- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Beállok én is az EPIA-sok táborába. Szereztem egy Epia 8000-et, C3 procival (ventis), úgy ráragasztották a bordát, hogy alig bírtam leerőszakolni róla (remélem el nem rnontottam...
). Nem bírom megérteni, ha már amúgy is csak tartja 2 pöcök, akkor minek alá kétoldalas ragasztót is tenni? Mondjuk a biztonság kedvéért én is tettem, de ez az új hűtő miatt érthető. Most rátettem egy Aerocool Deep Impactot, ha eddig elég volt neki az a pici borda pici ventivel, akkor talán elbírja egy 2 cm-es heatpipe rézlamellákkal... Ha sikerül hozzá megfelelő vinyót is szereznem, akkor telepítek rá valami Linuxot. Remélem minden komponense támogatott.
Egy hülye kérdés: ugye ennél is csak a proci közepén van a mag? Merthogy a Deep Impact a sarkokra nem ér rá, de más procin se szokott odaérni a mag.
Ide is egy up, mert emgérdemli. -
ngabor2
nagyúr
Huh, mit találtam a VIA oldalain: mITX, dual procival
Bővebben: link
Ez a nem semmi. -
Sianis
addikt
Google-t átnyaltam, minden honlapon eddig csak a hír van kint! Reméljük, hogy azért pár darab érkezik majd az országba is. Transmeta-nak ''elvileg'' olcsónak kéne lennie, de majd meglátjuk. VIA-hoz képest szerintem bizots az is lesz...
-
ngabor2
nagyúr
Ezt nézzétek meg!
Bővebben: link Ez már nem semmi. -
Sianis
addikt
Mégis milyen pénzekről lenne szó? Nekem tényleg elegendő egy kis gép, amiben van alaplap, proci, memória, többi integrált dolog.
Idehaza csak VIA-t lehet kapni? Ha jól láttam az is olyan 40 k körül mozog. Nem valami húzós ár, de azért lehetne jóval kedvezőbb is, hiszen nekem nem kell túl sok szolgáltatás. -
SzaboZE
addikt
VIA-t csak akkor javaslok, ha kicsi a teljesítményigény is! Gyakorlatilag P3 szintet várhatsz el tőlük. Sajnos itthon nem árusítanak normális mini itx platformokat, án is ebay-en kerítettem forrást. Árban viszont nem olcsóak, pont azért, mert gyakorlatilag komplett gépekről van szó.
SzaboZE -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Össze szeretnék állítani egy mini-itx-es gépet, lehetőleg minnél halkabbat, követelmény WinXp és Divx-es avi, illetve DVD lejátszása, 5.1, és TV kimenet. Gondolom ezt nagyon sok gépecske tudja. Méretre is ugye elég kicsi az egész szóval ez lényegtelen, viszont árban jó lenne, ha nem lenne túl sok. Eddig VIA-ket néztem esetleg tudtok más megbízható márkákat is? -
kemiklos
csendes tag
Már nyúzom is a ''drágaszágot''! Csattintok mellé egy morex tápot oszt megy majd passzívan is... ''elbírja ez, elbírja...''
-
SzaboZE
addikt
Elkelt az alaplap!
-
SzaboZE
addikt
Ez alapban 1.2Ghz-en megy, ahogy írtam. Speedstepes a proci (1.6-os), de az alaplap 1.2Ghz-en hajtja. Ennél lassabbra is vehető, van rá progi, de nem garantált a fagyás machinálás közben. A chipsetet megtaláltam azt hiszem a CPUFSB progiban, de sokat nem variáltam vele, mert nem volt szükségem rá.
-
ngabor2
nagyúr
Lassítani lehet a procit? Mivel nekem egy olyan gép kellene 2. gépnek, ami ha nem aktív, akkor a lehető legkevesebbet fogyasztja. Ki nem kapcsolhatom, mert egy teljes boot sokáig tart. De ha le van véve teljesen a sebesség és a VCore, akkor ugyebár hideg a proci, nem kell forgatni a hűtőventit (ez szabályozható?), még kevesebb táp kell.
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
A tápegységen egy darab 6 centis venti van. Mivel kapcsolóüzemű, ezért ugye annyi teljesítményt ad le, amennyi kell, nem 110W-ot. Sebességszabályzott a ventilátor, ami nekem állandóan a legalacsonyabb sebességen ment, szinte teljesen hangtalan.Nekem egy combo drive, 2 db 2,5''-os hdd van rákötve és egy TV tuner van benne a slotban. Esetleg érdemesebb lenne telefonon beszélni róla, mert a fórumon elég lassú a reakcióidőm
20/9847-386
SzaboZE
[Szerkesztve] -
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
Nos, az alaplap hibátlan, mint a mostani próbán kiderült. Tehát hibátlanul eladó, mérsékelt áron 48k-ért egyben extra lapos full réz hűtővel!!!!!!!
-
SzaboZE
addikt
-
Fercsa
senior tag
-
SzaboZE
addikt
Akkó megmarad
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
Nem hiszem el, hogy senkit nem érdekel! Mikor én kerestem ilyet, az egész országban nem kaptam
Modderek hol vagytok?
SzaboZE -
Fercsa
senior tag
-
SzaboZE
addikt
Lap 28k, proci 22k, táp 8k
SzaboZE
[Szerkesztve] -
Fercsa
senior tag
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
Moddolásra fel!
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
Ne haragudj, de ennyiért nem adom el, a proci többet ér önmagában...
Ha nem figyeltél fel rá, akkor ez egy MOBIL pentium 4-es 1.6Ghz-es processzor, egy alaplap és egy mini táp. Az alaplap1.2Ghz-en hajtja a procit (a speedstep miatt) , de normál pentium 4-es processzorokat a rendes órajelén hajt, tehát a 2Ghz-es proci 2 Ghz-el megy. Ekkor viszont kb 3x akkora hő és teljesítmény áll rendelkezésre.
SzaboZE -
shift+ő
senior tag
Üdv!
Indulásnak kínálok érte 25K-t! Bárki többet kínál érte én kiszáltam!
Sok sikert! -
donw3ga
őstag
egy kicsit zavar, hogy nincs agp...
ha elmegy a cuccom visszatérünk rá---
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
SzaboZE
addikt
nemrossz... Még talán érdekelheti is a cimborám. Ha nincs itt topik neki, akkor küldd el mailben a szaboze kukac freemail pont hu-ra a részleteket.
AGP nincs rajta de én még nem láttam AGP-s mini ITX-et
Ideális filmezése, TV tunerrel digitális videónak stb... Nagyon fain darab!
SzaboZE -
SzaboZE
addikt
-
SzaboZE
addikt
UP!
-
SzaboZE
addikt
Eladósorba került egy Commell LV-670 tipusú Mini ITX méretű (170x170mm) full-full integrált alaplap Mobil Pentium 4-es procival!
Alaplap: Bővebben: link
Processzor: Bővebben: link
Az alaplapnak van egy nagyon pici hibája. A bekapcsoláshoz két nyomógombot kell megnyomni,
de az időzített bekapcsolás és a kikapcsolás is teljesen jól működik. Ettől eltekintve teljesen hibátlan!
Az alaplap speedstep híján 1.2GHz-el működik. Az intel specifikációja alapján így a processzor maximális disszipációja 20.8W! Egy Intel hűtőm van hozzá, a bios terheletlenül 36-40 fokot ír. Működés közben nem néztem meg, de úgy 1 óra működés után a sima aluminium borda 5V-on hajtott ventilátorral (!) éppenhogy langyos volt. Az alaplapon minden létező multimédiás és hagyományos használatú eszköz megtalálható!
Jöjjön akkor pár jellemző:
- 1 PCI slot, 1 DDR 200/266 memória slot, Socket 478 (400/533)
Integrálva:
- Intel 845G VGA kártya , SVideo RCA és komponens kimenettel.
- 5.1ch AC97 hangkártya normál analóg ki-, bemenetekkel (CD is), SPDIF kimenettel
- ATA100-as ide vezérlő 40 és 44 pines csatornával (slim és notebook eszközök igénybevételéhez is)
- USB2.0, FireWire, 10/100 ethernet, szokásos portok (1s/1p/2ps2, IRDA alaplapi), FDD vezérlő
Van hozzá egy kisméretű dell ATX tápom mellé 110W-os teljesítményű.
Az egészet egyben eladnám mondjuk 55k irányárban. (Az alaplap 190 euró volt, a mobil proci sem két forint, szerintem nagyon jó ár!)
256/400 illetve 512/266 memóriát tudok keríteni vétel esetén jó áron hozzá! Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.
SzaboZE
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest