Új hozzászólás Aktív témák
-
-
humigabi
aktív tag
Most dobtam egy hátast srácok. Network Cell Infoval megnéztem, hogy jön a mobil jel hozzánk. 8 hónapig tévedésben voltam, nem 600m-ről, inkább vagy 1,5 km-ről, és nem 60 m-rel fölülünk, ellenkező irányból lentről. Így tényleg ajánlom mindenkinek a Huawei B525-öt, mert belső antennákkal ilyen távolról, fákon szomszéd házakon főfalon keresztül ilyen jó értékeket csak egy jó készülék produkálhat. Még jó, hogy kiderült ez az ellenkező irány, így a panelantennát a jó irányba fogom felrakni. Ezek szerint a tavalyi szobai próbán is fordítva tartottam a toronyhoz képest, és még így is javított az értékeken.
-
-
válasz
#70234880 #7184 üzenetére
Nem egészen értem, hogy ezt most mire írtad.
A Network Cell Info programot ugye nagyon régóta használom, tényleg jó, de mobilos alkalmazás lévén nagy térképet azért nem tud mutatni.
Régen az OpenStreetMapen volt egy értelemszerűen monitoron megjeleníthető térkép, amin az összes általam ismert vagy keresett hazai mobiltorony szerepelt. Na, ezt sírom én vissza...
MaCS
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Mobilnet kellene 1-2 hónapra leginkább korlátlan, a Digi-n kívül legolcsóbbat mit tudnátok ajánlani,amelyik külön SIM kártyán működne ?
-
törölt tag
válasz
qwertly #7168 üzenetére
Máshol is kb ennyi.
A telekom eleve hálózat független készülékeket ad. Ha mégse, akkor függetlenítik.
Elég jó kis cucc, ki lehet kapcsolni a wifi részt, és akkor modem. Akár egy mikrotik routerre is rá lehet tenni. Ha van rá igény. Annyi hogy csak modem módban lehet elérni a microsd kártyát. Vagy legalábbis nekem telefonon nem érten el. Szóval ilyen samba, ftp, stb... ne keres benne. Ha le van rakva fix helyre akkor kb él az az üzemidő amit írnak, ha folyamatos mozgásban van, akkor kellhet neki egy powerbank. De az a TP link- hez is ajánlott. Ja van hozzá android app, de webesen is elérd. A dhcp átírható. Reset bekapcsoló gomb és wps gomb együt lenyomása. Default password belül az alján. Sms olvasható, küldhető. -
törölt tag
válasz
qwertly #7163 üzenetére
Telekom Alcatel MW40V
Listaáron 12 980 Ft
Ugyan azt tudja, mint a Tp-Link szerintem.
Ez is csak 2,4ghz 8 óra üzemidő. -
qwertly
addikt
válasz
Dolphine #7161 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék a családtagoknak egy kis nettet varázsolni a balatoni nyaralóba.Ajánlottam nekik a okos mobilt és onnan megosztva a nett, de nem hajlandóak rá.Mert nekik jó a nyomógombos telefon is.Így a TP-Link M7350 mivel csak időszakosan kell nekik így blue mobil sim kártya menne belle. És alkalmanként elég lenne nekik a 3GB mobil nett.De látom,hogy 25 ezer alatt nem nagyon kapom meg,van ennél olcsóbb és megbízható 4G router? -
taki01
őstag
válasz
MaCS_70 #7159 üzenetére
Szia itt (http://overpass-turbo.eu/) még elérhetőek az adatok.
-
Dolphine
addikt
válasz
humigabi #7160 üzenetére
Köszönöm és Neked is MaCS_70!
Rosszul fogalmaztam.MiFi-re van szükségem. Olyan eszközre, amiben egy SIM kártya megy, saját aksival rendelkezik, hordozható (ezt értettem mobil alatt).
A mostani TP-LINK M7350-et szeretném lecserélni. -
humigabi
aktív tag
válasz
Dolphine #7157 üzenetére
Szia!
Ha elég a saját FW, és nem akarsz "különleges" funkciókat a routernek, akkor én nyugodtan ajánlom a
Huawei B525-öt. A Telenor-nál vettem, (így nem független), jelenleg routerként kábelen szolgál ki egy Syno RT1900AC-t, de lehet átrakatom majd bridge üzemmódba. Két külső antenna csatija van, tehát ha nem elég a belső antennája, tudsz rárakni MIMO-s kültéri antennát. Sajnos a wifi-t belső antennáról szórja, így korlátos a lefedettség, főleg 5Ghz-en. Viszont ha van nálatok 4G+, azt is kezeli, 300/50 Mbps az elméleti sebessége. Van rajta USB2 csati, külső tárolót tudsz rárakni, DLNA-t támogatja.Üdv:
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani jól bevált mobil WiFi routert? Most egy TP-LINK M7350-et használok, de szeretnék újítani.
A cél a 4G/LTE használata.
