Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
bnorci71 #83996 üzenetére
Nem tudom hova lettek, de nekem sincs ott. Fura.
#83997Ereshkigal:
Én ezért se járok fel a bükkbe. Amúgy nem az ismim védelmébe mert ennek is meglenne a maga helye-ideje, de Ő nem szokott a saját sávjából átmenni másikba. Na, de akkor se kellene ezt, rallyznia kéne ha lenne rá pénze.
#83998Z0C!:
MEgvan a maga szépsége igen, de hogy minden héten ezt csinálni erősnek érzem.Nem ugyan azok a srácok, az én ismijeim régi verdákkal tolják, 2000 előtiekkel.
Amúgy én még az Akina hegyet is a Caddy-mmel nyomnám le akár, de én ha már lehet választani akkor szép erdős, kanyargós útra vissza sírom a Volvo C70 kabrióm, azzal letolt tetővel nagyon jó végig gurulni szépen egy ilyen helyen.
[ Szerkesztve ]
-
Z0C!
őstag
válasz
Wiz Khalifa #83995 üzenetére
Lehet ugyan arról a bandáról beszélünk
T.P, T.Á...
Mindennek megvan a maga szépsége.
A hegyi felfutásnak és a hosszú egyenesnek is.
A 66-os utat egy Amcsi V8as döggel utaznám végig, az Akina hegyet valami 4 hengeres
turbós/karbis hátsókerekessel. -
Ereshkigal
őstag
válasz
Aztán egyszer majd jön szemben valaki (akár egy hasonló állat) és kampec.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz
majdnem mondtam hogy az aláírásom de most látom nincs is.
tényleg hova tűntek az aláírások?"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
Colin McRae[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
A fák előtt levő föld "bucka" tépte le először a hátsó lököst, úgy meg ahogy megpördült, tépte le az elsőt. Gyakori eset.
Z0C!:
Az én haverjaim csak szimplán a csillagvizsgálóig mennek meg vissza le, de ők nem drift jelleggel hanem minél gyorsabban megjárni oda-vissza. Van egy srác aki annyira sokat járt már, meg annyira ismeri a kocsiját, hogy senki nem tudja megverni, mindenhol tapossa neki mint állat. Én nem értem a bükkért miért vannak oda az emberek ennyire. Én inkább a szép, hosszú egyeneseket szeretem, ott legalább nem kockáztat az ember, hogy össze törik a kocsim, amit kicsit nehéz lenne javíttatni mert kb 5db van az Országban belőle.Jah és szép hosszú egyeneseken a V8 hangja is szebb mint kanyargós utakon.
-
HookR
addikt
Ma délután, olyan 14:40 körül történt. Az út ugyan nedves volt, de bizonyosan jég nélkül.
Azóta is tűnődöm, hogy a túróba sikerült egyszerre az elejét és a hátulját is lezúzni...?!
Talán a fölfele előzni tilos tábla + egy fa lehet a megoldás, vagy nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Z0C!
őstag
Néhány éve Bánkútra vitt fel az élet, első autó (gyári bmw e36) első hó...felfele minden kanyar keresztbe, volt is öröm nekem is és az asszonynak is.
Aztán jöttek felfele a nagyok akik csukott szemmel mentek már.
Ladások, BMW-sek, Mercisek..fényhíd, bazinagy lámpák, sperr meg minden....
Na itt gondoltam, hogy akkor csorogjunk lefele, ne legyünk útba.
Az utolsó visszafordítóba is gyök2vel érkeztem (tényleg!) és hiába tekertem a kormányt csúsztunk előre...feljegesedett a kanyar. Szimulátorból tanulva, rárúgtam a kuplungra, szépen betette az elejét irányba, de a kocsi oldalával a szalagkorlátot megfogtam.
Szerencsére felszíni karccal megúszta a kocsi. Itt el is könyveltem, hogy majd ha lesz feláldozható autóm, feljövök.
Helyette inkább Mezőkövesd és Kunmadaras lett a feszkó levezető.Ismerek néhány srácot akik esőbe / hóba feljárnak. BMW, Porsche, Jaguár és társaival
Mikori ez a történet? -
Atesz08
tag
sziasztok. szokott valaki autót behozni külföldről ?
-
HookR
addikt
Blogolok kicsit:
Hollóstetőnél elém került egy E46-os BMW (ültetett futómű; sárvédő szélesítések), majd a kényelmes, visszafogottan lendületes tempó ellenére a 150-200 m-es távolság csak nem akart nőni, tehát nem száguldozott az sem. Leértünk a Szinva-forrás fölötti kanyargós részhez és látom, hogy az utolsó (forráshoz legközelebbi) 180 fokos visszafordítóból már kilinccsel előre jött ki. Ami rögtön mosolyt csalt az arcomra és gondoltam milyen ügyesen keresztbe rakta, ez az igazi hátsókerekes élményautózás.
Aztán 10-15 másodperccel később, ahogy én is letudtam ugyanazt a kanyart, látom hogy ott áll keresztben, lebontott első és hátsó lökhárítókkal a felfelé jövő sávot elfoglalva...
Mégsem volt olyan ügyes.Mire a kanyarból kijövet melléjük gurultam, addigra már pont kipattantak mindketten és a srác a nagy ijedelemben sírva fakadt barátnőjét kezdte vigasztalni. Épp csak kezdtem feltenni a kérdést, de a srác egyből leintett, hogy megoldják, minden rendben, nem kell segítség... (gondolom volt a reakcióban egy nagy adag szégyen érzet is).
[ Szerkesztve ]
-
alufelni
tag
Sziasztok, eddig nem kaptam választ a kérdésemre, remélem itt már csinált valaki ilyesmit. Egy Xbox one S be szeretném a HDD-t SSD-re cserélni , van egy amit vagy 3x használtam, milyen formátumra kell leformázni az ssd-t? vagy azt majd a box megcsinálja? Válaszotok köszönöm.
-
bnorci71
addikt
válasz
WildBoarTeam #83985 üzenetére
igen tudom anno segítettek nekem is ott amikor gondom volt
Csak az IT kolléga akkor nem ért rá mondta az AI-t gondoltam kipróbálom -
cocka
veterán
válasz
bnorci71 #83982 üzenetére
Jaja, az sima..
MS Excel 2010-ben: Adatok fül, ismétlődések eltávolítása.
De ha valami bonyolultabb kell... magáncélra az ASAP Utilities ingyenes.
Nekem pl. arra kellett, hogy két km hosszú oszlopot rendezzen el fekvő A4-es oldalakon úgy, hogy fentről lefelé és balról jobbra végzi a kitöltést, következő oldalon folyt. köv.Csodálkoztam, hogy ilyet alapból nem lehet. Bár MS... mégis mit vártunk. A reguláris kifejezések támogatása keresésnél és cserénél szerintem még most sincs benne, holott anno pont kellett egy ilyen is, amit persze LibreOffice-szal simán meg tudtam oldani. Ritka szánalmas az egész.
-
bnorci71
addikt
ChatGpt vagy mi az... kipróbáltam egy excelhez kellet volna megoldás azonos címeket kidobni és csak egyet megtartani.
4-6óra alatt nem jutottunk dűlőre, informatikus 2 perc alatt megcsinálta nekem, és csak nem is képlet/függvény kel hozzá hanem valami beépített szűrést csinált. -
cocka
veterán
Ennek igaz voltára jó példa a youtube-on is fellelhető Harry Potter filmekből készült AI szemét.
A legvadabb CGI-s ökörségeknek is van kerete vagy követ egy konvenciót, hogy általában egy adott típusú filmben mi és hogy szokott történni.
Na az AI ezt a keretet rúgja fel, ráadásul csupa groteszk baromsággal, amiknek ez a keszekuszaság a végeredménye. -
laika1200
csendes tag
Én a Win11 24H2 kompatibilitási listán azt látom hogy asztali CPU-ból az intel a 11.gen-től támogatottak csak a procik. Ez azért érdekes mert a 10.gen még épp nincs 5 éves és jelenleg is kapható, illetve a Win11 23H2 még a 8.gen-t is támogatta. Ha ezt így komolyan gondolják az az intel procik értékállóságát erősen kérdőjelbe fogja tenni.
-
Vangelis
félisten
válasz
Wiz Khalifa #83971 üzenetére
Én ezt tudom
pedig mindig jó éron tolok mindent
.. nincs panasz
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Vangelis
félisten
válasz
szmolcsi #83969 üzenetére
Miért ne lenne? Mindig körbe nézek mi mennyiért megy.
r5 2600-as gép is épülőben .. csak lap kell hpzzá.
Beáraztatom az AI vel és meglátjukDe persze ha eladó lesz akkor nem rakom bele aől az uj ssd-t csak külön kérésre, mert most vettem én is.
tartalékba. Meg ram is van olcsóbb, ha nem kell minőség..
Mi kereskedők nem kótyevetyélünk el semmitA régebbi platforomok fognak most sajnos kimenni , lemenni.. szerencsére még időben megszabdultam a 9 és kisebb társaiktól.
De persze még 1156-os xeon és egy faxa 1366-os szörnyeteg van a polcon
[ Szerkesztve ]
-
Vangelis
félisten
válasz
szmolcsi #83967 üzenetére
Elvesztegetni nem szoktam semmit
A memóriát vettük nemrég bele. Az alapból 30e volt igaz gagyi van 23-26-ért..
Alaplap sem a bugetCPU ára meg adott a piacon.
1050TI is 20 ért ment el a testvére. Doboz minden nélkül. (ez dobozos)
Táp sem gagyi 10e ft -os példány. MÉg világít is
SSD egy 240-es vagy 500-as lesz benne ÚJ IGaz a 240-*es SATA 3 a másik NVME .. meglátjuk
De ha nem tartom meg kint lesz HA-n -
Vangelis
félisten
Igen már ujabb lomok kellenek lassan.. vagy be kell érni win 10 el. Nekem menne a 11 is.. de kella fenének.
Most rakok össze egy i5 10. gen gépet. Gyereké volt csak váltott.
Nem volt rossz és most sem az a amasina.. ha nem tartom meg tartaléknak akkor meghírdetem.
32Gb ram 1050ti .. 500w thermaltake táp.
aerocool midi ház (habár nem is tudom bele fér e a nagy lap. Z490 Gaming X -
jFox
addikt
válasz
Wiz Khalifa #83964 üzenetére
Azért ez teljesen nem igaz. Felmegy rá, de a Microsoft nem garantálja, hogy tökéletesen működik. Pl. nem biztos, hogy minden driver menni fog. A generációs frissítéseket sem csinálja meg. (Pl 22H2->23H1)
Egyébként pont most szűkítették a használható procik listáját. A 24H2-höz már legalább gen10 Intel procik kell.
Itt meg lehet nézni a teljes listát: [link] -
LaciMc82
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #83962 üzenetére
Akkor most ez a telepítési segéd marhaság hazudik?Azt írja nem jó a proci a win 11-nek🙄
-
LaciMc82
aktív tag
Na ha már kallódàs.
Esetleg valakinek olcsón eladó win 11 kompatibilis proci hozzá alaplap még ram.
Ha van akkor pedig lenne egy eladó i3 3220-as proci Gigabyte alaplappal és 8 GB dd3-as rammal.[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
Nem kallódik valakinél feleslegesen egy (-két) épkézláb 1155-ös hűtő?
-
Atesz08
tag
sziasztok. segítséget szeretnék kérni olyantól, aki az emag genius -ba benne van. 2 db terméket szeretnék vásárolni. így nem kellene postát fizetnem. nekem már lejárt a genius -om. megbízhatóságom leinformálható.
-
jFox
addikt
válasz
Wiz Khalifa #83950 üzenetére
Horvátországban is QR kód volt az automatákon, de az egy weblapot nyitott meg, ahol lehet bankkártyával fizetni.
-
icemad
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #83950 üzenetére
Hát ez rossz hír. De kösz a tippet.
-
-
icemad
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #83940 üzenetére
Ez működik külföldi mobillal is? Nyárra én is keresnék valami ilyesmi appot, csak van rengeteg. Azt meg nem írja ki konkrétan egyik sem, hogy külföldi (eurós) bank/telefonszámlával működik e.
-
jFox
addikt
válasz
Wiz Khalifa #83946 üzenetére
erről beszélek.
-
Zola007
veterán
kb 150-200 eurója lenne valakinek forintra cserélni?
-
jFox
addikt
Ha nem akarsz applikációkkal bajlódni, akkor SMS minden Városgazda által üzemeltetett parkolóban működik. A belvárosban vigyázni kell, mert nem minden parkolót a Városgazda üzemelteti, ezt nem tudom, hogy tudja-e az applikáció. Pl. A Centrum mögötti parkoló, vagy ami a Hősök terén van.
-
Potzee
addikt
Sziasztok,
Eladó Menabo Logic 3
hátsó ajtóra, csomagtér ajtóra szerelhető kerékpárszállító.A kerékpárok a felszerelést követően nem takarják el a hátsó világítást és a rendszámtáblát!
A kerékpártartó nem támaszkodik a hátsó lökhárítón, így a hátsó ajtó könnyen nyitható marad! -
Wiz Khalifa
veterán
Van valakinek eladó 10" tablet tokja?
Egy Lenovo Thinkpad 10 Gen2-hőz kell.
-
sike!
tag
Sziasztok, Miskolcon lehet online parkolójegyet venni?
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.Van köztetek olyan akinek van ilyen MLSZ szurkolói klub arany szintű tagsága és esetleg venne ma jegyet a magyar-törökre és meg gondolná is rám?
-
Biqci
aktív tag
Miskolcra vonattal megyek, mert a busz reggel 8 körül ér be Pestre, olyankor pedig már nem nagyon van fuvar tovább Miskolcra. De vissza Oszkár és inkább személykocsi, az jobb mint a kisbusz
bnorci71
Próbáld ki egy személykocsival, az kényelmesebb és szerintem jobb is.
Anno mi is stoppoltunk hazafelé az eltávon, de azért a kiskatonákat inkább felvették, mint egy mezei stoppost -
cocka
veterán
De az még nekem se teljesen világos, hogy mi alapján döntik el, hogy mire érvényes az okosjegy.
Ok megfejtettem.. fordítva van, én nem szoktam okosjegyezni más kedvezmény okán, de a lényeg:
7:35-ös a 181-es, arra nem érvényes
8:35-ös a 682-es (máshol volt felsorolva azért nem láttam) arra érvényes. -
válasz
Wiz Khalifa #83929 üzenetére
Köszi az infót!
-
üszök
őstag
válasz
Wiz Khalifa #83927 üzenetére
Ez egy jó hír ha lehet enni, cigi már nem érint.
-
Miskolcon van valahol hivatalos Apple szerviz, ahol a garanciális javítást elvégzik?
Én nem találtam, de hátha tudtok valamit. -
Wiz Khalifa
veterán
Ha nem privát Oszkárt foglalsz (személyautó) nem gond a kajálás. Én mikor személykocsimmal mentem fel pestre és hirdettem utat írtam, hogy enni, cigizni nem lehet a kocsiban, ha ez ok, akkor foglaljanak.
Jah cigizni nem lehet a kisbuszokban sem gondolva a nem cigiző utasokra is.
-
üszök
őstag
Kösz mindenkinek, megrágom ezt a tervet mi legyen. Szerdán reggel mennék amúgy, 7-9 közötti indulás lenne optimális.
Az Oszkarral lehet gondom, mert reggel 2-3 alkalommal ki kell mennem pisálni reggeli után, és gondolom a kocsiban enni sem lehet, a vonaton meg kényelmesen meg reggelizhetek jó magyar módjára rántotthúsos zsemlét.
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
Az jó régen volt tán 2002-2004 között: IC Rapid és nem is volt olcsó.
Az adott ülésre szól, de a kallerek nem szoktak vele foglalkozni, ha nem oda ülsz, ahova a jegyed szól: mert mondjuk nem tetszik a háttámla vagy könnyen belerúgsz egy asztallábba vagy egy falra szerelt random szemetesbe, mert nem 190-es emberekre tervezték az ülőhelyeket stb.. én próbálok olyan helyre ülni, ahol lehetőleg minél kevesebb ember van... de csomó embernek meg az a fétise, hogy direkt melléd ül, akkor is ha mellettetek 6 millió üres hely van, mondván, az az ő helye.
Fekák, suttyók, ratyik, gondolom nem IC-znek.
Úristen milyen prekoncepcióid vannak. Fekákkal mi a probléma, ez nem USA! Főleg Debrecen környékén lehet velük összefutni. Engem egy magyarul se tudó csajt kért meg, hogy pakoljam már le a darabonként 20 kg-os bőröndjeit.. Mondjuk annyira nem voltam elragadtatva a kérésétől, mert arra ébredtem, hogy kopogtatja a vállamat, effektíve hullafáradt voltam.
Suttyó meg ratyi mindenhol lehet, egyik "tulajdonságot/állapotot" sem feltétlenül jelzi a külső!
-
cocka
veterán
válasz
bnorci71 #83905 üzenetére
Mostanában a legdurvább tönyörészés Rákos és a Keleti között van, 40-nel meg 20-szal cammognak és ezt a 10 perces távot 20 perc alatt teszi meg.
Nem tudom akkor pár hónapja az MTK stadion környékén mi a franckarikát gyártottak meg egyvágányoztak vagy 2 hónapig.
Ja és megáll Hatvanban is az összes plusz az Újhely-Hidas kombó elvileg még Mezőkövesden, a körök meg nyíregyiek meg Füzesabonyban, de van ami mindkét helyen is megáll.
-
cocka
veterán
Szoktam. Tudtommal a teljes árú egy útra továbbra is 3410 Ft a helyjegy pedig 650 Ft vagy 990 Ft.
Ha aznap veszed vagy "csúcsidőben" (vagy elővételben csúcsidőre), ami kb. péntek déltől tán vasárnap éjfélig van, akkor 990, ellenkező esetben 650.
IC: Vegyes. Mire vagy kíváncsi? Vannak a körIC-k vagy a Nyíregyháza felől jövők, ha körIC, általában nincs takarítva se, mert idő sincs rá, egy összeállítás lenyom 2 kört és vége a napnak. (az 1080 km)
Az Újhely-Hidasnémeti kombó vegyes összeállítású, szlovák kocsik elfogadhatóbbak azért. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
bnorci71 #83915 üzenetére
Miskolcon a búzatéri templom parkolóból indulnak és BP-n a keleti parkolójában (Thököly úti) érnek be, illetve fordítva. Kitérők szoktak lenni. Mi pl rendszerint vettünk fel utasokat a "Muhi" körforgónál, Mezőkövesd elején a régi Luk Oil (most Orlen) kúton, BP-n a M3 bevezetőn a benzinkúton. Kb ezek voltak a rendszeresek, de minimális változtatás volt.
Nekem rendszeresen volt egy utasom aki zenész volt az egyik sétahajón és nem ért volna a Keletibe indulásra így elmentem érte a Corvinus Egyetem mellé a rakpartra. Szóval minimális rugalmasság azért van, de persze ügyelni kell a többi utas igényeire is.
-
HookR
addikt
válasz
bnorci71 #83915 üzenetére
"ilyennkor ezek Pesten hol raknak ki/vesznek fel és Miskolcon?"
Döntően Miskolc Búza tér - Bp. Keleti pu. között ingáznak a kisbuszok és az útvonal mentén, előre egyeztetve kis mértékű kitérőket is meg lehet beszélni ki/beszállásra.
A vonat mellett szóló érv, hogy azon van WC. A kisbuszoknál előfordul, hogy fontosabb a menetrendhez igazodnia, mintsem megálljon miattad egy pihenőnél. -
Z0C!
őstag
válasz
Wiz Khalifa #83913 üzenetére
csak nem a Tovis Trans?
-
bnorci71
addikt
igen régen nem állt meg most 2 helyen talán
na meg nem volt felújított pálya ahol 40-el megy mert ledőlne a sínről
volt mindenféle ,de nem volt gond az értelmesebből voltak.
A Tiszai mellett ott az új parkoló az Y-híd lábánálBiqci
sose Oszkároztam az elmúlt 30évben 5x ültem vonaton autó a fő csapás.
Anno kamaszként rengeteget stoppoltunk, meg katonaságnál is volt hogy azzal jöttem haza de ez a Oszkár vonal nekem ma már nem szimpiZOC!
honnan tudod ,hogy nem Lakatos/Kanalas lesz a 2 útitársad[ Szerkesztve ]
-
Z0C!
őstag
-
tux74
csendes tag
Eladó:
Sapphire PULSE RX 550 4 GB 15000 Ft -
üszök
őstag
válasz
bnorci71 #83905 üzenetére
Pont ezt mondtam tegnap sógoromnak aki mozdonyvezető, hogy régen 1:47 volt az IC nem?
Nem tudja nem jár azon. Mondjuk régen menetrend szerint nem állt meg sehol. Arra sem emlékszek a hely jegy az adott székre szól? Azt is kell kérnem menetirányba legyen? Fekák, suttyók, ratyik, gondolom nem IC-znek. Ja, és a tiszai környékén lehet ingyen parkolni?
Mondjuk első osztály is egy ezressel drágább.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
én se vagyok nagy vonatos az utóbbi 3 éveben viszont ültem IC-n 3-4x nem volt vele gondom. Mondjuk ami 30éve 1:45ó volt most 2,5 biztos arrébb tolták Miskolcot
Ha antiszoci vagy tudsz venni kiválasztott helyjegyet és az ajtó mellett van olyan ülés ami 1-es nem ül melletted senki cserébe ott járkálnak WC-re.
Railjeten viszont megfogadtam csak "csendes zóna" kocsiba veszek legközelebb jegyet, de lehet IC-n is inkább az I.osztályra -
üszök
őstag
Sziasztok, van aki szokott Miskolc-BP vonalon vonatozni? Valós az, hogy IC hely jeggyel 2690 egy menet? Vagy én nézek valamit rosszul? Elég hihetetlen, mondjuk vagy 20 éve nem ültem vonaton. IC-k milyenek mostanság? Egy motort mennék negnézni, de ha ez valós akkor töredéke az út mint kocsival.
-
Zola007
veterán
Hello
kéregmentes A1 fenyő pelletet (kapszula méretű darabos) hol kapok 15-20 kilós kiszerelésben Diósgyőr körül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- iPhone topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Sony 7.1 hangfalszett és Yamaha erősítő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest