Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pamesz

tag

válasz parfish #2231 üzenetére

Én ugyanebben a cipőben járok mint Te, annyi a különbség, hogy én most kaptam meg ugyanezt a levelet, hogy meg is érkezett a csomag. A 80 eurós fizetési kötelességedet rosszul értelmezted. A 79.9 Euró az a kínai által megadott csomag értéke. Elvileg ez után kellene befizetned a 27% ÁFA-t. Viszont itt bukik meg a dolog, ugyanis a VÁM bekéri a bizonylatot, hogy mennyit fizettél. Ugyebár az nem 79.9 Eur. Én pont emiatt leveleztem a kínaival, hogy így nem kérem a csomagot, mire ő írta, hogy nyugodjak meg, vegyem át és majd ő kifizeti a 79.9 27-százalékának különbözetét. Én esetemben ez lenne a K11 410 Eurós árának 27 százaléka, plusz vámkezelési díj, cirka 50 ezer FT. Na ebbe ugye nem mentem bele, írtam, hogy írjon egy paritás számlát, amin az áll, hogy ő, mint feladó fizet minden felmerülő költséget. Erre visszaírta, hogy nyugodjak meg, rendezve van minden, csak vegyem át. Erre most kaptam az email, hogy megérkezett a csomag. Szívás. Most azt csinálom, hogy kitöltöm a vámkezelési megbízást úgy, hogy a feladóra terhelem a költségeket, aztán meglátjuk mi lesz. VPID számot egyébkét 1 nap volt igényleni a NAV-os mobilappban.

Új hozzászólás Aktív témák