek)...

    Természetesen javítható az eszköz, ahogyan azt eredetileg kitalálták anno... Ki kellene forrasztani azt a 000 jelölésű SMD elemet és beforrasztani helyette egy diódát.
    Tökéletesen megfelel mondjuk egy hagyományos 1N4004 -es dióda, így kb 1A áramot tud még felvenni a PC USB csatlakozójáról ami effektív 5W pluszt jelenthet ha az USB HUB tápja nem bírná a megpróbáltatásokat :)
    Rajzolom, hogyan kellene elhelyezni a diódát:

    A megjelölt furatokat úgysem használja semmi, tehát nyugodtan bele lehet forrasztani a diódát. K - katód, A - anód, illetve a kis képen látszik hogyan kell álnia a diódának a panelen. Egyébként látszik, hogy jópár alkatrészt kispóroltak belőle. A CUx részekre egy egy 100nF -os kondenzátor lenne való, minden port mellett, esetleg azokat is lehet pótolni, de nem feltétlen szükséges.

    A másik lehetőség valóban az eltávolítás, viszont ekkor mindenképpen csak akkor működik a HUB, ha a saját tápja be van dugva... ha beforrasztod a diódát a helyére, akkor a saját tápja nélkül is használható lesz a PC USB csatlakozójáról, de az áramfelvétel korlátozott lesz.

Új hozzászólás Aktív témák