Az ötleteket előre is köszönöm! -
moma
őstag
Sziasztok. Nem EUs európai országokban van konkrét tapasztalat, info mobilnet használatról? Hogy megy ott? Balkán és törökország. Pontosan ezekről az országokról van szó:
Bosznia-Hercegovina
Szerbia
Montenegró
Koszovó
Észak Macedónia
Albánia
Törökország -
taki01
őstag
Itt egy telenor torony de nem erre csatlakozik mert ha rá fordítom akkor rosszabb a jel.
-
Diák66
őstag
-
Diák66
őstag
válasz
4Grider #7143 üzenetére
Régebben a cellavadász [link] oldalon voltak megjelölt bázisállomások. (nem működik jelenleg, nincs egy jelölés sem a térképen) A cellmapperen [link] a zöld pontok egy felhasználó által pontosított site helyét jelentik. (nem minden esetben helyes!) A legjobb, ha bejárod a környéket és megkeresed az adótornyot. Nem nehéz felismerni és megtalálni.
-
taki01
őstag
Valaki tudja melyik térképen vannak napra készen a tornyok helyzete?
-
humigabi
aktív tag
Milyen messze vagy a toronytól? Látom vidéken vagy, ott próbálkozol minél jobb jelvétellel. Én is Telenoros mobilnetet használok, most akarom majd felrakni a MIMO-s panelantennát. Nekem most a Huawei B525 belső antennáival ezek az értékek:
RSRQ: -7dB
RSRP: -76 dBm
SINR: 24 dBEzeken akarok még egy kicsit javítani a panelantennával. Napközben nem ennyire jók az értékek.
-
cocka
veterán
Hát egyébként ha az S-es verziót veszed, abban 3000 mAhs akku van és ez rohadt sokáig bírja.
Ilyen csak USB-ről is működő dologgal utoljára az mp3 lejátszómnál találkoztam, de az is csak úgy működött, hogy ha félig volt betolva az usb foglalatba, mert ha teljesen betoltad, akkor átállt adat módba és felismerte a gép, mint USB mass storage-t. Bár akkoriban még nem léteztek USB-s (csak) töltőportok, de kíváncsi lettem volna, hogy azokkal hogy működik teljesen bedugva. A probléma az, hogy ez az mp3 lejátszóm már nincs meg, mert a gép aljába volt bedugva, aztán véletlenül belerúgtam és beletört. LOL
-
cocka
veterán
Nekem ugyanennek az S-es verziója van a Telenortól, mivel általam ismeretlen tulajtól vettem, így görbe úton kellett függetlenítenem. Viszont akku nélkül nem megy. Kiírja, hogy battery error. Teljesen mindegy milyen USB-re dugod, 500 mA vagy 2400 mA egy kutya. Battery error az eredmény.
-
ice9
tag
sziasztok. valaki meg tudná mondani, hogy a telekomos Huawei 5577c működik akksi nélkül, csak usb tápról? Ill. a telekom függetlenül árulta vagy sem. köszönöm.
-
Soma01
veterán
válasz
EdiTemari #7117 üzenetére
- ..."legalább egy szolgáltatás igénybevétele"
- Köszi, ez esetben viszont marad a Hipernet Praktikum, mást nem igazán találtunk.Micsoda? Hogy jutottál erre a megállapításra? Simán kapsz sim-et. Nekem is csak net van és kaptam 2 mobil teszt előfizetést. (4-et lehet max, egy vezetékes (vagy műholdas) szerződésszámmal)
-
petakpa1
őstag
válasz
4Grider #7112 üzenetére
Ertem, es teljesen logikus amit irsz, hogy nincs kiepult iparag a szolgaltato altal letiltott eszkozok IMEI szamanak modositasara, azaz nyilvan nem lehetseges, de nem egyszeru.
Igy mas megoldas utan kell neznem.
Pl egy regi de 4G kepes okostelefonnal anbak wifijen keresztul megosztom a mobilnetet. A baj ezzel csak az, hogy hatotavja rendkivul korlatozott lesz. Kellene egy olyan router ami ket wifi halozatot is kepes parhuzamosan kezelni. Az elsovel kapcsolodnek a netet megoszto okostelohoz (WAN), a masodikra meg kapcsolodnanak wifis es vezetekes helyi eszkozok (LAN). Openwrt-vel meg lehet vajon csinalni?
-
4Grider
félisten
válasz
EdiTemari #7117 üzenetére
Azért ettől vannak jobb lehetőségek.
Pl. ott a szamlakontroll.hu. Előfizetés, de egy-két hónap múlva visszaküldheted nekik. És korlátlan havi 4900 Ft + 5% ÁFA körüli összegért. Vagy kisebb/olcsóbb csomagot választasz. Telenor net, így a meglévő hipergagyinet eszközökben is gond nélkül használható. -
4Grider
félisten
válasz
EdiTemari #7115 üzenetére
Nem értem, hogyan lehet félreérteni egy ilyen mondatot, de nem te vagy az első, aki megkérdőjelezi.
"A DIGIMobil szolgáltatás igénybevételének feltétele a DIGI, vagy Invitel vezetékes televízió, internet és telefon, valamint műholdas szolgáltatásaiból legalább egy szolgáltatás igénybevétele"Ja a havi 0 Ft 50 GB netért tényleg kedvező, ennél már csak az lehet kedvezőbb, ha fizetnek neked érte azért, mert használod. Szerinted fog neked szolgáltató fizetni azért, ha használod a szolgáltatását?
-
EdiTemari
újonc
válasz
4Grider #7114 üzenetére
Kedves 4Grider, köszönjük szépen! Valószínűleg ez lesz a nyerő választás.
Ha tényleg elég hozzá pusztán a vezetékes internet előfizetés (mert nekünk csak az van, ugye.) A lefedettséggel nincs gond, csodák csodája pont azon a részen van digis net ahol mi vagyunk
Remélem aztán idővel bővítik, mert elég jónak tűnik, sokkal kedvezőbb az ára mint a többi szolgáltatónak csak a lefedettséggel van gond.
-
4Grider
félisten
válasz
EdiTemari #7113 üzenetére
Kérem, hogy olvasd el figyelmesen a Digi oldalán az ajánlatot, ebben minden kérdésedre megtalálod a választ: http://digi.hu/mobil-ajanlat
Mivel a teszt-ajánlatnak nincs havidíja, ezért nincs értelme feltöltős netről beszélned. Az előfeltételeket korábban írtam (legyen egy db Digi-s vagy Inviteles (tv-internet mindegy) előfizetésed a lefedettség oldalon meghatározott települések egyikében).
Kérem, hogy nézd meg a lefedettséget, hiszen még csak most indultak kis lefedettséggel, lehet, hogy nem is lesz jó nektek: http://digi.hu/lefedettseg -
EdiTemari
újonc
válasz
4Grider #7108 üzenetére
Kedves 4Grider, köszönjük a választ! Ezek szerint a mobil ebben az esetben routerként szolgálhat? Láttuk ezt a digis lehetőséget már, csak azon gondolkoztunk el, hogy ennek nincs előfeltétele? (Már előfizetőnek kell lenni kábeltévével - mert az pl nekünk nincs és nincs is szükségünk rá) Meg feltöltőset szeretnénk, tényleg csak egy hónapra, és nem előfizetni rá, ugyanis egy évben maximum egy hónapig lenne szükség rá.
-
4Grider
félisten
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
válasz
4Grider #7108 üzenetére
Honnan tudja a Digi, hogy nem mobilban, hanem egy 4G-s USB stickban, vagy netán egy Huawei B525 4G képes routerben használnám a kártyát?
Én pont arra szeretném használni, hogy olyan helyen ahol nem tartózkodunk folyamatosan csak alkalmanként legyen egy alap internetszolgáltatás, amivel meg lehet nézni emaileket, messengeren érkezett üzeneteket, netán ha később fel lenne szerelve 1-2 kültéri webkamera, akkor azok tudjanak emailt küldeni, ha mozgás van, és ekkor internet felül akár alacsonyabb felbontásban meg lehessen nézni a kamerák által épp vett képet.
Ezek egyike sem nagy sávszéligényű, jelentős adatforgalmat generáló művelet, pont ideális lenne ez a Digis mobilnet ide. Térkép szerint lenne is lefedettség
-
4Grider
félisten
válasz
EdiTemari #7107 üzenetére
Ha Digi mobil előfizetésre jogosultak vagytok (olyan településen laktok, ami fel van sorolva a Digi oldalán) és a Digi lefedettségi térképén lefedett az a hely, ahova mentek, akkor kihoztok a Digitől 1-2 Digi mobil sim kártyát havi ingyen 50-50 GB nettel. A kártya csak 4G képes mobilban fog netet biztosítani, de mobilról megosztható számítógép felé is.
-
EdiTemari
újonc
Sziasztok!
Párommal vidékre megyünk nyaralni néhány hétre, és szeretnénk wifit. Van egy TP-Link TL-MR3020 routerünk, de nincs mobilinternetünk, és nem tudjuk, mi lehet a jó választás. Nem szeretnénk több hónapra előfizetni, csak egy egyszeri összeget kifizetni. Van egy régebbi telekomos modemünk (stick) és egy telenor hipernetes is. Nem tudjuk, hogy azok még használhatóak-e. Itthon digi vezetékes netünk van, de kábeltévé nincs hozzá.
A nyaraláson kb 10 giga adatforgalomra lenne szükségünk de megfizethető áron.
Van valakinek ötlete, tapasztalata, hogy mi lehet ilyen esetben a jó megoldás, melyik szolgáltatónál és milyen áron? -
4Grider
félisten
Ha letiltod a b20-at, akkor ott, ahol a B3 nem terjed olyan jól (pl. az épületek belsejében), helyenként nem lesz 4G-d.
Mint ahogy 4G+-od sem lesz, mert ahol mind a kettő jelen van, ott az erre képes telefonok/modemek/routerek (persze hálózati támogatással) a két frekit összefogva nagyobb sávszélességgel dolgoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged