- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Lehet, hogy az OpenAI rakja össze az Apple Siri asszisztensét
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norby1
csendes tag
Köszönöm a segítőkészségeteket!
Megnézem a linkeket, és lapokat amit ajánlotok, de látom annyira nem egyértelmű, hogy milyen teljesítményt akarok, ezért sokkal pontosabban leírom. Ezzel kellett volna kezdenem!
Jelenleg a normál asztali gépemben a következő hardverek vannak:
- asus p5b
- E2180 CPU
- nv 8500GTLehetséges-e, egy ehhez hasonló teljesítményű ITX-et megfizethető áron megépíteni?
Az A330ION -nal én is szemezgettem, csak jó lenne tudni, hogy mit tud?
Persze az AMD vonalat sem vetem el, csak mondjuk az ATI-t Ubuntu nem kedveli...Ha az elvárásomhoz nem sikerül ITX-et egyeztetni, akkor marad az mATX, de ahhoz nem lehet frankó kis házakat venni
-
norby1
csendes tag
Sziasztok!
Még újonc vagyok a témában és segítségeteket kérném. Egy mini-ITX PC összeállítását tervezem. A legfőbb ok a mobilitás és a kisebb fogyasztás. Nem igazán szoktam játszani, főleg a mai csúcs játékokkal nem. Általában net, film, photoshop, gimp programokat használok, Ubuntu alatt. Tehát nem kellene egy csúcs gép, de azért menjenek rajta a felhasználói programok gördülékenyen, és legyen benne tartalék!
Laikusként kinéztem ezt az alaplapot: [link]
Árban jónak tűnik, meg dual core processzor is, de sajnos ezzel az a baj, hogy nincs PCI-E csatlakozása, én pedig nem igazán bízok az integrált vga kártyájában, ráadásul Intel vga...Az szeretném kérdezni, hogy milyen alaplapot ajánlotok nekem?
Kikötés, hogy nVidia kártya legyen rajta ( integrálva vagy PIC-E ), és árban is kedvező legyen. Nem feltétlen ragaszkodom az Asrock márkához, bár jónak mondják...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus RoG MAXIMUS XII FORMULA Z490 Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged