Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Chaser

  titán

  válasz D1Rect #12 üzenetére

  Ezt nem is vitattam. "És mi van akkor, ha nincs "hivatalos" jövedelme, tulajdonában sincs semmi."

  _tejesen'® joálapotpan'™_

 • zöldfülű

  csendes tag

  válasz D1Rect #12 üzenetére

  Szia!

  Ebben tévedsz, mert pl. indíthatsz polgári eljárást ú.n. jogalap nélküli gazdagodás miatt is a másik féllel szemben, Ekkor nem azt vizsgálják, hogy történt-e csalás, az teljesen mellékes kérdés ilyenkor!!! ezt még akkor is indíthatod, ha a büntetőper során a másik felet felmentik azaz nem állapítják meg a bűnösségét!!
  Ekkor azt vizsgálják meg, hogy a te teljesítésed ellenében (mert ugye te fizettél neki pénzt, vagy küldtél neki terméket) történt-e valamiféle ellenszolgáltatás. Ha nem, akkor itt az ellenszolgáltatás hiánya vagy elmaradása miatt követelheted az eredeti állapot visszaállítását ( pénz vissza, vagy termék vissza) ekkor a bíróság ezt fogja kimondani.
  Alapvető jogelv ugyanis, hogy szolgáltatásért a polgári jogban ellenszolgáltatás kell hogy járjon, a "szerződés"-ben meghatározottak szerint.

  (itt a szerződés létrejön pl emailváltások során megegyeztek abban hogy termék és pénz csere milyen összegben. stb, de szerződés jön létre szóban is, nem kell hozzá írásos forma, de persze akkor kell legalább egy tanú, aki igazolja a szóbeli megállapodás megtörténtét.)

  Üdv:
  Beatrix.

  [ Szerkesztve ]

  "Az ember egy kupacba gyűjti össze élete minden hibáját. Így hozza létre a szörnyet, amit végzetnek nevez" John Homes

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés