- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA® driverek topikja
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A Soyo egy nagyon patinás brand, kb. '94-ben vettem egy 386DX-40 alaplapot, annak volt Soyo a márkája, ugyanezzel a logóval. Bár az a gyanúm, hogy már réges-rég csődbe ment az eredeti cég, és a kínaiak megvették a márkanevet gombokért
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
Ez rohadt drága ám ennyiért. Én 50 ezerért vettem egy Firebat T2-t, amiben már volt 16GB RAM és 512GB SSD is. Ja és még aktivált Windows 11 Pro is járt hozzá (újratelepítettem saját telepítőről, és utána is tudta aktiválni magát).
-
Goose-T
veterán
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Nekem csak egy TV-re van kötve HDMI-vel, és ott is csak full HD-ben használom, így nem tudom ezeket kipróbálni. 4K videót amúgy viszi, de ezeket a procikat nem arra találták ki, hogy 4K videólejátszás mellett bármi mást csinálj.
Ez egy HTPC, vagy videót nézel vagy böngészel rajta. -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Megérkezett a Firebat T2. Viccesen kicsi gép.

Egyébként teljesen jó, semmi idegesítő lassúság nincs benne. Böngészni lehet vele, videókat tökéletesen lejátssza. A beépített wifije elég lassú, egyrészt mert csak WiFi5-ös, másrészt nálunk az emeleten van a router, ez a gép meg a földszinten van. Ezt áthidaltam azzal, hogy rákötöttem egy Fenvi AX1800-as USB dongle-t egy hosszabbítóval, így már szupergyors lett. Kb. a 15-szörösére gyorsult, megmértem SpeedTesttel előtte és utána.
10 Mbps-ről felment 150 Mbps-re. Jó, hogy volt itthon ez a dongle, pont az egyik eladó gépemből szedtem ki.A Windows-t újratelepítettem a Microsoft programjával előkészített USB telepítővel, ne legyen rajta semmilyen kéretlen kínai cucc. Ez a gép sem tud bootolni USB3-ról, fekete képernyővel belehalt. A hátulján lévő USB2-es aljzatról már ment a telepítés.
Szóval eddig elégedett vagyok vele, nem hiányzik a teljesítmény különösebben. A hangja minimális, csak nagyon közelről hallható. Ja és rájöttem, hogy azért nem tudtam eddig bekapcsolni a HDR módot 1080p 60 Hz-en, mert a TV-ben ki volt kapcsolva.
Amikor 30 Hz-re váltottam, akkor rögtön be lehetett kapcsolni. Most addig kapcsolgattam mindent, amíg jó nem lett, letöltöttem a HDR kalibráló programot, és most már nagyon szépen játssza le a videókat is. -
Goose-T
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az a baj, hogy a DDR5-ös modelleket a legtöbb helyen csak 12GB memóriával adják, az meg kevés, akárhogy is nézzük.
Videókat szerintem ugyanúgy le fogja játszani, böngészésben sem hiszem, hogy nagyon visszavetné a DDR4. Játszani nem igazán fogok vele, de amilyen játékok ezen elfutnak, azoknak amúgy is mindegy a RAM sebessége.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Hirtelen felindulásból rendeltem innen egy Firebat T2-t (Intel N150, 16GB DDR4, 512GB SSD). Kuponnal 153,20 dollárba került, kb. 52 ezer forint. Gyorsan rendelnem kellett valamit, mert elkezdett felmenni a dollár árfolyama.
Persze miután megvettem, még találtam egy ugyanilyet kicsit olcsóbban, de most már mindegy, nem érdekel az a pár dollár. Sokat eladtak ebből a típusból, és az N150-esek között ennek a legjobbak az értékelései.Nem fogja kiváltani a Ryzen 5700G-t, de majd meglátom, mennyire használható, aztán ha gyorsabbra vágyom, veszek egy rendes Ryzenes minigépet, ez meg megy a másik tévéhez, azt úgyis sokkal ritkábban használjuk, oda mindenképpen jó lesz.
Ha megérkezik, akkor majd beszámolok, milyen a cucc.
-
Goose-T
veterán
Vennék mostanában egy mini PC-t, hogy kiváltsam a mostani batár micro ATX-es gépet a tévé alatt, azt majd megkapja a kölök Robloxozni. Annyi feltételem lenne, hogy tudjon rendesen HDR videókat megjeleníteni HDMI-n keresztül a Hisense tévénkre, ami HDR képes. Azt figyeltem ugyanis meg, hogy amikor a tévére csatlakoztatott külső vinyóról játszom le a HDR filmeket a tévé saját lejátszójával, akkor sokkal szebb, kontrasztosabb a kép, mintha ugyanazt a mostani PC-ről játszanám le MPC-BE-vel, madVR rendererrel. Most egy Ryzen 7 5700G van rácsatlakoztatva, és elvileg tudja a HDR-t, de csak 4K-ban lehet bekapcsolni.
Amúgy lehet, hogy ez a gép is tudna olyan szép képet adni, csak a meló és a két iskolás kölök mellett egyszerűen már nincs türelmem ezeket nyomozgatni.
Na mindegy, mindenképp kell egy új kisgép, hogy a fiam ezeréves gépét végre le lehessen cserélni. Az is AMD 5700, csak nem Ryzen 7 5700G, hanem A10-5700, idősebb a fiamnál. 
Hogy érzékeltessem, ezt a nagy batárt kéne eltüntetni:
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- AMD Ryzen 5 3600/3060Ti/256Gb SSD/16GB Ram/500W
- GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 7/i7-4790/16 gb tuning ram
- Asztali PC , i7 7700 , 1660 Super , 16GB RAM , 256GB NVME , 500GB HDD
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez egy HTPC, vagy videót nézel vagy böngészel rajta.

Persze miután megvettem, még találtam egy ugyanilyet