- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Micro Four Thirds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrYoL
csendes tag
Erre jutottam:
Alaplap: ASROCK B75M-ITX (+ wifi kártya)
CPU: i3-3220
Ház: Coolermaster Elite 130
PSU: BeQuiet! L7 350W (Nagyon jó árban van és későbbi bővítésekre is hasznos lehet)
És ez így ~80e a 110e-ről.
Remélem jobb konfig mint az első nekifutásra. -
TrYoL
csendes tag
Köszi! Valami jó fogyasztású 4 magos procit tudnál ajánlani? I5-re gondolsz? A tápba már most "beleszerettem".
Ahogy az előző hozzászólásban is írtam, semmi szükségem nincs a grafikai teljesítményre, csak nem találtam hasonlóan jó fogyasztású processzort. Intelnél csak Haswelleket néztem.
-
TrYoL
csendes tag
Sziasztok!
MESE###
Egyszer volt, hol nem volt… volt egyszer egy Acer Aspire 5520-as 5 évet használt laptopom.
Elég rossz állapotban volt már, a videó kártya rosszalkodott, stb..
Windows volt rajta azalatt az 5 év alatt, de már nem láttam értelmét hogy továbbra is kínozzam őt, meg magamat is a lassú grafikai interfésszel.
Felraktam inkább rá egy Debian Szervert, hogy kipróbáljam magamat a hosztolásban.
Haveroknak volt mindenféle játékszerver, TS szerver, Web szerver, FTP szerver és sokkal hasznosabbnak tartottam úgy, mint azelőtt.
Történt egyszer, hogya legkisebb kirá..hibás lett az alaplapja és teljesen feldobta a talpát.
Azóta is Linuxozok, virtuálisan rendes PC-ről, de mégsem az igazi… és sokat fogyaszt, ha megy éjjel nappal. Elhatároztam, hogy építek egy rendes szervergépet, ami kis helyen is elfér, és keveset fogyaszt, így berakva a ház egyik elrejtett zugába nem zavar senkit hogy továbbra is hosztolhassak.
MESE VÉGE###Egy Mini-ITX-es gépet szeretnék építeni hely és energia megtakarítás szempontjából.
Kisebb játékszervereket futtatnék rajta egy időben a WEB és FTP szerverrel.
Eddig ezt a konfigot sikerült összeraknom:Alaplap: ASROCK FM2A88X-ITX+ 28.119 Ft
Processzor: AMD A10-6700T 2,5GHz 35.809 Ft
Ház: FRACTAL DESIGN Node 304 fehér 20.010 Ft
Tápegység: BE QUIET! TFX Power 2 300W Gold 20.180 Ft
HDD-t és RAM-ot már "beszereztem" (van itthon használatlan)
Ez így összesen ~110e Ft-ba kerülne.
Van valakinek tapasztalata ezekkel az alkatrészekkel? Esetleg valami jobb javaslat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest