Új hozzászólás Aktív témák
-
SamY85
csendes tag
Kicsit utána néztem, és a delay értéket viszonylag gyorsan ki lehet deríteni VLC Player -el: h/g gombok használatával tudod "tologatni" az audio delay -t 50ms -os lépésekkel. Így csak egyszer kell 0 -ás delay -el merge -elned az mkv -ba, megnyitás lejátszásra, eltolod annyival az audio -t amennyivel kell, és újra merge -eled a megfelelő értékkel.
remélem segítettem
-
mexel
veterán
Már kérdezték itt a topikban, de nem volt még válasz, és engem is nagyon érdekelne: van-e olyan progi, ami megmutatná, hogy az adott avi vagy mkv fájlban a hang milyen delay értékkel lett berakva?
-
modflow
veterán
Hát megcsináltam azt, hogy a magyar hangsávot olyan hosszúra nyújtottam, mint az angol videó, majd ráraktam úgy, hogy kezdő pontban jó a hang, de 1-2 perc és így is elcsúszik.
Hogy lehet azt megcsinálni, mint pl. subtitteworkshop-nál, hogy ameddig jó a felirat addig hagyom, ahol látom, hogy csúszik, onnantól tolom csak a feliratot. Ami megint jó egy darabig, majd amikor megint csúszni kezd, az onnan lévőket megint tolom.
Na ugyanezt hogy lehet hanggal megcsinálni?
-
SH4D0W87
csendes tag
Ez működik (csak helyem nincs most megcsinálni), nagyon szépen köszönöm!
-
SH4D0W87
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy .m2ts kiterjesztésű videóból hogyan tudnám eltávolítani a felesleges hangsávokat? Olyasmi megoldás is jó lenne, hogy szétbontom valamivel, és .mkv-t készítek belőlük. VirtualDubMod-dal nem lehet megnyitni, és mkvmerge-dzsel sem tudok mit kezdeni veleValami ötlet/tanács?
-
Psych0
őstag
-
Psych0
őstag
"Van egy hatalmas különbség az avi és az mkv/mp4 formátumok között, amit nem szabad elfelejteni: az utóbbi kettő mindössze egy konténer, ami tartalmazza azokat a fájlokat amiket beletettél."
félreértés ne essék az avi is csak egy konténer. Attól, hogy egy csomó demuxer aviba rakja a nyers videostreamet, az még csak egy konténer, mint a matroska vagy az mp4, vagy a vob, vagy az mpg, csak sokkal ősibb, tehát primitívebb. Az lenne az igazán nyerő, ha minden elementary stream a saját fourcc-je kiterjesztésével létezne, de nincs így.
-
modflow
veterán
Egy kis segítség kellene!
Olvasgattam itt, de nem sok sikert értem el.Van ez:
Pushing.Daisies.S02E01.720p.HDTV.x264-CTUErre szeretném rárakni a Viasat 3-ról felvett hangsávot. De ha csak simán rárakom, össze vissza csúszik a hang. Valamint utóbbi 25 FPS-es, a 720p-s pedig 23,x.
Hiába olvasta itt. Az a baj, hogy nincs egy összeszedett rendes leírása lépésről lépésre.
Ha tudna valaki segíteni, vagy legalább hol találok rendes leírást azt megköszönném!
-
bikmakk
tag
válasz
whitewolfika #236 üzenetére
Ebben a cikkben megtalálod mi mit jelent.
-
whitewolfika
csendes tag
a HandBrake programban az Advanced opcióban miket lehet állítgatni? mert azt nem vágom
-
-
bikmakk
tag
válasz
whitewolfika #228 üzenetére
Emberi szemmel ez nagyon egyszerű dolognak hangzik, de sajnos nem így van: ahhoz hogy módosítsd egy videó felbontását (azaz minden egyes képkockáját), az egész videót újra kell kódolnod. Ez mindenképpen minőségromlással is jár, ezt ne felejtsd el.
A HandBrake programról elég sok jót hallottam, bár én sosem próbáltam. Nincs akkora szabadságod a beállításoknál, mint az mkvToolnix esetén, de Te épp ezt szeretnéd
-
whitewolfika
csendes tag
azóta gondolom csak kijött már olyan
-
whitewolfika
csendes tag
mert amiket irtatok az nekem tökre bonyi
-
whitewolfika
csendes tag
olyan program kellene ami egyből megoldja ezt
-
whitewolfika
csendes tag
azt szeretném meg kérdezni, h 1080ps mkv fájlokból 720pbe, melyik programmal tudok átkonvertálni?
köszi
-
bikmakk
tag
Van egy hatalmas különbség az avi és az mkv/mp4 formátumok között, amit nem szabad elfelejteni: az utóbbi kettő mindössze egy konténer, ami tartalmazza azokat a fájlokat amiket beletettél. Értelme nem lenne, de egy mkv fájt tartalmazhat akár 3 videó, 5 hang és 12 feliratkomponenst is, most a hasamra ütöttem. Másképp: tehát mindegy, hogy a gyerekre piros pólót vagy fehér inget adsz, attól függ a játszótérre vagy templomba küldöd, de a gyerek attól még ugyanaz a gyerek.
Tehát ezekbe a konténerekbe ugyanúgy tehetsz .avi, .divx, .x264, stb. kiterjesztésű videófájlokat. Ezért nem működik minden a Boilsoftos progival, mert annak az az érdekes, hogy a konténerben tárolt videó előzőleg hogyan lett tömörítve: ha olyannal amit nem ismer, akkor bizony nem működik. Egyébként én meguntam azt a progit, mert rettentő igénytelenül pontatlan. Tanuld meg Te is használni a VirtualDub(Mod)-ot és az mkvToolnixot és akkor gyakorlatilag úgy leszel képes vagdalni/szerkeszteni a videót ahogy csak szeretnéd. Ha x264 kódolású, akkor csak az mkvToolnix fogja tudni szeletelni.
Tényleg nem nehéz, csak kísérletezni kell. Ahogy leírtam pár hozzászólással lejjebb, ha követed lépésről lépésre, akkor menni fog, mert minden lépést leírtam. Ha valamit mégsem értesz kérdezz és segítünk. -
Locsi
senior tag
-
Sped
aktív tag
Nézegettem de nekem annak a használata túl körülményesnek tűnt, ugyhogy a Gotsent az nekem nagyon bejött, mert az mkv-t könnyedén át tudom konvertálni mp4-be, az mp4-et pedig piszok egyszerűen tudom szeletelni/összeturmixolni a Boilsoft Video Splitter/Joiner progikkal.
A probléma most ezzel a 2,5 GB-ás mkv-val van, amire a Type mismatch hibaüzenetet dobja egy programfagyás kíséretében...
Ennek mi lehet az oka? Túl nagy a fájl? Csak találgatok.
-
-
Sped
aktív tag
A Gotsenttel sikerült átkonvertálnom az mkv-t mp4-be, viszont az előző hozzászólásomban a képen is látható mkv fájlt amikor megpróbáltam megnyitni a programban, a következő hibaüzenetet dobta:
Run-time error '13': Type mismatch
Miért pont ez nem passzol?
-
Sped
aktív tag
Hali
Én is próbálkozok ezzel a MKVToolnix-el, de nem boldogulok.
Vmi szerkeszthető formátumot szeretnék kinyerni (videót és audiót), mert a fájlból ki akarok vágni dolgokat, de mkv-val nem boldogulok. Hogyha rákattintok a videóra akkor felvillan az az ablak, ami a képen is látszik, ahova ha beírom a kimeneti formátumot pl. mp4, akkor elindul a folyamat de a végeredmény szörnyű lesz. Tehát mit kell tennem ahhoz, hogy normális mp4-et kapjak? Vagy egyáltalán mit kaphatok ebből? Mert megnéztem a progi help oldalát de az nekem kínai:
"V_MPEG4/ISO/AVC
H.264 / AVC video tracks are written to H.264 elementary streams which can be processed further with e.g. MP4Box from the GPAC package."
-
bikmakk
tag
válasz
ludasmatyi #220 üzenetére
Szia!
MKVToolnix-ot letöltöd, elindítod az mmg.exe-t, ott az "Input" fülön az "Input files" rész melletti "Add" gombra kattintva hozzáadod a kérdéses mkv-t. Picit lejjebb (Tracks) megjelenik, hogy mik vannak abban az mkv konténerben: videósáv, hangsávok, feliratok. Ami nem kell, azt eltávolítod (kiveszed a pipát). A "Global" fülön bepipálod, hogy "enable splitting" és beállítod a kívánt méretet/hosszt/ami tetszik. Végül az Input fülön beállítod a kimeneti fájl nevét (Output filename) és rákattintasz a "Start muxing" gombra.
Ennél szájbarágósabban nem tudom elmagyarázni, de amúgy Google a barátod, pl. ez és ez a kép.
-
ludasmatyi
tag
Sziasztok!
Kellemes Húsvéti Ünnepet!És kéne kis help valakit ért-e mkv daraboláshoz és hangok kiszedéséhez ami nem kell mkv-ból.Válaszokat előre is megköszönöm.Már mindent megpróbáltam de sajnos hülye vagyok de nagyon semmilyen ötletem sincs szereték 11GB-os filmet 3 részre szétszedni meg hangokat is kivgni.Sajnos a progi ugyan megvan de nekem teljesen kínai sajnos ötletem sincs hogy kell használni.
-
Hamann
csendes tag
Csak hogy lásd, hogy azért tok segítőkész is lenni
Ezt töltsd le, rapidos oldalon van fent, van benne egy leírás is, igaz német nyelvű, de képekkel is illusztrálva van, mit, hogy kell csinálni.
Ezzel a két progival lehet *.sup-ból, *.srt-t kreálni.Ha nem megy szólj!
Üdv!
ui: Az oldal amire te gondolsz, amiről topic elején olvashattál, az valszeg nem él már.
-
heckbert
csendes tag
sziasztok, mkvmerge gui-val szednék ki egy csomó felesleges feliratsávot egy 3 órás videobol, de miután végzett az mkvmerge (error code=0-val, "everything went fine"), csak a video első fél órája lett az új file-ban. enable splitting nincs bepipálva persze. valami ötlet?
-
csizo
aktív tag
Szia!Megküldenéd a szinkron adatbázis címét?Még egy kérdés:Milyen progival lehet sup.fájlból srt.fájlt csinálni?Köszi!
-
csizo
aktív tag
Köszönet Locsinak!
-
csizo
aktív tag
Feltehetőleg olvastam,csak mivel valószínűleg nem vagyok olyan okos,mint Te,így kénytelen voltam segítséget kérni.Megvannak a programok hozzá,csak instrukciók kellettek volna,mert valószínüleg valami beállítási hiba miatt nem jön össze.Ennyi.Egyébként ha ennyi energiád volt arra,hogy kioktass,akkor ennyi erővel tömören el is mondhattad volna az egész menetét.Sajnos mindíg könnyebb mást kioktatni,mint segíteni.Próbálkozom másik fórumon hátha ott kézségesebbek a fórumtársak.
-
Hamann
csendes tag
-
csizo
aktív tag
Hát nem sok jelentkező van!!!
-
csizo
aktív tag
Helló Mindenkinek!Segítséget kérnék a hozzáértőktől.Szeretnék egy angolnyelvű mkv filmhez magyar hangot és magyar feliratot tenni:milyen progit kell használni és hogyan!Abszolút kezdő vagyok a témában,így jó szájbarágósan kérném a tájékoztatást.Előre is köszönöm a türelmet és a megértést!!!!
-
edk-
őstag
Néhány bájt különbség volt a közel 200 megás fájlok között (próbaképp pár perces anyagot kódoltam).
Továbbra sem értem, miért, de végül is eldöntöttem, hogy az eredeti mennyiségű sor megtartása mellett vízszintesen széthúzatom kódoláskor 720-ról annyira, amennyi a képarányhoz kell.
-
edk-
őstag
Szervusztok,
MKV elkészítésével kapcsolatban is lehet kérdezni?
Egy DVD9-ből akarok x264-es MKV-t csinálni. A Handbrake szoffert használom wendóz alatt. A film szélesvásznú, alapvetően négyféle anamorfikus beállítás lehetséges: semmi, strict, loose, nagyítás. Világos, hogy az első esetben a szélesség marad 720, a magasság a filmé, esetünkben 306. A középső kettő 720x470 körüli frame-eket csinál, a negyedik a magasságot tartja, a szélességet növeli 864-re.
Az érdekes az, hogy bár minden esetben fix 2000 kbps bitrate-et választottam, mégis minden fájl ugyanakkora. Nem kéne a nagyobb képmérethez nagyobb fájlméretnek tartozni?
-
bikmakk
tag
Itt találsz olyan Megui profilokat, melyekkel újrakódolva a filmet, hardveres gyorsítású lesz.
Megui letölt, profilt beállít, kódol, örül a DXVA képes videójának
Esetleg ezt is elolvashatod, ha problémákba ütköznél.
Magyarul stevve elég jól leírta a dolgokat itt, bár csak ezeknek a beállításoknak a használata nálam még nem volt elég a DXVA-hoz. Ha túl érthetetlen ami benne van, akkor olvasd el ezt, ezt és ezt.
A Mediainfo progival megnézheted, hogy egy videó milyen beállításokkal lett kódolva, és ha esetleg csak az idc_level miatt nem illik bele a stevve által leírt paraméterekbe, azt újrakódolás nélkül is meg lehet próbálni orvosolni. Erről itt találsz leírást. (Talán valahol magyarul is olvastam egyszer, de ezt most nem találom.)
-
bikmakk
tag
Azzal is el tudsz érni méretcsökkenést, hogy több hangsávból csak egyet tartasz meg, esetleg sztereót csinálsz az 5.1-esből, de ekkora méretcsökkenést kétlem hogy el tudsz érni ezekkel.
Vagy újrakódolod a filmet:
- kisebb bitrátával (a bitráta és a méret egyenesen arányos, a videósáv méretéből és a bitrátából ki tudod számolni mennyivel kell csökkentened, hogy elérd a kellő méretet).
- átméretezed 1980x1080-ról 1280x720-ra, esetleg ez is megoldás lehet.Információvesztés nélkül nem megoldható amit szeretnétek, de ez azt hiszem nyilvánvaló, némi minőségromlást is okoz az újrakódolás, de ezek nem feltétlenül zavaróak (1280x720 is szépen mutat a HD tv-n és hangsávot is úgyis csak egyet hallgat az ember egyszerre). Valamit valamiért
A Megui és az Avisynth programokkal el tudjátok végezni az újrakódolást, ha a sávokkal szeretnétek babrálni, arra elég az MkvToolnix.
-
Sullivan
aktív tag
Sikerült már valakinek megoldania mkvtoolnixban a timecode-os problémat? Azaz hogy ne akadjon a film ha a a sztreccselt hangsáv van kiválasztva
-
vik1228
csendes tag
Helló!
Én mkv fájlt szeretnék átméretezni.
pl.: 11,4GB -> 8GB-ra, az eredmény 1db mkv fájl
Cél: ráférjen egy DVD9-es lemezre.
Ez lehetséges? Ha igen hogyan?
A választ előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bluetooth hangszórók
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest